Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Інгредієнти на 4 порції:
    900 г молодої картоплі, промитого і порізаного кубиками
    3 ст. л. соняшникової олії
    1 маленька цибулина, дрібно порізана
    1 червона цибулина, очищена від шкірки і дрібно порізана
    100 г ковбаси чорізо, дрібно порізаної
    3 ст. л. томатної пасти
    1 ст. л. винного оцту
    1 ст. л. солодкого соусу чилі
    петрушка
    Інструкції:
    1. Картоплю відварити в підсоленій воді протягом 10 хв, злити.
    2. Тим часом розігріти 1 ст. л. олії в сковороді і обсмажити цибулю протягом 3-4 хвилин до м'якості. Додати перед і чорізо і готувати 3-4 хвилини. Додати томатну пасту, оцет, соус і 6 ст л холодної води, перемішати, щоб вийшов густий соус. Перекласти на тарілку.
    3. Нагріти масло, що залишилося, і обсмажити відварену картоплю протягом 10 хв до хрусткої скоринки. Струсити надлишок олії.
    4. Полити картопля соусом в сковороді і перемішати, щоб всі прогрілося. Прикрасити петрушкою і подавати.

  • Рецептів цієї споконвічно російської закуски безліч. Я пропоную вам мій улюблений варіант, дуже не жирний, при цьому більшість овочів не сирі, а запечені. Ікра прекрасна, як гарнір до дієтичним відварною м'яса і риби. Ну, а про іпостась закуски навіть говорити нічого не треба!
    Інгредієнти:
    баклажани - 3 великих;
    перець "ластівка" або болгарський - 8-9 шт;
    помідори - 5-6 шт;
    цибуля - 3 шт;
    кінза - 2 пучки;
    часник - 4-5 зубчиків;
    сіль;
    рослинна олія.
    У баклажан відрізаємо попки, ріжемо їх уздовж навпіл (не попки - баклажани) і розкладаємо зрізом вгору в глибоке деко.
    Туди ж відправляємо вимитий болгарський перець. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на півгодини.
    Тим часом займемося іншими овочами. Помідори заливаємо на 2 хвилини окропом.
    Потім обдаємо холодною водою і знімаємо з них шкірку. Ріжемо великими кубиками і перемелюють у блендері до стану пюре.
    Потім ріжемо цибулю, як вам зручно, але не гиперкрупно.
    На 1 ложці рослинного масла тушкуємо цибулю до м'якості на невеликому вогні, приблизно 5 хвилин.
    Потім також відправляємо в блендер, але мелемо більша, ніж помідори, не перетворюємо в кашу. (На фото неизмельченное стан). Складуємо в миску до томатного пюре.
    А наші овочі готові. Не лякайтеся, перці повинні почорніти, шкірку ми все одно видалимо.
    Перець поки складаємо в герметично закривається посуд і залишаємо на час, поки займаємося баклажанами (не менш 10 хвилин), тоді шкіра буде злазити сама собою.
    У баклажанів знімаємо шкірку. Ріжемо великими кубиками і відправляємо в блендер. Пробиваємо теж не в пюре, а щоб залишалися шматочки.
    Рекомендую це робити невеликими партіями, тому що, якщо покласти всі баклажани відразу, блендер на дні їх перемеле в пюре, а зверху залишаться лежати великі шматки.
    Готові баклажани складуємо до цибулі і помідорів, в ту саму миску.С перців знімаємо шкірку і очищаємо їх від насіння. Ріжемо кубиками і в блендер.
    Перемелюють, як цибуля і баклажани. (На фото подрібнене стан). Відправляємо їх в миску до овочів.
    Дрібно ріжемо кінзу (листочки, без стеблин), додаємо її в ікру.
    Туди ж витискаємо часник, ретельно перемішуємо. Солимо за смаком і ще більш ретельно перемішуємо.
    Я обдаю банки окропом, ікру кладу туди і, коли вони охолонуть, зберігаю в холодильнику.
    Дуже смачно з житніми тостами або просто, як закуска, самі знаєте, чого.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна

