Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Інгредієнти:
    гриби портобелло 2 шт.
    печериці 2 шт.
    паста орзо 1/2 склянки
    солодкий перець 1/2 шт.
    зелений лук 2 пера
    сир 50 г
    сіль, перець за смаком
    Орзо відварити в киплячій підсоленій воді до стану аль денте. Воду злити. Портобелло промити, обсушити, видалити ніжку і внутрішні перегородки.
    Перець нарізати дрібним кубиком і обсмажити в олії. Печериці нарізати і покласти до перцю, продовжити обсмажування. Зняти сковороду з плити, покласти пасту.
    Зелену цибулю дрібно нарізати і додати до інших інгредієнтів. Покласти тертий сир, масу перемішати, посолити і поперчити за смаком. Нафарширувати гриби.
    Помістити гриби в вогнетривке блюдо, змащений маслом. Запікати в духовці, розігрітій до 180-200 градусів хвилин 15. Гарячі гриби подати до столу.
    Приємного апетиту!

  • У цьому році я посадила якусь неймовірну капусту - брокколі вже радують красивими соковитими суцвіттями, вже просяться в тарілку. Супи зварені, в клярі вечері приготовані, треба йти вперед. А попереду мою родину чекав несолодкий тарт - смачний, яскравий, насичений. Рекомендую всім любителям брокколі - в такому варіанті капуста розкривається у всій повноті.
    Інгредієнти для тіста:
    100 г вершкового масла;
    1 яйце;
    1 склянка борошна;
    1 ч. л. гірчиці;
    сіль.
    Інгредієнти для начинки:
    1 невелика голівка брокколі;
    150 г твердого сиру;
    1 велика цибулина;
    2 ст. л. рослинної олії;
    2 яйця;
    сіль, перець.
    Із цих інгредієнтів замішуємо тісто - воно має бути еластичним і не липнути до рук. Я зазвичай всі компоненти кидаю в комбайн - і на вихід отримую відмінне пісочне тісто без усяких зусиль.
    Розгортаємо в тонкий пласт (не більш 5 мм), викладаємо у форму, піднімаючи бортики.
    Якщо тісто буде розриватися, не біда - прямо у формі ви зможете "залатати" дірки без втрат для кінцевого результату.
    Капусту моєму, бланшіруєм. Після остигання ділимо на невеликі суцвіття.
    Сир натерти на терці. Цибулю чистимо, нарізаємо півкільцями, обсмажуємо в олії до золотистого кольору.
    Змішуємо сир, капусту, цибулю і яйця, солимо й при необхідності додаємо перець.
    Викладаємо начинку у форму. Випікаємо при температурі 180 градусів близько 40 хвилин.
    Смачно і в гарячому і холодному вигляді.
    Фото і рецепт: Darievna.ru

  • Інгредієнти:
    кизил зрілий 500 г
    лавровий лист
    перець горошком
    тростинний цукор 1 ч. л.
    вода 1 склянку
    часник 4 зубчики
    вершкове масло 50 г
    ріпчасту цибулю 1 шт.
    кінза (зелень) подрібнена 3 ст. ложки
    перець червоний мелений 1/2 ч. ложки
    сіль за смаком
    В каструлю покласти кизил, залити водою. Покласти сюди ж лаврушку, перець і цукор. Варити до м'якості. Потім прибрати перець і лаврушку, кизил разом з водою пропустити через сито.
    У сотейнику розігріти вершкове масло. ріпчасту цибулю дрібно нарізати і покласти в сковороду, довести до прозорості.
    Влити в сотейник кизилову масу. Додати подрібнений часник. Додати подрібнену зелень кінзи.
    Соус посолити і поперчити за смаком. Готовий соус охолодити і подавати до м'яса курки або рибі.
    Приємного апетиту!

