Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Дуже смачні перчики з пікантним смаком. Незвичайна начинка, готуються всього за 40 хвилин, з'їдаються ще швидше.
    Інгредієнти:
    оливкова Олія - 2 ст. л.
    Лимон (сік лимона) - 1 шт
    Помідор - 4 шт
    Часник - 3 зуб.
    Пармезан - 200 г
    Перець болгарський - 4 шт
    Сіль
    Базилік (сушений)
    Приготування:
    Перці промити, очистити від насіння і розрізати вздовж разом з плодоніжкою.
    Змастити перці всередині оливковою олією.
    Зелень дрібно посікти.
    Помідори ошпарити окропом.
    Зняти з помідорів шкірку.
    помідори Нарізати на невеликі шматочки.
    Сир нарізати кубиками.
    Змішати помідори з сиром, додати лимонний сік.
    Сюди ж додати порізану часник.
    Додати зелень і все перемішати.
    Начиняємо перці підготовленої начинкою.
    Зверху посипаємо базиліком.
    Запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин.
    Фото і рецепт: mizuko

  • Морква - овоч всесезонний, але восени в ній максимально вміст корисних речовин. І найкраще вони засвоюються в поєднанні з жирами. Ось і ми приготуємо соус до пасти з моркви і вершків, які підкреслять солодкий смак помаранчевого коренеплоду. Гідним супроводом цього делікатного страви буде хрусткий бекон, насичений смак і аромат.
    Інгредієнти:
    Макаронні вироби (з твердих сортів пшениці) - 350 г
    Морква - 250 р
    Вершки (варіації жирного) - 200 г
    Цибуля ріпчаста - 1 шт
    Бекон (Дуже тонкі скибочки) - 80 г
    Петрушка (зелень) - 10 г
    оливкова Олія (1 ст. ложка соус, 1 ст. ложка для приготування пасти) - 2 ст. л.
    Сіль за смаком)
    білий Перець (за смаком)
    Приготування:
    Для соусу цибулину дрібно наріжемо кубиками й обсмажимо до золотисто-коричневого кольору в 1 ст. ложці оливкової олії. Моркву наріжемо скибочками, додамо до цибулі і прогреем 3 хвилини. Водночас починаємо варити макарони.
    Потім додаємо в сковороду варіації жирного вершки і готуємо соус 5-7 хвилин, до м'якості морквини. Не забуваємо його посолити і поперчити. Якщо соус виходить дуже густим, то його можна розбавити молоком.
    В кінці приготування додаємо петрушку. За допомогою блендера змішуємо соус до кремоподібного стану.
    Шматочки бекону підсмажуємо на сухій сковороді до хрумкості.
    Викладаємо бекон на тарілку, щоб видалити зайвий жир.
    Макарони відкидаємо на друшляк. Змішуємо з густим соусом із моркви та вершків.
    Гарнируем страва бекону і подаємо до столу.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Gretta007

  • Інгредієнти:
    Часник - 2-3 зуб.
    Приправа (італійські трави, рожевий перець горошком)
    Масло вершкове
    Горошок зелений (свіжий) - 200 г
    Фета - 150 г
    Картопля (молодий) - 4-5 шт
    Рецепт:
    Картопля вимити, обсушити, розрізати вздовж не повністю.
    Можна надрізати хрестоподібно.
    Миску застелити пекарської папером (так буде зручніше укладати начинку), зверху - картопля.
    Змішати горошок, приправу, рожевий перець, часник, порізаний пелюстками, фету шматочками (можна розкришити вилкою), вершкове масло, порізаного кубиками.
    Укладаємо начинку на картоплю.
    Краю пекарської папери закрутити щільно.
    Ставимо спікатися в заздалегідь нагріту духовку.
    Запікаємо при 200 г хвилин 40.
    Подавати гарячим
    Фото і рецепт: Ольга Бабич

  • Інгредієнти:
    паста - 200 г.
    гарбуз - 300 г.
    цибуля-порей - 50 г.
    помідори - 1 шт.
    часник - 1 зубчик
    рослинна олія - 50-60 г.
    сіль - за смаком
    перець - за смаком
    чебрець зелень - кілька гілочок
    курячий або м'ясний бульйон - 1 л.
    фрикадельки - 300 г.
    пармезан - 10 г.
    зелена цибуля - 1-2 пера
    У киплячій воді зварити макарони згідно інструкції на упаковці. У сковороді розігріти олію. Гарбуз нарізати кубиком і злегка обсмажити. Цибуля-порей нарізати і додати до гарбузі.
    Помідори нарізати кубиком і покласти в сковороду. Часник подрібнити і додати до інших інгредієнтів. Овочі посолити, поперчити і посипати чебрецем. Влити бульйон.
    Перекласти все в чашу блендера і збити. Окремо відварити до готовності фрикадельки. Макарони заправити гарбузовим соусом.
    Перекласти макарони з соусом на тарілку, зверху викласти фрикадельки, посипати тертим пармезаном і дрібно нарізаною зеленою цибулею. Подати до столу.
    Приємного апетиту!

