Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Інгредієнти:
    * квасоля 3/4 склянки
    * печериці (краще великі) 500-600 г
    * ріпчасту цибулю (солодкий) 1 шт.
    * зелень петрушки 1 пучок
    * майонез легкий або провансаль 100 мл
    * сік 3/4 лимона
    * сіль, перець за смаком
    * гілочка чебрецю, цибуля-порей, лаврушка, перець горошком
    Спосіб приготування:
    Квасоля замочити в холодній воді на 4 години, міняючи воду щогодини. Потім воду злити, залити свіжою і відварити до готовності. З готової квасолі злити воду, охолодити.
    Печериці промити, скласти в каструлю разом з чебрецем, пореєм, лавровим листом і перцем - зварити до м'якості в трохи підсоленій воді. Потім воду злити, гриби охолодити. В миску викласти варену квасолю.
    Печериці нарізати скибочками і додати до квасолі. Ріпчасту цибулю нарізати і викласти до інших інгредієнтів. Зелень петрушки дрібно нарізати і викласти в миску. У майонез злити лимонний сік, перемішати.
    Заправити салат майонезом, посолити і поперчити за смаком. Перед подачею дати добре охолонути. Салат викласти в салатницю і подати до столу.
    Приємного апетиту!

  • Інгредієнти:
    200 г моцарелли
    200 г помідорів чері або дрібних томатів
    200 г очищених креветок
    2 авокадо
    1 пучок салатних листя
    1 пучок базиліка
    1 маленька червона цибулина
    5 ст.л. рослинного масла
    1/2 лимона (сік)
    Сіль, перець
    Моцареллу нарізати невеличкими дольками, черрі розрізати навпіл, авокадо нарізати кубиками, цибулю - тонкими півкільцями, все покласти в салатник, посолити і перемішати.
    У склянці змішати олію, лимонний сік, перець, перемішати і заправити салат.
    Салатним листям викласти дно тарілок, на них покласти салат, зверху покришити нарізаний базилік.

  • Інгредієнти:
    1 вилок китайської капусти
    1/2 пучка кінзи
    1 свіжий огірок
    1 цибулина
    1 часточка часнику
    2 ст.л. рослинного масла
    1 ст.л. соєвого соусу
    Сіль, перець
    Капусту дрібно нашаткувати і поставити на 2 хвилини в мікрохвильовку.
    Цибулю і кінзу подрібнити, огірок нарізати тонкими півкільцями, змішати з охолола капустою, посолити.
    Часник розчавити в стакан, додати масло, соєвий соус, перець, перемішати, полити заправкою салат.
    Автор: Олена Смирнова
    Фото: eda.ru

  • Інгредієнти:
    квасоля стручкова - 400 гр.
    цибуля ріпчаста - 1 головка
    сир твердий - 100 гр.
    помідор - 1 шт.
    зелений салат листової - 100 гр.
    часник - 1 зубчик
    зелень кропу - 1 пучок
    олія рослинна - 4 ст. ложки
    винний оцет - 3 ст. ложки
    перець чорний мелений
    сіль
    Приготування:
    Квасоля наріжте шматочками, відварити в підсоленій воді до готовності. Охолодіть. Цибулю наріжте кільцями, посоліть і злегка перетріть.
    Сир наріжте кубиками, помідор - часточками, листя салату - смужками.
    Часник дрібно порубайте або пропустіть через прес. Зелень дрібно наріжте.
    Для заправки масло змішайте з оцтом, сіллю і перцем.
    Підготовлені інгредієнти салату перемішайте, викладіть на тарілку.
    Полийте салат заправкою і подавайте.
    Приємного апетиту!

  • Інгредієнти:
    мікс салатних листя (у мене мангольд, лолло-росо і корн) - упаковка (100 гр);
    грейпфрут - 1 шт;
    смачне оливкова олія - 1 ст.л.;
    сіль.
    Моєму та сушимо салатне листя.
    Викладаємо їх в миску. Солимо й поливаємо оливковою олією, перемішуємо руками (особисто мені так зручніше).
    до Речі, іноді я масло в цьому салаті не використовую, якщо хочу зовсім дієтичний варіант.
    У грейпфрута зрізуємо ножем шкіру, прагнучи якомога менше пошкоджувати м'якоть, але зрізуючи білу плівку.
    А потім вирізаємо сегменти м'якоті між перегородками. Ріжемо навпіл.
    Викладаємо грейп в салат і перемішуємо. Туди ж я додаю сік з дошки, на якій різала грейпфрут.
    Готово.
    Немає потреби говорити, що необхідно з'їсти відразу, потім листя розм ’ якнуть.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна

