Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Травневі свята позаду, і все, сподіваюся, вже встигли оновити дачний сезон - а разом з ним і сезон шашликів, коли до неможливості притягальний аромат, що смажиться на вугіллі м'яса змушує забути про будь-які дієти і правила здорового харчування: тепер до самого жовтня ці слова будуть вважатися лайливими.
    Коли зберетеся на шашлики в наступний раз (сподіваюся, це відбудеться в найближчі вихідні), візьміть з собою трохи цього соусу. Він полягає в спорідненості з мексиканським гуакамоле, незвичайний, але як не можна краще підходить до смаженого на грилі баранині, курці, риби, овочів, так і з будь-якими іншими шашликами зайвим не буде.
    6 порцій
    1 авокадо
    1 пучок кінзи
    2-3 зубчики часнику
    100 мл оливкової олії
    сік 1/2 лимона або лайма
    1/4 ч.л. коріандру
    сіль
    чорний перець
    Очистіть від шкірки і авокадо наріжте кубиками. Покладіть в блендер разом із зеленню кінзи, давленым часником, залийте оливковою олією та соком лимона та приправте коріандром, сіллю й чорним перцем.
    Якщо є зіра і/або гострий перець - можете додати, хоча і без них соус вийде цілком самодостатнім.
    Измельчайте соус у блендері до більш-менш однорідної консистенції - кінза повинна стати невловимою і всюдисущої, а авокадо перетворитися в пасту, яка додасть соусу густу, тягучу консистенцію.
    Спробуйте, виправте на сіль і перець і дайте настоятися (якщо ви готуєте соус перед виїздом на пікнік, це відбудеться природним шляхом), але це не обов'язково: просто від душі присмачити соусом зняте з гриля м'ясо або овочі, і пориньте в нірвану.
    Фото і рецепт: Олексій Онєгін