Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    свіжий шпинат - 500 гр.
    цибуля ріпчаста - 200 гр.
    ядра волоських горіхів - 250 гр.
    часник - 4-6 зубчиків
    пекучий перець зелений - 1 шт.
    кінза - 8-12 гілочок
    петрушка - 6 гілочок
    винний оцет - 1-2 ч. ложки
    сіль
    Приготування:
    Шпинат і кінзу (4-6 гілочок) переберіть, промийте, припустіть протягом 7-10 хвилин в помірно киплячій воді, поки листя не стануть м'якими. Відкиньте на друшляк, відвар злийте в окрему ємність.
    Шпинат і кінзу охолодіть, відіжміть від води і дрібно посічіть. Цибуля і часник очистіть. Цибулю дрібно нашаткуйте, часник розтовчіть. Перець, видаливши насіння, наріжте шматочками.
    Горіхи, решту кінзи, 4 гілочки петрушки і перець пропустіть через м ’ ясорубку, додати сіль за смаком і винний оцет, ретельно перемішайте. (Замість оцту можна додати зерна граната).
    Горіхову масу з'єднайте з цибулею, часником, шпинатом з кінзою. Подавайте пхали в салатнику, виклавши гіркою і посипавши що залишилася дрібно нарізаною петрушкою. При подачі можна збризнути страва декількома краплями горіхового масла.
    Приємного апетиту!