Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
капуста - 1/2 середнього качана;
морква - 1 шт;
цибуля - 1 шт;
часник - 2 зубчики;
гірчиця - 1 ст.л.;
аджика (негостра) або томатний соус - 2 ст.л.;
чебрець свіжий - 5-7 гілочок;
мускатний горіх - 1 ч.л.;
оливкова олія - 3 ст.л.;
сіль, мелений чорний перець.
Капусту нарізати тонкою соломкою. Морквину трьом на дрібній тертці.
Часник дрібно нарізаємо, цибуля тонкою соломкою.
У важкій сковорідці розігріваємо оливкову олію і пасеруємо цибулю пару хвилин.
Потім додаємо часник і тушкуємо ще хвилину.
Потім відправляємо в сковорідку морква. Знову пару хвилин.
Додаємо капусту. Наливаємо гарячої води з чайника так, щоб капуста не плавала (приблизно 2/3 склянки), накриваємо кришкою й тушкуємо на невеликому вогні 15 хвилин, помішуючи. Якщо вода швидко "піде", додайте ще.
Потім відправляємо в капусту аджику (у мене домашня), гірчицю і чебрець. Ви можете, до речі, додати 1-2 ст.л. насіння кмину на даному етапі, просто я його дуже люблю. Солимо й перчимо.
Перемішуємо, знову накриваємо кришкою й тушкуємо ще хвилин 10. За необхідності підливаємо потрошку воду (щоб не заливати маслом, буде жирно).
наприкінці трьом на дрібній терці мускатний горіх (або додаємо мелений), перемішуємо і вимикаємо.
Перед подачею выуживаем гілочки тімьяна й у смітник. Вони свою справу зробили. Смакота!
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга