Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Інгредієнти:
    350 г курячого фаршу
    1 яйце
    1 цибуля
    ½ чашки панірувальних сухарів
    ½ склянки тертого пармезану
    2 моркви
    1 склянку пасти орзо
    1 пучок салатних листя
    Сіль, перець
    У великій мисці змішати фарш, ¼ склянки води, яйце, дрібно нарізану цибулю, сухарі та пармезан. Приправити сіллю і перцем за смаку, ретельно перемішати і зліпити невеликі кульки.
    В каструлю з водою, додати дрібно нарізану моркву. Довести до кипіння і додати пасту. Варити, помішуючи, 5 хвилин.
    Додати м'ясні кульки і варити ще 10 хвилин. Потім додати нарізаний салат і варити 1 хвилину. Відразу подавати.
    Автор: Олена Смирнова
    Фото: eda.ru

  • Інгредієнти:
    (на 2 порції)
    * готове пісочне тісто 1 шар
    для начинки:
    * печериці 150 г
    * ріпчасту цибулю 1/2 шт.
    * грудинка або бекон в/к 100 г
    * вершки 50 мл
    * яйце 1 шт.
    * сіль, перець за смаком
    Гриби нарізати і обсмажити на рослинній олії. Цибулю дрібно нарізати, додати до грибів і продовжувати обсмажувати. Бекон нарізати невеликими кубиками і додати в сковороду.
    Влити вершки, перемішати і зняти з плити. Відразу ж вбити яйце. Масу перемішати, посолити і поперчити за смаком.
    З тіста вирізати гуртки і помістити у форму для запікання. Покласти начинку. Із залишків тесту зробити прикрасу, викласти їх поверх начинки.
    Поставити в розігріту до 200 градусів духовку, запікати хвилин 20. Дати трохи охолонути і подати до столу.
    Приємного апетиту!

  • Інгредієнти:
    гарбуз - 400 гр.
    сир - 100 гр.
    крупа манна - 3\\4 склянки
    молоко - 2 склянки
    яйця - 4 шт.
    цукор - 1\\2 склянки
    масло топлене - 2 ст. ложки
    сметана - 1 склянка
    насіння кмину мелені за смаком
    сіль за смаком
    Приготування:
    Молоко доведіть до кипіння і при постійному помішуванні тонкою цівкою всипте крупу, зваріть в'язку манну кашу. Частина м'якоті гарбуза наріжте шматочками, обсмажте на олії до готовності.
    Решту м'якоті гарбуза натріть на дрібній тертці. Манну кашу з'єднайте з сиром, гарбузом, 3 яйцями, цукром, сіллю, кмином і перемішайте.
    У форму, змащену маслом, викладіть отриману масу, змажте її злегка збитим яйцем, запікайте до золотистого кольору.
    Подавайте запіканку зі сметаною.
    Приємного апетиту!

  • Інгредієнти:
    400 г макаронів типу кампанеллы
    120 г бекону
    120 г м'якого козячого сиру
    4 середні червоні цибулини
    2 зубчики часнику
    1 пучок листя чебрецю
    Сіль, перець
    Приготувати пасту в підсоленій воді згідно інструкції на упаковці. Злити воду, відклавши 1 склянку. Бекон нарізати по діагоналі товщиною 2 див і обсмажити на сковороді до утворення коричневої кірочки, потім перекласти на тарілку.
    Додати на сковороду нарізану цибулю, товчений часник, нарізаний чебрець, приправити сіллю і перцем, готувати, помішуючи, до золотистого кольору лука.
    Козячий сир покришити, перемішати з пастою, додати лушпиння суміш і 1 склянку відкладеної води з-під пасти. Зверху посипати беконом.
    Автор: Олена Смирнова
    Фото: marthastewart.com