  • Прекрасна грибна закуска з дуже яскравим ароматом. Змішання кропу, часнику і болгарського перцю дало винятково смачний запах, яким просочилися часточки шампіньйонів. Ця закуска хороша не тільки в холодному вигляді, але і з жару, прямо зі сковороди.
    Хочу звернути увагу на кількість шампіньйонів в рецепте.Это кількість розраховано на 2-х ситих споживачів. Я раджу готувати цю закуску як мінімум з 0,5кг грибів.
    СКЛАД:
    250г печериць, 2 маленьких болгарських перця (~150г), 80~90г рослинного масла, 1 г ложка солі, 1 ст. ложка меду, перець, 2~3 ст ложки лимонного соку або 2мл 70% оцту, 1~2 невеликих зубчики часнику, пучок кропу
    Печериці вимити і нарізати скибочками. Болгарський перець бажано взяти червоного або оранжевого кольору.
    Перець вимити, розрізати вздовж на 4 частини і вирізати плодоніжку з насінням. Четвертинки перцю нарізати в поперек тонкої соломкой.В сковороді на великому вогні розігріти олію.
    Насипати перець і обсмажувати при помішуванні 2 хвилини. Покласти в сковороду мед, сіль і перець. Розмішати.
    Насипати порізані печериці, влити лимонний сік або оцет, добре розмішати і прогрівати всі разом приблизно 0,5 хвилини. Зняти сковороду з вогню.
    Покласти в печериці дрібно нарізаний часник і кріп. Коли гриби охолонуть, перекласти їх в банку і прибрати в холодильник.
    Вихід: приблизно 300мл.

  • Інгредієнти:
    борошно пшеничне (бантики) - 80 гр.
    кабачки - 400 гр.
    кедрові горішки - 2 ст. ложки
    оливкова олія - 2 ст. ложки
    листя зеленого салату
    перець чорний мелений, сіль за смаком
    Приготування:
    Зваріть макаронні вироби в киплячій підсоленій воді, відкиньте, охолодіть. Кабачки промийте, очистіть від шкірки і наріжте соломкою.
    Бланшируйте в киплячій підсоленій воді протягом 2 хвилин. Кедрові горішки обсмажте на сковороді без олії протягом 1-2 хвилин.
    Змішайте макаронні вироби і кабачки. Заправте олією, посоліть, поперчіть.
    Викладіть в салатник, посипте горішками і оформіть листям салату.
    Приємного апетиту!

