Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
-
Це дуже популярна закуска ще з часів Радянського Союза.Очень проста і вкусная.Варианты у різних господинь можуть відрізнятися - за такого варіанта ця закуска готувалася в нашій родині.
Інгредієнти:
Баклажани - 4-5 шт;
Помідор - 1 шт;
Часник - 3-4 зуб.;
Зелень - на смак ;
Твердий сир - 100 г;
Майонез - за смаком ;
Сіль - за смаком ;
Рослинна олія для смаження баклажанів) ;
Приготування:
У баклажанів зрізуємо трохи підстави біля плодоніжки і нарізати тонкими пластинками уздовж,солимо й даємо трохи постояти, щоб вони втратили свою гіркоту.
На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо баклажани з двох сторін до золотистого кольору. Щоб при скручуванні баклажани не ламалися, після смаження накриваємо їх кришкою.
Даємо баклажанів трохи остыть.Готовим начинку: зелень змішуємо з часником і натертим твердим сиром, додаємо майонез.
Помідор нарізати тонкими скибочками.
Смужки баклажана змащуємо начинкою, укладаємо шматочок помідора і скручуємо це все в трубочку.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: lakshmi -
Інгредієнти:
* яйця 4-6 шт.
* велика солодка буряк 1 шт.
* оселедець з/з 1 філе
* тертий сир 100 г
* часник 1 маленький зубчик
* майонез
* рукола
* зелений лук для прикраси
Буряк запекти в духовці до м'якості, охолодити. (Краще всього це зробити заздалегідь.) Яйця відварити, охолодити, очистити і розрізати навпіл. Витягти жовтки.
буряк Натерти на крупній тертці. Додати до буряків тертий сир. Покласти натерті на дрібній терці жовтки. Додати подрібнений часник. Заправити масу майонезом, перемішати.
Половинки яєць наповнити бурякової масою. Оселедець нарізати на порційні шматки і викласти на буряк. На тарілку викласти рукколу, яйця, посипати подрібненою зеленою цибулею.
Подавати до столу негайно! Подавати можна на великому блюді або порційно.
Приємного апетиту! -
Інгредієнти:
Кабачок (молодий, невеликий) - 1 кг;
Фарш (куряче філе (70% )+ свинина (30%) або свинячо-яловичий) - 500 г;
Болгарський перець червоний та жовтий) - 2 шт;
Помідор (великий) - 3 шт;
Часник (головка) - 1 шт;
Цибуля ріпчаста - 1 шт;
Сир - 60 г;
Зелень петрушки (за смаком);
Олія;
Приправа для фаршу (чорний перець мелений, майоран, базилік);
Італійські трави (за смаком);
Сіль за смаком);
Приготування:
Помити кабачки, не очищаючи, порізати кружечками, обсмажити на рослинній олії. Викласти у форму для запікання.
Цибуля, порізана кубиками обсмажити до золотистого кольору.
Додати у фарш обсмажену цибулю, приправу для фаршу, сіль, нарізану зелень петрушки. Перемішати і викласти рівним шаром на кабачки.
Болгарський перець запекти в духовці або покласти в звичайний пакет і запекти в мікрохвильовці ( 3 хвилини, повна потужність). Дати охолонути, не виймаючи з пакету, очистити від шкірки. Порізати невеликими шматочками і викласти на фарш.
Зверху покласти помідори, порізані кубиками і очищені зубчики часнику. Посипати італійськими травами і сіллю, бажано морський.
Накрити форму кришкою або фольгой.Поставить в розігріту до 200 градусів духовку і запікати 15 минут.Затем знімаємо кришку або фольку та доводимо до м'якості часнику ( щоб легко проколювався вилкою), приблизно 10 хвилин.
Виймаємо форму з духовку, посипаємо запіканку тертим сиром і ставимо в духовку на 3-5 мунут. щоб сир розплавився, якщо хочете сирну корочку порумянее, трохи підвищити температуру духовки і потримайте трохи довше.
Готову запіканку посипаємо зеленню і подаємо.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Олена М -
Інгредієнти:
* паста Tagliolini
* пармезан
для соусу:
* ріпчасту цибулю 1 шт.
* зелений горох в стручках 100 г
* томати-черрі 6 шт.
* чорізо 100 г
* вершки 200 мл
* оливкова олія для смаження
Влити в сковороду невелику кількість олії. Ріпчасту цибулю дрібно нарізати і трохи обсмажити на маслі.
Стручки гороху нарізати на 2-3 частини і додати до цибулі. Томати розрізати навпіл і додати в сковороду. Покласти шматки чорізо, перемішати.
