Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
-
Інгредієнти:
гриби портобелло 2 шт.
печериці 2 шт.
паста орзо 1/2 склянки
солодкий перець 1/2 шт.
зелений лук 2 пера
сир 50 г
сіль, перець за смаком
Орзо відварити в киплячій підсоленій воді до стану аль денте. Воду злити. Портобелло промити, обсушити, видалити ніжку і внутрішні перегородки.
Перець нарізати дрібним кубиком і обсмажити в олії. Печериці нарізати і покласти до перцю, продовжити обсмажування. Зняти сковороду з плити, покласти пасту.
Зелену цибулю дрібно нарізати і додати до інших інгредієнтів. Покласти тертий сир, масу перемішати, посолити і поперчити за смаком. Нафарширувати гриби.
Помістити гриби в вогнетривке блюдо, змащений маслом. Запікати в духовці, розігрітій до 180-200 градусів хвилин 15. Гарячі гриби подати до столу.
Приємного апетиту! -
У цьому році я посадила якусь неймовірну капусту - брокколі вже радують красивими соковитими суцвіттями, вже просяться в тарілку. Супи зварені, в клярі вечері приготовані, треба йти вперед. А попереду мою родину чекав несолодкий тарт - смачний, яскравий, насичений. Рекомендую всім любителям брокколі - в такому варіанті капуста розкривається у всій повноті.
Інгредієнти для тіста:
100 г вершкового масла;
1 яйце;
1 склянка борошна;
1 ч. л. гірчиці;
сіль.
Інгредієнти для начинки:
1 невелика голівка брокколі;
150 г твердого сиру;
1 велика цибулина;
2 ст. л. рослинної олії;
2 яйця;
сіль, перець.
Із цих інгредієнтів замішуємо тісто - воно має бути еластичним і не липнути до рук. Я зазвичай всі компоненти кидаю в комбайн - і на вихід отримую відмінне пісочне тісто без усяких зусиль.
Розгортаємо в тонкий пласт (не більш 5 мм), викладаємо у форму, піднімаючи бортики.
Якщо тісто буде розриватися, не біда - прямо у формі ви зможете "залатати" дірки без втрат для кінцевого результату.
Капусту моєму, бланшіруєм. Після остигання ділимо на невеликі суцвіття.
Сир натерти на терці. Цибулю чистимо, нарізаємо півкільцями, обсмажуємо в олії до золотистого кольору.
Змішуємо сир, капусту, цибулю і яйця, солимо й при необхідності додаємо перець.
Викладаємо начинку у форму. Випікаємо при температурі 180 градусів близько 40 хвилин.
Смачно і в гарячому і холодному вигляді.
Фото і рецепт: Darievna.ru -
Інгредієнти:
кизил зрілий 500 г
лавровий лист
перець горошком
тростинний цукор 1 ч. л.
вода 1 склянку
часник 4 зубчики
вершкове масло 50 г
ріпчасту цибулю 1 шт.
кінза (зелень) подрібнена 3 ст. ложки
перець червоний мелений 1/2 ч. ложки
сіль за смаком
В каструлю покласти кизил, залити водою. Покласти сюди ж лаврушку, перець і цукор. Варити до м'якості. Потім прибрати перець і лаврушку, кизил разом з водою пропустити через сито.
У сотейнику розігріти вершкове масло. ріпчасту цибулю дрібно нарізати і покласти в сковороду, довести до прозорості.
Влити в сотейник кизилову масу. Додати подрібнений часник. Додати подрібнену зелень кінзи.
Соус посолити і поперчити за смаком. Готовий соус охолодити і подавати до м'яса курки або рибі.
Приємного апетиту! -
З цього питання в Інтернеті дуже багато суперечок. Справжній форшмак мене навчила робити моя «єврейська» бабуся. Так я називаю свою рідну бабусю. Вона виїхала з дідусем-ізраїльтянином до нього на Батьківщину і там навчилася готувати форшмак. Вчителем була бабушкіна свекруха. Тобто я пропоную вам форшмак, так би мовити, з перших вуст.
