Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
-
Швидкий спосіб маринування капусти, всього за два дні капуста готова до подачі на стіл.
Склад:
1 великий качан білокачанної капусти
2 великих моркви
1 головку часнику
1 ст.л. запашного перцю горошком
1 ч.л. кмину
3 л. води
2 скл. цукру
4 ст.л. солі
3 ст.л. оцтової кислоти (70%)
Приготування:
Капусту почистити, вирізати качан і порізати великими шматками.
Моркву очистити і натерти на крупній тертці. Часник також очистити і пропустити через прес.
Викласти у велику глибоку каструлю шарами - капусту, моркву, часник, запашний перець, кмин.
Змішати воду, цукор і сіль. Поставити розсіл на вогонь і довести до кипіння. Влити в розсіл оцтову кислоту і прокип'ятити ще кілька хвилин.
Залити гарячим розсолом капусту і поставити її під прес.
Залишити капусту при кімнатній температурі на дві доби.
Через дві доби капуста готова до вживання, її необхідно прибрати в холодильник.
Невелике примітка: було помічено, що при використанні купленого часнику, він в розсолі забарвлюється в блакитний колір. Не лякайтеся, в цьому немає нічого страшного. -
Хто король сучасної кулінарії? Звичайно ж, картопля! Цей смачний поживний гість, прибувши до нас з Американського континенту, так міцно влаштувався, що кухня без нього просто немислима. Настільки він любимо нашим народом. Адже скільки різноманітних страв від простого до вишуканого можна приготувати з нього
Картопля не потребує реклами! Просто беріть та готуйте! Результат завжди відмінний! А ось і рецепт приготування картопляних скибочок в духовці.
Інгредієнти на 6 порцій:
картопля середній - 15 штук;
для маринаду:
оливкова олія - 5 столових ложок;
розмарин сушений - 1 чайна ложка;
зерна гірчиці - 1 чайна ложка;
чорний перець - за смаком;
сіль - за смаком.
Рецепт приготування
1. Картоплю відварити, очистити і нарізати на чверті по довжині. Добре, якщо картопля буде одного розміру.
2. Порізана на шматочки картоплю покласти в каструлю з холодною водою. Довести на сильному вогні воду до кипіння, а потім зменшити вогонь до середнього, варити картопля 6 хвилин.
3. Поки картопля вариться, можна зайнятися маринадом: в глибоку чашку налити оливкову олію, додати зерна гірчиці, сушений розмарин, приправити сіллю й чорним перцем. Добре збити вилкою.
4. З картоплі злити воду. Гарячий картоплю покласти в чашку з маринадом. Струсити, щоб маринад добре покрив скибочки картоплі. Можна, але обережно, щоб не пошкодити цілісність картоплі, перемішати його ложкою. Залишити картоплю в маринаді на 20 хвилин.
5. Духовку нагріти до 220 градусів. Скибочки картоплі перекласти у форму для запікання. Запікати до готовності картоплі, який придбає золотистий колір. Орієнтовно час запікання 30-35 хвилин в залежності від моделі Вашого духовки. Якщо скибочки картоплі розсипається на дрібні шматочки при легкому натиску, значить він готовий.
6. І ось запечені картопляні часточки, оповиті ароматом розмарину і покриті зернами гірчиці, які лопаються при надкусывании, надаючи ще більше пікантності, готові! Приємного апетиту!
У відомих закладах фаст-фуда по цьому рецепту готують картоплю в лушпинні і називають картоплею по-селянські.
Кілька рад:
- добре разваривающийся картоплю для цієї страви краще не використовувати;
- картопляні часточки - чудовий гарнір до м ’ ясних страв.
Фото і рецепт: Lorchen -
Книш в основному булочка-куля: картопляне пюре, оточене тонким шаром листкового тіста. Він може бути запечений і обсмажену і з різними начинками. Книш завоював популярність у емігрантів в Нью-Йорку, по суті, недорогий продукт, перетворений в щось більш захоплююче. І нічого не змінилося з тих пір. Донині, Yonah Schimmel використовує той же самий рецепт, що румунська рабин Schimmel і продає його на вулиці в кошику, як у 1890 році.
