Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Інгредієнти:
    * Баклажан - 1 шт
    * Помідори черрі - 10 шт
    * Бринза (фета, фетакса) - 100 г
    * Салат (листовий)
    * Зелень (кріп, кінза, петрушка)
    * Горіхи волоські (очищені) - 50 г
    * Сіль
    * Перець
    * Гірчиця (готова) - 1 ст. л.
    * Мед - 1 ч. л.
    * Лимон (сік) - 3 ст. л.
    * оливкова Олія для смаження та заправки) - 100 мл
    * Часник - 2 зуб.
    Приготування
    Так як я готую салат з баклажанів, то і починаю процес з нарізки баклажанів.
    Баклажани щедро посипаю сіллю і відставляю на 10-15 хвилин (вони віддадуть гіркоту і до того ж менше вбиратимуть олія при смаженні).
    до Речі, в оригінальному рецепті автор пропонує за бажанням замінити баклажани на брокколі, але це вже зовсім інша історія, в сенсі, салат, і на любителя.
    Тим часом готуємо соус-заправку. Я вже пропонувала його у своїх рецептах. Мені він дуже подобається. Можна готувати про запас і зберігати в холодильнику.
    Його складові: оливкова олія, гірчиця, мед, сік лимона, сіль, перець, часник.
    Часник пропускаю через "часникодавилку" і змішую з іншими складовими.
    З баклажанів зливаю що виділилася рідина, обсушиваю серветкою, панірую в борошні.
    Обсмажую баклажани на рослинній олії до рум ’ яної скориночки.
    Гарячі баклажани заливаю соусом і залишаю просочитися.
    Тим часом нарізаю помідорки.
    Також кубиками нарізаю бринзу.
    Змішую баклажани з помідорами і бринзою.
    На сервірувальну тарілку викладаю салатне листя. До речі, я прочитала, що листя салату є необхідним компонентом всіх теплих салатів.
    На листя викладаю баклажани з помидорками і бринзою.
    Посипаю салат телятини зеленню. Тут вже на любителя, я брала кріп, петрушку, кінзу.
    Далі в оригінальному рецепті автор пропонує взяти фундук. Я вважала за краще використовувати волоський горіх. Трохи підсушила його на сковороді і подрібнила качалкою.
    Подрібненими горіхами посипаю салат.
    Автор: міс

  • Інгредієнти:
    капуста білокачанна - 120 гр.
    морква - 90 гр.
    перець солодкий - 60 гр.
    помідори - 60 гр.
    листя зеленого салату - 60 гр.
    огірки - 60 гр.
    Для заправки:
    цукор - 30 гр.
    сметана - 150 гр.
    сік лимонний - 1 ст. ложка
    Приготування:
    Капусту, моркву, перець, ріпу і листя салату наріжте соломкою.
    Помідори наріжте скибочками.
    Для заправки сметану збийте з цукром і лимонним соком.
    Підготовлені продукти перемішайте разом із заправкою.
    При подачі викладіть салат гіркою в салатник і оформіть гілочками зелені.
    Приємного апетиту!

  • Сьогодні ми з вами поговоримо про рецепт, якого не існує. Уявіть собі, все як у відомому анекдоті: салат “Нісуаз” є, а рецепту немає. Точніше, є, але не один, а безліч - і всі відрізняються один від одного настільки, ніби це не один і той же салат, а різні.
    Всі вони, здається, сходяться в одному - в салаті “Нісуаз” повинен бути тунець, але і тут коса знаходить на камінь: тунець повинен бути неодмінно свіжим, повторюють одні, у той час як інші наполягають, що тунець може бути консервованим. Так само вчинимо і ми, благо, і з консервованим тунцем салат виходить просто чудовим.
    2 порції
    1 пучок салату - рукола, латук, романо
    1 невеликий зелений перець
    2 стиглих томатів
    4 перепелиних яєць
    невеликий пучок базиліка
    100 г консервованого тунця
    кілька філе анчоуса
    кілька оливок
    при бажанні - артишоки, стручкова квасоля, огірок
    для заправки:
    1/2 ч.л. гірчиці
    2 ч.л. червоного винного оцту
    4 ст.л. маслинові масла
    1/2 лука-шалоту
    сіль
    чорний перець
    Раз вже рецепт цього салату такий же мінливий, як і настрій у ветрениц з Лазурного берега, я дам лише основні ідеї, а далі ви самі.
    Отже, з'єднайте в мисці грубо порваний руками салат, тонко нарізану перець, листя базиліка і, при бажанні, підготовлені сезонні овочі - артишоки, огірки, квасоля.
    Приготуйте заправку, змішавши гірчицю, оцет, олію і подрібнений шалот, заправте салат і розкладіть по тарілках.
    Зверху викладіть помідори, оливки, анчоуси, консервованого тунця, і відварені яйця, і злегка збризніть що залишилася заправкою.
    Подавайте, приправте сіллю і свіжомеленим чорним перцем - нехай спекотна погода не хоче здаватися, але у ваших силах зробити перерву, подавши на стіл середземноморський натюрморт в тарілці.
    Автор: Олексій Онєгін

