Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
-
Інгредієнти на 4 порції:
900 г молодої картоплі, промитого і порізаного кубиками
3 ст. л. соняшникової олії
1 маленька цибулина, дрібно порізана
1 червона цибулина, очищена від шкірки і дрібно порізана
100 г ковбаси чорізо, дрібно порізаної
3 ст. л. томатної пасти
1 ст. л. винного оцту
1 ст. л. солодкого соусу чилі
петрушка
Інструкції:
1. Картоплю відварити в підсоленій воді протягом 10 хв, злити.
2. Тим часом розігріти 1 ст. л. олії в сковороді і обсмажити цибулю протягом 3-4 хвилин до м'якості. Додати перед і чорізо і готувати 3-4 хвилини. Додати томатну пасту, оцет, соус і 6 ст л холодної води, перемішати, щоб вийшов густий соус. Перекласти на тарілку.
3. Нагріти масло, що залишилося, і обсмажити відварену картоплю протягом 10 хв до хрусткої скоринки. Струсити надлишок олії.
4. Полити картопля соусом в сковороді і перемішати, щоб всі прогрілося. Прикрасити петрушкою і подавати. -
Рецептів цієї споконвічно російської закуски безліч. Я пропоную вам мій улюблений варіант, дуже не жирний, при цьому більшість овочів не сирі, а запечені. Ікра прекрасна, як гарнір до дієтичним відварною м'яса і риби. Ну, а про іпостась закуски навіть говорити нічого не треба!
Інгредієнти:
баклажани - 3 великих;
перець "ластівка" або болгарський - 8-9 шт;
помідори - 5-6 шт;
цибуля - 3 шт;
кінза - 2 пучки;
часник - 4-5 зубчиків;
сіль;
рослинна олія.
У баклажан відрізаємо попки, ріжемо їх уздовж навпіл (не попки - баклажани) і розкладаємо зрізом вгору в глибоке деко.
Туди ж відправляємо вимитий болгарський перець. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на півгодини.
Тим часом займемося іншими овочами. Помідори заливаємо на 2 хвилини окропом.
Потім обдаємо холодною водою і знімаємо з них шкірку. Ріжемо великими кубиками і перемелюють у блендері до стану пюре.
Потім ріжемо цибулю, як вам зручно, але не гиперкрупно.
На 1 ложці рослинного масла тушкуємо цибулю до м'якості на невеликому вогні, приблизно 5 хвилин.
Потім також відправляємо в блендер, але мелемо більша, ніж помідори, не перетворюємо в кашу. (На фото неизмельченное стан). Складуємо в миску до томатного пюре.
А наші овочі готові. Не лякайтеся, перці повинні почорніти, шкірку ми все одно видалимо.
Перець поки складаємо в герметично закривається посуд і залишаємо на час, поки займаємося баклажанами (не менш 10 хвилин), тоді шкіра буде злазити сама собою.
У баклажанів знімаємо шкірку. Ріжемо великими кубиками і відправляємо в блендер. Пробиваємо теж не в пюре, а щоб залишалися шматочки.
Рекомендую це робити невеликими партіями, тому що, якщо покласти всі баклажани відразу, блендер на дні їх перемеле в пюре, а зверху залишаться лежати великі шматки.
Готові баклажани складуємо до цибулі і помідорів, в ту саму миску.С перців знімаємо шкірку і очищаємо їх від насіння. Ріжемо кубиками і в блендер.
Перемелюють, як цибуля і баклажани. (На фото подрібнене стан). Відправляємо їх в миску до овочів.
Дрібно ріжемо кінзу (листочки, без стеблин), додаємо її в ікру.
Туди ж витискаємо часник, ретельно перемішуємо. Солимо за смаком і ще більш ретельно перемішуємо.
Я обдаю банки окропом, ікру кладу туди і, коли вони охолонуть, зберігаю в холодильнику.