  • Цей рецепт для любителів морепродуктів. Пряні мідії в пікантному соусі з відтінком смаку червоного стручкового перцю.
    Інгредієнти:
    1 1/2 кг мідій
    1 цибулина
    1 зелений перець
    1 кг томатів сорту вершки
    2 зубчики часнику
    1 столову ложку борошна
    1 склянку білого вина
    цукор
    оливкова олія
    сіль
    1 або 2 кайєнський перець
    петрушка
    Приготування:
    Очистіть і наріжте цибулю і поставте смажити на сковороді з невеликою кількістю олії. Наріжте зелений перець і додайте в сковороду. Візьміть трохи солі і трохи цукру (в рівній мірі) для видалення кислотності.
    Коли овочі починають міняти колір, додайте нарізані помідори разом з двома кайенскими перчиками. Тушкувати на середньому вогні протягом 20-25 хвилин. Подрібнити в блендері.
    Очистіть мідії і видаліть водорості. Опустіть їх в каструлю, залийте склянкою білого вина, накрийте кришкою і варіть, поки вони не розкриються. Як тільки відкриються, дістаньте з каструлю, викладіть на тарілку і дайте охолонути. Бульйон процідити.
    Зубчики часнику почистіть та поріжте і покладіть їх обсмажуватися на сковорідку з невеликою кількістю олії. Додайте столову ложку борошна. Залийте склянкою бульйону з мідій і томатним соусом. Змішайте і додайте мідії. Варити на слабкому вогні протягом 3-4 хвилин.
    Подавайте мідії, прикрасивши їх гілочки петрушки.
    Примітка
    Мідії - недорога їжа і дуже цікава по своєму живильному складу. При купівлі, якщо можна вибирати, то не купуйте будь-які відкриті мідії або зі зламаними раковинами. Не забувайте, що якщо їх готувати занадто довго, м'ясо стане жорстким. Таким чином, з каструлі потрібно виймати, коли мідії починають розкриватися.

  • Смачне, свіже, абсолютно дієтичне блюдо, з легким похрускуванням перцю, сладковатостью і соковитістю помідорів і ніжною маслянистостью бринзи. Іншими словами, смачно, швидко і дуже красиво!
    Інгредієнти:
    баклажани (великі) - 2 шт
    перець болгарський (краще різнокольорові) - 3 шт
    помідори - 1-2 шт
    часник - 3-5 зуб.
    кріп - 1 пуч.
    бринза (ніжна або вершковий сир) - 400 г
    рослинна олія - 50 г
    Приготування:
    Спочатку знімемо шкірку з перців своїм перевіреним способом. Розповім свої варіанти, може комусь стане в нагоді. У першому випадку розміщую перці на 4-5 хвилин у духовку на повну потужність, а потім відразу перекладаю у целофановий пакет, щільно закручую і залишаю до охолодження.
    У другому - запікаю в духовці до легкої пригорелости і теж перекладаю у пакет. Обидва варіанти дозволяють після остигання перців легко позбутися від шкірки.
    Обсмажуємо баклажани в маслі до рум ’ яності і охолоджуємо. Щоб баклажани не взяли багато олії і були менш жирними, їх можна змастити маслом за допомогою пензлика, а потім вже обсмажувати на сухій сковороді.
    Перці (вже без шкірки) порізати пелюстками,помідори (зняти шкірку, обпікши) тонкими колами.
    Дрібно порізати часник і зелень. Часник саме порізати!
    Розкришити бринзу або розім'яти виделкою.
    Всі приготування закінчені, можна збирати террін. Вистелити кулінарної плівкою невеликий округлий салатник і викласти на дно внахлест віялом обсмажені баклажани так, щоб звисали краю.
    Далі наш террін збираємо шарами, утрамбовуючи кожен шар. На баклажани покласти трохи бринзи, посипати її кропом. Потім - шар помідорів. Посипати часником.
    Шар перцю. Знову бринза. Далі шари повторюємо.
    Останній шар - баклажани. Загинаємо на них баклажани,що звисають з боків, загинаємо плівку, ставимо легкий вантаж і прибираємо в холодильник на 2-3 години.
    Отгибаем кінці плівки і акуратно перевертаємо на блюдо.
    Нарізати шматками, як торт. І подаємо!
    смачного вам і вашій родині!
    Фото і рецепт: Демоника

