Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Смачне, свіже, абсолютно дієтичне блюдо, з легким похрускуванням перцю, сладковатостью і соковитістю помідорів і ніжною маслянистостью бринзи. Іншими словами, смачно, швидко і дуже красиво!
Інгредієнти:
баклажани (великі) - 2 шт
перець болгарський (краще різнокольорові) - 3 шт
помідори - 1-2 шт
часник - 3-5 зуб.
кріп - 1 пуч.
бринза (ніжна або вершковий сир) - 400 г
рослинна олія - 50 г
Приготування:
Спочатку знімемо шкірку з перців своїм перевіреним способом. Розповім свої варіанти, може комусь стане в нагоді. У першому випадку розміщую перці на 4-5 хвилин у духовку на повну потужність, а потім відразу перекладаю у целофановий пакет, щільно закручую і залишаю до охолодження.
У другому - запікаю в духовці до легкої пригорелости і теж перекладаю у пакет. Обидва варіанти дозволяють після остигання перців легко позбутися від шкірки.
Обсмажуємо баклажани в маслі до рум ’ яності і охолоджуємо. Щоб баклажани не взяли багато олії і були менш жирними, їх можна змастити маслом за допомогою пензлика, а потім вже обсмажувати на сухій сковороді.
Перці (вже без шкірки) порізати пелюстками,помідори (зняти шкірку, обпікши) тонкими колами.
Дрібно порізати часник і зелень. Часник саме порізати!
Розкришити бринзу або розім'яти виделкою.
Всі приготування закінчені, можна збирати террін. Вистелити кулінарної плівкою невеликий округлий салатник і викласти на дно внахлест віялом обсмажені баклажани так, щоб звисали краю.
Далі наш террін збираємо шарами, утрамбовуючи кожен шар. На баклажани покласти трохи бринзи, посипати її кропом. Потім - шар помідорів. Посипати часником.
Шар перцю. Знову бринза. Далі шари повторюємо.
Останній шар - баклажани. Загинаємо на них баклажани,що звисають з боків, загинаємо плівку, ставимо легкий вантаж і прибираємо в холодильник на 2-3 години.
Отгибаем кінці плівки і акуратно перевертаємо на блюдо.
Нарізати шматками, як торт. І подаємо!
смачного вам і вашій родині!
Фото і рецепт: Демоника