Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
-
На ринках вже з'явилася кукурудза нового урожаю! А ви пробували запечену кукурудзу? Якщо ні, то обов'язково приготуйте, впевнена, вам сподобається!
Інгредієнти:
Кукурудза (молочній стиглості) - 7 шт;
Масло вершкове - 7 ч.л.;
Сіль за смаком) ;
Рецепт:
Від рулону фольги відрізати 5 прямокутних шматків.
На кожен шматок фольги покласти початок кукурудзи, чайну ложку вершкового масла, сіль.
За бажанням можна додати часник сушений або свіжий, порізаний лепесткам.Завернуть.
Скласти на лист або у форму для запікання.
Розігріти духовку до 200 градусів.
Поставити форму в розігріту духовку,запікати 30 хвилин.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Олена М. -
Пропоную вашій увазі мій рецепт маринованих огірків.
Нам знадобиться:
лавровий лист,
перець запашний горошок,
перець чорний горошок,
гвоздика,
кріп,
листя хрону,
часник.
На 1 літр води 1,5 столові ложки крупної солі, 3 столові ложки цукру
підготовлені простерилізованих банки покласти на дно всі спеції, покласти огірки і залити окропом,зверху прикрити кришками, дати постояти 15 хвилин, потім воду злити, додати сіль, цукор в розрахунку на 1 літр води, закип'ятити і знову залити огірки.
Додати 1 столову ложку оцтової кислоти (я чуть чуть не доливаю до країв ложки), закатати, перевернути і залишити охолоджувати.
Моркву в банки кладу для краси, але її чоловік з'їдає із задоволенням.
Фото і рецепт: Лариса Колотовкина -
Інгредієнти:
молода картопля 500 г
рослинна олія
угорська бекон 125 г
ріпчасту цибулю 1 шт.
печериці 200 г
зелень петрушки
сіль за смаком
Молода картопля як слід промити, не чистити. Картоплю нарізати брусками. У сковороді розігріти олію, покласти картоплю і обсмажувати.
Бекон нарізати і покласти в сковороду, перемішати. Ріпчасту цибулю нарізати кільцями та покласти в сковороду, посолити і перемішати.
Гриби нарізати і додати до інших інгредієнтів, перемішати і смажити до готовності.
Розкласти картоплю по тарілках, посипати подрібненою зеленню і подати до столу.
Приємного апетиту! -
Із запечених баклажанів оладки я вже робила, а тепер спробувала приготувати з сирих. Оладки пропеклися відмінно. Всередині ніжні, трохи вологі. Зовні зажареная, але не хрустка скоринка. Смак приятный.Но якщо подавати ці оладки з помідорами, то тоді буде просто захоплення. Баклажани чудово гармоніюють з помідорами і оладки на смак стають схожими на м'ясні.
СКЛАД
400~500г баклажанів, 1 великий зубчік часнику, 1 яйце, ~0,5 склянки борошна, 50г сметани, 0,5 год ложки солі, 0,5 год ложки розпушувача, 3~4 ст ложки рослинної олії для смаження
Баклажани вимити і очистити від шкірки.
Пропустити через м'ясорубку.
Добре віджати сік, притискаючи масу рукою.
Вимішати в баклажани часник, пропущений через прес, яйце, сметану, борошно, розпушувач і сіль. При бажанні можна додати дрібно нарізаний кріп.
Повинно вийти ляпающее тісто.
У сковороді розігріти олію.
Столовою ложкою викласти тісто.
Обсмажувати оладки з двох сторін під кришкою на повільному вогні.
Подавати з помідорним салатом.
Помідори розрізати поперек навпіл і вибрати насіння.
Нарізати маленькими кубиками.
Додати будь-яку зелень за бажанням - зелена цибуля, базилік, кріп.
Посолити, влити олію і трохи оцту - бальзамічного або яблучного. -
Інгредієнти:
(на 2 порції)
патисони 2 шт.
яловичина 200 г
морква 1 шт.
ріпчасту цибулю 1 шт.
часник 1-2 зубчики
плавлений сирок "Дружба" 1 шт.
сметана 1 ст. л.
