Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
-
Інгредієнти:
кукурудза - 2 качани;
сіль.
Якщо ви не дотримуєтесь здорового харчування або дієти, вийміть заздалегідь з холодильника шматочок вершкового масла і намастить їм качани перед запіканням - буде ще смачніше.
У качанів відриваємо листя і волокна.
Замочуємо в холодній воді хвилин на 20, щоб готова кукурудза соковитою.
Потім натерти сіллю без фанатизму і загортаємо кожен початок у фольгу.
Кладемо у форму для запікання і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на годину.
Друзі... це ТАК смачно! Варити більше не будете.
Фото і рецепт: Ольга -
Нічого нового винаходити ми сьогодні не будемо: запечений сир фета - закуска добре відома і респектабельна. Інша справа - відійти від класичного рецепта, щоб трохи покращити смак страви. Кожному адже відомо, що в поєднанні з медом і горіхами будь-який сир радикально змінюється, причому в кращу сторону, так чому ж не перевірити цю аксіому і із запеченою фетою? Якщо ви звикли вважати цей сир у першу чергу фундаментом грецького салату, то вас чекає чимале здивування - фета здатна виступати соло, і робить це не гірше за інших.
2 порції
200 г сиру фета
2 ст.л. маслинові масла
1 ст.л. меду
2 ст.л. волоських горіхів
1/4 ч.л. сушеного орегано
чорний перець
насамперед визначимося з поняттями: не все, що нині прийнято вважати фетою, насправді їй є. Фета - сир, який готують із молока без додавання рослинних білків, решта зветься “сирний продукт”і якщо вас угораздило купити такого франкенштейна, використовуйте його як щось інакше. Запікати має сенс тільки справжню фету, ну або бринзу, яку варто злегка промити під проточною водою, щоб позбутися від надлишку солі.
Розріжте сир на рівні частини кількості порцій і укладіть кожну на середину аркуша паперу для випічки. Дрібно посічіть волоські горіхи, змішайте з медом, половиною масла, сушеним орегано та перцем, і розмішайте вилкою до однорідності. Змастіть сир отриманою сумішшю, складіть папір у конверт, скріпіть для вірності степлером і запікайте при температурі 180 градусів близько 10 хвилин, поки сир не почне трохи плавитися.
Розірвіть папір і подайте запечену фету прямо в ній або акуратно викладіть на тарілку. Супроводжується зеленим салатом, оливками, свіжими або консервовані овочі, і не забудьте збризнути маслом, що залишилося.
Фото і рецепт: Олексій Онєгін -
Абсолютно чудовий соус, відповідний до багатьох десертів. Дуже хороший з кисло-солодкими пирогами, з печеними яблуками, з кексами.
Інгредієнти:
молоко - 400 мл;
яйце - 1 шт;
кукурудзяний крохмаль - 2 ст.л. без гірки;
цукор - 2 ст.л.;
ванільний екстракт - 3 ч.л.
Якщо у вас немає ванільного екстракту, візьміть 3 ч.л. ванільного цукру або 2 ваніліну.
В каструльку вливаємо 100 мл холодного молока і розмішуємо інтенсивно віночком з яйцем та крохмалем, щоб не було грудочок. Потім вливаємо молоко, що залишилося.
На невеликому вогні, постійно інтенсивно заважаючи, варимо соус, поки він не загусне. Це відбудеться несподівано і прямо перед закипанием.
Кипіти йому не можна, тому відразу знімаємо з вогню. А заважаємо ми постійно, щоб яйце не згорнулося.
В миску наливаємо холодної води і ставимо в неї каструлю з соусом. Всипаємо цукор і розмішуємо.
Коли соус подостынет, додаємо ванільний екстракт і перемішуємо.
Готово! До будь-яких солодощів підходить.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Барановська -
Інгредієнти:
яблука 2 шт.
сир 100 г
сметана 1 ст. л.
яйце 1 шт.
родзинки за смаком
цукрова пудра 2 ст. л.
подрібнені горіхи
ягоди і зелень для прикраси
Сир покласти в миску, додати сметану. Вбити яйце. Всипати цукрову пудру. Покласти підготовлений родзинки. Масу добре перемішати. З яблук зрізати кришку, видалити частину м'якоті і насіння.
Отримані отвори наповнити сирною масою. Посипати зверху подрібненими горіхами. Помістити яблука в вогнетривке блюдо, налити трохи води.
