Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • На ринках вже з'явилася кукурудза нового урожаю! А ви пробували запечену кукурудзу? Якщо ні, то обов'язково приготуйте, впевнена, вам сподобається!
    Інгредієнти:
    Кукурудза (молочній стиглості) - 7 шт;
    Масло вершкове - 7 ч.л.;
    Сіль за смаком) ;
    Рецепт:
    Від рулону фольги відрізати 5 прямокутних шматків.
    На кожен шматок фольги покласти початок кукурудзи, чайну ложку вершкового масла, сіль.
    За бажанням можна додати часник сушений або свіжий, порізаний лепесткам.Завернуть.
    Скласти на лист або у форму для запікання.
    Розігріти духовку до 200 градусів.
    Поставити форму в розігріту духовку,запікати 30 хвилин.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Олена М.

  • Пропоную вашій увазі мій рецепт маринованих огірків.
    Нам знадобиться:
    лавровий лист,
    перець запашний горошок,
    перець чорний горошок,
    гвоздика,
    кріп,
    листя хрону,
    часник.
    На 1 літр води 1,5 столові ложки крупної солі, 3 столові ложки цукру
    підготовлені простерилізованих банки покласти на дно всі спеції, покласти огірки і залити окропом,зверху прикрити кришками, дати постояти 15 хвилин, потім воду злити, додати сіль, цукор в розрахунку на 1 літр води, закип'ятити і знову залити огірки.
    Додати 1 столову ложку оцтової кислоти (я чуть чуть не доливаю до країв ложки), закатати, перевернути і залишити охолоджувати.
    Моркву в банки кладу для краси, але її чоловік з'їдає із задоволенням.
    Фото і рецепт: Лариса Колотовкина

  • Інгредієнти:
    молода картопля 500 г
    рослинна олія
    угорська бекон 125 г
    ріпчасту цибулю 1 шт.
    печериці 200 г
    зелень петрушки
    сіль за смаком
    Молода картопля як слід промити, не чистити. Картоплю нарізати брусками. У сковороді розігріти олію, покласти картоплю і обсмажувати.
    Бекон нарізати і покласти в сковороду, перемішати. Ріпчасту цибулю нарізати кільцями та покласти в сковороду, посолити і перемішати.
    Гриби нарізати і додати до інших інгредієнтів, перемішати і смажити до готовності.
    Розкласти картоплю по тарілках, посипати подрібненою зеленню і подати до столу.
    Приємного апетиту!

  • Із запечених баклажанів оладки я вже робила, а тепер спробувала приготувати з сирих. Оладки пропеклися відмінно. Всередині ніжні, трохи вологі. Зовні зажареная, але не хрустка скоринка. Смак приятный.Но якщо подавати ці оладки з помідорами, то тоді буде просто захоплення. Баклажани чудово гармоніюють з помідорами і оладки на смак стають схожими на м'ясні.
    СКЛАД
    400~500г баклажанів, 1 великий зубчік часнику, 1 яйце, ~0,5 склянки борошна, 50г сметани, 0,5 год ложки солі, 0,5 год ложки розпушувача, 3~4 ст ложки рослинної олії для смаження
    Баклажани вимити і очистити від шкірки.
    Пропустити через м'ясорубку.
    Добре віджати сік, притискаючи масу рукою.
    Вимішати в баклажани часник, пропущений через прес, яйце, сметану, борошно, розпушувач і сіль. При бажанні можна додати дрібно нарізаний кріп.
    Повинно вийти ляпающее тісто.
    У сковороді розігріти олію.
    Столовою ложкою викласти тісто.
    Обсмажувати оладки з двох сторін під кришкою на повільному вогні.
    Подавати з помідорним салатом.
    Помідори розрізати поперек навпіл і вибрати насіння.
    Нарізати маленькими кубиками.
    Додати будь-яку зелень за бажанням - зелена цибуля, базилік, кріп.

    Посолити, влити олію і трохи оцту - бальзамічного або яблучного.