Для приготування нам знадобиться:
- оселедець пожирніше - 1 шт. або 300 г філе;
- яблуко (кисле) - 1 шт.;
- білі булочки - 2 шт.;
- цибуля - 1шт.;
- яйце - 2 шт.;
- вершкове масло - 100 г;
- молоко - 1.5 склянки;
- перець чорний мелений.
Відваріть 2 яйця, остудіть їх. Булочки замочіть в молоці. Дочекайтесь повного розм'якшення.
пропустіть Через м ’ ясорубку філе оселедця, очищене яблуко, ріпчасту цибулю, зварені круто яйця. Злегка натисніть від молока булочки і додайте у фарш. На закінчення введіть у форшмак розм'якшене масло. Масло зробить його більш соковитим і ніжним. Якщо ви любите гострі закуски, додайте в форшмак мелений чорний перець.
Форшмак відмінно поєднується з вареною картоплею. Подавати форшмак можна як самостійну закуску, так і виклавши на шматочки білого хліба. Так люблять багато. А мені чомусь подобається є форшмак з чорним хлібом. Для бутербродів можна використовувати підсмажені тости. Зверніть увагу, що бутерброди повинні бути маленькими, щоб цілком можна було взяти в рот. А втім, готуйте, як вам подобається.
Чому сьогодні форшмак користується таким загальним інтересом? Тому що готується він швидко і з найбільш дешевих продуктів. У старі часи форшмак вважався стравою бідняків. Саме тому, що таке форшмак, знала майже кожна господиня.
Мені подобається варіація форшмаку без використання булочки. А фарш я ретельно збиваю, до отримання пишної маси. Зберігати форшмак треба в холодильнику. Перед намазуванням на хліб потримайте форшмак при кімнатній температурі кілька хвилин.
В останні роки з'явилося безліч варіацій форшмаку. Господині що-то прибирають з рецепту, додають свої інгредієнти. Я скажу, що від цього форшмак не стає краще або гірше, він просто інший.
Наприклад, в Одесі готують форшмак з додаванням відварної картоплі, їм замінюють булочки. І більшість господинь не визнають використання вершкового масла у форшмаке.
Одеський рецепт складається з: оселедця, молока, яєць, кислих яблук, ріпчастої цибулі, картоплі (попередньо відвареної в мундирі), соку лимона, соняшникової олії. Ну і, звичайно, змішані продукти сдабриваются спеціями. Тут в кожному будинку свої переваги. Але перець і сіль додають все.
Якщо вам скажуть, що форшмак - це блюдо з рубаного м'яса, повірте, це теж правда. Форшмак у перекладі з німецької означає «закуска». А яка закуска - не уточнюється.
Так що таке форшмак? Це закуска, яка подається в гарячому або холодному вигляді, в основному, з додаванням оселедця. Варіацій багато. Крім оселедця можна додати будь-яку м'ясо, гриби, капусту, буряк, макаронні вироби, сир, майонез, томатну пасту і багато іншого. У словнику згадується і про форшмаке без оселедця, але це вже інша історія і інший рецепт.
Приготуйте форшмак, ви здивуєтеся, як це смачно!
Аліса Гришко -
Інгредієнти:
солодкий перець 1 шт.
сир філадельфія 1/2 пачки
м'який сир 100 г
зелень кропу і кропу
часник 1 зубчік
Приготування:
У перцю зрізати верхівку, видалити насіння. В миску покласти філадельфії. Додати тертий сир. Покласти подрібнену зелень.
Кришку перцю дрібно нарізати і додати до інших інгредієнтів. Покласти подрібнений часник, все перемішати, посолити за смаком. Щільно нафарширувати перець сирною масою.
