Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
-
Інгредієнти:
паста (бантики) 200 г
мідії 300 г
креветки очищені 200 г
кальмари 200 г
ріпчасту цибулю 1 шт.
часник 1 зубчік
оливкова олія
1 великий стиглий томат
базилік сушений і свіжий
пармезан
ікра
Приготування:
У сковороді розігріти оливкову олію. Цибулю дрібно нарізати, покласти в сковороду і обсмажити до прозорості. Часник дрібно нарізати і додати до цибулі.
З томату зняти шкірку, дрібно нарізати і покласти до цибулі. Влити 150 мл води, посолити, додати сушений базилік. Закрити кришкою і трохи згасити масу. Потім покласти мідії, готувати 3-4 хвилини.
Кальмари нарізати кружками і покласти в сковороду. Покласти креветки, закрити кришкою і готувати ще 2-3 хвилини - соус готовий. Відварити пасту аль денте, воду злити.
Покласти пасту на блюдо, полити соусом, посипати тертим сиром і прикрасити страву ікрою і листочками свіжого базиліка. Подати до столу.
Приємного апетиту! -
Інгредієнти:
* рис 1 склянку
* кальмари 300 г
* ананас 1 шт.
* гігантські креветки 4 шт.
* ріпчасту цибулю 1 шт.
* часник 3 зубчіка
* шафран щіпка
* сир 4 тонких брусочки
* кедрові горішки
Рис відварити до готовності. Воду злити, рис промити. Закип'ятити воду, опустити підготовлених кальмарів, варити 2-3 хвилини, кальмарів вийняти і остудити. Ананас розрізати навпіл. За допомогою ножа і ложки видалити частину м'якоті.
Ріпчасту цибулю дрібно нарізати і обсмажити в рослинній олії. Часник нарізати і покласти до цибулі, обсмажити все до золотистого кольору. М'якоть ананаса нарізати кубиками і покласти до цибулі і часнику. Всипати шафран. Покласти рис.
Кальмари нарізати і додати до інших продуктів, посолити за смаком, перемішати. Креветки очистити, залишивши голову й хвіст. У м'якоті зробити поздовжній розріз. Наповнити половинки ананаса рисом, зверху покласти по дві креветки, в розрізи вставити брусочки сиру.
Поставити в розігрітий гриль. Готувати 4-5 хвилин. Як тільки креветки придбають червоний колір, а сир розплавиться - страва готова. Покласти ананас на тарілку і подати до столу.
Приємного апетиту! -
Тертий картопля використовується в багатьох європейських країнах. Хрусткі, смачні, ситні коржі люблять і дорослим і дітям. Спробуйте і залишитеся задоволені.
Інгредієнти:
* Картопля (натерти на крупній тертці) - 325 р
* Цибуля зелена (6-8 пір'я) - 1 пуч.
* Яйце куряче - 2 шт
* Сіль за смаком)
* чорний Перець (мелений, за смаком)
* Сир твердий (швейцарський, натерту на крупній тертці) - 125 г
* Масло вершкове - 4 ст. л.
* Олія рослинна - 2 ст. л.
* Борошно пшеничне (без гірки) - 3 ст. л.
Приготування:
Картоплю натерти,цибулю дрібно нарезать.Соединить картопля з луком.Яйца сіль і перець збити. Влити збиті яйця в суміш картоплі та цибулі і добре перемішати.
Додати натертий сыр.Все добре перемішати. До готової картофельно-сирної суміші додати борошно і знову перемішати.
Нагріти сковороду і розтопити масла,вершкове з рослинним. По діаметру сковороди викладаємо приготовану суміш для коржів.
Смажимо з двох сторін до золотистої хрусткої скоринки. Картопляні млинці готові.
За бажанням можна викласти їх на паперовий рушник щоб стікали надлишки масла.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: IZUMRUD -
Як запекти картоплю в духовці? Відповідей на це питання дуже багато. Я хочу розповісти не про ті способи, які всім знайомі, а про своїх експериментах і видоизменениях класичних рецептів.
Як запекти картоплю швидко? Є варіант. Для цього необхідно попередньо картоплю відварити. Картоплю відварюємо в мундирі, охолоджуємо, потім чистимо й ріжемо або на часточки, або на кружки. Як буде нарізаний картопля, не так вже й важливо. Можна залишити його і цілими бульбами.