  • Як м'ясоїд, я не маю надії на поправку. Я ставлюся до Великого посту, як до можливості відкрити для себе нові горизонти в кулінарії. Я впевнений, що багатьом пісна їжа здається сіркою, блідою і позбавленою смаку. До недавніх пір я і сам був введений в оману.
    Харчування в пост відрізняється стриманістю, але дає простір для кулінарної фантазії. Рослинна їжа, багата вітамінами і рослинні волокна, і допомагає висновку шкідливих речовин з організму. Я хочу розповісти вам, наскільки цікавою може бути їжа без тваринного білка.
    Рецептів пісних салатів існує безліч, і вони можуть бути різним цілям. Легкі і яскраві, з свіжих хрустких овочів освіжають та збуджують апетит. Теплі салати можуть бути настільки ситними, що зійдуть за повноцінний обід.
    Салат з печеною буряка
    Перший пісний рецепт, яким я хочу з вами поділитися, заснований на буряках. Не всі її люблять, але в такому вигляді багатьом вона може сподобатися.
    Салат з печеною буряка готується дуже просто. Буряк потрібно запекти в фользі при температурі 180°C, до м'якості. Це можна зробити заздалегідь і зберігати буряк в холодильнику кілька днів.
    Для салату тонко нарізати цибулю, червоний або ріпчаста. Для заправки змішайте чайну ложку негострий гірчиці з дрібкою цукру, солі й чорного перцю. Додайте винний оцет або лимонний сік і оливкове масло. Пробуйте по ходу справи, маючи на увазі, що буряк досить солодкий. Залийте заправкою цибулю і трохи пам'ятаєте його.
    З допомогою столового ножа очистіть буряк від шкірки. Це повинно бути досить легко. Наріжте коренеплід довільним чином і додайте до цибулі. Добре перемішайте, щоб кожен шматочок буряка отримав свою частку заправки. При бажанні, злегка обсмажте на сковороді кедрові горіхи і посипте ними салат.
    Салат з моркви
    Яскраві кольори і смаки відрізняють також і поєднання свіжого огірка та моркви. За допомогою звичайної овочечистка можна надати звичним овочів нову сутність. Салат з моркви, на відміну від попереднього, готується за хвилини.
    Тонко нарізати цибулю і залийте його лимонним соком. Очистіть огірок і моркву від шкірки. Потім, продовжуйте «зчищати» овощечисткой м'якоть. Коли від огірка залишиться одна серцевина, можна зупинитися. Серцевину моркви можна використовувати.
    Змішайте овочі в одній миску, додайте оливкової олії і трохи соєвого соусу. Додайте дрібно порубану зелень кінзи. У вас вийде неймовірно свіжий, хрусткий салат, який підбадьорить і наситить.
    Салат з огірка і авокадо
    Салат з огірка і авокадо - ще одна знахідка, якої мені хочеться поділитися. Сам він не впорається з дійсно відчутним голодом, але відмінно освіжить смакову палітру перед основним блюдом.
    Відразу приготуйте заправку. Для цього змішайте лимонний сік і оливкове масло, приправте сіллю і перцем.
    Очистіть огірок від шкірки, іноді вона може бути гіркою. Розріжте авокадо навпіл, вийміть кісточку, за допомогою ложки відокремте м'якоть від шкірки. Або зріжте шкірку ножем.
    Наріжте кубиками огірки та авокадо, додайте до заправки. Дрібно порубайте зелень кінзи, петрушки або зеленого лука, або все разом, і додайте до салату.
    Я переконаний, що ці три салату добре ілюструють багатогранність пісної їжі. Спробуйте ці рецепти, змініть їх за своїм смаком, подумайте свої поєднання.
    Якщо ви дотримуєтеся пост, я закликаю вас поставитися до з'явилися обмежень в їжі як до можливості пізнати і спробувати щось нове.
    Фото і рецепт: Петро Голавский

  • Інгредієнти:
    * буряк середня - 5 шт;
    * фета - 50 гр;
    * бальзамічний оцет - 1 ст.л.;
    лимонний сік - 2 ст.л.;
    * оливкова олія - 2 ст.л.;
    * петрушка - 5 гілочок;
    * сіль, чорний перець.
    Насипаємо в лоток для запікання велику сіль, шаром приблизно в сантиметр-півтора. Буряк моєму, висушуємо і кожну загортаємо у фольгу.
    Протикаємо ножем в декількох місцях, викладаємо на сіль і ставимо в розігрітій до 180 градусів духовку спікатися на 2 години. (Це все можна зробити напередодні).
    Або зваріть буряк, але запечена смачніше. (А ще секрет - у гіпермаркетах продається вже варений буряк у вакуумі, але це тільки якщо ви дуже поспішайте! Тсссс).
    Трьох остиглу і очищений буряк на крупній тертці. Солимо й перчимо. Додаємо бальзамічний оцет, витискаємо з сік лимона, перемішуємо й заправляємо олією. Знову перемішуємо.
    Дрібно ріжемо листочки петрушки і відправляємо їх в салат, залишивши трохи для прикраси.
    Перемішуємо буряк з петрушкою і викладаємо на тарілку. Пальцями кришимо фету на салат.
    Зверху посипаємо петрушкою і збризкуємо оливковою олією для прикраси.
    Ідеально, як гарнір до м'яса, або просто, як легке блюдо.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна

  • Інгредієнти:
    150 г червоної капусти,
    1 свіжий огірок,
    1 морква,
    1 цибулина,
    2 ст. ложки рослинної олії,
    1 ст. ложка соєвого соусу,
    1/2 ч. ложки цукру,
    1 ч. ложка лимонного соку.
    Приготування:
    Капусту нашаткувати.
    Додати соломкою порізаний огірок і терту моркву.
    Додати порізану цибулю кільцями.
    Все перемішати. Додати цукор, соєвий соус, масло, сік лимона. Добре перемішати і дати настоювати 30 хвилин.
    Приємного апетиту!