  • Для тих хто любить баклажанчики. Впевнена, така подача вас і ваших близьких не залишить байдужими.
    Інгредієнти:
    Баклажан - 1 шт
    Сир (твердих сортів-тертий) - 3 ст. л.
    Кунжут - 3 ст. л.
    Яйце - 1 шт
    Вода - 1 ст. л.
    Спеції (сіль, щіпка сушеного базиліка, щіпка сушеного розмарину, щіпка меленої паприки, часник - за бажанням)
    Приготування:
    Баклажан промити і нарізати крупною соломкою.
    Тертий сир змішати з кунжутом.
    Збити віничком яйце, додати воду, добре ще раз збити.
    Соломку з баклажанчиков замаринувати в спеціях, солі (за бажанням додайте вичавлений через прес часник).
    Замариновані смужки баклажанчиков опускаємо в яйце, сир з кунжутом.
    Викладаємо на деко, застелений пекарської папером.
    Ставимо в заздалегідь нагріту духовку.
    Запікаємо при 200 г 15 хвилин.
    Автор: Ольга Бабич

  • Інгредієнти:
    перлова крупа - 1 склянка.;
    печериці - 200 г;
    цибуля ріпчаста - 1 шт;
    кабачок - 1 шт;
    морква - 1 шт;
    куряче філе - 200 г;
    біле вино - 50 мл;
    зелень (кріп,петрушка) - 0.5 пуч.;
    сіль і перець - за смаком;
    пармезан - 50 г;
    оливкова олія - за смаком;
    Приготування:
    Перлову крупу замочити водою з вечора,якщо збираєтеся готувати на завтрак.Утром промити і зварити згідно рецепту на упаковке.Кабачок і цибулю нарізати невеликими кубиками.
    Моркву натерти на середній тертці, трохи обсмажити на маслиновому маслі, додати кабачок.
    До кабачків додати нарізані шампіньйони і зелень,влити вино і тушкувати до випаровування рідини під закритою кришкою.
    Куряче філе обсмажити на окремій сковороді,додати до овочів разом з перловою крупою.
    Все добре перемішати,згасити разом 5 хвилин,вимкнути газ і дати постояти 20-30 минут.Можно обгорнути рушником.
    При подачі посипати зеленню і натертим пармезаном.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: lakshmi

  • Островатая, ароматна сальса буде смачним доповненням до обіду або вечері. Її можна подати до м'яса або до скибочок свіжого хліба.
    Інгредієнти:
    Баклажан (середній, молодий) - 1 шт;
    Перець болгарський - 2 шт;
    Цибуля ріпчаста - 1 шт;
    Помідор (великий; міцний) - 1 шт;
    Часник - 2 зуб.;
    Перець червоний гострий (свіжий; за смаком);
    Олія (для змащування овочів);
    чорний Перець (мелений; за смаком);
    Сіль за смаком);
    бальзамічний Оцет - 1 ч.л.;
    Базилік (свіжий;за смаком);
    Рецепт:
    Баклажани помити, порізати уздовж на 6-8 частин, посолити, Залишити на 15 хвилин, потім промити і обсушити серветкою. Болгарський перець очистити, розрізати на 4 частини. Цибулю порізати на 6-8 частин.
    Помідор розрізати на 2 частини. Пензликом змастити овочі маслом , покласти на решітку запекти до м'якості в аерогрилі або духовці.
    З помідора зняти шкірку. Порізати запечені овочі дрібними шматочками. Додати дрібно порізані гострий перець, часник, базилік.
    Посолити, додати перець і бальзамічний уксус.Перемешать. Залишити в холодильнику на 1-3 години.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Олена М.

