Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Смачна і легка закуска з помідор під хрусткою хлібної скоринкою,як раз до сезону! Соус з меду,гірчиці, винного оцту,цибулі та оливкової олії надає страві особливу пікантність. Оригінально і незвичайно виглядає на святковому столі.
Інгредієнти:
Помідори (середні) - 10 шт;
Батон (кілька скибочок) ;
Часник - 4 зуб.;
Оливкова олія (4 ст.л. для помідор,4 ст.л. для соусу) - 8 ст.л.;
Петрушка - 1 пуч.;
Орегано - щіпка ;
Твердий сир - 150 г;
Сіль - за смаком ;
Мед (в соус) - 1 ст.л.;
Гірчиця в зернах (в соус) - 1 ст.л.;
Винний оцет (любой) - 4 ст.л.;
Цибуля ріпчаста - 1 шт;
Помідори з духовки під хлібної скоринкою рецепт. Підготувати помідори:помити і розрізати їх уздовж на 2 частини, викласти на деко і збризнути олією.
Батон подрібнити до стану крихти і змішати з дрібно нарізаною зеленью.Добавить пропущений через прес часник.
сир Натерти на дрібній терці,змішати з крихтами і зеленню,додати маслинове масло й добре вымешать.Масса буде добре лепиться.Выкладываем її на помідори гіркою, трохи притискаючи.
Духовку розігріваємо до 220 градусів і запікаємо помідори 15-20 хвилин до рум'яної скоринки.
Окремо готуємо соус,змішуючи всі компоненти й додаємо в нього дрібно нарізану цибулю.
соус Подаємо разом із запеченими помідорами.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: lakshmi