Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
* спагетті - 200 гр;
* авокадо - 2 шт;
* часник - 1 зубчик;
* лайм - 1 шт;
* кінза - пучок;
* пармезан - 50 гр;
* сіль, мелений чорний перець.
Ставимо варитися спагетті в підсоленій воді, дотримуючись вказівок на упаковці.
Ріжемо авокадо уздовж навпіл, повертаючи його в руці, коли ніж зустрічає на своєму шляху кістку. Після того, як по всьому периметру авокадо прорізаний, тримаючи в руці нижню половинку, повертаємо верхню на 90 градусів і вона відразу легко відокремиться.
Очистити від шкірки і виймаємо кісточку. Нарізаємо авокадо кубиком. Дрібнити не треба.
Кидаємо нарізану м'якоть в блендер, туди ж витискаємо зубчік часнику і витискаємо сік лайма.
Туди ж дрібно нарізаємо кінзу, солимо й перчимо. Подрібнюємо до однорідного стану. (До речі, можна робити теж саме занурювальним блендером).
Коли макарони готові, зачерпнем чашку води, в якій вони варились.Спагетти зливаємо і перекладаємо знову в каструлю.
Швидко, поки не охолонули, перемішуємо з соусом і водою з крушки.Раскладываем по тарілках, посипаємо тертим пармезаном і перемішуємо. Одразу подаємо на стіл.
Їсти краще в цей же день.
Підходить пост, якщо не посипати сиром.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна