Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
-
Інгредієнти на 4 порції:
400 гр макаронів пенне
2 ст. л. оливкової олії
6 смужок бекону, дрібно порізаних
2 зубчики часнику, роздавлених
2 червоних перцю
250 гр черешневидных томатів, порізаних навпіл
3 середніх авокадо, очищених від шкірки і дрібно порізаних
125 гр салату-рокет
Заправлення:
2 ст. л. лимонного соку
180 мл сметани
листя базиліка
Інструкції:
1. Макарони відварити у великій каструлі з підсоленою водою, злити і промити під проточною водою.
2. Розігріти в сковороді масло. Обсмажити бекон і часник, помішуючи, до хрусткої скоринки. Обсушити на паперових рушниках
3. Розрізати на 4 частини перці, очистити від насіння і запекти під гарячим грилем шкіркою вгору, поки вона не почне чорніти. Накрити перці пластиком або папером і залишити на 5 хв. Зняти шкірку. Порізати на смужки довжиною 2 см.
4. Перед тим, як подавати, з'єднати макарони з беконом і авокадо, додати перець, помідори і салат. Побризкати заправкою.
5. Щоб приготувати заправку, потрібно змішати всі інгредієнти в блендері і збити до утворення однорідної соусу. -
Все та ж нев'януча класика: буряк і козиний сир, сир і мед. Ці класичні поєднання продуктів я об'єднав в салат, причому в ролі буряка - не звичний коренеплід, а мангольд. Ця буряк, яку цінують за ніжне, соковите листя, багаті вітаміном К і іншими поживними речовинами - чудова основа для салату.
Заправка з оливкової олії з медом і лимонним соком тут напрошується сама собою, як і помідори черрі, щоб доповнити салатна тріо.
2 порції
1 пучок мангольд
жменю помідорів черрі
трохи козячого сиру
1 ст.л. кедрових горіхів
для заправки:
3 ст.л. маслинові масла
1,5 ст.л. лимонного соку
1/2 ст.л. меду
сіль
чорний перець
Змішайте всі інгредієнти заправки до однорідності.
З'єднаєте в мисці листя мангольд з нарізаними навпіл черрі, і перемішайте з більшою частиною заправки.
Викладіть салат на тарілки, зверху покладіть нарізану або грубо розламаний козиний сир, полийте його залишилася заправкою і посипте горіхами або насінням. -
Якщо задуматися, салат з картоплі - не те салат, не те повноцінна страва, то не менш повноцінний гарнір. Але як би там не було, зараз найкращий час для того, щоб готувати салат із молодої картоплі, ніжного, невеликого, розсипчастого. Молода картопля - завсідник весняних ринків.
У сусідній Фінляндії, на столичному ринку місцевий молода картопля варто зараз аж 10 євро за літр (чому-то там продають овочі саме літрами, а не кілограмами). Імпортний, правда, доступніше - але і фінський на прилавках не залежуються. Якщо у вас є улюблені сезонні продукти весни - поділіться з нами!
Теплий салат з молодої картоплі
2 порції
500 р. молодої картоплі
50 мл сметани
соняшникову олію
лимонний сік
пучок зеленої цибулі і кропу
сіль
чорний перець
трохи каперсів або ще чого-небудь
Як слід помийте молодий і відваріть картоплю в мундирі в підсоленій воді. Вариться молода картопля зовсім швидко, так що регулярно перевіряйте готовність.
Тим часом приготуйте заправку, змішавши гарну сметану, подрібнену зелень, трохи кубанського масла і лимонного соку.
Спробуйте, приправте і при необхідності додайте ще трохи олії до бажаної консистенції.
Готовий картопля відкиньте на друшляк і наріжте або злегка роздушіть (я вибрав другий варіант, з ним результат виходить більш сільським - див. фото).
Розмішайте картопля зі сметаною заправкою і додайте ще трохи каперсів або ще чого-небудь, що прийде вам в голову - від солоних огірків до шкварок.
Подавайте як самостійне блюдо або як гарнір. -
Інгредієнти:
100 г вареної ковбаси
100 г шинки
5-6 шт. відварної картоплі
1 цибулина
2 варених яйця
2 мариновані огірки
олія
1 ст.л. лимонного соку
сіль
перець за смаком
Відварена картопля, шинку, ковбасу та огірки нарізати скибочками.
Цибулю обчистити, нарезсть тонкими кільцями. Відварені яйця очистити і нарізати кубиками.
Всі інгредієнти семшать в салатнику. Заправити рослинною олією, додавши лимонний сік.
Дати настоятися протягом 1 години. -
Пропоную вашій увазі нескладний, але смачний квасолевий салат. Родзинкою салату є додані до нього волоські горіхи і часник.
Інгредієнти
* Квасоля (суха, будь-якого кольору) - 1 склянка.
* Горіхи волоські (смажені) - 0,5 склянки.
* Часник - 2 зуб.
* Зелень (свіжа, петрушка, кінза)
* Огірок (свіжий, маринований) - 1 шт
* Цибуля ріпчаста (для варіння квасолі) - 1 шт
* Перець чорний (горошком, для варіння квасолі) - 2-3 шт
* Лавровий лист (для варіння квасолі) - 1 шт
* Спеції (суміш перців, хміль-сунелі, за смаком)
* Сіль за смаком)
* Цибуля червоний (для прикраси)
Приготування
Квасолю відварити з лавровим листом, горошинами чорного перцю і голівкою лука. Після того, як квасоля зварилася, відвар потрібно злити.
