Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • За основу беремо рецепт моркви по-корейски, трохи вносимо зміни до складу приправ. Наприклад, для селери зменшуємо кількість гострих спецій (чилі і чорний перець). І щоб тертий корінь селери не виглядав сиротливо і непривабливо, обов'язково додаємо до нього в компанію дві великі моркви.
    Інгредієнти:
    * корінь селери - 700 г;
    * велика морква - 300 г;
    * оцет столовий - 3 столові ложки (або яблучний оцет - 5 столових ложок);
    * сіль - 1 чайна ложка;
    * рафіновану олію - 120 мг;
    * цибуля - 1 шт;
    * сухі пластівці гострого перцю чилі - 1/2 чайної ложки;
    * коріандр - 1 чайна ложка;
    * чорний перець - 1 чайна ложка;
    * часник - 5 зубчиків;
    * паприка сушена мелена -1 чайна ложка;
    * соєвий соус - 50 мг.
    Корінь селери і моркву очистити і натерти на спеціальній тертці у вигляді соломки. Додати оцет і сіль, перемішати і залишити на 2 години. Після чого несильно віджати і злити весь сік.
    У сотейнику нагріти олію, додати крупно нарізану цибулю, подрібнені в ступці прянощі (коріандр, перець чорний і сухі пластівці перцю чилі).
    Продовжувати гріти олію на середньому вогні, доки цибуля не стане золотистого кольору. Зняти сковороду з вогню і через сито злити олію в миску з селерою та морквою. А цибулю і залишилися спеції викинути.
    Додати паприку, дрібно нарізаний часник і соєвий соус. Перемішати і залишити на 2 години в прохолодному місці. Після чого скласти селера з морквою в банку і прибрати в холодильник.
    Подавати селера по-корейски до столу краще через добу, коли він добре насититься аромат спецій. Зберігати в холодильнику не більше місяця.
    Можете самі спробувати різні кількісні поєднання моркви, селери. Корейський салат від цього гірше не стане. Наприклад, можна брати кожного коренеплоду порівну.