Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Із запечених баклажанів оладки я вже робила, а тепер спробувала приготувати з сирих. Оладки пропеклися відмінно. Всередині ніжні, трохи вологі. Зовні зажареная, але не хрустка скоринка. Смак приятный.Но якщо подавати ці оладки з помідорами, то тоді буде просто захоплення. Баклажани чудово гармоніюють з помідорами і оладки на смак стають схожими на м'ясні.
    СКЛАД
    400~500г баклажанів, 1 великий зубчік часнику, 1 яйце, ~0,5 склянки борошна, 50г сметани, 0,5 год ложки солі, 0,5 год ложки розпушувача, 3~4 ст ложки рослинної олії для смаження
    Баклажани вимити і очистити від шкірки.
    Пропустити через м'ясорубку.
    Добре віджати сік, притискаючи масу рукою.
    Вимішати в баклажани часник, пропущений через прес, яйце, сметану, борошно, розпушувач і сіль. При бажанні можна додати дрібно нарізаний кріп.
    Повинно вийти ляпающее тісто.
    У сковороді розігріти олію.
    Столовою ложкою викласти тісто.
    Обсмажувати оладки з двох сторін під кришкою на повільному вогні.
    Подавати з помідорним салатом.
    Помідори розрізати поперек навпіл і вибрати насіння.
    Нарізати маленькими кубиками.
    Додати будь-яку зелень за бажанням - зелена цибуля, базилік, кріп.

    Посолити, влити олію і трохи оцту - бальзамічного або яблучного.