Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Це чарівне блюдо. Потужний, запашний аромат лисичок збуджує своєї солодкістю, в той час, як ніжний, теплий вершковий смак обволікає вас зсередини і своєю вагою повністю насичує. Це страва може вирубати.
Паста з лисичками
довга паста (лінгуіні, спагеті і т.д.)
лисички
цибулю
часник
морква
вершки 30%
келих білого вина
оливкова олія
вершкове масло
сіль і мелений чорний перець
Я переконаний в тому, що часом нам просто необхідно влаштовувати собі і близьким ось такі кулінарні події.
Так, одна страва може бути подією. Це залежить від того, як ви ставитеся до процесу. Заразити ентузіазмом оточуючих - не проблема.
Підготуйте все заздалегідь, тоді не дочекаєтеся стресу.
Цибулю, часник і моркву необхідно добре подрібнити. Виключити можна будь-який з інгредієнтів, але цибулю та часник повинні бути обов'язково.
Лисички дуже швидко та акуратно промийте. Ще краще очистити їх від пилу за допомогою пензлика, але на кухні вона є не у всіх. Важливо не дати грибів ввібрати багато вологи.
Поставте закипати велику каструлю з водою. Розігрійте сковороду на сильному вогні. Додайте маслинове масло й лисички. Злегка посоліть.
Додайте цибулю, моркву і часник. Перемішайте.
Гриби дуже швидко дадуть вологу. Багато. Коли це відбудеться, додайте трохи білого вина. Не готуйте з вином, яке ви не стали б пити. І не лийте в сковороду вино, яке стоїть як ціла кухня. Знайдіть золоту середину для себе.
Вода вже має закипіти. Додавайте пасту. У середньому, вона готується від 7 до 10 хвилин.
Дочекайтеся, доки випарується дві третини вологи із сковороди. Додайте трохи вершкового масла. Влийте вершки і добре перемішайте.
Доведіть вершки до кипіння, потім зменшіть вогонь до мінімуму. Остаточно посоліть і поперчіть соус.
Паста має бути вже готова і прекрасна в своєму стані аль денте. Додайте пасту в соус, не забувши крапнути кілька столових ложок води, в якій варилися макаронні вироби. Дуже добре перемішайте.
Приготуйтеся до нестримному бажанням прилягти після їжі. Паста з лисичками має настільки насичений і повноцінний смак, що стане останнім цеглою у фундаменті вашого комфорту.
При подачі можна покришити зверху трохи зелені, щоб створити певну ілюзію свіжості і легкості.
Фото і рецепт: Петро Голавский