Поки варився картопля, ми підготували додаткові інгредієнти: сир, бекон, цибуля, брокколі, вершки. Сир натерли, бекон і цибулю дрібно нарізали. Цибулю злегка обсмажили.
Для того щоб запекти картоплю в духовці, необхідно взяти глибоке деко. Змащуємо його рослинним маслом. На дно укладаємо картоплю і брокколі. Солимо й перчимо. Посипаємо картопля нарізаним беконом і обсмаженою цибулею. Заливаємо все жирними вершками. Деякі господині замість вершків використовують сметану. Але мені не завжди за смаком кислинка страв, тому я віддаю перевагу сметану по можливості замінювати вершками. Останній штрих - сир. Посипаємо їм викладені на деко продукти.
Ставимо деко в духовку і запікаємо при температурі 210-220 градусів до красивої рум'яної скоринки. Так як всі продукти у нас були заздалегідь приготовлені, тобто готові до вживання в їжу, а брокколі готується дуже швидко, перевіряти страва на готовність не має сенсу. Як сподобається вам вид сирної скоринки так можна виймати блюдо з духовки.
Як запекти картоплю в духовці для вегетаріанців? Можу запропонувати наступний рецепт швидкого приготування. Відварюємо картоплю в мундирі, охолоджуємо, чистимо. Ріжемо картоплину на дві частини і ложкою виймаємо серединку, робимо поглиблення для начинки. Беремо магазинну або домашню баклажанную ікру, приготовану з нарізаних, а не протертих овочів. Додаємо в ікру часник.
Цю начинку викладаємо в поглиблення в картоплі. Ставимо деко в духовку і запікаємо 15 хвилин. Вимикаємо духовку і залишаємо в ній картопля ще на деякий час для того, щоб він просочився соком овочів. Страва готова. Викладаємо готовий запечена картопля на порціонне тарілку, посипаємо дрібно нарізаною зеленню кінзи або кропу. Можете отримувати задоволення від вживання смачної страви.
Як запекти картоплю в духовці в горщиках? Горщики - дивний винахід людства. Що б у них не готували, все буде смачно. Важливо знати сам принцип приготування страв у горщику, а продукти можна використовувати будь-які. Картопля смакує з м'ясом, з куркою, грибами, з креветками, з рибою. Так, корисною їжею це не назвеш, зате як смачно!
Для приготування візьміть будь-який м'ясний продукт (шлунки, сердечка, куряче або свиняче м'ясо, підійде і яловичина з бараниною). Тобто берете те, що любите. Обсмажуємо це «що-то» з цибулею. Викладаємо в горщики. Зверху кладемо нарізану картоплю. В горщики можна додати гриби мариновані або солоні огірки, кабачки, помідори. Коротше, фантазувати можна нескінченно. Солимо, перчимо, додаємо спеції і зелень за смаком. Наливаємо в горщики таку кількість води, щоб вона покрила вміст повністю.
Я не люблю закривати кришками. У відкритому горщику картопля спочатку вариться, а після того, як вода википає, зверху підрум'янюється, а всередині продовжує нудитися. Якщо ви поспішаєте, то перевіряйте готовність картоплі, протикаючи його ножем. По можливості залиште горщики в духовці, поки картопля зверху не підрум'яниться. Для того щоб запекти картоплю в духовці, знадобиться години півтори.
Автор статті Ніна Грінченка -
Інгредієнти:
* портобелло 1/2 шт.
* шимиджи 50 г
* печериці 4 шт.
* часник 1-2 зубчики
* гострий перець 1/2 шт.
* оливкова олія 50 мл
* баклажани 1 шт.
* цибуля-порей 20 г
* томати 1 шт.
* соєвий соус на смак
* рисова локшина
* паростки гороху або сої
Налити в сковороду оливкова олія. Гострий перець розрізати, видалити насіння, обшпарити і промокнути серветкою. Покласти в сковороду часник і перець. Через 1 хвилину перець прибрати.
Гриби промити, обсушити. Портобелло нарізати пластинами і покласти в сковороду. Потім додати цілі шимиджи. Печериці нарізати пластинами і додати до інших грибів, обсмажувати 10 хвилин.