Запікати 15 хвилин при 200 градусів. Яблука вийняти з духовки, дати їм охолонути. Перекласти на тарілку, посипати цукровою пудрою, прикрасити за смаком.
Приємного апетиту! -
Інгредієнти:
* темний шоколад (з вмістом какао не менше 60 %) - 400 гр;
* вершки 35% - 200 мл;
* коньяк - 4 ст.л.;
* ванільний екстракт - 2 ч.л.;
* лимон - 1/2 шт;
* кайєнський перець (або чилі) мелений - 1/4 ч.л;
* сіль - щіпка;
* какао - 4 ст.л.
Дрібно ріжемо шоколад. Його багато і мені ліньки, тому я рубля в блендері. Різниці немає.
Шоколад висипаємо в миску. Вершки вливаємо в ківш, туди ж коньяк і гріємо на плиті. Як тільки почне закипати, знімаємо і вливаємо в шоколад. Перемішуємо до розчинення шоколаду.
Додаємо ванільний екстракт, перець. Цедру половини лимона натерти на дрібній терці (у мене для цитрусових) і витискаємо сік з цієї ж половинки. Також додаємо щіпку солі - вона розкриє колір і смак шоколаду - зробить їх більш насиченими.
Добре перемішуємо. Повинна вийде однорідна гладка масса.Накрываем плівкою і прибираємо в холодильник для застигання маси до консистенції пластиліну - хвилин на сорок.
Дістаємо, чекаємо 5 хвилин і починаємо формувати цукерки. Дуже захоплюючий процес, я завжди з ніг до голови в шоколаді.
Чайною ложкою відокремлюємо шматочок маси і між долонь скатуємо з неї кульку.
В тарілку насипаємо какао і кидаємо туди кульки. Обвалюємо їх з усіх боків.
Я кручу 5-7 кульок, кидаю в какао, потім їх там обкачую, перекладаю у миску і знову катаю нові трюфелі.
У мене виходить 50 цукерок. Складаємо трюфелі в зручну миску і зберігаємо їх у холодильнику. Від рідних закриваємо на ланцюг, а то не знайдете їх по ранку.
Як варіант подачі - кладемо на блюдо, через ситечко посипаємо цукровою пудрою, змішаною з какао в рівних пропорціях і прикрасити листочками м ’ яти і ягоди малини.
Приємного апетиту!
NB! Якщо будуть їсти діти, не додаємо коньяк і перець
Фото і рецепт: Ольга Злобіна -
Символом Австрії є цукерки "Моцарт" або "Моцаровские кульки" /дослівно/. Їх створив зальцбурзький кондитер Пауль Фюрст через 100 років після того, як Вольфганг Амадей Моцарт був визнаний видатним композитором. І довгий час їх робили вручну, а чому б не спробувати і нам.
Інгредієнти:
* Борошно мигдальний - 250 р
* Цукрова пудра - 100 г
* Білок яєчний - 60 г
* білий Шоколад - 100 г
* Фісташки (мелений) - 4 ст. л.
* Ванілін
* Лікер (любой) - 1 ст. л.
* темний Шоколад
Рецепт:
Всі продукти нам знайомі, тільки замість горішок візьмемо мигдаль.
З'єднати мигдальну борошно ,цукрову пудру з білком додати лікер, ванілін і замісити, маса як пластилін.
Докладно як зробити мигдальну і фісташкову масу /марципан/ тут (www.povarenok.ru/recipes/show/65855/)
Миндальную масу скачати ковбаскою ,нарізати однаковими за розміром шматочками, згорнути в кулі. Стільки ж кульок менше розміром, скачати з фісташкової маси і в холодильник на півгодини – година.
Приплюснути, в середину - начинку, знову скачати в кульку. Розтопити Шоколад на водяній лазні або в мікрохвильовій печі і потім, кожна кулька одягаємо на зубочистку і далі в шоколад.
Далі політ фантазії... Як начинку можна взяти ганаш /в пропорції 1х1 вершки, шоколад/скачати кульки, охолодити. Загорнути в марципан, згорнути в кульку. Занурити його в молочний шоколад, в морозилку і наприкінці розтоплений білий шоколад.
Або інша начинка - можна карамель з іриски, можна просто фундук.Добавляя різний лікер - отримати серію смаків.
Вийняти зубочистку і шоколадний кульку на тарілку або кальку.
Доки шоколад не підсох присипати меленими фісташками.
Ну от і все! Всім натхнення і приємного чаювання.
