Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти на 2 порції рисової каші:
рис довгозерний не пропарений - 100 г;
молоко 3,2 % - 250 мл;
цукор - 1 столова ложка;
хурма стигла - 1 шт;
мед - 1,5 столових ложок.
Рецепт приготування рисової каші з хурмою
1. Хурму нарізати на шматочки, викласти їх у форму для запікання, зверху покласти мед. Поставити на 25 хвилин в розігріту до 200 градусів духовку.
2. Рис насипати в чашку і залити окропом, щоб рідина була вище рису на 2 сантиметри. Чашку щільно закрити, і залишити рис в окропі на 30 хвилин. Потім рис промити під проточною водою, злегка помішуючи ложкою. Промивати рис до прозорої води.
3. У каструлю налити молоко. Довести його на сильному вогні до кипіння. Додати молоко промитий рис.
4. Варити, помішуючи періодично ложкою до готовності. Приблизно 20 хвилин. У самому кінці варіння додати цукор.
5. Викласти в піалу або тарілку приготовлену кашу.
6. А зверху на кашу викласти запечену хурму і полити приготованим хурмово-медовим сиропом.
Кілька рад:
рисова каша з хурмою хороша і теплом, і холодному вигляді;
рис для каші купуйте вищої якості;
рис при варінні періодично помішувати, щоб запобігти прилипання на дно каструлі;
готовність рисової каші визначається на зубок: якщо рис м'який, значить каша - готова.
Фото і рецепт: Lorchen