Влити вершки, посолити за смаком і трохи уварити - соус готовий. Відварити пасту аль денте. Воду злити, заправити її соусом.
Розкласти пасту по тарілках, посипати тертим пармезаном і подати до столу. -
За основу беремо рецепт моркви по-корейски, трохи вносимо зміни до складу приправ. Наприклад, для селери зменшуємо кількість гострих спецій (чилі і чорний перець). І щоб тертий корінь селери не виглядав сиротливо і непривабливо, обов'язково додаємо до нього в компанію дві великі моркви.
Інгредієнти:
* корінь селери - 700 г;
* велика морква - 300 г;
* оцет столовий - 3 столові ложки (або яблучний оцет - 5 столових ложок);
* сіль - 1 чайна ложка;
* рафіновану олію - 120 мг;
* цибуля - 1 шт;
* сухі пластівці гострого перцю чилі - 1/2 чайної ложки;
* коріандр - 1 чайна ложка;
* чорний перець - 1 чайна ложка;
* часник - 5 зубчиків;
* паприка сушена мелена -1 чайна ложка;
* соєвий соус - 50 мг.
Корінь селери і моркву очистити і натерти на спеціальній тертці у вигляді соломки. Додати оцет і сіль, перемішати і залишити на 2 години. Після чого несильно віджати і злити весь сік.
У сотейнику нагріти олію, додати крупно нарізану цибулю, подрібнені в ступці прянощі (коріандр, перець чорний і сухі пластівці перцю чилі).
Продовжувати гріти олію на середньому вогні, доки цибуля не стане золотистого кольору. Зняти сковороду з вогню і через сито злити олію в миску з селерою та морквою. А цибулю і залишилися спеції викинути.
Додати паприку, дрібно нарізаний часник і соєвий соус. Перемішати і залишити на 2 години в прохолодному місці. Після чого скласти селера з морквою в банку і прибрати в холодильник.
Подавати селера по-корейски до столу краще через добу, коли він добре насититься аромат спецій. Зберігати в холодильнику не більше місяця.
Можете самі спробувати різні кількісні поєднання моркви, селери. Корейський салат від цього гірше не стане. Наприклад, можна брати кожного коренеплоду порівну. -
Я гадаю, всім з дитинства знайомий блюдо. І смішно називається воно тому, що рис, развариваясь, стирчить, як колючки у їжачка. Виходить смачно, ситно і не шкідливо, можна навіть дітям. Тому що ми нічого не смажимо, а тільки варимо і тушкуємо. А також убити двох зайців - не потрібен гарнір.
Інгредієнти:
* фарш - 500 гр;
* рис - 1 склянка;
* яйце - 1 шт;
* цибуля - 1 шт;
* петрушка - пучок;
* сметана - 250 гр;
* аджика - 1 ч.л.;
* сіль, перець.
Добре промиваємо рис. Я кладу друшляк з рисом в миску і ставлю під холодну воду. Коли миска заповнюється водою, рукою добре перемішую рис і зливаю воду (вона буде біла). І так кілька разів. Коли вода стане прозорою, можна закінчити водні процедури.
Дуже дрібно нарізати цибулю. Перемішуємо фарш з рисом, солимо й перчимо.
Додаємо яйце. Дуже добре перемішуємо, зручніше всього руками.
Ставимо на вогонь каструлю з водою. Я беру трилітрову каструлю і заповнюю її водою трохи більше, ніж наполовину.
З фаршу формуємо кульки розміром трохи менше тенісного м'яча. Складуємо на дошку, поки вода закипає.
Трохи підсолимо воду і кладемо акуратно наші їжачки. Варимо, злегка обережно помішуючи. Коли вони спливуть, варити зупиняємо.
Перекладаємо їжачки в іншу каструлю, бажано товстостінну. Додаємо 3-4 ополоника бульйону, в якому вони варилися, таким чином, щоб вода повністю їх не покривала (на фото).
Дрібно ріжемо стеблинки петрушки і кладемо в каструлю до ежикам. Закриваємо кришкою і тушкуємо на маленькому вогні 15 хвилин.
Поки ріжемо листочки петрушки.
Додаємо в каструлю сметану і петрушку, акуратно перемішуємо, щоб не розвалити їжачки. Виходить, що заважаємо тільки верхній шар, щоб сметана і петрушка перемішалися з бульйоном, інше зробить гасіння. Знову закриємо кришкою і тушкуємо 5 хвилин.
Потім додамо аджику, також "зверху" перемішаємо й тушкуємо ще три хвилини. Звичайно, якщо їсти будуть дітки, аджику додавати не варто.
Готово! Смачно!
