Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    Кабачок (молодий, невеликий) - 1 кг;
    Фарш (куряче філе (70% )+ свинина (30%) або свинячо-яловичий) - 500 г;
    Болгарський перець червоний та жовтий) - 2 шт;
    Помідор (великий) - 3 шт;
    Часник (головка) - 1 шт;
    Цибуля ріпчаста - 1 шт;
    Сир - 60 г;
    Зелень петрушки (за смаком);
    Олія;
    Приправа для фаршу (чорний перець мелений, майоран, базилік);
    Італійські трави (за смаком);
    Сіль за смаком);
    Приготування:
    Помити кабачки, не очищаючи, порізати кружечками, обсмажити на рослинній олії. Викласти у форму для запікання.
    Цибуля, порізана кубиками обсмажити до золотистого кольору.
    Додати у фарш обсмажену цибулю, приправу для фаршу, сіль, нарізану зелень петрушки. Перемішати і викласти рівним шаром на кабачки.
    Болгарський перець запекти в духовці або покласти в звичайний пакет і запекти в мікрохвильовці ( 3 хвилини, повна потужність). Дати охолонути, не виймаючи з пакету, очистити від шкірки. Порізати невеликими шматочками і викласти на фарш.
    Зверху покласти помідори, порізані кубиками і очищені зубчики часнику. Посипати італійськими травами і сіллю, бажано морський.
    Накрити форму кришкою або фольгой.Поставить в розігріту до 200 градусів духовку і запікати 15 минут.Затем знімаємо кришку або фольку та доводимо до м'якості часнику ( щоб легко проколювався вилкою), приблизно 10 хвилин.
    Виймаємо форму з духовку, посипаємо запіканку тертим сиром і ставимо в духовку на 3-5 мунут. щоб сир розплавився, якщо хочете сирну корочку порумянее, трохи підвищити температуру духовки і потримайте трохи довше.
    Готову запіканку посипаємо зеленню і подаємо.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Олена М