  • Своє теперешне назва «голубці» отримали завдяки французам, так як в сімнадцятому - початку вісімнадцятого століття в Росії почався бум французької кулінарії. Саме в той час було модним харчуватися голубами, їх готували на решітці на відкритому повітрі. Потім на решітці стали готувати і голубці, тоді їх називали «помилковими голубами», це були пробразы наших теперішніх голубців. Звідси і пішла назва страви «голубці».
    У теперішній час голубці готують з різними начинками - традиційно з м'ясом і рисом; вегетаріанські.
    Пропоную вам свій рецепт приготування голубців, це скоріше спосіб підготовки капустяних листів і закрутки маленьких - на один укус голубчиков, всі, кому цікаво - ласкаво просимо!
    Інгредієнти:
    м'ясний Фарш (ваш улюблений) - 500 г
    Рис (для голубців, моя мерка маленька кавова чашка) - 5-6 ст. л.
    Цибуля ріпчаста великий - 1 шт
    Часник - 1 зуб.
    Томатна паста - 1-2 ч. л.
    Петрушка - 1-2 ст. л.
    Сіль перець (за смаком)
    Капуста білокачанна свіжа (середнього розміру) - 1 вилок
    овочевий Бульйон (селеру,цибулю,моркву,спеції) - 600 мл
    Олія рослинна - 2-3 ст. л.
    Приготування:
    Видалити з качан капусти, помістити вилок у мішок для запікання і поставити в духовку на 10 минут.У вас може піти і більше часу, все залежить від МВ і сорти капусти!
    Розібрати качан на листя, зрізуючи потовщення і розрізання їх навпіл, якщо листя великі. Я зрізаю під кутом, в результаті виходять трикутники, які дуже зручно загортати.
    Фарш я використовую тільки свинячий, капуста ну дуже любить свининку!Натерті на терці цибулю і часник, томатну пасту додати у фарш, помістити туди ж рис (залежно від сорту бланшований) і спеції, зелень, посолити і поперчити, дуже добре перемішати.
    На долоню лівої руки кладемо капустяний лист, помістити фарш на край листа і скрутити рулетиком.
    Закручений рулетом голубець стискаємо в кулаці й заправляємо всередину капусту з боків з одного і з іншого боку.
    Виходить довгастий і дуже акуратний голубець!
    Можна скрутити голубці конусом, це фото з іншого рецепту, просто я хочу показати вам, наскільки маленькі я готую голубчики, порівняйте з цукеркою!
    Все майже так само, як і в першому випадку, тільки закручуємо навскоси, один край виходить тонесенький, а інший заправляємо всередину, виходить акуратний кульочок!
    Отже, у мене вийшло 34 голубчика на один укус!
    Обсмажити голубці з обох сторін в добре розігрітій олії і помістити в жаростійку форму, дно якої вистелити обрізками капустяних листів.
    Навіщо обсмажувати голубці? При обсмажуванні капусти, відбувається процес карамелізації, це додає голубцями особливий неповторний смак і аромат.
    Залити голубці гарячим овочевим бульйоном і щільно закривши фольгою помістити в прогріту до 200 градусів духовку, запікати 40 хвилин, при необхідності додати ще бульйон. Орієнтуйтеся на вашу духовку.Готовые голубці майже наполовину ввібрали в себе бульйон.
    Сервірувати зі сметаною або йогуртом.
    Смачного!
    Фото і рецепт: natapit

  • Дуже смачна страва грузинської кухні. Баклажани виходять гостреньким, але ця гострота, за рахунок сметани - ніжна і приємна.
    Інгредієнти:
    Баклажани - 1 кг;
    Перець гіркий - 1-2 шт;
    Перець болгарський (бажано червоний - буде більш) - 2 шт;
    Зелень (кінза, петрушка, кріп, базилік) - 2-3 пуч.;
    Часник - 5-6 зуб.;
    Сметана - 300 г;
    Рослинна олія для обсмажування) ;
    Сіль за смаком) ;
    Приготування:
    Баклажани порізати кружечками близько 2 см. Посолити і дати постояти. Рідину злити. Обсмажити на рослинному маслі з обох боків до рум'яної скоринки.
    Скласти на серветку для видалення зайвого жиру. Баклажани повинні охолонути.
    Перець солодкий, гіркий і часник перекрутити на м ’ ясорубці. Змішати зі сметаною. Посолити за смаком. Зелень подрібнити.
    Гуртки баклажанів укласти щільно в салатник або інший посуд шарами. Кожен шар поливати сметаною сумішшю і щедро посипати зеленню.
    Поставити готову страву в холодильник на кілька годин.br/>Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Олена Калініна

