Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Я терпіти не можу, коли мені в ресторані подають макарони з шинкою, на яких плаває ціле сире яйце... поки офіціант несе мені цю горду "карбонару", вона встигає радісно охолонути і чудові емоції від пережовування сирого яєчного білка з макаронами вам не передати!
    Яку карбонару подають в Римі! Мммм! Знову ж таки, про кількість рецептів карбонары в Італії писати зайве. Просто розповім вам те, що я знаю. Деякі важливі нюанси. Зате результат стовідсотково оглушаючий! По-перше, слід зауважити, що в ці тонкощі мене присвятив італієць. А по-друге, воно схоже на те, що я їм в Італії, а це головне!
    Інгредієнти:
    спагетті - 200 гр;
    сиро в ’ ялена шинка або бекон - 150 гр;
    цибуля - 1 шт;
    яйця - 2 шт;
    пармезан - 50 гр;
    оливкова олія - 2 ст.л.;
    свіжозмелений чорний перець, сіль.
    Бекон або шинку краще брати нарізки, так як вона слушно тоненька. Я в даному випадку використовувала навпіл парми і хамон для більш дієтичного ефекту. За класикою бекон.
    В киплячій підсоленій воді відварюємо спагетті, не ламаючи, до готовності (час завжди зазначено на упаковці).
    Поки займемося соусом. Ріжемо тонкими сегментами цибулю.
    На розігрітій з оливковою олією сковороді обсмажуємо цибулю на середньому вогні 2 хвилини.
    Поки нарізати смужками шинку, шириною в сантиметр і відправляємо до цибулі. Смажимо всі разом ще пару хвилин.
    Коли макарони зваряться, зачерпніть чашку води прямо з каструлі і тільки тоді зливаємо макарони. Тут же відправляємо їх назад в каструлю, щоб вони не охолонули.
    Далі все робимо швидко! Відправляємо вміст сковорідки в каструлю, перемішуємо. Потім вбиваємо обидва яйця і знову добре і інтенсивно перемішуємо. Яйця в гарячих макаронах сирими перестануть бути, так що не хвилюйтеся.
    Потім вливаємо приблизно 1/2 чашки води з-під макаронів й перчимо свіжомеленим перцем (приблизно 1 ч.л. без гірки). Вода робить чудеса.
    Вона крохмалиста, оскільки в ній варилися макарони. Тому в поєднанні з яйцями і сиром вона створює цей соус.
    Потім трьох швиденько туди ж пармезан на дрібній тертці. У мене терка на ручці, я тру прямо в каструлю. Якщо у вас такої немає, або ви не впевнені у своїй швидкості, сир натріть заздалегідь.
    Останній раз добре перемішуємо. Паста виходить дивно кремовою, навіть вершковою. Це притому, що ніяких вершків ми туди з вами не додавали!
    Зайве говорити, що з'їдати потрібно відразу!
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга