Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
-
Інгредієнти:
свіжий шпинат - 500 гр.
цибуля ріпчаста - 200 гр.
ядра волоських горіхів - 250 гр.
часник - 4-6 зубчиків
пекучий перець зелений - 1 шт.
кінза - 8-12 гілочок
петрушка - 6 гілочок
винний оцет - 1-2 ч. ложки
сіль
Приготування:
Шпинат і кінзу (4-6 гілочок) переберіть, промийте, припустіть протягом 7-10 хвилин в помірно киплячій воді, поки листя не стануть м'якими. Відкиньте на друшляк, відвар злийте в окрему ємність.
Шпинат і кінзу охолодіть, відіжміть від води і дрібно посічіть. Цибуля і часник очистіть. Цибулю дрібно нашаткуйте, часник розтовчіть. Перець, видаливши насіння, наріжте шматочками.
Горіхи, решту кінзи, 4 гілочки петрушки і перець пропустіть через м ’ ясорубку, додати сіль за смаком і винний оцет, ретельно перемішайте. (Замість оцту можна додати зерна граната).
Горіхову масу з'єднайте з цибулею, часником, шпинатом з кінзою. Подавайте пхали в салатнику, виклавши гіркою і посипавши що залишилася дрібно нарізаною петрушкою. При подачі можна збризнути страва декількома краплями горіхового масла.
Приємного апетиту! -
Інгредієнти:
* часник 3 зубчіка
* оливкова олія 12 - ст. л.
* червоний солодкий перець 1/4 шт.
* ріпчасту цибулю 1/4 головки
* спаржа 8 шт.
* чорізо 6 шматочків
* яйця 2 шт.
* чорний або сірий хліб 2 шматки
У сковороді розігріти олію. Часник обчистити, розрізати навпіл, покласти в сковороду і обсмажити. Потім видалити. Перець і цибулю нарізати соломкою і обсмажити в часниковому маслі до м'якості.
Спаржу промити, обсушити видалити товсті кінці і додати в сковороду. Обсмажувати 2-3 хвилини. Потім викласти чорізо, обсмажувати 2-3 хвилини всі разом.
Потім всі інгредієнти витягнути з сковороди. На маслі, що приготувати яєчню-яєчню. Хліб підсушити в тостері до золотистої скориночки. На кожен шматок хліба покласти спаржу.
Посипати обсмаженою цибулею і перцем. Покласти шматки ковбаси. В останню чергу покласти яєчню. Прикрасити бутерброд свіжою зеленню і подати до столу.
Приємного апетиту! -
Інгредієнти:
1 цукіні,
150 г панірувальних сухарів,
1 ст. ложка тертого сиру пармезан,
1 ч. л. сушеного,
1 ч. ложка часникової солі,
2 яйця,
2 ст ложки вершків,
6 ст. ложок борошна,
100 мл рослинної олії.
Спосіб приготування:
Цукіні перед приготуванням тонко нарізати. Окремо в миску насипають панірувальні сухарі, додати тертий сир пармезан, часникову сіль і чебрець. Усі ретельно перемішують і висипають на лоток або велику плоску тарілку. В іншу миску розбивають яйця і змішують їх з вершками. Ще на один лоток насипають борошно.
Далі починають кожен шматочок цукіні обвалювати в борошні, потім вмочати в яйці з вершками і, нарешті, панірувати в цукровій суміші. Оброблені таким чином платівки цукіні складають на третій лоток.
Сковороду ставлять на середній вогонь і нагрівають у ній масло. Коли масло нагріється цукіні смажать невеликими партіями за півтори хвилини з кожного боку. Готові смажені цукіні викладають на паперові рушники, щоб видалити з них зайве масло. Подають цукіні як закуску. Окремо до них можна подати який небудь пікантний соус.
Як бачите, немає нічого складного в тому, щоб приготувати цукіні смажений в сухарях. Таким же чином можна смажити кабачки, патисони. -
Свіжі мідії, заклично поглядають з напiввiдкритих раковин, приготовлені в запашному бульйоні з шафраном і овочами, припорошені зеленню, старовинні обпалюючий, ароматний пар - так таке видовище в буквальному сенсі зведе з розуму будь-якого сибарита!
Мідії в емальованій каструлі, з картоплею фрі як гарнір, з мінімумом сторонніх домішок, щоб не забивати смак свіжих морепродуктів, так келих хорошого пива - і ось він, готовий рецепт щастя. Готувати мідій будинку - думка у всіх відносинах здорова: ці молюски, крім того, що дуже смачні, ще й поживні і корисні.
