Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Готуємо картопля печена з цибулею і куркумой. Попередньо картоплини чистимо, відварюємо, після чого ріжемо на четвертинки й щедро змащуємо сумішшю з лука і куркуми. За бажанням можна додати чорний мелений перець і сіль.
Для приготування страви Вам знадобиться:
картопля - 5-6 шт.;
ріпчаста цибуля - 2 шт. (середнього розміру);
куркума (мелена) - 2-3 ч.л.;
сіль - 1-2 ч.л.;
рослинна олія
У великій каструлі довести воду до кипіння, додати сіль. Картопля промити, очистити і опустити в окріп. Варити 10-15 хвилин (час залежить від сорту картоплі).
Злити воду, картоплини перекласти на тарілку, охолодити. Кожну картоплину нарізати на четвертинки.
Для маринаду цибулю натерти на дрібній терці, змішати з меленої куркумой і сіллю.
Перекласти четвертинки картоплі в цибульний маринад, перемішати і залишити на 10-15 хвилин.
Духовку розігріти до 200С. Деко змастити олією. Розкласти картоплю, запікати до готовності (10-15 хвилин).
Автор: Олена Покровська