  • Це не рецепт. Це ода молодому редису, сочному, солодкого, хрусткому, і настільки смачного, що його обійти стороною - просто злочинно. Перші овочі, які з'являються навесні - молода картопля, молодий часник, молодий редис і так далі - не терплять надмірних складнощів. Вони прекрасні самі по собі, а як нагадування про те, що літо не за горами, прекрасні удвічі.
    4 порції
    100 г зеленого салату
    жменю помідорів чері
    пучок молодого редиски
    Почніть приготування салату з того, що рушайте на ринок і виберіть найкращий пучок молодий редиски з зеленими, свіжими, без найменшого ознаки млявості листочками - а якщо такого не знайшлося, приготуйте краще що-небудь інше.
    Коли повернетесь додому - відокремте від вершки корінців, і те, і інше як слід промийте, наріжте саму редиску осьмушками, а листочки покладіть в миску як є.
    Туди ж додайте розрізані на дві або чотири (залежно від розміру) частини черрі і листя салату - кращий соковитий і солодкий, начебто корна, хоча тут буде доречним і звичайний латук, той самий, що у нас називають просто “салат”.
    Ось і все. Посоліть, поперчіть, додайте. Чим саме заправляти - вирішуйте самі, салат з молодого редиски однаково чудово поєднується з звичайної заправкою вінегрет (3 ст.л. маслинові масла + 1 ст.л. лимонного соку, збитих до стану емульсії), і з пахучим кубанським соняшниковою олією, і зі сметаною.
    Приємною весни!

  • Інгредієнти:
    морська капуста консервована - 2 банки
    цибуля ріпчаста - 200 гр.
    олія рослинна - 50 мл
    яйце - 5 шт.
    сік лимонний - 2 ст. ложки
    сіль
    Приготування:
    Цибулю нарізати дрібними кубиками і пасерують на рослинній олії.
    Яйця відварюють і нарізають кубиками.
    З'єднують капусту, підготовлені цибулю і яйця, додають сіль, перець, лимонний сік, перемішують і викладають в салатник.
    Приємного апетиту!

  • Інгредієнти: коктейль з морепродуктів - 400г; масло вершкове - близько 30г; цибулю червоний солодкий - 1/3 цибулини перець солодкий - 1 шт.; помідори - 2 шт.; зелень, лимонний сік, оливкова олія, сіль, мелений чорний перець - за смаком
    Овочі помити. Перець та помідори розрізати на половинки, видалити насіння і м'якоть (з помідорів). Цибулю дрібно нарізати, ошпарити окропом і дати воді стекти. Перець та помідори нарізати тонкими смужками.
    У сковороді розтопити шматочок вершкового масла, додати морський коктейль і, помішуючи, тримати морепродукти до готовності (вся рідина повинна випаруватися). Зняти сковороду з плити і залишити морепродукти остигати.
    В салатник скласти морепродукти, овочі, зелень, приправити сіллю і полити лимонним соком (приблизно 2 ч.л.). Все перемішати, додати 1-2 ст.л. оливкової олії. На тарілку покласти лист салату і на нього гіркою салат з морепродуктів.

  • Інгредієнти:
    * Квасоля (червона, консервована) - 1 бан.
    * М'ясо (відварене - яловичина, баранина, свинина - на ваш вибір) - 200 г
    * Цибуля червоний - 1 шт
    * Перець болгарський (червоний) - 1 шт
    * Перець чилі (червоний, за бажанням) - 1/2-1 шт
    * Часник - 1-2 зуб.
    * Кінза - 1 пуч.
    * Горіхи волоські - 50 г
    * Сіль за смаком)
    * Спеції (за смаком)
    * Оцет (винний, за смаком)
    * Олія (за смаком)
    Приготування:
    Квасоля гарненько промити і викласти в чашку.
    Цибулину нарізати кільцями, збризнути винним оцтом і додати до квасолі.
    болгарського перцю й у чилі видалити насіння і нарізати тонкою соломкою, додати в салат. Я не використовувала чилі.
    Відварене і охолоджене м'ясо нарізати кубиками або соломкою, покласти до інших інгредієнтів.
    Кінзу дрібно нарізати, горіхи підсмажити на сухій сковороді або прожарити в мікрохвильовій печі і порубати. Додати до салату.
    Покласти в салат улюблені спеції (я додавала мелений перець і хміль-сунелі) і сіль.
    Часник обчистити і дрібно посікти, покласти в салат.
    ретельно Перемішати, але акуратно.
    Потім заправити на смак винним оцтом і рослинним маслом.
    Дати настоятися 20-40 хвилин і подавати.
    Автор: Ляночка