Дуже смачно з житніми тостами або просто, як закуска, самі знаєте, чого.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна -
Для тих хто любить баклажанчики. Впевнена, така подача вас і ваших близьких не залишить байдужими.
Інгредієнти:
Баклажан - 1 шт
Сир (твердих сортів-тертий) - 3 ст. л.
Кунжут - 3 ст. л.
Яйце - 1 шт
Вода - 1 ст. л.
Спеції (сіль, щіпка сушеного базиліка, щіпка сушеного розмарину, щіпка меленої паприки, часник - за бажанням)
Приготування:
Баклажан промити і нарізати крупною соломкою.
Тертий сир змішати з кунжутом.
Збити віничком яйце, додати воду, добре ще раз збити.
Соломку з баклажанчиков замаринувати в спеціях, солі (за бажанням додайте вичавлений через прес часник).
Замариновані смужки баклажанчиков опускаємо в яйце, сир з кунжутом.
Викладаємо на деко, застелений пекарської папером.
Ставимо в заздалегідь нагріту духовку.
Запікаємо при 200 г 15 хвилин.
Автор: Ольга Бабич -
Інгредієнти:
перлова крупа - 1 склянка.;
печериці - 200 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт;
кабачок - 1 шт;
морква - 1 шт;
куряче філе - 200 г;
біле вино - 50 мл;
зелень (кріп,петрушка) - 0.5 пуч.;
сіль і перець - за смаком;
пармезан - 50 г;
оливкова олія - за смаком;
Приготування:
Перлову крупу замочити водою з вечора,якщо збираєтеся готувати на завтрак.Утром промити і зварити згідно рецепту на упаковке.Кабачок і цибулю нарізати невеликими кубиками.
Моркву натерти на середній тертці, трохи обсмажити на маслиновому маслі, додати кабачок.
До кабачків додати нарізані шампіньйони і зелень,влити вино і тушкувати до випаровування рідини під закритою кришкою.
Куряче філе обсмажити на окремій сковороді,додати до овочів разом з перловою крупою.
Все добре перемішати,згасити разом 5 хвилин,вимкнути газ і дати постояти 20-30 минут.Можно обгорнути рушником.
При подачі посипати зеленню і натертим пармезаном.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: lakshmi -
Островатая, ароматна сальса буде смачним доповненням до обіду або вечері. Її можна подати до м'яса або до скибочок свіжого хліба.
Інгредієнти:
Баклажан (середній, молодий) - 1 шт;
Перець болгарський - 2 шт;
Цибуля ріпчаста - 1 шт;
Помідор (великий; міцний) - 1 шт;
Часник - 2 зуб.;
Перець червоний гострий (свіжий; за смаком);
Олія (для змащування овочів);
чорний Перець (мелений; за смаком);
Сіль за смаком);
бальзамічний Оцет - 1 ч.л.;
Базилік (свіжий;за смаком);
Рецепт:
Баклажани помити, порізати уздовж на 6-8 частин, посолити, Залишити на 15 хвилин, потім промити і обсушити серветкою. Болгарський перець очистити, розрізати на 4 частини. Цибулю порізати на 6-8 частин.
Помідор розрізати на 2 частини. Пензликом змастити овочі маслом , покласти на решітку запекти до м'якості в аерогрилі або духовці.
З помідора зняти шкірку. Порізати запечені овочі дрібними шматочками. Додати дрібно порізані гострий перець, часник, базилік.
Посолити, додати перець і бальзамічний уксус.Перемешать. Залишити в холодильнику на 1-3 години.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Олена М. -
Своє теперешне назва «голубці» отримали завдяки французам, так як в сімнадцятому - початку вісімнадцятого століття в Росії почався бум французької кулінарії. Саме в той час було модним харчуватися голубами, їх готували на решітці на відкритому повітрі. Потім на решітці стали готувати і голубці, тоді їх називали «помилковими голубами», це були пробразы наших теперішніх голубців. Звідси і пішла назва страви «голубці».
У теперішній час голубці готують з різними начинками - традиційно з м'ясом і рисом; вегетаріанські.
