Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Найбільш поширена методика приготування цибулевих кілець - занурення їх у кляр і обсмажування у фритюрі. Цей спосіб приготування дуже довгий і нудний. Витрачається багато рослинного масла. Є небезпека обпектися кип ’ ячим маслом. А саме страва виходить досить жирним.
    При приготуванні кілець в духовці ми врятовані від усіх небезпек, пов'язаних з попереднім рецептом.
    На підготовку продуктів йде не надто багато часу. Калорійність рецепта невелика.
    А смак цієї страви просто чудовий. Цибулю ароматний, кисленький і соковито-хрусткий. Панірування солонувата, пряна. Теж хрустка, але іншим, більш сухим, хрускотом.
    Це блюдо настільки просто готувати, що його за 15 хвилин робить моя молодша донька.
    Невеликий рада. Всі перемішування потрібно робити руками. Так і кільця не ламатимуться і покриття буде більш рівномірним.
    Якщо у вас виникне питання, чому я все кільця перемішувала купою, відразу відповім, що спочатку намагалася панірувати по одному каблучки, але це заняття здалося мені страшенно довгим і втомливим.
    Купою кільця паніруються нітрохи не гірше, ніж окремо.
    СКЛАД:
    1~2 великі цибулини (200~250г), 5~7 ст ложок 3~4% оцту, 1 яйце, 50 г панірувальних сухарів, сіль, спеції за бажанням
    Цибулину обчистити і нарізати на шайби товщиною 3~5мм.Разобрать шайби на кільця.
    У глибоку миску налити оцет і розчинити в ньому чверть чайної ложки солі.
    Покласти в оцет цибульні кільця і перемішати, щоб всі кільця окунулить в оцет. Перемішувати слід з обережністю, щоб не розламати кільця.
    Дати луку помаріноваться 3~5 хвилин.
    У другій глибокої мисці вилкою разбултыхать яйце.
    В тарілку насипати панірувальні сухарі і змішати їх з дрібкою солі і зі спеціями. Як підходящих спецій можна використовувати паприку, каррі, хміль-сунелі, червоний/чорний/запашний перець та інше.
    Цибульні кільця вийняти з оцту і покласти в яєчну масу. Перемішати.
    Перекласти кільця в тарілку з паніровкою. Добре перемішати, щоб всі кільця були покриті сухарями.
    Дати трохи полежати, щоб панірування міцніше приклеилась.Противень застелити папером для випічки.
    Укласти цибульні кільця в один шар - кільця повинні лежати окремо одне від іншого.
    При укладанні зайву панірування стряхивать.Духовку розігріти до максимальної температури.
    Поставити деко в духовку на 4~7 хвилин - до зарумянивания панірування.
    Готові цибульні кільця перекласти на тарілку і відразу подати на стол.Следует звернути увагу, що через 15 хвилин після приготування панірування на кільцях починає розм'якшуватися і перестає хрумтіти.

  • Інгредієнти:
    3 білі гриби (великі),
    1 цибулина,
    3 ст. л. сметани 20%-ної жирності,
    1 ст. л. борошна пшеничного вищого сорту,
    100 г сиру,
    2 ст. л. рослинного масла,
    сіль за смаком,
    перець за смаком.
    Приготування:
    Гриби вимити і обсушити.
    Нарізати скибочками.
    Обсмажити на рослинній олії і дрібно нашинкованою цибулею.
    Сметану підігріти, посолити і додати борошно. Варити до загустіння.
    Гриби викласти у форми.
    Залити сметанним соусом.
    Посипати тертим сиром.
    Запекти в розігрітій до 200 ° С духовці 7-10 хвилин. Подавати гарячим.
    Приємного апетиту!

  • Жульєн з овочів з яйцем
    Інгредієнти:
    (на 2 порції)
    кабачок невеликий 1 шт.
    баклажан невеликий 1 шт.
    ріпчасту цибулю 1 шт.
    стиглий томат 1 шт.
    спаржа за бажанням 50 г
    рослинна олія
    сметана 1-2 ст. л.
    сир 50 г
    яйця 2 шт.
    сіль, перець
    Кабачок і баклажан очистити від шкірки, нарізати соломкою. У сковороді розігріти олію і обсмажити овочі.
    Ріпчасту цибулю нарізати соломкою і покласти в сковороду до овочів. Спаржу нарізати і додати до інших інгредієнтів. Помідори нарізати і обсмажити разом з овочами.
    Овочі посолити і поперчити за смаком. Додати сметану. Покласти тертий сир, перемішати. Розкласти масу за вогнетривким формах. Розбити яйце.
    Поставити в духовку і запікати 10 хвилин при 180-200 градусах, поки яйце не "схопиться". Готову страву подати до столу.
    Приємного апетиту!

