Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    кизил зрілий 500 г
    лавровий лист
    перець горошком
    тростинний цукор 1 ч. л.
    вода 1 склянку
    часник 4 зубчики
    вершкове масло 50 г
    ріпчасту цибулю 1 шт.
    кінза (зелень) подрібнена 3 ст. ложки
    перець червоний мелений 1/2 ч. ложки
    сіль за смаком
    В каструлю покласти кизил, залити водою. Покласти сюди ж лаврушку, перець і цукор. Варити до м'якості. Потім прибрати перець і лаврушку, кизил разом з водою пропустити через сито.
    У сотейнику розігріти вершкове масло. ріпчасту цибулю дрібно нарізати і покласти в сковороду, довести до прозорості.
    Влити в сотейник кизилову масу. Додати подрібнений часник. Додати подрібнену зелень кінзи.
    Соус посолити і поперчити за смаком. Готовий соус охолодити і подавати до м'яса курки або рибі.
    Приємного апетиту!