Цибуля-порей нарізати кільцями і покласти в сковороду. Баклажан очистити, нарізати брусками і покласти в сковороду. В останню чергу покласти нарізану томат. Заправити масу соєвим соусом і тушкувати ще 5 хвилин.
Рисову вермішель залити окропом і дати їй полежати 8-10 хвилин, потім воду злити. З'єднати локшину з грибами і овочами. В останню чергу покласти паростки гороху або сої, перемішати. Розкласти блюдо по тарілках і подати до столу.
Приємного апетиту! -
Давним давно пройшли ті часи, коли ми їли макарони з кетчупом, дійство, яке до речі італійці вважають справжнім святотатством. Походи в італійські ресторани і подорожі до Італії познайомили нас з цієї пастою, і що ще важливіше - з соусами, які й роблять із звичайних макаронів ці смачні страви.
Сьогодні хочу познайомити вас з простим у приготуванні, легким за кількістю калорій і дуже смачним стравою (за цим рецептом шеф-кухаря з мого улюбленого італійського ресторану).
Нам знадобиться (на 4 величезні порції):
* оливкова олія - 100 мл
* часник (дрібно рубаний) - 2 чайні ложки
* морква - 100 г
* червоний болгарський перець - 100 г
* зелений солодкий перець - 100 г
* кабачки - 100 г
* цибуля-порей - 100 г
* шпинат - 100 г
* сіль і перець
* вино біле - 100 мл
* песто - 30 мл
* сир (несолодкий і несолений) - 120 г
* паста фарфалле - 500 г
Рецепт:
Варимо пасту (фарфалле) у відповідності з інструкцією на упаковці. Пасту опускаємо в киплячу воду, солимо з розрахунку 1 столова ложка солі (без верху) на 1 літр води. Відкидаємо пасту на друшляк, промити холодною водою.
Дрібно січемо часник. Моєму й ріжемо овочі - морква, цибуля-порей, червоний і зелений перець, кабачки.
Розігріваємо велику сковороду з оливковою олією, викладаємо часник. Смажимо, коли часник підсмажиться, додаємо морква, цибуля-порей, кабачки, червоний і зелений перець.
Смажимо майже до готовності, викладаємо на сковороду шпинат. Перемішуючи, смажимо ще хвилину-дві. Додаємо вино, зменшуємо вогонь і залишаємо, поки вино не википить наполовину.
Додаємо фарфалле до овочів, перемішуємо. Знімаємо з вогню і додаємо соус песто.
Розкладаємо пасту по тарілках, зверху в центр викладаємо добре пресований сир, збризкуємо оливковою олією, солимо й перчимо (зовсім небагато).
Готово! -
Інгредієнти:
* картопля - 7-8 шт середнього розміру;
* свинина (тут карбонат) - 500 гр;
* цибуля - 1 великий;
* сметана - 250 гр + для подачі;
* сіль, перець.
Рецепт досить універсальний. Бабку не обов'язково готувати зі свининою. Можна в якості начинки використовувати фарш або гриби. У випадку з грибами бабка стає пісної (сметану теж не можна додавати).
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Свинину нарізати невеликими смужками. Ріжемо чверть кільцями цибулю.
На добре розігрітій сковороді починаємо обсмажувати шматочки м'яса. Слідкуйте, щоб між ними було відстань, тоді м'ясо буде жаритися, а не гаситися.
Поки натираємо картоплю на дрібній терці, солимо. До м'яса додаємо цибулю (коли воно буде майже готово) і обсмажуємо всі разом ще пару хвилин, посолимо й поперчимо.
В змащену маслом форму (у мене сковорідка) викладаємо половину картоплі і розрівнюємо. Якщо картопля дасть сік, його не потрібно зливати! Просто добре перемішайте.
Зверху викладаємо начинку. Слідом знову картопля. Можна збризнути олією. Ставимо в духовку приблизно на годину.
щоразу цей процес займає різну кількість часу, мабуть залежить від сорту картоплі. Дивимося - до золотистої скориночки.
Потім дістаємо бабку, обмазуємо сметаною і знову в духовку хвилин на 10.
Дістаємо з духовки, нарізаємо на порції.