  • Цвітна капуста - класний овоч, з ніжним смаком і приємною текстурою. Вона відмінно насичує і легко усваивется. Її можна поєднувати як з білками, так і з крохмалями. В цьому рецепті запечену цвітну капусту доповнює бринза з козячого молока і солодкі томати - відмінний варіант для вечері!
    Коли ми на дачі, в цю запіканку потрапляють пара яєць від сільських курочок. У Москві ми дуже рідко купуємо яйця, але й без них це страва виходить смачним. Варіант без яєць буде більш розсипчастим і легким. А ось бринза - обов'язковий інгредієнт! Бринзу з козячого або овечого молока можна знайти майже на будь-якому ринку або у великому супермаркеті.
    Запіканка з цвітної капусти з козячим сиром (на 2-3 порції):
    1 качан цвітної капусти (~ 1 кг)
    2 цибулини
    1 солодкий червоний перець
    3 помідори
    4 зубчики часнику
    2 яйця
    200 г бринзи з козячого/ овечого молока
    ложка дхі або вершкового масла
    сушений базилік (або ін. трави)
    сіль і перець за смаком
    Суцвіття цвітної капусти злегка відваріть (близько 10 хвилин) або приготуйте на пару. Капуста повинна стати м'якою, але не розваритися.
    Поріжте цибулю, солодкий перець і часник. Змішайте сирі овочі з подрібненої відварений капустою.
    Покришіть у овочі бринзу (залишивши трохи для прикраси), додайте два сирі яйця, а також базилік та інші спеції за смаком.
    Перемішайте і викладіть у форму для запікання (у нас діаметром 24 см), змащену дхі або вершковим маслом.
    Зверху викладіть порізані кружальцями помідори і відправте в духовку. Запікайте при 180˚C до появи золотистої скориночки.
    Готову запіканку прикрасьте крихтами бринзи і насолоджуйтесь!

  • Інгредієнти:
    Перець болгарський (невеликий) - 0,6-0,7 кг;
    Часник - 8 зуб.;
    Олія (близько) - 0,25 склянки;
    Помідор - 2 шт;
    Зелень (кінза, петрушка) - 2 пуч.;
    Сіль - 1 ст.л.;
    Лимонний сік - 0,5 склянки;
    Цукор - 2 ст.л.;
    чорний Перець (мелений; за смаком) ;
    Приготування:
    Помиті перці, не очищаючи від насіння і плодоніжок, підсмажити на рослинній олії. Скласти в глибоку миску.
    Готуємо маринад:
    Помідори потерти на середній тертці, додати лимонний сік, нарізану зелень, видавлений через прес часник, олію, на якому смажився перець, сіль, цукор, перець чорний, все перемішати і залити обсмажений перець.
    Покласти зверху тарілку і невеликий вантаж. Прибрати в холодильник мінімум на 2 години, а краще на ніч, тоді перчики повністю просочаться і будуть ароматнейшими.
    Приємного апетиту!
    Коли перчики будуть з'їдені, маринад можна використовувати для маринування шматки свинини для запікання, виходить неймовірно смачне м'ясо.
    Фото і рецепт: Олена М.

  • Смачна і красива закуска грузинської кухні для вашого столу. Спробуйте - це дійсно дуже смачно!
    Інгредієнти:
    Помідори свіжі - 3-4 шт;
    Горіхи волоські (ядра) - 1 склянка.;
    Часник - 4 зуб.;
    Кінза сушена - 0,5 ч.л.;
    Рослинна олія - 100 г;
    Перець мелений червоний і чорний (за смаком) ;
    Сіль за смаком) ;
    Кінза або петрушка свіжа - 1 пуч.;
    Цибуля ріпчаста ( за бажанням - синій) - 1-2 шт;
    Рецепт:
    Ядра волоських горіхів подрібнити, розтовкти добре з сіллю і часником. Додати сушену кінзу, перець за смаком і влити олію. Добре перемішати.
    Помідори нарізати кружками, на кожен помідор - горіхову начинку, подрібнену кінзу або петрушку, зверху тонкі кільця цибулі.
    Посипати ще чорним перцем. Далі знову помідори і т.д. викладати шарами.
    У мене один шар, щоб було видно. Поставити в холодильник на кілька годин.br/>Приємного апетиту!
    Автор: Олена Калініна

