Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Готуємо картопля печена з цибулею і куркумой. Попередньо картоплини чистимо, відварюємо, після чого ріжемо на четвертинки й щедро змащуємо сумішшю з лука і куркуми. За бажанням можна додати чорний мелений перець і сіль.
    Для приготування страви Вам знадобиться:
    картопля - 5-6 шт.;
    ріпчаста цибуля - 2 шт. (середнього розміру);
    куркума (мелена) - 2-3 ч.л.;
    сіль - 1-2 ч.л.;
    рослинна олія
    У великій каструлі довести воду до кипіння, додати сіль. Картопля промити, очистити і опустити в окріп. Варити 10-15 хвилин (час залежить від сорту картоплі).
    Злити воду, картоплини перекласти на тарілку, охолодити. Кожну картоплину нарізати на четвертинки.
    Для маринаду цибулю натерти на дрібній терці, змішати з меленої куркумой і сіллю.
    Перекласти четвертинки картоплі в цибульний маринад, перемішати і залишити на 10-15 хвилин.
    Духовку розігріти до 200С. Деко змастити олією. Розкласти картоплю, запікати до готовності (10-15 хвилин).
    Автор: Олена Покровська