Завжди запечені, вони є ідеальним способом почати день, тепла закуска, для того щоб зігріти руки в зимовий час. У них так само дивовижний асортимент: традиційні картопляні, з кашами, з м'ясним фаршем, шпинатом, грибами, овочами, капустою, солодким картоплею та брокколі. Можна багато писати про це дивовижною булочці, але тільки після того, як ви спробуйте одну, ви зрозумієте, чому люди купують їх вже більше 100 років.
Інгредієнти
Перець чорний мелений (начинка)
Борошно пшеничне (тісто) - 2,5 склянки.
Олія (тісто + на смаження лука) - 0,5 склянки.
Яйце куряче (1 яйце тісто, і жовток на глину) - 2 шт
Сіль кухонна тісто) - 0,5 ч. л.
Оцет (9 % тісто) - 1 ч. л.
Вода (тісто) - 0,5 склянки.
Розпушувач тесту (тісто) - 1 ч. л.
Картопля (начинка) - 600 г
Цибуля ріпчаста (начинка) - 1 шт
Масло вершкове (начинка) - 1 ст. л.
Приготування:
У великій мисці змішайте борошно, сіль, розпушувач. У маленькій мисці збийте 1 яйце, масло, оцет і воду.
Рідина вливайте потроху в борошно і перемішуйте.
Замісіть гладке тісто, не більше 1 хвилини (борошна може знадобитися трохи більше, це залежить від яйця, яке ви берете).
Покладіть тісто назад у миску і накрийте його поліетиленовою плівкою. Відкладіть тісто на годину в холодильник (можна зберігати до 3 днів).
Займемося начинкою: цибуля порежим дрібно й обсмажимо до золотистого кольору.
Картоплю почистити і зварити в підсоленій воді до готовності.
Відварена картопля пом'яти, додати вершкове масло, обсмажену цибулю, поперчити, якщо треба посолити. Залишити охолоджуватися.
Поки тісто відпочивало, на його поверхні можуть утворюватися краплі олії, це не страшно, просто подмесите, його ще трохи. Розділіть тісто на дві частини.
На добре посипаній борошном поверхні розкачайте першу частину тіста в дуже тонкий лист, приблизно 30 на 40 см.
Викладіть картопляну начинку в нижній частині тесту, відступаючи від краю.
Скачайте тісто з начинкою в рулет. Тупою стороною леза ножа акуратно розділіть рулет на 5 частин. У місці розділу трохи повернути, як якщо б ви загортали цукерку. Потім надрізаємо на кожен поворот і защиплем, щоб сформувати герметичний книш.
Вийшли такі барила, пальцем трохи продавлюємо з одного боку в місці защипи, утворюючи ямочку.
Викласти книш на підготовлений лист випічки так, щоб вони не торкалися. Збийте яєчний жовток і 1 столову ложку води і зверху намастить книші.
Випікати при температурі 190 градусів до золотистого кольору.
Традиційним супровід книша є гостра гірчиця, але мені подобається зі сметаною. Приємного апетиту.
Фото і рецепт: Janecheh -
Дуже смачний і цікавий картоплю. Ніж-то нагадує запечений на багатті: можна їсти разом з кожуркой або ложкою вибираючи м'якоть.
Нам знадобиться:
1 кг картоплі (12-13 невеликих картоплин),
1,5 ст.л. солі,
1,5 ст.л. борошна
Приготування:
Розігріти духовку до 200 ° C, застелити деко для випікання фольгою. Картопля дуже ретельно вимити (щіткою під проточною водою). Не чистити і не сушити!
У мисці змішати борошно із сіллю. Кожну мокру картоплину гарненько обваляти в борошні з сіллю так, щоб вся вона була покрита сумішшю.
Викласти картоплю на деко і запікати в духовці 40-60 хв (залежить від розміру і сорти картоплі).
Фото і рецепт: horo6aya -
Інгредієнти:
картопля відварена "в мундирі" 4 шт.
яйця 1 шт.
сіль, перець за смаком
для начинки:
печериці 150 г
ріпчасту цибулю 1 шт.