  • Дуже смачне і корисне блюдо. Перед холодами потрібно-максимуму запасатися вітамінами. В цьому рецепті овочеве рагу є все, що для цього потрібно!
    Інгредієнти:
    Картопля - 3-4 шт;
    Кабачок (невеликий) - 1 шт;
    Цибуля ріпчаста - 1-2 шт;
    Морква - 1 шт;
    Буряк (невелика) - 1 шт;
    Солодкий перець - 1-2 шт;
    Капуста білокачанна - 400-500 г;
    Помідори свіжі - 2 шт;
    Паста томатна - 1 ст.л.;
    Часник - 2-3 зуб.;
    Сіль, чорний перець (за смаком) ;
    Олія для обсмажування овочів) ;
    Вода або овочевий бульйон ;
    Лавровий лист - 1-2 шт;
    Рецепт:
    Всі овочі потрібно порізати (я ріжу кубиками) і окремо обсмажити на рослинній олії.
    Я трохи поєдную: обсмажую спочатку картоплю до напівготовності, потім додати до нього морква, обсмажую до напівготовності моркви і додаю кабачки. Обсмажую всі разом хвилин 6-7.
    Капусту я солю і обсмажую разом із солодким перцем - до м'якості.
    Далі обсмажую буряк до напівготовності, додаю цибулю, помідори і томатну пасту, розведену у воді.
    Потім всі овочі потрібно з'єднати, посолити і поперчити за смаком. Влити трохи води або овочевого бульйону, додати порізану часник, перемішати і тушкувати на слабкому вогні до готовності.
    Я тушу зовсім небагато, оскільки люблю коли овочі хрумтять. В кінці додати лавровий лист.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Олена Калініна

  • Інгредієнти:
    капуста 250 г
    м'ясний фарш 800 г
    печериці 150 г
    відварений рис 3/4 склянки
    сіль, перець за смаком
    панірувальні сухарі
    для соусу:
    сметана 500 мл
    томатна паста або кетчуп 3 ст. л.
    оливкова олія 2 ст. л.
    зелень петрушки
    сіль, перець за смаком
    Капусту дрібно нашаткувати і ошпарити окропом. В миску покласти капусту, фарш. Додати дрібно нарізані гриби. Викласти рис.
    Фарш посолити і поперчити за смаком. Як випливає все перемішати. Сформувати з фаршу невеликі биточки-колобки. Обваляти битки в сухарях.
    Деко змастити маслом, викласти биточки і поставити в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку. Запікати до готовності, 40 хвилин.
    Змішати в ємності сметану, томатну пасту або кетчуп з оливковим маслом, додати зелень. Соус посолити і поперчити. Додати трохи води.
    Готові биточки перекласти в казан або каструлю з товстими стінками, залити соусом так, щоб весь вміст було повністю занурена в рідину.
    Закрити кришкою і поставити хвилин на 30 нудитися в духову шафу. Готові голубці розкласти по тарілках, полити соусом, посипати свіжою зеленню і подати до столу.
    Приємного апетиту!

  • Інгредієнти:
    3-5 шт. баклажанів,
    100 г свинячого фаршу,
    100 г яловичого фаршу,
    1 цибулина,
    1 морква,
    150 г моцарелли,
    50 г твердого сиру,
    2 свіжих помідорів (для фаршу),
    3 свіжих помідорів (для шарів),
    1/4 ч. л. прованських трав,
    1 ст. л. томатної пасти,
    сіль за смаком,
    перець за смаком,
    зелень для прикраси.
    Приготування:
    Баклажани вимити і нарізати смужками уздовж. Викласти на деко, окропити маслом і запекти в духовці 15 хвилин при температурі 180 градусів С.
    Фарш перемішати і викласти на сковороду з 2 столовими ложками олії. Обсмажувати 3-5 хвилин.
    Додати дрібно нашинковану цибулю і терту моркву.
    Додати порізані кубиками помідори. Тушкувати на середньому вогні 3-5 хвилин. Посолити і поперчити.
    Додати прованські трави і томатну пасту.
    У глибоку форму викладаємо шарами, баклажани.
    Шар фаршу, шар баклажан, шар скибочками помідор.
    Потім кладемо шар моцарелли. Шар баклажан.
    Посипаємо шаром тертого сиру. Ставимо в духовку на 30 хвилин при температурі 200 градусів С.
    Дати трохи охолонути і розрізати на порції. Подавати до столу прикрасивши зеленню.
    Приємного апетиту!

  • У горгонзоли настільки яскравий вершково-грибний смак, що з неї за декілька хвилин можна приготувати смачний соус до пасти або ньоккам. Мені більше подобається змішувати сирний соус з гарячими, тільки що выловленными з каструлі картопляними ньокками.
    для ньокк:
    картопля - 700г; борошно - близько 200г;
    для соусу: вершки (10% жирність); сир горгонзола.
    Приготувати ньокі по цьому рецепту. Поставити на вогонь велику каструлю з підсоленою водою. Поки вода закипає кожен джгутик нарізати на невеликі шматочки - ньокі (довжина близько 1 см).
    Для соусу в сотейнику або глибокій сковороді розігріти вершки і додати нарізану шматочками горгонзолу. Зменшити вогонь та розмішувати, поки сир не розплавиться.
    Закип'ятити підсолену воду у великій каструлі. Порційно закладати ньокі в киплячу воду і як тільки вони спливуть, виловити шумівкою і перекласти в сковороду з сирним соусом.
    Не відволікайтеся, оскільки ньокі швидко перетравлюються, а в цьому випадку вони втрачають форму.
    Перемішати ньокі з соусом і розкласти по тарілках.
    Автор: Олена Покровська