  • З цього питання в Інтернеті дуже багато суперечок. Справжній форшмак мене навчила робити моя «єврейська» бабуся. Так я називаю свою рідну бабусю. Вона виїхала з дідусем-ізраїльтянином до нього на Батьківщину і там навчилася готувати форшмак. Вчителем була бабушкіна свекруха. Тобто я пропоную вам форшмак, так би мовити, з перших вуст.
    Для приготування нам знадобиться:
    - оселедець пожирніше - 1 шт. або 300 г філе;
    - яблуко (кисле) - 1 шт.;
    - білі булочки - 2 шт.;
    - цибуля - 1шт.;
    - яйце - 2 шт.;
    - вершкове масло - 100 г;
    - молоко - 1.5 склянки;
    - перець чорний мелений.
    Відваріть 2 яйця, остудіть їх. Булочки замочіть в молоці. Дочекайтесь повного розм'якшення.
    пропустіть Через м ’ ясорубку філе оселедця, очищене яблуко, ріпчасту цибулю, зварені круто яйця. Злегка натисніть від молока булочки і додайте у фарш. На закінчення введіть у форшмак розм'якшене масло. Масло зробить його більш соковитим і ніжним. Якщо ви любите гострі закуски, додайте в форшмак мелений чорний перець.
    Форшмак відмінно поєднується з вареною картоплею. Подавати форшмак можна як самостійну закуску, так і виклавши на шматочки білого хліба. Так люблять багато. А мені чомусь подобається є форшмак з чорним хлібом. Для бутербродів можна використовувати підсмажені тости. Зверніть увагу, що бутерброди повинні бути маленькими, щоб цілком можна було взяти в рот. А втім, готуйте, як вам подобається.
    Чому сьогодні форшмак користується таким загальним інтересом? Тому що готується він швидко і з найбільш дешевих продуктів. У старі часи форшмак вважався стравою бідняків. Саме тому, що таке форшмак, знала майже кожна господиня.
    Мені подобається варіація форшмаку без використання булочки. А фарш я ретельно збиваю, до отримання пишної маси. Зберігати форшмак треба в холодильнику. Перед намазуванням на хліб потримайте форшмак при кімнатній температурі кілька хвилин.
    В останні роки з'явилося безліч варіацій форшмаку. Господині що-то прибирають з рецепту, додають свої інгредієнти. Я скажу, що від цього форшмак не стає краще або гірше, він просто інший.
    Наприклад, в Одесі готують форшмак з додаванням відварної картоплі, їм замінюють булочки. І більшість господинь не визнають використання вершкового масла у форшмаке.
    Одеський рецепт складається з: оселедця, молока, яєць, кислих яблук, ріпчастої цибулі, картоплі (попередньо відвареної в мундирі), соку лимона, соняшникової олії. Ну і, звичайно, змішані продукти сдабриваются спеціями. Тут в кожному будинку свої переваги. Але перець і сіль додають все.
    Якщо вам скажуть, що форшмак - це блюдо з рубаного м'яса, повірте, це теж правда. Форшмак у перекладі з німецької означає «закуска». А яка закуска - не уточнюється.
    Так що таке форшмак? Це закуска, яка подається в гарячому або холодному вигляді, в основному, з додаванням оселедця. Варіацій багато. Крім оселедця можна додати будь-яку м'ясо, гриби, капусту, буряк, макаронні вироби, сир, майонез, томатну пасту і багато іншого. У словнику згадується і про форшмаке без оселедця, але це вже інша історія і інший рецепт.
    Приготуйте форшмак, ви здивуєтеся, як це смачно!
    Аліса Гришко

  • Інгредієнти:
    солодкий перець 1 шт.
    сир філадельфія 1/2 пачки
    м'який сир 100 г
    зелень кропу і кропу
    часник 1 зубчік
    Приготування:
    У перцю зрізати верхівку, видалити насіння. В миску покласти філадельфії. Додати тертий сир. Покласти подрібнену зелень.
    Кришку перцю дрібно нарізати і додати до інших інгредієнтів. Покласти подрібнений часник, все перемішати, посолити за смаком. Щільно нафарширувати перець сирною масою.
    Загорнути перець у фольгу і прибрати години на 2 в холодильник, краще на ніч. Перець нарізати кружечками і подати до столу.
    Приємного апетиту!