  • Це не просто омлет, а улюблений омлет у японців, а вони знають толк в їжі і правильне харчування. Це основний метод приготування японського омлету. Його зазвичай подають на сніданок, а також використовують для гарячих суші. Я знаю людей, які не люблять звичайні омлети з-за смаку яєць, а тамаго-яки їдять із задоволенням.
    Інгредієнти:
    * Яйце (4 плюс один жовток) - 5 шт
    * Вино біле сухе - 2 ст. л.
    * Соєвий соус - 1 ч. л.
    * Цукор - 2 ст. л.
    * Сіль кухонна) - 5 г
    * Олія рослинна - 3 ст. л.
    Приготування:
    Набір продуктів простий і мінімальний: яйця, біле сухе вино (японці, звичайно, використовують своє), соєвий соус, цукор, сіль і масло для жарки.Не знаю чому, але беруть саме 4 яйця і один жовток, напевно, в цьому є якийсь свій сенс.
    Беремо зручну ємність і починаємо збивати віночком яйця. Саме віночком, а не міксером, щоб не було зайвих бульбашок повітря.
    Далі яєчну суміш проціджуємо через сито. Цього вимагає технологія приготування страви.
    Додаємо до яєць сіль, цукор, біле сухе вино і соєвий соус. Не бійтеся наявності цукру, хоча можете покласти і менше. І продовжуємо збивати віночком до розчинення цукру.
    Беремо зручну сковороду з антипригарним покрытием.Я узяла млинцеву сковороду.
    Заздалегідь наготовлюємо лопатку і вилку, так як процес приготування швидкий і безперервний. Японці перевертають паличками, я так не вмію.
    Нагріваємо сковороду, змащуємо маслом. В оригіналі пропонують змащувати промасленим серветкою, я вирішила взяти пензлик.
    У гарячу сковороду наливаємо третину омлетною суміші. Коли суміш схопиться, починаємо лопаткою загортати омлет в рулет, досить трьох витків. І залишаємо рулет на краю сковороди.
    Далі наливаємо ще половину суміші. Автор рекомендує подбати про те, щоб омлетная суміш потрапила під готовий рулетик. Вона в мене і так проникла під рулет.
    Ось тут у мене омлет пішов бульбашками, це означає, що сковорода дуже гаряча, потрібно відставити і зменшити вогонь. А бульбашки проткнути вилкою.
    Коли схопиться омлет, загорнути в нього вже готовий рулет.Этот рулетик знову залишити на краю сковороди, змастити маслом сковороду і налити залишки омлетною суміші.
    І знову рулет загорнути в омлет. Японський готовий омлет.
    Японці їдять його з васабі, соєвим соусом, маринованою имбирем.Вы можете просто російською, без наповнювачів.
    Фото і рецепт: міс

  • Інгредієнти:
    невеликі кабачки 2 шт.
    ріпчасту цибулю 1 шт.
    морквина 1 шт.
    м'ясний фарш 250 г
    часник 1 зубчік
    зелень кропу
    тертий сир
    подрібнена зелень кропу
    рослинна або вершкове масло
    сіль, перець за смаком
    У сковороді розігріти олію. Ріпчасту цибулю дрібно нарізати і злегка обсмажити. Моркву очистити, нарізати дрібним кубиком і додати до цибулі, обсмажити до м'якості.
    В миску покласти фарш і обсмажені овочі. Додати дрібно нарізану зелень кропу і подрібнений часник. Масу посолити і поперчити за смаком, перемішати.
    Кабачки розрізати навпіл, не очищати від шкірки. За допомогою ножа і ложки вирізати частину м'якоті, надавши їм форму човника. Нафарширувати кабачки отриманою масою.
    Покласти кабачки у вогнетривку форму, змащену маслом. Посипати тертим сиром. Поставити форму з кабачками в розігріту до 180-200 градусів духовку.
    Запікати до готовності, близько 35-40 хвилин. Готові кабачки подати до столу зі сметаною.
    Приємного апетиту!

  • Цей грибний соус з вершками і печерицями підійде до запечена в духовці білої риби або до смаженій м'яса з курячих грудок.
    Інгредієнти:
    * печериці - 250 г;
    * гострий перець - 1 стручок;
    * вершки 35% жирності - 150 мл;
    * чебрець кілька гілочок;
    * оливкова олія - 1 столова ложка;
    * сіль, мелений чорний перець за смаком.
    Печериці вимити і нарізати на тонкі пластини.
    Гострий перчик розрізати навпіл, видалити насіння і внутрішні плівки, дуже дрібно порізати.
    Я використовувала червоно-зелений, не до кінця визрів гострий перчик. У зв'язку з цим він був не сильно пекучим.
    У сковороду налити масло, злегка обсмажити гриби на середньому вогні, додати нарізаний перець. Посолити, поперчити.
    Тушкувати на середньому вогні 2 хвилини. Додати вершки і довести до кипіння, зменшити вогонь до слабкого. Готувати грибний соус ще 2 хвилини, постійно перемішуючи.
    наприкінці додати дрібно нарізану чебрець.
    Фото і рецепт: Господиня