Пропоную вам свій рецепт приготування голубців, це скоріше спосіб підготовки капустяних листів і закрутки маленьких - на один укус голубчиков, всі, кому цікаво - ласкаво просимо!
Інгредієнти:
м'ясний Фарш (ваш улюблений) - 500 г
Рис (для голубців, моя мерка маленька кавова чашка) - 5-6 ст. л.
Цибуля ріпчаста великий - 1 шт
Часник - 1 зуб.
Томатна паста - 1-2 ч. л.
Петрушка - 1-2 ст. л.
Сіль перець (за смаком)
Капуста білокачанна свіжа (середнього розміру) - 1 вилок
овочевий Бульйон (селеру,цибулю,моркву,спеції) - 600 мл
Олія рослинна - 2-3 ст. л.
Приготування:
Видалити з качан капусти, помістити вилок у мішок для запікання і поставити в духовку на 10 минут.У вас може піти і більше часу, все залежить від МВ і сорти капусти!
Розібрати качан на листя, зрізуючи потовщення і розрізання їх навпіл, якщо листя великі. Я зрізаю під кутом, в результаті виходять трикутники, які дуже зручно загортати.
Фарш я використовую тільки свинячий, капуста ну дуже любить свининку!Натерті на терці цибулю і часник, томатну пасту додати у фарш, помістити туди ж рис (залежно від сорту бланшований) і спеції, зелень, посолити і поперчити, дуже добре перемішати.
На долоню лівої руки кладемо капустяний лист, помістити фарш на край листа і скрутити рулетиком.
Закручений рулетом голубець стискаємо в кулаці й заправляємо всередину капусту з боків з одного і з іншого боку.
Виходить довгастий і дуже акуратний голубець!
Можна скрутити голубці конусом, це фото з іншого рецепту, просто я хочу показати вам, наскільки маленькі я готую голубчики, порівняйте з цукеркою!
Все майже так само, як і в першому випадку, тільки закручуємо навскоси, один край виходить тонесенький, а інший заправляємо всередину, виходить акуратний кульочок!
Отже, у мене вийшло 34 голубчика на один укус!
Обсмажити голубці з обох сторін в добре розігрітій олії і помістити в жаростійку форму, дно якої вистелити обрізками капустяних листів.
Навіщо обсмажувати голубці? При обсмажуванні капусти, відбувається процес карамелізації, це додає голубцями особливий неповторний смак і аромат.
Залити голубці гарячим овочевим бульйоном і щільно закривши фольгою помістити в прогріту до 200 градусів духовку, запікати 40 хвилин, при необхідності додати ще бульйон. Орієнтуйтеся на вашу духовку.Готовые голубці майже наполовину ввібрали в себе бульйон.
Сервірувати зі сметаною або йогуртом.
Смачного!
Фото і рецепт: natapit -
Дуже смачна страва грузинської кухні. Баклажани виходять гостреньким, але ця гострота, за рахунок сметани - ніжна і приємна.
Інгредієнти:
Баклажани - 1 кг;
Перець гіркий - 1-2 шт;
Перець болгарський (бажано червоний - буде більш) - 2 шт;
Зелень (кінза, петрушка, кріп, базилік) - 2-3 пуч.;
Часник - 5-6 зуб.;
Сметана - 300 г;
Рослинна олія для обсмажування) ;
Сіль за смаком) ;
Приготування:
Баклажани порізати кружечками близько 2 см. Посолити і дати постояти. Рідину злити. Обсмажити на рослинному маслі з обох боків до рум'яної скоринки.
Скласти на серветку для видалення зайвого жиру. Баклажани повинні охолонути.
Перець солодкий, гіркий і часник перекрутити на м ’ ясорубці. Змішати зі сметаною. Посолити за смаком. Зелень подрібнити.
Гуртки баклажанів укласти щільно в салатник або інший посуд шарами. Кожен шар поливати сметаною сумішшю і щедро посипати зеленню.