  • Існує більше 100 різновидів кімчі, які відрізняються не тільки інгредієнтами, регіоном приготування, але й часом засолки, а також технологією приготування.
    Для приготування кімчі використовують не тільки часник і червоний перець, але й інші продукти: від найпоширеніших до екзотичних. Наприклад, деякі корейські кулінари додають в кімчі імбир, насіння кунжуту, морква, кедрові горішки, груші, каштани, морські водорості і навіть солоні маленькі креветки і устриці.
    Я готувала кімчі кілька разів за різними рецептами, але саме цей рецепт для мене виявився самим смачним і простим. Рецепт узятий з книги Іллі ’ ї лазерсона "Капуста на столі не порожній". До речі, днями ми ходили в гості, і я прихопила з собою цю капустку, скажу Вам чесно - світова закуска!
    Інгредієнти
    * Пекінська капуста (середній качан) - 1 шт
    * Перець чилі (мелений) - 1 ст. л.
    * пекучий Перець червоний (свіжий) - 1-2 шт
    * Часник - 4-5 зуб.
    * Імбир (свіжий 2 см.)
    * Коріандр (насіння) - 1 ч. л.
    * Сіль
    * Олія - 1 ст. л.
    Приготування
    Капусту розрізати вздовж на 4 частини, посолити і щільно викласти в каструлю, або чашку.
    Залити капусту розсолом так, щоб покривало верхні листки повністю. Зверху на капусту я поклала перевернуте блюдце для того, щоб не спливали верхні листки і накрила зверху газетою.
    Каструлю з капустою залишити на 2 дня в теплому місці. У мене стояла на кухні.
    Для приготування розсолу береться 2 ст.л. солі на літр води. У гарячої кип'яченої води розвести сіль, і поставити охолоджувати. Заливати холодним(!) розсолом. На 1 качан капусти у мене пішло 1,5 літра розсолу.
    Через 2 дні готуємо заправку для капусти.
    Свіжий перець (без насіння) з часником розтерти в ступці (блендері, м'ясорубці), додати перець чилі, подрібнений коріандр, тертий імбир, рослинна олія, можна ще додати дрібку солі.
    Засолену капусту промити під проточною водою, віджати, нарізати квадратами, перемішати з заправкою, покласти в пластиковий контейнер, закрити кришкою і знову поставити на 1-2 дні в тепле місце для бродіння.
    Потім зберігати в холодильнику. При подачі можна посипати насінням кунжуту і свіжою зеленню.
    Якщо готуєте багато кімчі і передбачається тривале зберігання в холодильнику, то рослинне масло додавати не потрібно.
    Автор: Венерик

  • Для приготування салату з козячим сиром нам знадобиться:
    • 2 свіжих огірка;
    • 2 помідори;
    • 1 пучок салату;
    • улюблена зелень;
    • 100 грам козячого м'якого сиру (якщо не знайшли можна замінити щось типу Фетаксы або Сіртакі);
    * сік 1 лимона;
    • 3 столових ложки оливкової олії;
    * сіль і мелений чорний перець за смаком;
    • приправа «Італійські трави».
    Салат рвемо руками, огірки і помідори нарізати довільно, подрібнюємо зелень і сир, всі інгредієнти складаємо в миску.
    Лимонний сік змішуємо з оливковою олією, сіллю й спеціями.
    Заправляємо салат з козячим сиром, акуратно перемішуємо (щоб не пошкодити салатні листи) і з'їдаємо відразу!
    Приємного апетиту!
    Автор: nestea

  • Цей салат готується за 10 хвилин, якщо у вас в холодильнику в наявності всі необхідні інгредієнти. При своїй простоті "Андалузию" можна спокійно і ставити на святковий стіл - він смачний і соковитий, ну а прикраса залежить тільки від вас. Я його люблю навіть без майонезу або інших заправок, але, як говорить Дегустатор, якщо заправляєте, то майонез нехай буде найкращий.
    Інгредієнти:
    * 1 банку червоної консервованої квасолі
    * 1 банку кукурудзи
    * 100 г сиру
    * 200 г кальмарів або крабових паличок
    * 200 г печериць
    * 2 червоних солодких перці
    * сіль
    * майонез
    * зелень петрушки
    Приготування:
    1. Кальмарів відварити, охолодити, нарізати соломкою. Гриби відварити в підсоленій воді (5-10 хв), нарізати скибочками. Болгарський перець очистити, нарізати кільцями.
    2. Все змішати, додати кукурудзу, квасоля, попередньо зливши з них сік.
    3. Заправити Салат майонезом, посолити за смаком, прикрасити зеленню і посипати тертим сиром.
    Рекомендую заправляти салат перед самою подачею. Також якщо ви приготували його багато, то без майонезу він чудово постоїть в холодильнику день-другий без втрати смаку і свіжості.
    Вдалих кулінарних відкриттів!
    Поліна Соболєва