Подаємо зі сметаною.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна -
Печериці користуються особливим попитом у нашій країні. Не можна сказати, що вони припали до смаку абсолютно всім, але в тому, що вони подобаються багатьом, я абсолютно впевнена. Печериці мають невелику калорійність (менше 30 калорій на 100 г), тому їх люблять навіть ті, хто постійно стежить за фігурою.
Печериці можна зустріти в супах, в котлетах, рулетів, в запіканках, в салатах, у вигляді начинки різних страв. Крім того, печериці дуже зручні для фарширування.
Як фарширувати печериці? З якими продуктами ці гриби найкраще поєднуються? Хочу поділитися з вами своїми рецептами. Не виключаю, що хтось вже готує печериці подібним чином, тому що страва виходить дуже смачним, поживним і красивим.
Для приготування вам знадобляться наступні продукти:
- печериці;
- чищені креветки;
- сир;
- вершки;
- сіль, перець.
Для початку акуратно зрізуємо ніжки. З капелюшка видаляємо верхню білу плівка. Можна готувати і з нею, але мені не подобається, як вона виглядає в готовому вигляді, тому плівку я знімаю.
Фарширувати печериці можна двома способами. Як це робити швидко?
1. Спочатку готуємо начинку. Чищені креветки разом з подрібненими ніжками грибів кладемо в сковороду, ставимо на вогонь, додати вершки, солимо, при бажанні можна поперчити. На закінчення необхідно посипати тертим сиром. Почекати, поки сир розплавиться. Знімаємо з вогню.
Очищені печериці опускаємо в киплячу, добре підсолену воду не 2-3 хвилини. Виймаємо з каструлі шумівкою. Даємо стекти всій воді. Викладаємо печериці на блюдо і заповнюємо приготовленої начинкою. Готово, можна насолоджуватися.
2. Другий спосіб вимагає трохи більше часу на приготування. Печериці треба буде запекти в духовці.
Чищені креветки перемішуємо з подрібненими ніжками печериць, заливаємо вершками, солимо, перчимо за смак. Чекаємо, поки вершки стануть густі. Капелюшки печериць викладаємо на змащене олією деко.
Заповнюємо капелюшки начинкою, зверху посипаємо тертим сиром і ставимо в духовку для випікання. Так як практично всі продукти не вимагають особливої термічної обробки, дивимося, коли підрум'яниться сир. Це і буде сигналом готовності страви.
Готувати печериці слід при температурі 200 градусів.
Як фарширувати печериці, які підійдуть як холодного страви? Такі гриби готуються так само швидко і дуже просто.
Очищені печериці без ніжок можна або відварити в підсоленій воді, або обдати окропом, після чого злегка підсолити. Дрібно нарізані помідори посолити за смаком. Покласти тонким шаром в капелюшки грибів. Додати пів чайної ложки майонезу. Зверху викласти готову сирну масу або сир, бажано з зеленню. Для цієї страви чудово підійде сир «Альметте» або подібний йому. При бажанні ви можете перемішати помідори з сиром і нафарширувати печериці цією сумішшю.
Нещодавно я в якості закуски запропонувала гостям печериці, фаршировані маринованими огірками і картоплею. Це блюдо довелося всім за смаком.
Для приготування треба:
картоплю відварити в мундирі, очистити і дрібно порізати кубиками (як на Олів'є). Так само огірки нарізати. Обсмажити дрібно порізану цибулю. Перемішати цибулю з картоплею і маринованими огірками. Додати майонез. Взяти підготовлені до фарширування печериці. Наповнити їх начинкою. При бажанні можна посипати фаршировані гриби тертим сиром.
Якщо ви досі не знали, як фарширувати печериці, то з цього моменту ви вмієте це робити. Приємного апетиту!
Автор статті Ніна Грінченка -
Інгредієнти:
* ріпчасту цибулю 1 шт.
* солодкий перець 1/2 шт.
* печериці 6 шт.
* рослинна олія
* м'ясний фарш 400 г
* м'ясистий томат 1 шт.
* вода 1 склянку
* сіль, перець, спеція Італійські травки
* орзо 1 склянку
* оливкова олія 2 ст. л.
У сковороді розігріти невелику кількість олії. Ріпчасту цибулю нарізати невеликими кубиками і покласти в сковороду. Солодкий перець нарізати кубиком і додати до цибулі.
