Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
кизил зрілий 500 г
лавровий лист
перець горошком
тростинний цукор 1 ч. л.
вода 1 склянку
часник 4 зубчики
вершкове масло 50 г
ріпчасту цибулю 1 шт.
кінза (зелень) подрібнена 3 ст. ложки
перець червоний мелений 1/2 ч. ложки
сіль за смаком
В каструлю покласти кизил, залити водою. Покласти сюди ж лаврушку, перець і цукор. Варити до м'якості. Потім прибрати перець і лаврушку, кизил разом з водою пропустити через сито.
У сотейнику розігріти вершкове масло. ріпчасту цибулю дрібно нарізати і покласти в сковороду, довести до прозорості.
Влити в сотейник кизилову масу. Додати подрібнений часник. Додати подрібнену зелень кінзи.
Соус посолити і поперчити за смаком. Готовий соус охолодити і подавати до м'яса курки або рибі.
Приємного апетиту!