Загорнути перець у фольгу і прибрати години на 2 в холодильник, краще на ніч. Перець нарізати кружечками і подати до столу.
Приємного апетиту! -
Інгредієнти (4 порції):
6 солодких перців середнього розміру
400 р. сирного сиру
2 зубчики часнику
пучок шнітт-цибулі або петрушки
оливкова олія
винний оцет
при бажанні - мелений перець чилі
тертий пармезан
сіль
чорний перець
Першо-наперво розріжте перці уздовж на дві частини (хвостик можна залишити) і видаліть насіння з мембранами. Тимчасово відкладіть їх у бік тепер займемося начинкою.
Додайте до творожному сиру роздавлений часник, дрібно нарізаний шнітт-цибулю або петрушку, сіль, мелений чорний перець і гострий перець, якщо ви його використовуєте.
Туди ж влийте пару-трійку столових ложок оливкової олії і трохи оцту і як слід розмішайте начинку. По консистенції вона повинна стати ніж-то середнім між самим сирним сиром і густий сметаною, так що масло і оцет краще додавати потроху, у кілька етапів.
Начиніть кожен перець - щільно, але не без гірки. Зверху посипте тертим пармезаном і злегка збризніть оливковою олією. Вважаю, яке-хто, як водиться, сумнівається в доцільності цього дії, що ж, не смію наполягати: якщо ви готуєте не для себе, а для якихось інших, зовсім сторонніх людей, можна і не збризкувати.
Так або інакше, але перці потрібно покласти у форму для запікання і відправити в духовку, розігріту до 200 градусів, хвилин на двадцять: самі перці розм'якшаться, але не втратять форми, пармезанова скоринка зазолотится, а начинка розплавиться і стане тягучою і повітряної, як зефір.
З білим вином вийде ідеальна закуска або основне блюдо для літнього вечора - залишилося тільки сісти в плетене крісло, милуватися заходом і слухати тріск цикад. Ну або щось у цьому роді.
Фото і рецепт: Олексій Онєгін -
Абсолютно чудовий страва! Той самий випадок, коли не потрібен гарнір. А як добре в весняно-літню пору, коли є в продажу молода капуста! І діти люблять. Пропоную покроковий рецепт з фотографіями кожного етапу.
Інгредієнти:
* рубленого м'яса - 500 гр;
* цибуля - 1 шт;
* морква - 1 середня;
* рис - склянка;
* капуста - 1/2 невеликого вилка (грам приблизно 400);
* сіль, перець;
* сметана і зелень для подачі.
Ставимо промивати рис. Кладемо рис в сито, сито в миску і всю конструкцію відправляємо в раковину під кран. Перемішуємо рис під холодною водою рукою і зливаємо білу воду з миски кілька разів, поки вода не стане прозорою.
Дрібно ріжемо цибулю.
В каструлі з товстим дном розігріваємо олію і кладемо туди цибулю. Смажимо до прозорого стану. Вогонь середній.
Потім відправляємо до цибулі фарш і готуємо його, перемішуючи і розбиваючи грудочки лопаткою, поки він не стане сірим (повинен "піти" червоний колір). Поки готується фарш, трьом на крупній терці моркву.
Відправляємо моркву в каструлю, перемішуємо.
Капусту ріжемо соломкою і кладемо в каструлю.
Туди ж всипаємо промитий рис і перемішуємо.
Заливаємо гарячою водою з чайника так, щоб рідина була лише злегка видно близько до поверхні (на фото). Тобто не треба покривати вміст каструлі водою повністю. Інакше або вона не встигне випаруватися і голубці будуть плавати, або доведеться довше тушкувати і все перетвориться в кашу.
Солимо, перчимо, закриваємо кришкою і тушкуємо 15 хвилин до готовності рису і капусти. Можна під кінець перемішати, переконатися в тому, що рідини на день каструлі немає - значить готово.
Подаємо зі сметаною і зеленню.
Приємного апетиту!
