Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Склад
    рис довгозерний) - 250 г,
    королівські креветки в панцирі з головою - 400 г,
    болгарський перець (великий) - 1 шт,
    зелений горошок (заморожений) - 150-200 г
    цибуля ріпчаста - 1 шт,
    морква - 1 шт,
    часник - 3-4 зубчики,
    зелень петрушки,
    вода (або овочевий бульйон) - 500-550 мл,
    оливкова/соняшникова олія для смаження,
    сіль,
    свіжозмелений чорний перець або суміш 5-ти перців
    Приготування:
    Креветки сполоснути чистою водою, очистити від панцирів і видалити голови.
    На спинці зробити надріз і видалити "чорну відень".
    У сковороді розігріти олію і обсмажити голови і панцирі креветок, 1-2 хвилини, притискаючи лопаткою, щоб виділявся сік.
    Обсмажені панцирі перекласти в сито із дрібними гніздами і віджати як можна більше олії, натискаючи на них лопаткою.
    Перелити "креветкове масло" назад в сковороду, додати посічену зубчик часнику і обсмажити 30-40 секунд.
    В сковороду викласти рис і обсмажити на середньому вогні, помішуючи, 1-2 хвилини.
    Влити воду або овочевий бульйон, довести до кипіння і посолити.
    Накрити кришкою і готувати, не перемішуючи, близько 25 хвилин на мінімальному вогні до готовності.
    Цибулю обчистити і дрібно нарізати.
    Морква вимити, очистити і нарізати кубиками.
    Болгарський перець вимити, розрізати навпіл, видалити насіннєву коробку, нарізати соломкою.
    В каструлі з киплячою підсоленою водою відварити горошок 5 хвилин і відкинути на друшляк.
    чистої сковороді розігріти олію, покласти цибулю, посолити, поперчити і обсмажити 1-2 хвилини.
    Додати моркву, перемішати і обсмажити до м'якості.
    Покласти болгарський перець і готувати 4-5 минут.Всыпать зелений горошок і обсмажити 1-2 хвилини.
    Овочі зрушити лопаткою в бік, додати 2-3 зубчики рубаного часнику, обсмажити 1 хвилину і перемішати.
    Додати креветки, все перемішати.
    З'єднати рис із смаженими овочами, посолити, поперчити за смаком, перемішати і дати настоятися під кришкою 5 хвилин.
    При подачі посипати рубаною зеленню.
    Приємного Вам апетиту!