2 порції
1 кг. мідій в раковинах
3-4 зубчики часнику
2 цибулі-шалоту або 1 звичайна цибулина
1/2 цибулини фенхеля
2-3 томати
1 ч.л. солодкої паприки
кілька гілочок петрушки
1 щіпка шафрану
200 мл білого вина
оливкова олія
чорний перець
Щоб підготувати мідії, залийте їх прохолодною підсоленій водою, додайте кілька столових ложок борошна і, розмішавши, залиште на кілька годин. Після цього промийте мідії в проточній воді, викиньте розкрилися, а решта почистіть щіткою і обірвіть “бороди” - жорсткі пучки водоростей, якими молюски чіпляються за своє житло на морському дні.
Розмішайте щіпку шафрану в білому вині. У великій каструлі розігрійте трохи оливкової олії, і на вогні вище середнього обсмажте до м'якої напівпрозорості дрібно нарізаний часник, цибулю і фенхель.
Додайте помідори, очищені від шкірки і нарізані кубиком, а через пару хвилин, коли вони виділять сік і той трохи випариться, додайте паприку. Збільшіть вогонь, покладіть в каструлю мідії і, накривши її кришкою, кілька разів струсніть каструлю, щоб її вміст гарненько змішалося.
Влийте біле вино, додати подрібнену зелень петрушки, та приправте чорним перцем (сіль, мабуть, буде зайвою, мідії і так солоні з-за морської води). Накрийте сковороду кришкою та готуйте протягом декількох хвилин, поки всі мідії не розкриються.
Ті, що так і не розкрилися - викиньте, решта перекладіть на тарілки, і подавайте, прикрасивши зеленню фенхеля. Не забувайте про смачний бульйон на дні каструлі: у нього варто мочати свіжий хліб, а то і зовсім їсти ложкою.
PS: Звичайні заморожені мідії для цього рецепту, на жаль, не годяться. Але мені доводилося бачити варене-морожені мідії в мушлях - ось їх цілком можна приготувати заздалегідь разморозив і звівши до мінімуму процес термообробки мідій: для цього доведіть вино до кипіння перед тим, як заливати їм мідії, а через хвилину зніміть каструлю з вогню.
Фото і рецепт: Олексій Онєгін -
Інгредієнти:
яловичі ребра 1 кг
спеції для смаження м'яса 2 ч. л. або перець духмяний, сіль, семенафенхеля, базилік і петрушка сушені та подрібнені
мед 1 ст. л.
бальзамічний оцет 1/2 ч. л.
імбир за смаком
Приготування:
Ребра вимити і обсушити. Посипати спеціями. Залити медом. Додати бальзамік. Присмачити імбиром. Перемішати, накрити харчовою плівкою і дати промаринуватися не менш 2 годин.br/>Перекласти ребра у фольгу і на деко. Запікати при 200 градусах близько години. Потім розкрити фольгу і варити до повної готовності. Подати до столу разом з м'яким хлібом і соусом.
Приємного апетиту! -
Інгредієнти (на 1 сендвіч):
* зерновий хліб - 2 шматки;
* фета - 50 гр;
* петрушка - 2 гілочки;
* салатне листя - 2 шт;
* салямі - 8 скибочок тонко нарізаних;
* огірок - 8 скибочок;
* перець.
Фету розминаємо вилкою. А хліб відправляємо в тостер. Додаємо дрібно порізані листочки петрушки, перчимо.
Далі у нас йдуть симетричні дії щодо хліба. Намазуємо сир на обидва шматки.
Зверху кладемо листки салату. Далі розкладаємо скибочки салями.И кружечки огірка.
Кладемо один "бутерброд" на інший. Ріжемо гострим ножем по діагоналі. І швидше за насолоджуємося сніданком!
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна -
Травневі свята позаду, і все, сподіваюся, вже встигли оновити дачний сезон - а разом з ним і сезон шашликів, коли до неможливості притягальний аромат, що смажиться на вугіллі м'яса змушує забути про будь-які дієти і правила здорового харчування: тепер до самого жовтня ці слова будуть вважатися лайливими.
Коли зберетеся на шашлики в наступний раз (сподіваюся, це відбудеться в найближчі вихідні), візьміть з собою трохи цього соусу. Він полягає в спорідненості з мексиканським гуакамоле, незвичайний, але як не можна краще підходить до смаженого на грилі баранині, курці, риби, овочів, так і з будь-якими іншими шашликами зайвим не буде.
6 порцій
1 авокадо
1 пучок кінзи
2-3 зубчики часнику
100 мл оливкової олії
сік 1/2 лимона або лайма
1/4 ч.л. коріандру
сіль
чорний перець
Очистіть від шкірки і авокадо наріжте кубиками. Покладіть в блендер разом із зеленню кінзи, давленым часником, залийте оливковою олією та соком лимона та приправте коріандром, сіллю й чорним перцем.
Якщо є зіра і/або гострий перець - можете додати, хоча і без них соус вийде цілком самодостатнім.
Измельчайте соус у блендері до більш-менш однорідної консистенції - кінза повинна стати невловимою і всюдисущої, а авокадо перетворитися в пасту, яка додасть соусу густу, тягучу консистенцію.
Спробуйте, виправте на сіль і перець і дайте настоятися (якщо ви готуєте соус перед виїздом на пікнік, це відбудеться природним шляхом), але це не обов'язково: просто від душі присмачити соусом зняте з гриля м'ясо або овочі, і пориньте в нірвану.
Фото і рецепт: Олексій Онєгін -
Мюнстер (Munster) - сир з червоною цвіллю, який готують з коров'ячого молока на сироварнях східних схилів Вогезів в Альзасі і в долині Лотарингії. Рецепт сиру належить ченцям-бенедиктинцам. Запіканка з сиром - простий, але виграшний рецепт: не вимагає багато часу і смачно.
Інгредієнти:
картопля - 500г;
сир мюнстер - 200г;
вершки (10% жирність) - 250 мл;
сіль, мускатний горіх - за смаком
Картопляні бульби, вимити, очистити і покласти в гарячу підсолену воду. Як тільки вода закипить, проварити ще приблизно 10-15 хвилин і зняти каструлю з плити.
Злити з картоплі воду, промити в холодній воді і перекладе на друшляк. Кожну картоплину нарізати скибочками товщиною 5-7 мм.
З сиру мюнстер очистити від скоринки і нарізати кубиками 1х1 см.
Залити сир вершками, поставити на малий вогонь і помішувати, поки сир не розплавиться. Приправити мускатним горіхом.
жароміцну форму викласти картоплю, залити сирної сумішшю і поставити в прогріту до 180С духовку приблизно на 25 хвилин. До запіканки підійде овочевий салат.
Автор: Олена Покровська -
Інгредієнти:
* іспанський солодкий перець 4 шт.
* фаршу з яловичини і свинини 500 г
* ріпчасту цибулю 1 шт.
* часник 2 зубчіка
* зелень кропу
* яйце 1 шт.
* сметана 2 ст. л.
* сіль, перець
У перцю зрізати верхівку і видалити насіння, товсті прожилки. В миску покласти фарш. Ріпчасту цибулю дрібно нарізати і додати до фаршу. Часник подрібнити і покласти в миску.
Зелень кропу подрібнити і додати у фарш. Покласти рис. Вбити яйце. Додати сметану. Посолити і поперчити за смаком, перемішати до однорідної маси.
Нафарширувати перці отриманою масою. Кожен перець покласти на аркуш фольги, злегка полити олією, загорнути. Перекласти перці на деко.
деко Поставити в розігріту до 200 градусів духовку і запікати близько години. Готові перці подати до столу, посипавши свіжою зеленню.
Приємного апетиту! -
Інгредієнти:
300 г м'ясного фаршу (свинина+яловичина),
6 шт. болгарського перцю ,
2 цибулини,
2 ст. л. мелених сухарів,
2 свіжих томатів,
2 ст. л. томатної пасти,
рослинна олія,
1 пучок петрушки (зелень),
1 пучок кропу (зелень),
перець за смаком,
сіль за смаком.
Приготування:
У фарш перемолоти одну цибулину, додати сухарі, яйце. Посолити і поперчити. Добре перемішати. (При бажанні в фарш можна додати 50 г відвареного рису).
Перці вимити і очистити від нутрощів. Нафарширувати кожен перчик.
Другу цибулину дрібно нашаткувати і обсмажити на рослинній олії.
Додати порізані кубиками помідори. Обсмажувати ще 1 хвилину. Посолити.
Додати томатну пасту і пів склянки води. Викласти перчики і додати при води щоб вона покривала перці. Готувати на середньому вогні 25-30 хвилин.
Викласти на таріль і подавати з зеленню.
Приємного апетиту!