Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Склад
рис довгозерний) - 250 г,
королівські креветки в панцирі з головою - 400 г,
болгарський перець (великий) - 1 шт,
зелений горошок (заморожений) - 150-200 г
цибуля ріпчаста - 1 шт,
морква - 1 шт,
часник - 3-4 зубчики,
зелень петрушки,
вода (або овочевий бульйон) - 500-550 мл,
оливкова/соняшникова олія для смаження,
сіль,
свіжозмелений чорний перець або суміш 5-ти перців
Приготування:
Креветки сполоснути чистою водою, очистити від панцирів і видалити голови.
На спинці зробити надріз і видалити "чорну відень".
У сковороді розігріти олію і обсмажити голови і панцирі креветок, 1-2 хвилини, притискаючи лопаткою, щоб виділявся сік.
Обсмажені панцирі перекласти в сито із дрібними гніздами і віджати як можна більше олії, натискаючи на них лопаткою.
Перелити "креветкове масло" назад в сковороду, додати посічену зубчик часнику і обсмажити 30-40 секунд.
В сковороду викласти рис і обсмажити на середньому вогні, помішуючи, 1-2 хвилини.
Влити воду або овочевий бульйон, довести до кипіння і посолити.
Накрити кришкою і готувати, не перемішуючи, близько 25 хвилин на мінімальному вогні до готовності.
Цибулю обчистити і дрібно нарізати.
Морква вимити, очистити і нарізати кубиками.
Болгарський перець вимити, розрізати навпіл, видалити насіннєву коробку, нарізати соломкою.
В каструлі з киплячою підсоленою водою відварити горошок 5 хвилин і відкинути на друшляк.
чистої сковороді розігріти олію, покласти цибулю, посолити, поперчити і обсмажити 1-2 хвилини.
Додати моркву, перемішати і обсмажити до м'якості.
Покласти болгарський перець і готувати 4-5 минут.Всыпать зелений горошок і обсмажити 1-2 хвилини.
Овочі зрушити лопаткою в бік, додати 2-3 зубчики рубаного часнику, обсмажити 1 хвилину і перемішати.
Додати креветки, все перемішати.
З'єднати рис із смаженими овочами, посолити, поперчити за смаком, перемішати і дати настоятися під кришкою 5 хвилин.
При подачі посипати рубаною зеленню.
Приємного Вам апетиту!