Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Смачна і легка закуска з помідор під хрусткою хлібної скоринкою,як раз до сезону! Соус з меду,гірчиці, винного оцту,цибулі та оливкової олії надає страві особливу пікантність. Оригінально і незвичайно виглядає на святковому столі.
    Інгредієнти:
    Помідори (середні) - 10 шт;
    Батон (кілька скибочок) ;
    Часник - 4 зуб.;
    Оливкова олія (4 ст.л. для помідор,4 ст.л. для соусу) - 8 ст.л.;
    Петрушка - 1 пуч.;
    Орегано - щіпка ;
    Твердий сир - 150 г;
    Сіль - за смаком ;
    Мед (в соус) - 1 ст.л.;
    Гірчиця в зернах (в соус) - 1 ст.л.;
    Винний оцет (любой) - 4 ст.л.;
    Цибуля ріпчаста - 1 шт;
    Помідори з духовки під хлібної скоринкою рецепт. Підготувати помідори:помити і розрізати їх уздовж на 2 частини, викласти на деко і збризнути олією.
    Батон подрібнити до стану крихти і змішати з дрібно нарізаною зеленью.Добавить пропущений через прес часник.
    сир Натерти на дрібній терці,змішати з крихтами і зеленню,додати маслинове масло й добре вымешать.Масса буде добре лепиться.Выкладываем її на помідори гіркою, трохи притискаючи.
    Духовку розігріваємо до 220 градусів і запікаємо помідори 15-20 хвилин до рум'яної скоринки.
    Окремо готуємо соус,змішуючи всі компоненти й додаємо в нього дрібно нарізану цибулю.
    соус Подаємо разом із запеченими помідорами.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: lakshmi