тертий сир
сіль, перець
М'ясо пропустити через м ’ ясорубку. З патисонів зрізати верхівку. Акуратно видалити нутрощі і частина м'якоті. Моркву натерти на терці і обсмажити на рослинній олії.
Додати дрібно нарізану цибулю, обсмажити. Додати овочі до м'яса. Часник подрібнити і додати до фаршу. Посолити, поперчити і перемішати.
Додати тертий сир, перемішати. Сформувати кульки і покласти в патисон. Поверхня змастити сметаною. Кожен патисон загорнути у фольгу.
Поставити в розігріту до 180-200 градусів духовку, запікати 30-35 хвилин. Потім фольгу відкрити і посипати м'ясо тертим сиром.
Поставити ще на 10 хвилин в духовку. Подати патисони, фаршировані м'ясом до столу.
Приємного апетиту! -
Смачна страва з літніх овочів. Сонячне і соковите, гарячий та швидке. Просто і смачно по-селянські та по-грецькому звався.
Інгредієнти:
Картопля (бажано молодий, неразваривающийся) - 400-500 г
Перець (солодкий, різних кольорів) - 2-3 шт
Помідори - 3 шт
Часник - 4 зуб.
оливкова Олія - 4 ст. л.
Перець солодкий мелений - 0,5 ч. л.
Сіль
Орегано - 1 ч. л.
Бринза - 100 -200 р
Цибуля зелена - 2-3 шт
Чебрець (свіжий (для сервіровки)) - 3-5 шт
Приготування:
Картопля помити і відварити в шкірці до готовності, протягом 20-25 хв., в залежності від розміру.
Остудити. Очистити від шкірки і нарізати товстими скибочками.
Підігріти в сковороді оливкове масло і додати в нього часник, нарізану кружальцями.
Додати підготовлений картопля і солодкий перець, нарізаний тонкими смужками. Дати овочів підрум ’ янитися з усіх боків.
Помідори порізати хрестоподібно, ошпарити окропом (або бланширувати в окропі кілька хвилин), потім - облити холодною водою, зняти шкірку.
Розрізати на четвертинки і видалити насіннєву частина (використовувати насіннєву м'якоть і сік для томатного супу або соусу). Тверду м'якоть нарізати смужками.
Овочі в сковороді приправити солодкої порошкової паприкою, сіллю, орегано, акуратно перемішати. Додати смужки томатів і розкришену бринзу або фету.
Подавати страву, посипати нарізаною зеленою цибулею і/або свіжим чебрецем. Маслини, оливки теж чудово доповнять блюдо.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: barska -
Інгредієнти:
морські гребінці - 10 шт.;
солодкий перець - 3 шт.;
вершкове масло - близько 50г;
сіль, гострий перець, кайєнський перець - за смаком;
часник - 3 часточки;
базилік - 1 невеликий пучок.
У мене були свіжі гребінці. Якщо у вас заморожені, то залиште їх розморожувати в холодильнику. Розтопити на сковороді шматочок вершкового масла.
Кожного молюска промокнути паперовою серветкою і обсмажити з обох боків до утворення золотистої скориночки.
Перекласти обсмажені гребінці на тарілку, накрити фольгою, щоб вони залишалися теплими.
Часник обчистити, нарізати пластинками. Солодкий перець вимити, зрізати плодоніжки, видалити насіння і нарізати смужками товщиною близько 5 мм.
Додати в сковороду, в якій обсмажували гребінці, ще трохи вершкового масла. Коли масло розплавиться, покласти часник і обсмажувати, помішуючи, до рум ’ яного кольору, після чого викинути.
Додати перець і обсмажити на маслі до м'якості. За пару хвилин до готовності, посипати гострої паприкою й кайєнскім перцем. Розмішати.
Базилік крупно нарізати, змішати з перцями. Розкласти На тарілці смажені гребінці і гарнірувати солодким перцем. -
Чарівна сезонна закуска, яка порадує зовнішнім виглядом і порушить апетит яскравим і пікантним смаком. Читач нашого сайту, Наталя Маринкевич, люб'язно поділилася цієї кулінарної ідеєю. За словами автора, це «найкраще, що можна приготувати з баклажанів». Сміливо, але дуже близько до істини.