Фото і рецепт: Marinajan -
Інгредієнти
для бісквітного тіста:
борошно пшеничне - 5 столових ложок;
крохмаль картопляний - 1 столова ложка;
цукровий пісок - 6 столових ложок;
яйця - 6 штук;
для масляного крему:
вершкове масло - 200 г;
какао порошок - 4 столові ложки;
цукрова пудра - 6 столова ложка;
згущене молоко - 100 мл;
коньяк - 2 столові ложки.
На виробництві тістечка Картопля зазвичай роблять з обрізків бісквіта, що випікається для тортів. У нашій домашній кулінарії випічка тортів на потік не поставлена. Стало бути, бісквіт приготуємо спеціально, можна за 1-2 дні до приготування тістечок. Сміливо можете брати свій перевірений рецепт бісквітного тіста. А я запропоную свій варіант.
Бісквіт
Жовтки відокремити від білків. Білки збити з половиною цукру до стійких пік. В іншій ємності жовтки збити з цукром, що залишився. З'єднати білки і жовтки, потім акуратно вимісити лопаткою. Додати просіяні борошно й крохмаль, перемішати до однорідності.
Форму змастити олією. На дно покласти пергамент і також змастити олією. Влити тісто у форму і випікати в попередньо нагрітій до 180 градусів духовій шафі 30-40 хвилин. Готовність бісквіта перевірити увіткненою в нього сірником або зубочисткою. Якщо тісто не прилипає, то готово.
Готовий остиглий бісквіт розламати і подрібнити в блендері до крихт.
Якщо ви приготували бісквіт заздалегідь, той зберігайте його загорнутим в харчову плівку, щоб він не заветрился і не висох.
Масляний крем
Розм'якшене масло збити до пишної еластичною маси. Потім, не припиняючи збивати, додати цукрову пудру. Збивати 5-7 хвилин до отримання пишною однорідної маси. Додати згущене молоко, додати 2 столових ложки коньяку і перемішати.
Від готового крему відкласти столову ложку для прикраси тістечок. Додати в крем 3 столові ложки какао порошку і перемішати до однорідності.
Зборка тістечок
У мисці ретельно перемішати бісквітні крихти і крем.
Отриману масу розділити на рівні порції. Кожного шматка надати форму картоплі, покласти на дошку і поставити в холодильник на 30 хвилин.
У мене із запропонованих інгредієнтів вийшло 13 тістечок вагою близько 55 м кожна. Відкладений крем перекласти в кондитерський мішок. Цей крем я попередньо подкрасила харчовим барвником.
Дістати готові тістечка з холодильника, обваляти в какао порошку, прикрасити кремом із кондитерського мішка. У центр прикраси я встромила по маленькому квіточки, які були зроблені заздалегідь з цукрової мастики.
Автор: Господиня -
Основа незвичайного десерту - тонкі солодкі млинці. Вони ідеально поєднуються з сирком і фруктами, а також готуються дуже швидко. Млинцеве тісто я пропоную зробити двох видів - звичайне та з додаванням какао. Начинка - свіжі або сушені фрукти, ніжний сир та густа сметана.
Інгредієнти:
борошно пшеничне - 1,5 склянки;
какао-порошок - 3 ст. л.;
цукор - 0,5 склянки;
молоко - 2 склянки;
яйця - 2 шт.;
олія рослинна - 3 ст. л. для тесту + трохи масла для смаження млинців;
сіль - щіпка;
для начинки:
апельсин - 1 шт.;
банани - 2-3 шт.;
ківі - 2 шт.;
сир (пастоподібний) - 200 гр;
густа сметана - 2-3 ст. л.;
цукор або цукрова пудра за смаком.
Відокремте жовтки від білків. Жовтки з цукром покладіть в простору миску, в якій будете готувати млинцеве тісто.
Білки з дрібкою солі збийте міксером в щільну масу (до піків). До піків - це означає, що коли ви підніміть віночки міксера, на поверхні білкової маси залишаться горбки - піки, і вони не опаде. Якщо білки опали, продовжуйте збивати на високій швидкості до загустіння.
Яєчні жовтки розітріть з цукром. Влийте олію. Масло краще брати без ароматизаторів, рафінована, щоб не перебивати смак млинців.
Влийте до яєчної суміші тепле молоко. Розмішайте до розчинення цукру.
Додайте борошно, збийте міксером тісто. По консистенції воно повинне вийти як рідка сметана. Розділіть тісто на дві частини (в одну потрібно буде додати какао).