Печериці нарізати і покласти до інших інгредієнтів. Покласти фарш, обсмажити. Томат натерти на терці. Додати томатне пюре в сковороду. Влити воду.
Посолити і приправити італійськими травами, закрити кришкою і тушкувати соус хвилин 10. У сковороді розігріти оливкову олію, покласти орзо і обсмажувати 2-3 хвилини, постійно помішуючи.
Додати до орзо м'ясний соус, перемішати. Закрити кришкою і тушкувати до готовності пасти - 7-10 хвилин. Готову пасту розкласти по тарілках, посипати тертим пармезаном і подати до столу.
Приємного апетиту! -
Як капусту тушкувати? Рецептів безліч. Від простих, до складу яких входить тільки капуста морква, до складних - з додаванням інших продуктів.
Сьогодні я хотіла б поділитися своїм кулінарним досвідом і розповісти, як капусту тушкувати з курячими шлунками. Цей рецепт я дізналася в далекі 80-е роки. Жила я тоді в студентському гуртожитку, харчувалися ми із сусідками одними макаронами. І коли моя подруга привозила з дому тушковану капусту, це було справжнє свято живота. Ми смажили картоплю, закривали двері, щоб не нагрянули раптові гості насолоджувалися красою смаку.
Я поїхала в іншу країну, і як-то стерся рецепт з моєї пам'яті. Через десять років я випадково зустріла свою подругу на вулиці, ми згадали інститутські роки і ту тушковану капусту, яку завжди чекали з нетерпінням...
Як капусту тушкувати з шлунками? Для приготування вам знадобляться:
- шлунки курячі - 1 кг;
- капуста свіжа - 1 кг;
- цибуля ріпчаста - 2 шт.;
- перець солодкий (не обов'язково) - 0.5 шт.;
- олія для обсмажування;
- лавровий лист - 1 шт.;
- сіль, чорний перець за смаком.
Незважаючи на те, що в магазини поставляються очищені шлунки, їх треба уважно оглянути. Якщо на шлунках залишилася жовта плівка, її необхідно видалити. Добре промийте шлунки. Покладіть їх у каструлю і залийте водою. Поставте на вогонь; після того як вода закипить, зніміть піну. Через 20 хвилин посоліть бульйон за смаком.
Відваріть шлунки до готовності. Я відварюю їх від 45 до 60 хвилин, в залежності від того, як багато у мене вільного часу. Мені подобається капуста і з дуже м'якими шлунками, і з тими, які більш пружні. Вийміть з води шумівкою, трохи остудіть.
Наріжте шлунки на тонкі смужки шириною приблизно 3-4 мм. Якщо час не дозволяє займатися таким кропіткою роботою, поріжте так, як зможете. Дрібно наріжте цибулю. Капусту поріжте, як зазвичай ріжете для приготування тушкованої капусти. Перець - тонкими смужками. В принципі, перець тут продукт не обов'язковий. Якщо ви не любите, то можна і не використовувати.
Викладіть нарізані шлунки в гусятницю (або іншу потрібну для гасіння каструлю), попередньо розігрів в ній рослинна олія. Додайте цибулю, перець і капусту. Періодично помішуйте продукти, не допускаючи їх пригорання. Необхідно обсмажувати вміст до тих пір, поки капуста не придбає гарний коричневий відтінок. Посоліть, поперчіть страву до смаку, додати лавровий лист і 100 мл окропу. Закрийте казан гусятницю або кришкою, зменшіть вогонь і залиште нудитися на плиті хвилин на 15.
Капуста тушкована з курячими шлунками, є прекрасним самостійною стравою. У такому вигляді її можна вживати і тим, хто перебуває на дієті. Якщо вас не торкнулася проблема, пов'язана із зайвою вагою, то таку капусту можна їсти з рисом, картопляним пюре або гречкою. Дуже смачна тушкована капуста і з макаронами.
З тих пір, як я згадала, як капусту тушкувати з шлунками, за іншими рецептами я її не готую. У кого-то раз на тиждень обов'язково буває рибний день, а в нашій родині є ще і капустяний. Якщо з якоїсь причини я довго не готую капусту з шлуночками, хтось із рідних мені обов'язково нагадає, що вже пора б згасити капустку.
Раджу вам спробувати приготувати по цьому рецепту. Це дуже смачно!
Автор статті Ніна Грінченка