Інгредієнти:
баклажани
помідори
часник
петрушка
перчик чилі
яйце
молоко
рослинна олія
сіль і мелений чорний перець
З великою вдячністю привожу оригінальний текст:
«Баклажани нарізати на тонкі скибочки, посипати сіллю і відставити. У цей час подрібнити часник, петрушку, чилі. Посолити, додати перець і рослинне масло, добре розтерти вилкою. Помідори (в ідеалі - точно відповідають по діаметру баклажанів) нарізати тонкими скибочками.
яйце Збити з додаванням молока, підсолити. Розігріти олію. Далі потрібно увійти в образ богині Калі (у частині многорукости) і робити все одночасно:
Вмочаємо в яйце баклажан, обсмажуємо з двох сторін в маслі, викладаємо на тарілку. Злегка змащуємо часникової пастою, кладемо скибочка помідора, зверху інший баклажан, змащуємо і т.д. Три-п'ять раз повторюємо. Потім будуємо наступну башточку. Потім потрібно дати постояти, щоб всі просочилися. Можна їсти з майонезом, можна так.
найголовніше - щоб баклажани при укладанні були ще гарячими, тоді помідори просочуються гарячим ароматним маслом.»
Повинен відзначити, що рецепт просто прекрасний. Страва абсолютно самодостатнє, і, у випадку, якщо в порції буде 2-3 таких «башточки», може бути повноцінним обідом.
Назва варто звернути увагу не стільки на метод, скільки на тонкощі. Занурюючи баклажан в суміш яйця і молока, ми отримуємо не тільки золотисту скориночку, але й соковиту, ніжну м'якоть під нею. І, звісно, вся суть полягає в останньому реченні. Дійсно, побудувавши «вежу», коли баклажани ще гарячі, ви забезпечите інтенсивний обмін смаками й ароматами.
Я наважився лише приготувати ароматну часникову пасту в блендері, а не вручну. Я також додав сир фета в самому кінці, як альтернативу майонезу. Закликаю вас розкривати цей рецепт за допомогою вашої фантазії та виходячи з переваг. І не зациклюйтеся на діаметрі скибочок овочів. Погляд чіпляється за недосконалості. Веж багато, Пізанська - одна.
Автор: Петро Голавский -
Інгредієнти:
буряк середнього розміру
кедрові горішки
рукола
м'який козячий сир
шнітт-цибулю або петрушка
олія волоського горіха
сіль
чорний перець
З чим поєднується волоський горіх? Одним з варіантів, які приходять на розум, буде буряк - а якщо до цього дуету додати козиний сир, вийде легка святкова закуска.
Загорніть буряк у фольгу і запечіть до м'якості в духовці при температурі 200 градусів, дайте трохи охолонути, очистіть і наріжте тонкими скибочками.
Викладіть карпаччо з буряка на тарілку, прикрасьте руколою і покладіть зверху козиний сир, змішаний з дрібно нарізаною зеленню.
Полийте маслом волоського горіха і посипте обсмаженими кедровими горішками.
PS: Я навмисне не став вказувати в рецептах пропорції інгредієнтів. А навіщо? Ідіть і візьміть стільки, скільки вам подобається! Для себе адже готуєте, а не для незнайомця, який написав рецепт. А ви як думаєте, має такий підхід право на життя?
Фото і рецепт: Олексій Онєгін -
Інгредієнти:
3 шт. свіжих помідорів,
70 г сиру адигейського,
2 зубчики часнику,
1 пучок кропу (зелень),
2 ст. л. майонезу,
сіль за смаком,
листя салату для прикраси.
Приготування:
Адигейський сир натерти на терці, додати дрібно нашинковану кріп і пресований часник.
Заправити майонезом. Добре перемішати.
Помідори вимити і обсушити.
Зрізати «кришечки» і вийняти м'якоть. Нафарширувати помідори. З решти кришечок вирізати дугоподібні заготовки і вставити в помідори.
Подавати до столу на блюді з листям салату.
Приємного апетиту!