Поставити готову страву в холодильник на кілька годин.br/>Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Олена Калініна -
Інгредієнти:
білки - від 3-х яєць;
цибуля - 1 маленький;
болгарський перець (у мене "ластівка\ перемішуємо й накриваємо кришкою. Смажимо 5 хвилин, до м'якості перцю.
Поки розбиваємо в миску білки (жовтки відокремлюємо, вони нам не потрібні). Солимо, перчимо і перемішуємо вилкою, збивати не потрібно.
У сковорідку, в якій смажаться овочі, виливаємо білки. Як тільки омлет схопиться і його вершина буде майже готовий, звертаємо омлет навпіл і смажимо хвилину, потім перевертаємо і ще хвилину. Готово.
Посипаємо дрібно порізаним кропом і їмо.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна -
Смачний і пікантний салат з баклажанів. Я завжди роблю велику миску, щоб вистачило на кілька днів, але розходиться дуже швидко.
Інгредієнти:
* Баклажани - 4-5 шт;
* Морква - 1 шт;
* Перець болгарський - 2 шт;
* Цибуля ріпчаста - 1 шт;
* Часник - 3-4 зуб.;
* Кріп,петрушка - 1 пуч.;
* Коріандр - 1-2 ч.л.;
* Винний оцет - 2 ст.л.;
* Мед - 1 ч.л.;
* Сіль,перець червоний та чорний) - за смаком ;
* Рослинна олія для смаження та заправки);
Приготування:
Баклажани промити і нарізати з шкіркою уздовж тонкими смужками (1,5-2см товщ), посипати сіллю неповної стол.ложкой, пом'яти руками і залишити на ніч в холодильнику.
Готуємо салат на наступний день. Подрібнюємо часник з зеленню,солимо і змішуємо щоб дали сік.
Цибулю нарізати кільцями,перець соломкою. Натерти на грубій терці моркву і посипаємо подрібненим коріандром і перцем,змішуємо з болгарським перцем і цибулею, додати мед і суміш часнику з зеленню.
Добре віджимаємо баклажани й обсмажуємо їх в олії, даємо стекти і сполучаємо з морквою, перцем і цибулею. Додаємо винний оцет. Перемішуємо салат і ставимо в холодильник для наполягання на добу.
Дуже-дуже смачно!
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: lakshmi -
Коли я вперше побачила цей рецепт, дуже здивувалася. Кориця? З баклажанами та помідорами? Але ризикнула таки приготувати і зовсім не пошкодувала. Дуже смачне і незвичайне поєднання. Пригощайтеся.
Інгредієнти:
Баклажани (у мене два маленьких) - 500 г
Помідори свіжі - 400 г
Часник - 2 зуб.
овочевий Бульйон або курячий - 150-200 мл
Оливкова олія (+ для смаження баклажанів) - 2 ст. л.
Паприка - 1/4 ч. л.
Кориця - 1/2 ч. л.
Сіль
Приготування:
Баклажани нарізати кружечками товщиною 1 см, посолити і залишити на 30 хв.
Потім їх трохи обсушити, обсмажити на оливковому маслі з кожної сторони до золотистого кольору і покласти на паперовий рушник.
Поки баклажани смажаться, займемося соусом. Часник обчистити і розчавити лезом ножа. Ви, звичайно, можете скористатися чесночницей або дрібно нарізати його. Але мені в цьому рецепті подобається запечений часник.
З помідорів зняти шкірку і дрібно нарізати.
Підсмажити часник до легкого золотистого кольору на оливковій олії.
До часнику додати помідори, бульйон. Залишити на 15 хвилин на повільному вогні. В кінці додати паприку і корицю і тушкувати ще 5 хвилин.
Форму змастити олією, викласти ряд баклажанів.
На баклажани - кілька ложок соусу.
Чергувати, поки овочі і соус не закінчаться.
Запікати в духовці (попередньо розігрітій до 210 градусів) протягом 15 хвилин.
Фото і рецепт: Sugar