Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    капуста - 1/2 середнього качана;
    морква - 1 шт;
    цибуля - 1 шт;
    часник - 2 зубчики;
    гірчиця - 1 ст.л.;
    аджика (негостра) або томатний соус - 2 ст.л.;
    чебрець свіжий - 5-7 гілочок;
    мускатний горіх - 1 ч.л.;
    оливкова олія - 3 ст.л.;
    сіль, мелений чорний перець.
    Капусту нарізати тонкою соломкою. Морквину трьом на дрібній тертці.
    Часник дрібно нарізаємо, цибуля тонкою соломкою.
    У важкій сковорідці розігріваємо оливкову олію і пасеруємо цибулю пару хвилин.
    Потім додаємо часник і тушкуємо ще хвилину.
    Потім відправляємо в сковорідку морква. Знову пару хвилин.
    Додаємо капусту. Наливаємо гарячої води з чайника так, щоб капуста не плавала (приблизно 2/3 склянки), накриваємо кришкою й тушкуємо на невеликому вогні 15 хвилин, помішуючи. Якщо вода швидко "піде", додайте ще.
    Потім відправляємо в капусту аджику (у мене домашня), гірчицю і чебрець. Ви можете, до речі, додати 1-2 ст.л. насіння кмину на даному етапі, просто я його дуже люблю. Солимо й перчимо.
    Перемішуємо, знову накриваємо кришкою й тушкуємо ще хвилин 10. За необхідності підливаємо потрошку воду (щоб не заливати маслом, буде жирно).
    наприкінці трьом на дрібній терці мускатний горіх (або додаємо мелений), перемішуємо і вимикаємо.
    Перед подачею выуживаем гілочки тімьяна й у смітник. Вони свою справу зробили. Смакота!
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга