Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Смачна страва з літніх овочів. Сонячне і соковите, гарячий та швидке. Просто і смачно по-селянські та по-грецькому звався.
Інгредієнти:
Картопля (бажано молодий, неразваривающийся) - 400-500 г
Перець (солодкий, різних кольорів) - 2-3 шт
Помідори - 3 шт
Часник - 4 зуб.
оливкова Олія - 4 ст. л.
Перець солодкий мелений - 0,5 ч. л.
Сіль
Орегано - 1 ч. л.
Бринза - 100 -200 р
Цибуля зелена - 2-3 шт
Чебрець (свіжий (для сервіровки)) - 3-5 шт
Приготування:
Картопля помити і відварити в шкірці до готовності, протягом 20-25 хв., в залежності від розміру.
Остудити. Очистити від шкірки і нарізати товстими скибочками.
Підігріти в сковороді оливкове масло і додати в нього часник, нарізану кружальцями.
Додати підготовлений картопля і солодкий перець, нарізаний тонкими смужками. Дати овочів підрум ’ янитися з усіх боків.
Помідори порізати хрестоподібно, ошпарити окропом (або бланширувати в окропі кілька хвилин), потім - облити холодною водою, зняти шкірку.
Розрізати на четвертинки і видалити насіннєву частина (використовувати насіннєву м'якоть і сік для томатного супу або соусу). Тверду м'якоть нарізати смужками.
Овочі в сковороді приправити солодкої порошкової паприкою, сіллю, орегано, акуратно перемішати. Додати смужки томатів і розкришену бринзу або фету.
Подавати страву, посипати нарізаною зеленою цибулею і/або свіжим чебрецем. Маслини, оливки теж чудово доповнять блюдо.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: barska