Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
-
Інгредієнти:
* Баклажан - 1 шт
* Помідори черрі - 10 шт
* Бринза (фета, фетакса) - 100 г
* Салат (листовий)
* Зелень (кріп, кінза, петрушка)
* Горіхи волоські (очищені) - 50 г
* Сіль
* Перець
* Гірчиця (готова) - 1 ст. л.
* Мед - 1 ч. л.
* Лимон (сік) - 3 ст. л.
* оливкова Олія для смаження та заправки) - 100 мл
* Часник - 2 зуб.
Приготування
Так як я готую салат з баклажанів, то і починаю процес з нарізки баклажанів.
Баклажани щедро посипаю сіллю і відставляю на 10-15 хвилин (вони віддадуть гіркоту і до того ж менше вбиратимуть олія при смаженні).
до Речі, в оригінальному рецепті автор пропонує за бажанням замінити баклажани на брокколі, але це вже зовсім інша історія, в сенсі, салат, і на любителя.
Тим часом готуємо соус-заправку. Я вже пропонувала його у своїх рецептах. Мені він дуже подобається. Можна готувати про запас і зберігати в холодильнику.
Його складові: оливкова олія, гірчиця, мед, сік лимона, сіль, перець, часник.
Часник пропускаю через "часникодавилку" і змішую з іншими складовими.
З баклажанів зливаю що виділилася рідина, обсушиваю серветкою, панірую в борошні.
Обсмажую баклажани на рослинній олії до рум ’ яної скориночки.
Гарячі баклажани заливаю соусом і залишаю просочитися.
Тим часом нарізаю помідорки.
Також кубиками нарізаю бринзу.
Змішую баклажани з помідорами і бринзою.
На сервірувальну тарілку викладаю салатне листя. До речі, я прочитала, що листя салату є необхідним компонентом всіх теплих салатів.
На листя викладаю баклажани з помидорками і бринзою.
Посипаю салат телятини зеленню. Тут вже на любителя, я брала кріп, петрушку, кінзу.
Далі в оригінальному рецепті автор пропонує взяти фундук. Я вважала за краще використовувати волоський горіх. Трохи підсушила його на сковороді і подрібнила качалкою.
Подрібненими горіхами посипаю салат.
Автор: міс -
Інгредієнти:
капуста білокачанна - 120 гр.
морква - 90 гр.
перець солодкий - 60 гр.
помідори - 60 гр.
листя зеленого салату - 60 гр.
огірки - 60 гр.
Для заправки:
цукор - 30 гр.
сметана - 150 гр.
сік лимонний - 1 ст. ложка
Приготування:
Капусту, моркву, перець, ріпу і листя салату наріжте соломкою.
Помідори наріжте скибочками.
Для заправки сметану збийте з цукром і лимонним соком.
Підготовлені продукти перемішайте разом із заправкою.
При подачі викладіть салат гіркою в салатник і оформіть гілочками зелені.
Приємного апетиту! -
Сьогодні ми з вами поговоримо про рецепт, якого не існує. Уявіть собі, все як у відомому анекдоті: салат “Нісуаз” є, а рецепту немає. Точніше, є, але не один, а безліч - і всі відрізняються один від одного настільки, ніби це не один і той же салат, а різні.
Всі вони, здається, сходяться в одному - в салаті “Нісуаз” повинен бути тунець, але і тут коса знаходить на камінь: тунець повинен бути неодмінно свіжим, повторюють одні, у той час як інші наполягають, що тунець може бути консервованим. Так само вчинимо і ми, благо, і з консервованим тунцем салат виходить просто чудовим.
2 порції
1 пучок салату - рукола, латук, романо
1 невеликий зелений перець
2 стиглих томатів
4 перепелиних яєць
невеликий пучок базиліка
100 г консервованого тунця
кілька філе анчоуса
кілька оливок
при бажанні - артишоки, стручкова квасоля, огірок
для заправки:
1/2 ч.л. гірчиці
2 ч.л. червоного винного оцту
4 ст.л. маслинові масла
1/2 лука-шалоту
сіль
чорний перець
Раз вже рецепт цього салату такий же мінливий, як і настрій у ветрениц з Лазурного берега, я дам лише основні ідеї, а далі ви самі.
Отже, з'єднайте в мисці грубо порваний руками салат, тонко нарізану перець, листя базиліка і, при бажанні, підготовлені сезонні овочі - артишоки, огірки, квасоля.
Приготуйте заправку, змішавши гірчицю, оцет, олію і подрібнений шалот, заправте салат і розкладіть по тарілках.
Зверху викладіть помідори, оливки, анчоуси, консервованого тунця, і відварені яйця, і злегка збризніть що залишилася заправкою.
