Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Золотистий, хрусткий зовні і ніжний всередині, - це найкраща форма, яку може прийняти картоплю. Будь то закуска, гарнір, або самостійний обід, запечена картопля несе в собі легкість, тепло домашнього затишку та любові, що особливо відчувається, якщо є його руками. Я опишу найпростіший метод приготування, який завжди забезпечить відмінний результат. Взявши на озброєння основу, ви зможете імпровізувати з ароматом, смаком, формою і зовнішнім виглядом стільки, скільки захочете.
Запечена картопля
картоплю
часник неочищений
вершкове масло
рослинна олія
сіль і мелений чорний перець
Запечена картопля може бути насичений будь-якими ароматами на ваш розсуд. Використовуйте пряні трави і спеції, які вам подобаються. Таким чином, ви не тільки зробите страва яскравіше, але й зможете адаптувати його під будь-який кулінарне віяння, яка домінує в трапезі.
Секрет успіху описаного нижче методу в тому, щоб спочатку обсмажити картоплю до освіти бажаної скоринки, а потім довести до готовності в духовці. Таким чином, поєднання хрускоту зовні і легкості і м'якості всередині, яке ми всі так любимо, буде досягнуто.
Вимийте і очистіть картоплю. Розріжте навпіл, потім кожну половину на три часточки. Помийте і обсушіть.
Розігрійте духовку до 180° C. Поставте сковороду на сильний вогонь і додайте трохи рослинної олії.
Посоліть та приправте картопля, поки він на сковороді. Коли часточки стануть золотистими, додати вершкове масло, перемішайте і зніміть з вогню.
Для мене не існує картоплі без вершкового масла. Я вважаю, що це ідеальна пара. Проте, вибір масла дуже важливий. Воно має бути якісним, не містити рослинних жирів, мати приємний колір і текстуру. Докладніше про те, як вибрати вершкове масло, розкажуть наші друзі з Контрольної закупівлі.
Викладіть часточки на деко разом з неочищеними зубчиками часнику. Запікайте в духовці 10-15 хвилин. Готовність можна перевірити, проштрикнув картоплю зубочисткою, визначивши тим самим її м'якість.
Подавайте картоплю до м'яса, риби, запеченої цілком птиці, або ж насолодіться стравою, як самостійним легким обідом.
Фото і рецепт: Петро Голавский