  • Інгредієнти:
    білки - від 3-х яєць;
    цибуля - 1 маленький;
    болгарський перець (у мене "ластівка\ перемішуємо й накриваємо кришкою. Смажимо 5 хвилин, до м'якості перцю.
    Поки розбиваємо в миску білки (жовтки відокремлюємо, вони нам не потрібні). Солимо, перчимо і перемішуємо вилкою, збивати не потрібно.
    У сковорідку, в якій смажаться овочі, виливаємо білки. Як тільки омлет схопиться і його вершина буде майже готовий, звертаємо омлет навпіл і смажимо хвилину, потім перевертаємо і ще хвилину. Готово.
    Посипаємо дрібно порізаним кропом і їмо.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна

  • Смачний і пікантний салат з баклажанів. Я завжди роблю велику миску, щоб вистачило на кілька днів, але розходиться дуже швидко.
    Інгредієнти:
    * Баклажани - 4-5 шт;
    * Морква - 1 шт;
    * Перець болгарський - 2 шт;
    * Цибуля ріпчаста - 1 шт;
    * Часник - 3-4 зуб.;
    * Кріп,петрушка - 1 пуч.;
    * Коріандр - 1-2 ч.л.;
    * Винний оцет - 2 ст.л.;
    * Мед - 1 ч.л.;
    * Сіль,перець червоний та чорний) - за смаком ;
    * Рослинна олія для смаження та заправки);
    Приготування:
    Баклажани промити і нарізати з шкіркою уздовж тонкими смужками (1,5-2см товщ), посипати сіллю неповної стол.ложкой, пом'яти руками і залишити на ніч в холодильнику.
    Готуємо салат на наступний день. Подрібнюємо часник з зеленню,солимо і змішуємо щоб дали сік.
    Цибулю нарізати кільцями,перець соломкою. Натерти на грубій терці моркву і посипаємо подрібненим коріандром і перцем,змішуємо з болгарським перцем і цибулею, додати мед і суміш часнику з зеленню.
    Добре віджимаємо баклажани й обсмажуємо їх в олії, даємо стекти і сполучаємо з морквою, перцем і цибулею. Додаємо винний оцет. Перемішуємо салат і ставимо в холодильник для наполягання на добу.
    Дуже-дуже смачно!
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: lakshmi

  • Коли я вперше побачила цей рецепт, дуже здивувалася. Кориця? З баклажанами та помідорами? Але ризикнула таки приготувати і зовсім не пошкодувала. Дуже смачне і незвичайне поєднання. Пригощайтеся.
    Інгредієнти:
    Баклажани (у мене два маленьких) - 500 г
    Помідори свіжі - 400 г
    Часник - 2 зуб.
    овочевий Бульйон або курячий - 150-200 мл
    Оливкова олія (+ для смаження баклажанів) - 2 ст. л.
    Паприка - 1/4 ч. л.
    Кориця - 1/2 ч. л.
    Сіль
    Приготування:
    Баклажани нарізати кружечками товщиною 1 см, посолити і залишити на 30 хв.
    Потім їх трохи обсушити, обсмажити на оливковому маслі з кожної сторони до золотистого кольору і покласти на паперовий рушник.
    Поки баклажани смажаться, займемося соусом. Часник обчистити і розчавити лезом ножа. Ви, звичайно, можете скористатися чесночницей або дрібно нарізати його. Але мені в цьому рецепті подобається запечений часник.
    З помідорів зняти шкірку і дрібно нарізати.
    Підсмажити часник до легкого золотистого кольору на оливковій олії.
    До часнику додати помідори, бульйон. Залишити на 15 хвилин на повільному вогні. В кінці додати паприку і корицю і тушкувати ще 5 хвилин.
    Форму змастити олією, викласти ряд баклажанів.
    На баклажани - кілька ложок соусу.
    Чергувати, поки овочі і соус не закінчаться.
    Запікати в духовці (попередньо розігрітій до 210 градусів) протягом 15 хвилин.
    Фото і рецепт: Sugar