  • Інгредієнти (4 порції):
    6 солодких перців середнього розміру
    400 р. сирного сиру
    2 зубчики часнику
    пучок шнітт-цибулі або петрушки
    оливкова олія
    винний оцет
    при бажанні - мелений перець чилі
    тертий пармезан
    сіль
    чорний перець
    Першо-наперво розріжте перці уздовж на дві частини (хвостик можна залишити) і видаліть насіння з мембранами. Тимчасово відкладіть їх у бік тепер займемося начинкою.
    Додайте до творожному сиру роздавлений часник, дрібно нарізаний шнітт-цибулю або петрушку, сіль, мелений чорний перець і гострий перець, якщо ви його використовуєте.
    Туди ж влийте пару-трійку столових ложок оливкової олії і трохи оцту і як слід розмішайте начинку. По консистенції вона повинна стати ніж-то середнім між самим сирним сиром і густий сметаною, так що масло і оцет краще додавати потроху, у кілька етапів.
    Начиніть кожен перець - щільно, але не без гірки. Зверху посипте тертим пармезаном і злегка збризніть оливковою олією. Вважаю, яке-хто, як водиться, сумнівається в доцільності цього дії, що ж, не смію наполягати: якщо ви готуєте не для себе, а для якихось інших, зовсім сторонніх людей, можна і не збризкувати.
    Так або інакше, але перці потрібно покласти у форму для запікання і відправити в духовку, розігріту до 200 градусів, хвилин на двадцять: самі перці розм'якшаться, але не втратять форми, пармезанова скоринка зазолотится, а начинка розплавиться і стане тягучою і повітряної, як зефір.
    З білим вином вийде ідеальна закуска або основне блюдо для літнього вечора - залишилося тільки сісти в плетене крісло, милуватися заходом і слухати тріск цикад. Ну або щось у цьому роді.
    Фото і рецепт: Олексій Онєгін

  • Абсолютно чудовий страва! Той самий випадок, коли не потрібен гарнір. А як добре в весняно-літню пору, коли є в продажу молода капуста! І діти люблять. Пропоную покроковий рецепт з фотографіями кожного етапу.
    Інгредієнти:
    * рубленого м'яса - 500 гр;
    * цибуля - 1 шт;
    * морква - 1 середня;
    * рис - склянка;
    * капуста - 1/2 невеликого вилка (грам приблизно 400);
    * сіль, перець;
    * сметана і зелень для подачі.
    Ставимо промивати рис. Кладемо рис в сито, сито в миску і всю конструкцію відправляємо в раковину під кран. Перемішуємо рис під холодною водою рукою і зливаємо білу воду з миски кілька разів, поки вода не стане прозорою.
    Дрібно ріжемо цибулю.
    В каструлі з товстим дном розігріваємо олію і кладемо туди цибулю. Смажимо до прозорого стану. Вогонь середній.
    Потім відправляємо до цибулі фарш і готуємо його, перемішуючи і розбиваючи грудочки лопаткою, поки він не стане сірим (повинен "піти" червоний колір). Поки готується фарш, трьом на крупній терці моркву.
    Відправляємо моркву в каструлю, перемішуємо.
    Капусту ріжемо соломкою і кладемо в каструлю.
    Туди ж всипаємо промитий рис і перемішуємо.
    Заливаємо гарячою водою з чайника так, щоб рідина була лише злегка видно близько до поверхні (на фото). Тобто не треба покривати вміст каструлі водою повністю. Інакше або вона не встигне випаруватися і голубці будуть плавати, або доведеться довше тушкувати і все перетвориться в кашу.
    Солимо, перчимо, закриваємо кришкою і тушкуємо 15 хвилин до готовності рису і капусти. Можна під кінець перемішати, переконатися в тому, що рідини на день каструлі немає - значить готово.
    Подаємо зі сметаною і зеленню.
    Приємного апетиту!
    Ольга Злобіна