  • Інгредієнти:
    (на 2 порції)
    патисони 2 шт.
    яловичина 200 г
    морква 1 шт.
    ріпчасту цибулю 1 шт.
    часник 1-2 зубчики
    плавлений сирок "Дружба" 1 шт.
    сметана 1 ст. л.
    тертий сир
    сіль, перець
    М'ясо пропустити через м ’ ясорубку. З патисонів зрізати верхівку. Акуратно видалити нутрощі і частина м'якоті. Моркву натерти на терці і обсмажити на рослинній олії.
    Додати дрібно нарізану цибулю, обсмажити. Додати овочі до м'яса. Часник подрібнити і додати до фаршу. Посолити, поперчити і перемішати.
    Додати тертий сир, перемішати. Сформувати кульки і покласти в патисон. Поверхня змастити сметаною. Кожен патисон загорнути у фольгу.
    Поставити в розігріту до 180-200 градусів духовку, запікати 30-35 хвилин. Потім фольгу відкрити і посипати м'ясо тертим сиром.
    Поставити ще на 10 хвилин в духовку. Подати патисони, фаршировані м'ясом до столу.
    Приємного апетиту!

  • Смачна страва з літніх овочів. Сонячне і соковите, гарячий та швидке. Просто і смачно по-селянські та по-грецькому звався.
    Інгредієнти:
    Картопля (бажано молодий, неразваривающийся) - 400-500 г
    Перець (солодкий, різних кольорів) - 2-3 шт
    Помідори - 3 шт
    Часник - 4 зуб.
    оливкова Олія - 4 ст. л.
    Перець солодкий мелений - 0,5 ч. л.
    Сіль
    Орегано - 1 ч. л.
    Бринза - 100 -200 р
    Цибуля зелена - 2-3 шт
    Чебрець (свіжий (для сервіровки)) - 3-5 шт
    Приготування:
    Картопля помити і відварити в шкірці до готовності, протягом 20-25 хв., в залежності від розміру.
    Остудити. Очистити від шкірки і нарізати товстими скибочками.
    Підігріти в сковороді оливкове масло і додати в нього часник, нарізану кружальцями.
    Додати підготовлений картопля і солодкий перець, нарізаний тонкими смужками. Дати овочів підрум ’ янитися з усіх боків.
    Помідори порізати хрестоподібно, ошпарити окропом (або бланширувати в окропі кілька хвилин), потім - облити холодною водою, зняти шкірку.
    Розрізати на четвертинки і видалити насіннєву частина (використовувати насіннєву м'якоть і сік для томатного супу або соусу). Тверду м'якоть нарізати смужками.
    Овочі в сковороді приправити солодкої порошкової паприкою, сіллю, орегано, акуратно перемішати. Додати смужки томатів і розкришену бринзу або фету.
    Подавати страву, посипати нарізаною зеленою цибулею і/або свіжим чебрецем. Маслини, оливки теж чудово доповнять блюдо.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: barska

  • Інгредієнти:
    морські гребінці - 10 шт.;
    солодкий перець - 3 шт.;
    вершкове масло - близько 50г;
    сіль, гострий перець, кайєнський перець - за смаком;
    часник - 3 часточки;
    базилік - 1 невеликий пучок.
    У мене були свіжі гребінці. Якщо у вас заморожені, то залиште їх розморожувати в холодильнику. Розтопити на сковороді шматочок вершкового масла.
    Кожного молюска промокнути паперовою серветкою і обсмажити з обох боків до утворення золотистої скориночки.
    Перекласти обсмажені гребінці на тарілку, накрити фольгою, щоб вони залишалися теплими.
    Часник обчистити, нарізати пластинками. Солодкий перець вимити, зрізати плодоніжки, видалити насіння і нарізати смужками товщиною близько 5 мм.
    Додати в сковороду, в якій обсмажували гребінці, ще трохи вершкового масла. Коли масло розплавиться, покласти часник і обсмажувати, помішуючи, до рум ’ яного кольору, після чого викинути.
    Додати перець і обсмажити на маслі до м'якості. За пару хвилин до готовності, посипати гострої паприкою й кайєнскім перцем. Розмішати.
    Базилік крупно нарізати, змішати з перцями. Розкласти На тарілці смажені гребінці і гарнірувати солодким перцем.