  • Нам знадобиться:
    стручкова квасоля - 1кг;
    кабачок - 2шт;
    баклажан - 2шт;
    морква - 1шт;
    цибуля - 1шт;
    сіль, перець, трави.
    Приготування:
    Ретельно моєму квасоля, обрізаємо кінчики і варимо до м'якості в солоній воді. Переварити квасоля нереально. Принаймні у мене не виходило. Але якщо ви, як мій чоловік, не любите, щоб овочі були хрумкими - варіть не менше півгодини.
    Поки вариться квасоля - приготуємо овочі. На розігрітій сковороді обсмажуємо порізану цибулю і морква, натерту на крупній тертці. Коли цибулю і моркву стануть м'якими - додаємо в сковороду порізані кабачки і баклажани.
    Тушкуємо їх стільки, щоб баклажани стали м'якими. Кабачок за цей час стане вже готовий повністю. Додаємо на сковороду відвареної квасолі, додаємо трохи води і тушкуємо до повної готовності квасолі.
    Я тушу так, що кабачки з баклажанами практично стають соусом для квасолі.
    Фото і рецепт: horo6aya

  • Інгредієнти:
    філадельфія 2-3 ст. л.
    кінза 2 ст. л.
    часник 1/2 зубчіка
    інжир 3-4 шт.
    мед
    Інжир розрізати на 4 частини не прорізаючи до кінця.
    В миску покласти сир, додати дрібно нарізану зелень.
    Часник натерти на терці або дрібно нарізати і додати до сирної маси, перемішати.
    З допомогою ложки розкласти сырно-часникову масу в центр інжиру.
    Полити страва медом і подати до столу.
    Приємного апетиту!

  • П'ємонт - прикордонний регіон Італії, і його сусіди - Франція і Швейцарія - вплинули на місцеву кухню. Тут вирощують відмінні овочі та фрукти, які стають основою багатьох блюд.Мне сподобався цей рецепт простотою і пикантностью.Надеюсь, Ви теж його оцініть!
    Інгредієнти:
    Перець червоний - 2 шт
    Куряче філе - 120 г
    Часник - 1 зуб.
    Помідори черрі - 100 г
    Помідори в'ялені - 30 г
    Соєвий соус - 20 г
    Пармезан - 120 г
    Суміш італійських трав - 20 г
    Приготування:
    Дачний перчик - щільний і соковитий. Ріжемо його навпіл, видалимо насіння і викладаємо у форму.
    Куряче філе нарізати кубиками, додати соєвий соус і видавити часточку часнику.
    Черрі порізати навпіл, додати в'ялені томати. Нафарширувати перець сумішшю курки і томатів.
    Посипати зверху натертим пармезаном і відправити в духовку на 30 хвилин при температурі 180 градусів.
    Перець виходить соковитий, курочка ніжною, а томати з часником - це просто щось.
    Автор: LaCostena

  • Смачна і легка закуска з помідор під хрусткою хлібної скоринкою,як раз до сезону! Соус з меду,гірчиці, винного оцту,цибулі та оливкової олії надає страві особливу пікантність. Оригінально і незвичайно виглядає на святковому столі.
    Інгредієнти:
    Помідори (середні) - 10 шт;
    Батон (кілька скибочок) ;
    Часник - 4 зуб.;
    Оливкова олія (4 ст.л. для помідор,4 ст.л. для соусу) - 8 ст.л.;
    Петрушка - 1 пуч.;
    Орегано - щіпка ;
    Твердий сир - 150 г;
    Сіль - за смаком ;
    Мед (в соус) - 1 ст.л.;
    Гірчиця в зернах (в соус) - 1 ст.л.;
    Винний оцет (любой) - 4 ст.л.;
    Цибуля ріпчаста - 1 шт;
    Помідори з духовки під хлібної скоринкою рецепт. Підготувати помідори:помити і розрізати їх уздовж на 2 частини, викласти на деко і збризнути олією.
    Батон подрібнити до стану крихти і змішати з дрібно нарізаною зеленью.Добавить пропущений через прес часник.
    сир Натерти на дрібній терці,змішати з крихтами і зеленню,додати маслинове масло й добре вымешать.Масса буде добре лепиться.Выкладываем її на помідори гіркою, трохи притискаючи.
    Духовку розігріваємо до 220 градусів і запікаємо помідори 15-20 хвилин до рум'яної скоринки.
    Окремо готуємо соус,змішуючи всі компоненти й додаємо в нього дрібно нарізану цибулю.
    соус Подаємо разом із запеченими помідорами.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: lakshmi