Цвітна капуста - класний овоч, з ніжним смаком і приємною текстурою. Вона відмінно насичує і легко усваивется. Її можна поєднувати як з білками, так і з крохмалями. В цьому рецепті запечену цвітну капусту доповнює бринза з козячого молока і солодкі томати - відмінний варіант для вечері!
Коли ми на дачі, в цю запіканку потрапляють пара яєць від сільських курочок. У Москві ми дуже рідко купуємо яйця, але й без них це страва виходить смачним. Варіант без яєць буде більш розсипчастим і легким. А ось бринза - обов'язковий інгредієнт! Бринзу з козячого або овечого молока можна знайти майже на будь-якому ринку або у великому супермаркеті.
Запіканка з цвітної капусти з козячим сиром (на 2-3 порції):
1 качан цвітної капусти (~ 1 кг)
2 цибулини
1 солодкий червоний перець
3 помідори
4 зубчики часнику
2 яйця
200 г бринзи з козячого/ овечого молока
ложка дхі або вершкового масла
сушений базилік (або ін. трави)
сіль і перець за смаком
Суцвіття цвітної капусти злегка відваріть (близько 10 хвилин) або приготуйте на пару. Капуста повинна стати м'якою, але не розваритися.
Поріжте цибулю, солодкий перець і часник. Змішайте сирі овочі з подрібненої відварений капустою.
Покришіть у овочі бринзу (залишивши трохи для прикраси), додайте два сирі яйця, а також базилік та інші спеції за смаком.
Перемішайте і викладіть у форму для запікання (у нас діаметром 24 см), змащену дхі або вершковим маслом.
Зверху викладіть порізані кружальцями помідори і відправте в духовку. Запікайте при 180˚C до появи золотистої скориночки.
Готову запіканку прикрасьте крихтами бринзи і насолоджуйтесь!