Щоб квасоля зварилася швидше, замочіть її на ніч. Або злийте воду після закипання, налийте нову і варіть вже в ній.
Можна використовувати консервовану квасолю.
Волоські горіхи подрібнити ножем або качалкою, зелень дрібно нарізати. Зубчики часнику розрізати навпіл, вийняти зелені серединки, так часник в салаті не буде занадто "ядреным".
Горіхи, зелень і подрібнений часник перетерти з сіллю й спеціями.
Огірок (я взяла за половинці маринованого і свіжого) нарізати тонкими смужками.
Все змішати, прикрасити кружечками або полуколечками червоної цибулі. Можна обійтися без прикраси, салат і так порядок.
За бажанням можна збризнути салат декількома краплями лимонного соку або додати 1 ст.л. нерафінованої олії.
Приємного апетиту!
Автор: crazy_doll -
Нічого незвичайного в цьому рецепті не буде. Стандартний овочевий набір з магазину - помідори, огірки і болгарський перець. Але весна вносить свої корективи у звичайний раціон. Молодий редис і перша весняна зелень додадуть свіжості і вітамінів.
Інгредієнти:
* помідори - 3 штуки;
* огірок - 1 шт;
* болгарський перець - 1 шт;
* молодий редис з листям - пучок;
* щавель - кілька листочків;
* черемша - кілька листочків;
* петрушка;
* сік половинки або третини лимона;
* оливкова олія першого віджиму - 4 столових ложки;
* сіль і чорний свіжозмелений перець за смаком.
Все банально і просто. Овочі моєму і довільно ріжемо.
Окремо варто зупинитися на редисці. Купуючи його на ринку, вибирайте пучок з молодими свіжими листочками. Бо листя редиски ми оборвем і теж додамо в салат.
Щавель додасть кислинки. Листя дикої черемші замінять зубчик часнику. Ніжні зелені листочки бажано порвати руками, ніж тут ні до чого.
Оливкова олія з лимонним соком виступлять в ролі заправки. Залишилося додати солі і перцю. Ніжно переміщати. І приємного апетиту! -
1 варіант, інгредієнти:
гриби мариновані - 200 гр.
рис відварний - 1 склянка
маслини - 1 банка
олія рослинна - 4 ст. л.
сік лимонний - 2 ст. л.
сіль - за смаком
перець - за смаком
Приготування:
Злити маринад, гриби промити холодною водою і подрібнити. У сковороду з розігрітим маслом обсмажити гриби протягом 3-5 хвилин. Маслини очистити від кісточок і подрібнити. Рис промити, відварити і охолодити. Зелень подрібнити.
З'єднати гриби, маслини, рис і зелень.Приготовить заправку. З'єднати рослинна олія, сіль, перець, лимонний сік. Ретельно перемішати.
Салат викласти гіркою в салатник. Полити заправкою і поставити в холодильник на 40 хвилин, щоб він просочився.
2 варіант, інгредієнти:
гриби мариновані - 100 гр.
капуста білокачанна - 200 гр.
цибуля ріпчаста - 1 шт.
цукор - 3 ч. л.
олія рослинна - 3 ст. л.
перець - за смаком
сіль - за смак
Приготування:
Капусту дрібно нашаткувати. Цибулю подрібнити, обдати кипятком.Грибы промити від маринаду. Дати стекти воді. Обсмажити в сковороду з розігрітою оливковою олією протягом 5-7 хвилин.
Остудити. Капусту з'єднати з цибулею та грибами. Посолити. Поперчити. Посипати цукром. Полити олією. Перемішати.
3 варіант, інгредієнти:
гриби мариновані - 200 гр.
яблуко - 1 шт.
цибуля ріпчаста - 1 шт.
олія рослинна - 3 ст. л.
кріп - 1 пучок
перець - за смаком
сіль - за смаком
Приготування:
Злити маринад з-під грибів. Гриби нарізати соломкою. Яблуко промити, очистити від серцевини і кісточок. Можна зрізати шкірку. Яблуко натерти на крупній тертці.
Цибулю подрібнити. З'єднати гриби, яблуко і цибулю. Посолити. Поперчити. Полити олією. Перемішати. Перекласти в салатник. Прикрасити подрібненою зеленню кропу. -
Дуже давно, коли взимку в магазинах не було закордонних овочів, з настанням весни першими в продаж надходили довгі тепличні огірки. Потім з'являлася редиска і зелень. Після зими, з її соліннями, квашеною капустою та вінегретом такий салат вважався, не побоюся цього слова, символом цієї весни.
Інгредієнти
* редис - 150 г;
* огірок - 150 г;
* яйце куряче - 2 штуки;
* кілька пір ’ їнок зеленої цибулі;
* кілька гілочок кропу і петрушки;
* сметана - 2 столові ложки;
* сіль за смаком.
Яйця зварити круто. Або майже круто, до такого граничного стану, коли жовток в самій серединці ще не зварився остаточно. Все-таки салат у нас весняний, і я хочу, щоб яєчний жовток був чітко жовтий, як сонечко. Охолоджені яйця почистити і нарізати довільно.
Овочі та зелень ретельно вимити. Огірок і редиску нарізати кільцями. Зелену цибулю, кріп, петрушку обсушити і дрібно нарізати.
салатнику змішати всі інгредієнти, заправити сметаною, виправити на сіль.
Сметану можна замінити на майонез або звичайний йогурт без ароматичних добавок.