Подавайте, приправте сіллю і свіжомеленим чорним перцем - нехай спекотна погода не хоче здаватися, але у ваших силах зробити перерву, подавши на стіл середземноморський натюрморт в тарілці.
Автор: Олексій Онєгін -
Це не рецепт. Це ода молодому редису, сочному, солодкого, хрусткому, і настільки смачного, що його обійти стороною - просто злочинно. Перші овочі, які з'являються навесні - молода картопля, молодий часник, молодий редис і так далі - не терплять надмірних складнощів. Вони прекрасні самі по собі, а як нагадування про те, що літо не за горами, прекрасні удвічі.
4 порції
100 г зеленого салату
жменю помідорів чері
пучок молодого редиски
Почніть приготування салату з того, що рушайте на ринок і виберіть найкращий пучок молодий редиски з зеленими, свіжими, без найменшого ознаки млявості листочками - а якщо такого не знайшлося, приготуйте краще що-небудь інше.
Коли повернетесь додому - відокремте від вершки корінців, і те, і інше як слід промийте, наріжте саму редиску осьмушками, а листочки покладіть в миску як є.
Туди ж додайте розрізані на дві або чотири (залежно від розміру) частини черрі і листя салату - кращий соковитий і солодкий, начебто корна, хоча тут буде доречним і звичайний латук, той самий, що у нас називають просто “салат”.
Ось і все. Посоліть, поперчіть, додайте. Чим саме заправляти - вирішуйте самі, салат з молодого редиски однаково чудово поєднується з звичайної заправкою вінегрет (3 ст.л. маслинові масла + 1 ст.л. лимонного соку, збитих до стану емульсії), і з пахучим кубанським соняшниковою олією, і зі сметаною.
Приємною весни! -
Інгредієнти:
морська капуста консервована - 2 банки
цибуля ріпчаста - 200 гр.
олія рослинна - 50 мл
яйце - 5 шт.
сік лимонний - 2 ст. ложки
сіль
Приготування:
Цибулю нарізати дрібними кубиками і пасерують на рослинній олії.
Яйця відварюють і нарізають кубиками.
З'єднують капусту, підготовлені цибулю і яйця, додають сіль, перець, лимонний сік, перемішують і викладають в салатник.
Приємного апетиту! -
Інгредієнти: коктейль з морепродуктів - 400г; масло вершкове - близько 30г; цибулю червоний солодкий - 1/3 цибулини перець солодкий - 1 шт.; помідори - 2 шт.; зелень, лимонний сік, оливкова олія, сіль, мелений чорний перець - за смаком
Овочі помити. Перець та помідори розрізати на половинки, видалити насіння і м'якоть (з помідорів). Цибулю дрібно нарізати, ошпарити окропом і дати воді стекти. Перець та помідори нарізати тонкими смужками.
У сковороді розтопити шматочок вершкового масла, додати морський коктейль і, помішуючи, тримати морепродукти до готовності (вся рідина повинна випаруватися). Зняти сковороду з плити і залишити морепродукти остигати.
В салатник скласти морепродукти, овочі, зелень, приправити сіллю і полити лимонним соком (приблизно 2 ч.л.). Все перемішати, додати 1-2 ст.л. оливкової олії. На тарілку покласти лист салату і на нього гіркою салат з морепродуктів. -
Інгредієнти:
* Квасоля (червона, консервована) - 1 бан.
* М'ясо (відварене - яловичина, баранина, свинина - на ваш вибір) - 200 г
* Цибуля червоний - 1 шт
* Перець болгарський (червоний) - 1 шт
* Перець чилі (червоний, за бажанням) - 1/2-1 шт
* Часник - 1-2 зуб.
* Кінза - 1 пуч.
* Горіхи волоські - 50 г
* Сіль за смаком)
* Спеції (за смаком)
* Оцет (винний, за смаком)
* Олія (за смаком)
Приготування:
Квасоля гарненько промити і викласти в чашку.
Цибулину нарізати кільцями, збризнути винним оцтом і додати до квасолі.
болгарського перцю й у чилі видалити насіння і нарізати тонкою соломкою, додати в салат. Я не використовувала чилі.
Відварене і охолоджене м'ясо нарізати кубиками або соломкою, покласти до інших інгредієнтів.
Кінзу дрібно нарізати, горіхи підсмажити на сухій сковороді або прожарити в мікрохвильовій печі і порубати. Додати до салату.
Покласти в салат улюблені спеції (я додавала мелений перець і хміль-сунелі) і сіль.
Часник обчистити і дрібно посікти, покласти в салат.
ретельно Перемішати, але акуратно.
Потім заправити на смак винним оцтом і рослинним маслом.
Дати настоятися 20-40 хвилин і подавати.
