Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Із запечених баклажанів оладки я вже робила, а тепер спробувала приготувати з сирих. Оладки пропеклися відмінно. Всередині ніжні, трохи вологі. Зовні зажареная, але не хрустка скоринка. Смак приятный.Но якщо подавати ці оладки з помідорами, то тоді буде просто захоплення. Баклажани чудово гармоніюють з помідорами і оладки на смак стають схожими на м'ясні.
СКЛАД
400~500г баклажанів, 1 великий зубчік часнику, 1 яйце, ~0,5 склянки борошна, 50г сметани, 0,5 год ложки солі, 0,5 год ложки розпушувача, 3~4 ст ложки рослинної олії для смаження
Баклажани вимити і очистити від шкірки.
Пропустити через м'ясорубку.
Добре віджати сік, притискаючи масу рукою.
Вимішати в баклажани часник, пропущений через прес, яйце, сметану, борошно, розпушувач і сіль. При бажанні можна додати дрібно нарізаний кріп.
Повинно вийти ляпающее тісто.
У сковороді розігріти олію.
Столовою ложкою викласти тісто.
Обсмажувати оладки з двох сторін під кришкою на повільному вогні.
Подавати з помідорним салатом.
Помідори розрізати поперек навпіл і вибрати насіння.
Нарізати маленькими кубиками.
Додати будь-яку зелень за бажанням - зелена цибуля, базилік, кріп.
Посолити, влити олію і трохи оцту - бальзамічного або яблучного.