Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
У цьому році я посадила якусь неймовірну капусту - брокколі вже радують красивими соковитими суцвіттями, вже просяться в тарілку. Супи зварені, в клярі вечері приготовані, треба йти вперед. А попереду мою родину чекав несолодкий тарт - смачний, яскравий, насичений. Рекомендую всім любителям брокколі - в такому варіанті капуста розкривається у всій повноті.
Інгредієнти для тіста:
100 г вершкового масла;
1 яйце;
1 склянка борошна;
1 ч. л. гірчиці;
сіль.
Інгредієнти для начинки:
1 невелика голівка брокколі;
150 г твердого сиру;
1 велика цибулина;
2 ст. л. рослинної олії;
2 яйця;
сіль, перець.
Із цих інгредієнтів замішуємо тісто - воно має бути еластичним і не липнути до рук. Я зазвичай всі компоненти кидаю в комбайн - і на вихід отримую відмінне пісочне тісто без усяких зусиль.
Розгортаємо в тонкий пласт (не більш 5 мм), викладаємо у форму, піднімаючи бортики.
Якщо тісто буде розриватися, не біда - прямо у формі ви зможете "залатати" дірки без втрат для кінцевого результату.
Капусту моєму, бланшіруєм. Після остигання ділимо на невеликі суцвіття.
Сир натерти на терці. Цибулю чистимо, нарізаємо півкільцями, обсмажуємо в олії до золотистого кольору.
Змішуємо сир, капусту, цибулю і яйця, солимо й при необхідності додаємо перець.
Викладаємо начинку у форму. Випікаємо при температурі 180 градусів близько 40 хвилин.
Смачно і в гарячому і холодному вигляді.
Фото і рецепт: Darievna.ru