Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    Моток бобовою фунчозы
    Приправа для фунчозы
    Сіль
    Оливкова олія
    червоний Болгарський перець, моркву і цибулю (по половині)
    Огірок (половина)
    Оцет 3-6%
    Приготування:
    Випробувала вчора новий рецепт приготування фунчозы. Іноді роблю її теплим салатом (готую так навіть в мікрохвильовій печі, трохи продушиваю), іноді заливаю розпеченим маслом, а вчора вирішила овочі замаринувати, додати оливкової олії і в сотейнику розігріти. Вийшло смачно. Хоча багато чого залежить від підібраних спецій.
    У нас, наприклад, можна іноді "зловити" суперскую приправу для фунчозы казахстанського виробництва. У приправи винятковий склад, салат виходить навіть краще, ніж у корейців. Вже не знаю, чи це не жарт!
    1. Ставимо чайник. Заливаємо фунчозу окропом, закриваємо кришкою, залишаємо.
    2. Тонко шаткуємо морква, червоний солодкий перець, цибулю та огірок.
    3. Морквь, цибулю та огірок заливаємо оцтом. Краще 3%, ненадовго залишаємо.
    4. Фунчу зливаємо, промиваємо (запах, звичайно, від неї, але якщо промити, то все ОК).
    5. Оцет зливаємо з овочів.
    6. Фунчу солимо, засипаємо приправою (пара-трійка шепіт).
    7. У сотейнику змішуємо фунчозу, овочі, ще трохи приправи, заправляємо гарним оливковою олією (м'яким, якісним, трохи терпкий, але не горчящим).
    8. Закриваємо кришкою і ставимо на плиту. Розігріваємо і перемішуємо. Добавяляем огірок.
    9. Викладаємо на тарілку, знімаємо пробу. Головне - досолить і не переборщити з оцтом.
    Фото і рецепт: Олена Бєлашова