Автор: Ляночка -
Існує більше 100 різновидів кімчі, які відрізняються не тільки інгредієнтами, регіоном приготування, але й часом засолки, а також технологією приготування.
Для приготування кімчі використовують не тільки часник і червоний перець, але й інші продукти: від найпоширеніших до екзотичних. Наприклад, деякі корейські кулінари додають в кімчі імбир, насіння кунжуту, морква, кедрові горішки, груші, каштани, морські водорості і навіть солоні маленькі креветки і устриці.
Я готувала кімчі кілька разів за різними рецептами, але саме цей рецепт для мене виявився самим смачним і простим. Рецепт узятий з книги Іллі ’ ї лазерсона "Капуста на столі не порожній". До речі, днями ми ходили в гості, і я прихопила з собою цю капустку, скажу Вам чесно - світова закуска!
Інгредієнти
* Пекінська капуста (середній качан) - 1 шт
* Перець чилі (мелений) - 1 ст. л.
* пекучий Перець червоний (свіжий) - 1-2 шт
* Часник - 4-5 зуб.
* Імбир (свіжий 2 см.)
* Коріандр (насіння) - 1 ч. л.
* Сіль
* Олія - 1 ст. л.
Приготування
Капусту розрізати вздовж на 4 частини, посолити і щільно викласти в каструлю, або чашку.
Залити капусту розсолом так, щоб покривало верхні листки повністю. Зверху на капусту я поклала перевернуте блюдце для того, щоб не спливали верхні листки і накрила зверху газетою.
Каструлю з капустою залишити на 2 дня в теплому місці. У мене стояла на кухні.
Для приготування розсолу береться 2 ст.л. солі на літр води. У гарячої кип'яченої води розвести сіль, і поставити охолоджувати. Заливати холодним(!) розсолом. На 1 качан капусти у мене пішло 1,5 літра розсолу.
Через 2 дні готуємо заправку для капусти.
Свіжий перець (без насіння) з часником розтерти в ступці (блендері, м'ясорубці), додати перець чилі, подрібнений коріандр, тертий імбир, рослинна олія, можна ще додати дрібку солі.
Засолену капусту промити під проточною водою, віджати, нарізати квадратами, перемішати з заправкою, покласти в пластиковий контейнер, закрити кришкою і знову поставити на 1-2 дні в тепле місце для бродіння.
Потім зберігати в холодильнику. При подачі можна посипати насінням кунжуту і свіжою зеленню.
Якщо готуєте багато кімчі і передбачається тривале зберігання в холодильнику, то рослинне масло додавати не потрібно.
Автор: Венерик -
Для приготування салату з козячим сиром нам знадобиться:
• 2 свіжих огірка;
• 2 помідори;
• 1 пучок салату;
• улюблена зелень;
• 100 грам козячого м'якого сиру (якщо не знайшли можна замінити щось типу Фетаксы або Сіртакі);
* сік 1 лимона;
• 3 столових ложки оливкової олії;
* сіль і мелений чорний перець за смаком;
• приправа «Італійські трави».
Салат рвемо руками, огірки і помідори нарізати довільно, подрібнюємо зелень і сир, всі інгредієнти складаємо в миску.
Лимонний сік змішуємо з оливковою олією, сіллю й спеціями.
Заправляємо салат з козячим сиром, акуратно перемішуємо (щоб не пошкодити салатні листи) і з'їдаємо відразу!
Приємного апетиту!
Автор: nestea -
Цей салат готується за 10 хвилин, якщо у вас в холодильнику в наявності всі необхідні інгредієнти. При своїй простоті "Андалузию" можна спокійно і ставити на святковий стіл - він смачний і соковитий, ну а прикраса залежить тільки від вас. Я його люблю навіть без майонезу або інших заправок, але, як говорить Дегустатор, якщо заправляєте, то майонез нехай буде найкращий.
Інгредієнти:
* 1 банку червоної консервованої квасолі
* 1 банку кукурудзи
* 100 г сиру
* 200 г кальмарів або крабових паличок
* 200 г печериць
* 2 червоних солодких перці
* сіль
* майонез
* зелень петрушки
Приготування:
1. Кальмарів відварити, охолодити, нарізати соломкою. Гриби відварити в підсоленій воді (5-10 хв), нарізати скибочками. Болгарський перець очистити, нарізати кільцями.
2. Все змішати, додати кукурудзу, квасоля, попередньо зливши з них сік.
3. Заправити Салат майонезом, посолити за смаком, прикрасити зеленню і посипати тертим сиром.
Рекомендую заправляти салат перед самою подачею. Також якщо ви приготували його багато, то без майонезу він чудово постоїть в холодильнику день-другий без втрати смаку і свіжості.
Вдалих кулінарних відкриттів!
Поліна Соболєва