Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • У цьому році я посадила якусь неймовірну капусту - брокколі вже радують красивими соковитими суцвіттями, вже просяться в тарілку. Супи зварені, в клярі вечері приготовані, треба йти вперед. А попереду мою родину чекав несолодкий тарт - смачний, яскравий, насичений. Рекомендую всім любителям брокколі - в такому варіанті капуста розкривається у всій повноті.
    Інгредієнти для тіста:
    100 г вершкового масла;
    1 яйце;
    1 склянка борошна;
    1 ч. л. гірчиці;
    сіль.
    Інгредієнти для начинки:
    1 невелика голівка брокколі;
    150 г твердого сиру;
    1 велика цибулина;
    2 ст. л. рослинної олії;
    2 яйця;
    сіль, перець.
    Із цих інгредієнтів замішуємо тісто - воно має бути еластичним і не липнути до рук. Я зазвичай всі компоненти кидаю в комбайн - і на вихід отримую відмінне пісочне тісто без усяких зусиль.
    Розгортаємо в тонкий пласт (не більш 5 мм), викладаємо у форму, піднімаючи бортики.
    Якщо тісто буде розриватися, не біда - прямо у формі ви зможете "залатати" дірки без втрат для кінцевого результату.
    Капусту моєму, бланшіруєм. Після остигання ділимо на невеликі суцвіття.
    Сир натерти на терці. Цибулю чистимо, нарізаємо півкільцями, обсмажуємо в олії до золотистого кольору.
    Змішуємо сир, капусту, цибулю і яйця, солимо й при необхідності додаємо перець.
    Викладаємо начинку у форму. Випікаємо при температурі 180 градусів близько 40 хвилин.
    Смачно і в гарячому і холодному вигляді.
    Фото і рецепт: Darievna.ru