  • Нам знадобиться:
    болгарський перець, помідори, часник, кабачки, баклажани, морква, оливкова олія, сіль, трави.
    Приготування:
    Спочатку готується правильне масло: оливкова олія холодного віджиму, у нього - кілька зубчиків почавленого часнику, перець, сухі трави (я брала італійську суміш), ну і далі за смаком. Часник і травки - головне. Настоювати не менше 30-60 хвилин.
    На тротивень викладаємо цілі болгарські перці, половинки помідор, часточки часнику, кружечки кабачків, четвертинки баклажан (баклажани попередньо замочувала в холодній підсоленій воді) і моркви. У мене було багато овочів - запікала в два заходу.
    Це все без олії, солі та спецій. Просто ставиться в листі на прогріту в 160 градусів духовку. Там коштує приблизно 40 хвилин. Потрібно тримати до того моменту, як перці стануть м'якими.
    Після цього - від душі як слід промастити овочі підготовленим і попередньо процідженим через ситечко маслом (головне - щоб шматочки часнику не залишилися). Добре б, щоб частина масла потрапила під низ овочів.
    Далі врубати нагрів до 200 і запікати ще хвилин 10, стежачи за тим, щоб не пересмажились. Овочі повинні покритися чудової скоринкою.
    Фото і рецепт: horo6aya

  • Інгредієнти:
    Молоко 3,2% - 200 мл
    Яйце куряче - 4 шт.
    Сіль, перець, приправа
    Помідор, лук і зелень - для подачі
    Приготування:
    1. Яйця моєму, розбиваємо в миску і злегка збиваємо вінчиком або вилкою.
    2. Вливаємо в яйця тепле молоко і також, за допомогою вилки або віночка, перемішуємо. Гріти попередньо молоко не потрібно, а от завчасно дістати з холодильника вельми бажано.
    3. Солимо, перчимо і приправляємо яично-молочну суміш за смаком.
    4. Змащуємо чашу кавоварки електричні маслом і поміщаємо в неї підготовлену омлетну суміш.
    5. Ставимо мультиварки в режим "випічка" і встановлюємо таймер на 20 хв.
    6. Готовий омлет краще відразу не відкривати, а почекати хвилин 10-15.
    7. Ділимо готовий омлет на 2 порції й подаємо з салатом.
    Примітка:
    Це самий простий і швидкий варіант омлету, але його завжди можна урізноманітнити додатковими інгредієнтами за смаком.
    Фото і рецепт: Lilie

  • Інгредієнти:
    Болгарський перець - 1 кг;
    Часник - 100 г;
    Баклажан - 2 кг;
    Помідор - 1 кг;
    Кріп - 2 пуч.;
    чорний Перець (мелений; за смаком) ;
    Оцет білого вина - 0,5 склянки;
    Сіль - 2 ст.л.;
    Цукор - 0,5 склянки;
    Вода - 2 склянки;
    Олія для смаження) ;
    Рецепт:
    Кількість інгредієнтів приводжу на повну порцію. Баклажани відварити в цілому вигляді до напівготовності (варити близько 5 хвилин баклажани середнього розміру). Дати охолонути, порізати кружальцями завтовшки 1,5 см. Обсмажити на рослинній олії.
    Болгарський перець очистити від насіння, порізати на 4-6 частин, обсмажити до м'якості.
    Приготувати маринад: розчинити у воді сіль і цукор, додати винний оцет.
    Зелень і часник нарізати, змішати, цією сумішшю будемо посипати шари овочів. В миску покласти шар баклажанів, посипаємо зеленню з часником та чорним перцем. Потім шар болгарського перцю, посипаємо меленим чорним перцем і сумішшю часнику і зелені.
    Останній шар - порізані кружальцями помідори, так само посипаємо сумішшю і перцем. Якщо робите повну норму, то шари можна повторити в тому ж порядку.
    Заливаємо маринадом, кладемо зверху тарілку і невеликий вантаж, прибираємо в холодильник на 8-12 годин.br/>Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Олена М.