  • Інгредієнти:
    2 баклажани,
    1 болгарський перець,
    2 свіжий помідор,
    1 цибулина,
    3 зубчики часнику,
    1 пучок кропу (зелень),
    1,5 ст. л. рослинного масла,
    перець за смаком,
    сіль за смаком.
    Приготування:
    Дрібно нашинковану цибулю почати обсмажити на рослинній олії.
    Додати порізати скибочками баклажани. Обсмажувати 2-3 хвилини.
    Додати порізану кубиками болгарський перець.
    Додати порізані кубиками помідори. Обсмажувати ще 3 хвилини.
    Додати дрібно посічену часник. Наприкінці посолити і поперчити.
    Добре перемішати і викласти на блюдо. Посипати дрібно нашаткувати кропом. Подавати до столу.
    Приємного апетиту!

  • Рецепт знайшла на просторах інтернету. Автору (ім'я користувача) величезне спасибі! Основа - картопля, далі ? Якщо цікаво, прошу!
    Інгредієнти:
    * Картопля (сира) - 4-5 шт
    * Сир (твердих сортів) - 100 г
    * Кабачки (або цукіні) - 2 шт
    * Помідори черрі - 5-6 шт
    * Цибуля ріпчаста - 2 шт
    * Часник - 4 зуб.
    * Печериці - 4-5 шт
    * Перець болгарський (різних кольорів) - 1-2 шт
    * оливкова Олія - 4 ст. л.
    * Лимон (сік і цедра) - 1 шт
    * Спеції (сіль,запашні трави)
    Приготування:
    Картоплю очистити, промити, натерти на середній тертці. Додати сіль, 2 ст.л. масла, 50 г тертого сиру, запашні трави. Добре перемішати.
    Викладаємо у форму картопля, ложкою притискаючи до стінок. Ставимо запікати в попередньо розігріту духовку. Запікаємо при 200 г 30 хвилин
    У цей час готуємо начинку. Обсмажити На маслі, що часник (розрізати на 2 частини), соломкою порізаний перець (я взяла різного кольору)
    Далі на цьому ж олії обсмажити гриби, порізавши їх навпіл. Цибулю порізати кільцями.
    В останню чергу посмажити цукіні (кабачки). Додати сік і цедру лимона. Помідори порізати навпіл.
    Дістати картопля з духовки, вирівняти краю використовуючи чашку, оскільки при запіканні краю можуть сповзти.
    Присипати дно сиром. Викладаємо начинку, ще трохи присипаємо сиром.
    Відправляємо в духовку на 25 хвилин. Подавати тарт гарячим.
    Хоча можу запевнити, в холодному вигляді він теж смачний.
    Фото і рецепт: Ольга Бабич

  • Pan con tomate, що перекладається з іспанської як “хліб з помідорами” - знаменита закуска, яку люблять в Каталонії, Андалусії, Арагоні та інших регіонах Іспанії.
    Готувати її дуже просто, але хліб з помідорами настільки смачний, що його іноді називають “іспанської брускеттой” (правда, роблять це в основному американці, які вимовляють “брушетта”). Зараз, коли на всіх ринках країни з'явилася новинка - помідори із запахом і смаком помідорів - цей рецепт актуальне як ніколи.
    Хліб з помідорами
    4 порції
    4 скибочки хліба
    2-3 зубчики часнику
    2 стиглих томатів
    оливкова олія
    сіль
    Хліб - а для цього блюда в ідеалі потрібен хліб в сільському стилі, з борошна більш грубого помелу і з ноздреватым м'якишем, хоча згодиться і звичайний багет - наріжте не занадто тонкими скибками і обсмажити з обох сторін на грилі або запечіть в духовці.
    Поки ще гарячий хліб, натріть його поверхню часником, а потім візьміть половину помідори і також енергійно втирайте його м'якоть в хліб. Збризніть хліб оливковою олією та приправте сіллю.
    Є й інший спосіб приготування хліба з помідорами, він менш автентичний, але, можливо, комусь це здасться зручніше і смачніше: натріть помідори на крупній тертці, змастіть цієї м'якоттю натертий часником хліб, після чого точно так само приправте маслиновим маслом і сіллю.
    Для більшої різноманітності і нажористости можна додати хамон, чорізо, сир, анчоуси або сардини - але хліб з помідорами, право слово, гарний і сам по собі.
    Фото і рецепт: Олексій Онєгін