сир 100 г
олія для смаження
борошно
Картоплю відварити, охолодити, очистити і розім'яти в пюре. Додати яйце. Масу посолити, поперчити і перемішати.
Шампіньйони і цибулю нарізати дрібним кубиком і обсмажити до готовності в рослинній олії.
Тертий сир натерти і додати до грибів з цибулею, перемішати. Беремо невелику кількість картопляної маси, в середину кладемо грибну начинку.
Формуємо биточки, обвалюємо їх в борошні. Обсмажуємо з двох сторін на розігрітій сковороді.
Подавати зі сметаною і свіжою зеленню.
Приємного апетиту! -
Інгредієнти:
креветки за 3-6 шт. на порцію
ріпчасту цибулю 1 шт.
помідори-черрі 4-5 шт.
сметана 2 ст. л.
тертий сир за смаком
раковини або кокотницях для запікання
Креветки відварити до готовності. Ріпчасту цибулю дрібно нарізати і обсмажити в рослинній олії.
Помідори дрібно нарізати і додати до цибулі. Додати сметану, посолити і поперчити масу за смаком.
форми або раковини викласти чищені креветки. Зверху покласти овочеву масу. Посипати тертим сиром.
Поставити форми або раковини в розігріту до 200 градусів духовку. Запікати до тих пір, поки сир не розплавиться. Подати до столу.
Приємного апетиту! -
Картопля дофинуа - це по суті запечена в духовці картопля у вершках. Називається він так за назвою місцевості, природно у Франції. Це блюдо ще іноді називають картопляний гратен, за способу приготування (запікання до рум'яної скоринки). Я люблю цей рецепт обов'язково додати сир. За класикою можна без нього.
Інгредієнти:
картопля - 1 кг;
вершки 35 % - 250 мл;
молоко - 250 мл;
часник - 3 зубчіка;
лавровий лист - 2 шт;
мускатний горіх - щіпка;
вершкове масло - 3 ст.л.;
сир - 175 г;
сіль, чорний перець.
Сир краще всього вибирати з яскравим смаком і добре танучим, в ідеалі - чеддер або грюйєр. У мене на цей раз був эмменталер. Також ви можете разом з лавровим листом і часником додати ваших улюблених трав. Наприклад, хороший буде чебрець, киньте кілька гілочок в сковорідку.
Картоплю чистимо, моєму й нарізаємо на тонкі однакові (по товщині) кружечки. Я це роблю на спеціальній тертці, можна ножем, але ступінь акуратності знижується, тоді як час нарізування дико збільшується.
Часник очищаємо, один зубчик поки відкладаємо в бік. У двох останніх видалимо серцевину (якщо тільки це не зовсім молодий часник), щоб він не гірчив й нарізаємо зубчики соломкою.
В глибокій сковороді або у сотейнику розтоплюємо дві столові ложки вершкового масла і відправляємо в нього часник і лавровий лист. Обсмажуємо буквально хвилину. Вогонь середній.
Потім вливаємо молоко і вершки і додамо натерти на дрібній терці мускатний горіх (або мелений).
Коли соус закипить, відправляємо в нього картоплю і гріємо всі разом 5 хвилин. Солимо. Картопляні скибочки повинні бути напівсирими - вже трохи м'якими, але не вареними.
Поки форму для запікання (краще всього керамічну або скляну) натремо залишилися зубчиком часнику, а через 3 хвилини що залишилася ложкою вершкового масла.
Перекладаємо картоплю у форму. Я жодним чином не намагаюся викладати його, дотримуючись якусь хронологію або створюючи візерунок. Під сиром все одно не видно. Просто акуратно розподіляємо його, намагаючись не ламати платівки картоплі. І заливаємо залишилися соусом (лаврові листки выкидываем). Поперчимо.
Посипаємо тертим на крупній тертці сиром і відправляємо в розігріту до 170 градусів духовку на 30 хвилин.
До золотистої скориночки. Неймовірно смачно!
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Барановська -
Спробуйте приготувати печена картопля, як на багатті. Така картопелька не тільки ефектно виглядає, але ще й дуже смачна!