  • Чарівна сезонна закуска, яка порадує зовнішнім виглядом і порушить апетит яскравим і пікантним смаком. Читач нашого сайту, Наталя Маринкевич, люб'язно поділилася цієї кулінарної ідеєю. За словами автора, це «найкраще, що можна приготувати з баклажанів». Сміливо, але дуже близько до істини.
    Інгредієнти:
    баклажани
    помідори
    часник
    петрушка
    перчик чилі
    яйце
    молоко
    рослинна олія
    сіль і мелений чорний перець
    З великою вдячністю привожу оригінальний текст:
    «Баклажани нарізати на тонкі скибочки, посипати сіллю і відставити. У цей час подрібнити часник, петрушку, чилі. Посолити, додати перець і рослинне масло, добре розтерти вилкою. Помідори (в ідеалі - точно відповідають по діаметру баклажанів) нарізати тонкими скибочками.
    яйце Збити з додаванням молока, підсолити. Розігріти олію. Далі потрібно увійти в образ богині Калі (у частині многорукости) і робити все одночасно:
    Вмочаємо в яйце баклажан, обсмажуємо з двох сторін в маслі, викладаємо на тарілку. Злегка змащуємо часникової пастою, кладемо скибочка помідора, зверху інший баклажан, змащуємо і т.д. Три-п'ять раз повторюємо. Потім будуємо наступну башточку. Потім потрібно дати постояти, щоб всі просочилися. Можна їсти з майонезом, можна так.
    найголовніше - щоб баклажани при укладанні були ще гарячими, тоді помідори просочуються гарячим ароматним маслом.»
    Повинен відзначити, що рецепт просто прекрасний. Страва абсолютно самодостатнє, і, у випадку, якщо в порції буде 2-3 таких «башточки», може бути повноцінним обідом.
    Назва варто звернути увагу не стільки на метод, скільки на тонкощі. Занурюючи баклажан в суміш яйця і молока, ми отримуємо не тільки золотисту скориночку, але й соковиту, ніжну м'якоть під нею. І, звісно, вся суть полягає в останньому реченні. Дійсно, побудувавши «вежу», коли баклажани ще гарячі, ви забезпечите інтенсивний обмін смаками й ароматами.
    Я наважився лише приготувати ароматну часникову пасту в блендері, а не вручну. Я також додав сир фета в самому кінці, як альтернативу майонезу. Закликаю вас розкривати цей рецепт за допомогою вашої фантазії та виходячи з переваг. І не зациклюйтеся на діаметрі скибочок овочів. Погляд чіпляється за недосконалості. Веж багато, Пізанська - одна.
    Автор: Петро Голавский

  • Інгредієнти:
    буряк середнього розміру
    кедрові горішки
    рукола
    м'який козячий сир
    шнітт-цибулю або петрушка
    олія волоського горіха
    сіль
    чорний перець
    З чим поєднується волоський горіх? Одним з варіантів, які приходять на розум, буде буряк - а якщо до цього дуету додати козиний сир, вийде легка святкова закуска.
    Загорніть буряк у фольгу і запечіть до м'якості в духовці при температурі 200 градусів, дайте трохи охолонути, очистіть і наріжте тонкими скибочками.
    Викладіть карпаччо з буряка на тарілку, прикрасьте руколою і покладіть зверху козиний сир, змішаний з дрібно нарізаною зеленню.
    Полийте маслом волоського горіха і посипте обсмаженими кедровими горішками.
    PS: Я навмисне не став вказувати в рецептах пропорції інгредієнтів. А навіщо? Ідіть і візьміть стільки, скільки вам подобається! Для себе адже готуєте, а не для незнайомця, який написав рецепт. А ви як думаєте, має такий підхід право на життя?
    Фото і рецепт: Олексій Онєгін

  • Інгредієнти:
    3 шт. свіжих помідорів,
    70 г сиру адигейського,
    2 зубчики часнику,
    1 пучок кропу (зелень),
    2 ст. л. майонезу,
    сіль за смаком,
    листя салату для прикраси.
    Приготування:
    Адигейський сир натерти на терці, додати дрібно нашинковану кріп і пресований часник.
    Заправити майонезом. Добре перемішати.
    Помідори вимити і обсушити.
    Зрізати «кришечки» і вийняти м'якоть. Нафарширувати помідори. З решти кришечок вирізати дугоподібні заготовки і вставити в помідори.
    Подавати до столу на блюді з листям салату.
    Приємного апетиту!