Ольга Злобіна -
Нам знадобиться:
болгарський перець, помідори, часник, кабачки, баклажани, морква, оливкова олія, сіль, трави.
Приготування:
Спочатку готується правильне масло: оливкова олія холодного віджиму, у нього - кілька зубчиків почавленого часнику, перець, сухі трави (я брала італійську суміш), ну і далі за смаком. Часник і травки - головне. Настоювати не менше 30-60 хвилин.
На тротивень викладаємо цілі болгарські перці, половинки помідор, часточки часнику, кружечки кабачків, четвертинки баклажан (баклажани попередньо замочувала в холодній підсоленій воді) і моркви. У мене було багато овочів - запікала в два заходу.
Це все без олії, солі та спецій. Просто ставиться в листі на прогріту в 160 градусів духовку. Там коштує приблизно 40 хвилин. Потрібно тримати до того моменту, як перці стануть м'якими.
Після цього - від душі як слід промастити овочі підготовленим і попередньо процідженим через ситечко маслом (головне - щоб шматочки часнику не залишилися). Добре б, щоб частина масла потрапила під низ овочів.
Далі врубати нагрів до 200 і запікати ще хвилин 10, стежачи за тим, щоб не пересмажились. Овочі повинні покритися чудової скоринкою.
Фото і рецепт: horo6aya -
Інгредієнти:
Молоко 3,2% - 200 мл
Яйце куряче - 4 шт.
Сіль, перець, приправа
Помідор, лук і зелень - для подачі
Приготування:
1. Яйця моєму, розбиваємо в миску і злегка збиваємо вінчиком або вилкою.
2. Вливаємо в яйця тепле молоко і також, за допомогою вилки або віночка, перемішуємо. Гріти попередньо молоко не потрібно, а от завчасно дістати з холодильника вельми бажано.
3. Солимо, перчимо і приправляємо яично-молочну суміш за смаком.
4. Змащуємо чашу кавоварки електричні маслом і поміщаємо в неї підготовлену омлетну суміш.
5. Ставимо мультиварки в режим "випічка" і встановлюємо таймер на 20 хв.
6. Готовий омлет краще відразу не відкривати, а почекати хвилин 10-15.
7. Ділимо готовий омлет на 2 порції й подаємо з салатом.
Примітка:
Це самий простий і швидкий варіант омлету, але його завжди можна урізноманітнити додатковими інгредієнтами за смаком.
Фото і рецепт: Lilie -
Інгредієнти:
Болгарський перець - 1 кг;
Часник - 100 г;
Баклажан - 2 кг;
Помідор - 1 кг;
Кріп - 2 пуч.;
чорний Перець (мелений; за смаком) ;
Оцет білого вина - 0,5 склянки;
Сіль - 2 ст.л.;
Цукор - 0,5 склянки;
Вода - 2 склянки;
Олія для смаження) ;
Рецепт:
Кількість інгредієнтів приводжу на повну порцію. Баклажани відварити в цілому вигляді до напівготовності (варити близько 5 хвилин баклажани середнього розміру). Дати охолонути, порізати кружальцями завтовшки 1,5 см. Обсмажити на рослинній олії.
Болгарський перець очистити від насіння, порізати на 4-6 частин, обсмажити до м'якості.
Приготувати маринад: розчинити у воді сіль і цукор, додати винний оцет.
Зелень і часник нарізати, змішати, цією сумішшю будемо посипати шари овочів. В миску покласти шар баклажанів, посипаємо зеленню з часником та чорним перцем. Потім шар болгарського перцю, посипаємо меленим чорним перцем і сумішшю часнику і зелені.
Останній шар - порізані кружальцями помідори, так само посипаємо сумішшю і перцем. Якщо робите повну норму, то шари можна повторити в тому ж порядку.
Заливаємо маринадом, кладемо зверху тарілку і невеликий вантаж, прибираємо в холодильник на 8-12 годин.br/>Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Олена М.