Інгредієнти:
Картопля (одинаковогоразмера) - 1,5 кг;
Борошно пшеничне - 3 ст.л.;
Сіль ( або адигейська сіль) - 2 ст.л.;
Сметанний соус (за смаком і бажанням) ;
Картоплю ретельно помити.
В поліетиленовому пакеті змішати сіль і борошно. Я пробувала готувати і з звичайною сіллю і з адигейської,виходить смачно по-будь-кому.
Скласти МОКРИЙ картопля в пакет.
Зав'язати і добре струснути, щоб соляно-борошняна суміш обволокла картоплю.
Викласти картоплю на лист або у форму для запікання, поставити в розігріту духовку. Випікати при температурі 200 градусів до готовності. Приблизно близько години.
Готовність картоплі перевіряємо дерев'яної зубочисткою.
Подати картопля зі сметанним соусом з зеленню або з рослинним, вершковим маслом із зеленню і часником.
Фото і рецепт: Олена М. -
Склад:
на 4-5 порцій
стручкова квасоля - 200 г,
консервована квасоля - 200 г (400 граммовая банку),
свіжий шпинат - 150-200 г (або заморожений - 100 г),
цибуля ріпчаста - 1 шт,
часник - 1 зубчик,
томати у власному соку - 500 г (800 граммовая банку),
вода - 250 мл
коріандр (насіння) - 0,5-1 чайна ложка
оливкова або олія для смаження,
сіль,
цукор - 1-2 чайних ложки (або за смаком),
свіжозмелений перець
Приготування:
Свіжий шпинат вимити і струсити надлишки води. Відрізати товсті стебла. Листя крупно нарізати.
Викласти шпинат в друшляк і обдати окропом. Потім відразу облити холодною (с) водою (щоб шпинат зберіг яскравий насичений колір) і дати стекти рідини.
В каструлю з киплячою, підсоленою водою покласти стручкову фасоль.Довести до кипіння і варити ~5 хвилин.
Відкинути квасоля на друшляк і облити холодною водою. Цибулю обчистити і дрібно порізати.
В сотейник з невеликою кількістю розігрітого оливкової або рослинного масла викласти цибулю і обсмажити ~5 хвилин (до м'якості), періодично помішуючи.
Коріандр розчавити плоскою стороною широкого ножа і додати до цибулі. Обсмажити ~1 хвилину.
Додати томати, нарізане разом з соком і влити воду.Немного посолити соус, додати цукор за смаком і перемешать.Тушить соус ~10 хвилин без кришки, періодично помішуючи.
З консервованої квасолі злити рідину. Додати квасолю в соус, перемішати і тушкувати ~5 хвилин.
Потім додати стручкову квасолю і тушкувати ~3 хвилини. Покласти шпинат і тушкувати ще ~3 хвилини.
Додати рубаний часник, посолити і поперчити за смаком (якщо потрібно, додати трохи цукру).
Страва перемішати, дати настоятися ~5 хвилин і подавати до столу.
Приємного Вам апетиту! -
Інгредієнти:
Кабачок або цукіні - 600 г;
Цибуля ріпчаста - 2 шт;
очищений Часник - 3-4 зуб.;
Лимонний сік - 1.5 ч.л.;
Сметана - 5 ст.л.;
Рослинна олія - 3-4 ст.л.;
Сіль,перець (за смаком) ;
Орегано (за смаком) ;
Базилік сушений (за смаком) ;
Зелень(кріп,петрушка) (для подачі) ;
Приготування:
Кабачки нарізати на четвертинки тонкими пластинками
Розігріваємо у сковороді олію, кладемо кабачки,поливаємо лимонним соком і перемішуємо. Смажимо близько 5-ти хвилин.
Додаємо до кабачків нашинковану цибулю й обсмажуємо до м'якості кабачків.
Пропускаємо через прес часник і додаємо його до кабачків,потім сметану, за смаком сіль,перець і спеції - орегано та базилік.
Все перемішуємо й тушкуємо разом кілька хвилин.
Готову страву посипаємо зеленню.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: lakshmi