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна -
Інгредієнти:
3-4 середніх моркви,
1 ст. ложка борошна,
1 ст. ложка манної крупи,
2 ст. ложки панірувальних сухарів,
рослинна олія,
сіль за смаком.
Приготування:
Морква вимити і відварити до готовності. Охолодити і очистити.
Натерти на тертці. Додати борошно, манку і сіль.
Добре перемішати і сформувати невеличкі котлетки. Обваляти в панірувальних сухарях.
Обсмажити на рослинній олії з двох боків.
Викласти на таріль і подавати до столу.
Приємного апетиту! -
Інгредієнти:
* спагетті - 200 гр;
* авокадо - 2 шт;
* часник - 1 зубчик;
* лайм - 1 шт;
* кінза - пучок;
* пармезан - 50 гр;
* сіль, мелений чорний перець.
Ставимо варитися спагетті в підсоленій воді, дотримуючись вказівок на упаковці.
Ріжемо авокадо уздовж навпіл, повертаючи його в руці, коли ніж зустрічає на своєму шляху кістку. Після того, як по всьому периметру авокадо прорізаний, тримаючи в руці нижню половинку, повертаємо верхню на 90 градусів і вона відразу легко відокремиться.
Очистити від шкірки і виймаємо кісточку. Нарізаємо авокадо кубиком. Дрібнити не треба.
Кидаємо нарізану м'якоть в блендер, туди ж витискаємо зубчік часнику і витискаємо сік лайма.
Туди ж дрібно нарізаємо кінзу, солимо й перчимо. Подрібнюємо до однорідного стану. (До речі, можна робити теж саме занурювальним блендером).
Коли макарони готові, зачерпнем чашку води, в якій вони варились.Спагетти зливаємо і перекладаємо знову в каструлю.
Швидко, поки не охолонули, перемішуємо з соусом і водою з крушки.Раскладываем по тарілках, посипаємо тертим пармезаном і перемішуємо. Одразу подаємо на стіл.
Їсти краще в цей же день.
Підходить пост, якщо не посипати сиром.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна -
Інгредієнти:
* 1 кольорова капуста, розібрана на суцвіття,
* 30 г тертого сиру чеддеру,
* 30 г тертого сиру пармезан,
* 450 мл молока,
* 40 г борошна,
* 40 г вершкового масла,
* 1 ч. ложка діжонської гірчиці,
* 1 щіпка мускатного горіха,
* сіль і перець.
Спосіб приготування.
Перед початком приготування страви в духовці включають гриль. Далі каструлю наповнюють водою, доводять воду до кипіння і солять воду.
Потім шумівкою опускають в киплячу воду суцвіття цвітної капусти і варять на середньому вогні протягом 6-8 хвилин. Готовність капусти перевіряють вістрям ножа.
Якщо лезо легко входить у суцвіття, значить капуста готова. Готові суцвіття викладають шумівкою на плоский піднос трохи просушитись.
Тепер готують соус. Каструлю для соусу ставлять на середній вогонь і розтоплюють в ній вершкове масло. Потім додають борошно і швидкими рухами дерев'яною ложкою змішують його з маслом до однорідної консистенції.
Далі додають молоко, періодично збивають суміш віночком, поки соус не почне густіти. Як тільки почне густіти, додають мускатний горіх мелений, трохи солі і перцю і ще заважають віночком.
Коли соус буде густою, як сметана, його забирають з вогню і додають тертий чеддер. Перешкодивши ще трохи вміст соусу, додають половину норми тертого пармезану. Соус збивають вінчиком до однорідної густої консистенції. Наприкінці соус додати гірчицю і добре змішують.
Далі в невелику форму для випічки кладуть суцвіття капусти, трохи солять, поливають зверху сирним соусом і посипають залишилися тертим пармезаном.
Страва поміщають в духовку під гриль і випікають близько 5 хвилин, стежачи за тим, щоб соус не підгорів. Страва вживають як гарнір або самостійної закуски. -
Інгредієнти:
200 г гречаної крупи,
5-6 грибів шампіньйонів,
1 голівка ріпчастої цибулі,
5-6 пір ’ їнок зеленого лука,
рослинна олія,
сіль за смаком.
Приготування:
Дрібно нашинковану цибулю обсмажити на рослинній олії.
Додати порізані соломкою печериці. Обсмажувати 2-3 хвилини.
Додати заздалегідь відварену до готовності гречку. Обсмажувати помішуючи ще 2 хвилини. Посолити. Накрити кришкою і зняти з вогню. Дати постояти 5-10 хвилин.
Викласти на тарілку і посипати нашаткованим зеленою цибулею. Подавати до столу.
Приємного апетиту!