Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
пшонка 1 склянку
молоко 2 склянки
вершки 1 склянку
стручок ванілі 1 шт.
цукровий пісок за смаком
сіль щіпка
яйця 1-2 шт.
сир 300 г
вершкове масло 150 г
ізюм 1 щіпка
В каструлю, влити вершки. Додати молоко. Покласти ванільний стручок. Всипати цукровий пісок. Додати сіль. Довести вміст каструлі до кипіння.
Пшоно промити. Викласти пшоно в каструлю, температуру зменшити і варити кашу до готовності. Прибрати стручок ванілі.
Готову кашу трохи остудити, розбити яйця. Додати сир. Покласти 120 г масла. Покласти родзинки і все розмішати.
Вогнетривкі горщики наповнити кашею з сиром. Поверх розкласти масло, що залишилося, присипати цукровим піском.
Запікати в духовці при 200 градусах 20-25 хвилин.
Готову кашу подати до столу зі сметаною, медом або варенням.