Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Це не просто омлет, а улюблений омлет у японців, а вони знають толк в їжі і правильне харчування. Це основний метод приготування японського омлету. Його зазвичай подають на сніданок, а також використовують для гарячих суші. Я знаю людей, які не люблять звичайні омлети з-за смаку яєць, а тамаго-яки їдять із задоволенням.
    Інгредієнти:
    * Яйце (4 плюс один жовток) - 5 шт
    * Вино біле сухе - 2 ст. л.
    * Соєвий соус - 1 ч. л.
    * Цукор - 2 ст. л.
    * Сіль кухонна) - 5 г
    * Олія рослинна - 3 ст. л.
    Приготування:
    Набір продуктів простий і мінімальний: яйця, біле сухе вино (японці, звичайно, використовують своє), соєвий соус, цукор, сіль і масло для жарки.Не знаю чому, але беруть саме 4 яйця і один жовток, напевно, в цьому є якийсь свій сенс.
    Беремо зручну ємність і починаємо збивати віночком яйця. Саме віночком, а не міксером, щоб не було зайвих бульбашок повітря.
    Далі яєчну суміш проціджуємо через сито. Цього вимагає технологія приготування страви.
    Додаємо до яєць сіль, цукор, біле сухе вино і соєвий соус. Не бійтеся наявності цукру, хоча можете покласти і менше. І продовжуємо збивати віночком до розчинення цукру.
    Беремо зручну сковороду з антипригарним покрытием.Я узяла млинцеву сковороду.
    Заздалегідь наготовлюємо лопатку і вилку, так як процес приготування швидкий і безперервний. Японці перевертають паличками, я так не вмію.
    Нагріваємо сковороду, змащуємо маслом. В оригіналі пропонують змащувати промасленим серветкою, я вирішила взяти пензлик.
    У гарячу сковороду наливаємо третину омлетною суміші. Коли суміш схопиться, починаємо лопаткою загортати омлет в рулет, досить трьох витків. І залишаємо рулет на краю сковороди.
    Далі наливаємо ще половину суміші. Автор рекомендує подбати про те, щоб омлетная суміш потрапила під готовий рулетик. Вона в мене і так проникла під рулет.
    Ось тут у мене омлет пішов бульбашками, це означає, що сковорода дуже гаряча, потрібно відставити і зменшити вогонь. А бульбашки проткнути вилкою.
    Коли схопиться омлет, загорнути в нього вже готовий рулет.Этот рулетик знову залишити на краю сковороди, змастити маслом сковороду і налити залишки омлетною суміші.
    І знову рулет загорнути в омлет. Японський готовий омлет.
    Японці їдять його з васабі, соєвим соусом, маринованою имбирем.Вы можете просто російською, без наповнювачів.
    Фото і рецепт: міс