В одну частину тіста додайте половину збитих білків. Обережно перемішайте.
Тісто стане трохи густіше, на поверхні з ’ являться бульбашки повітря.
Змішайте какао та 2 ст. л. цукру. Додайте у другу частину тіста. Збийте міксером до повного поєднання інгредієнтів. Тісто стане темно-шоколадного кольору. Покладіть в нього залишилися збиті білки, розмішайте.
Тісто повинно трохи постояти, щоб всі дрібні шматочки розійшлися, розчинилися.
У цей час можна підготувати фруктову начинку для млинців. Розберіть очищені апельсини на часточки. Ківі і банани очистіть від шкірки, наріжте довгими смужками.
Сирок змішайте зі сметаною. Додавати цукор чи ні - це справа смаку. Зверніть увагу на такий момент: якщо додати сир цукор, сиркова маса стане рідкуватою, і при нарізуванні роли будуть виглядати не дуже акуратно. Доведеться або підчищати сліди від сиру або ж залишити сир несолодким, але подавати роли з солодким соусом (можна присипати цукровою пудрою).
Розігрійте сковороду. Для першого млинці змажте її маслом, налийте тісто і покачайте сковороду з боку в бік, щоб тісто розійшлося по всьому денця. На середньому вогні підрум ’ млинець з двох сторін.
Точно так само пекти млинці з шоколадного тесту. Ознакою пропеченного шоколадного млинці будуть характерні розлучення більш світлого відтінку.
Покладіть млинець на обробну дошку. Змастіть його сирною масою. В середину покладіть начинку з фруктів (для шоколадного млинці краще брати світлі фрукти).
Для млинців з звичайного тесту вибирайте яскраву начинку - апельсини, мандарини, ківі.
Скрутіть млинці щільними рулетиками. Краєчки відріжте.
Гострим ножем наріжте на однакові шматочки. Викладіть солодкі роли на тарілки, чергуючи шоколадні млинчики і світлі. Подавати десерт можна з будь-яким солодким соусом, варенням, медом.
Фото і рецепт: Sangina -
Інгредієнти:
яйце - 6 шт.
лимон - 2 шт.
цукор - 200 гр.
ванільний цукор - 1 пакетик
крупа манна - 120 гр.
сир знежирений - 500 гр.
вишня консервована - 1 банка (720 гр.)
конфітюр абрикосовий - 50 гр.
рубаний мигдаль - 1 ст. ложка
Приготування:
Сир протріть через сито. Лимон промийте, дрібної терткою зітріть цедру. Яйця збийте до утворення стійкої піну, поступово додаючи цукор, ванільний цукор, лимонну цедру.
Потім по черзі уведіть манну крупу і сир.
Вистеліть форму аркушем пергаменту, що перевищує її розміри. Вишню відкиньте на друшляк, щоб скла рідина. Сирну масу перекладіть у форму, розрівняйте. Зверху по центру по всій довжині розкладіть вишню.
Випікайте 1 годину при 180 С.
Вийміть з духовки, остудіть. Потім перекладіть на блюдо, акуратно видаливши пергамент.
Конфітюр розігрійте на слабкому вогні, нанесіть його тонким шаром на поверхню десерту.
Мигдаль злегка обсмажте без додавання олії, остудіть.
При подачі наріжте десерт порційними шматками, посипте смаженим мигдалем. -
Інгредієнти:
сметана 20-30% - 1 л;
цукор - 10 ст.л.;
ванільний екстракт - 1 ч.л.;
желатин - 2 пачки (по 7 гр);
какао - 5-6 ст.л.
Зараз стільки видів желатину... Раніше було простіше - пакетик желатину був пакетиком желатину. А тепер ходи і думай, який взяти. У мене був у пластинках, я залишилася їм не дуже задоволена.
Торт складається із двох шарів - з какао і без. Тому по-окремо працюємо спочатку з першою половиною продуктів, потім з другої.
Отже, в миску відправляємо підлога-літри сметани і половину норми цукру, розмішуємо до повного його розчинення.
Потім додамо ванільний екстракт, розмішаємо.
Рецепт дістався мені від тітки, а у неї він з радянських часів, тому опис - що робити з желатином, я приведу в оригіналі: 1 пакетик желатину залити 0,5 склянки води, поставити на вогонь, помішуючи до повного розчинення, але не кип'ятити.
(Або робіть по інструкції на упаковці). Потім швидко вливаємо в сметану і перемішуємо. (Друга половина желатину залишається у нас на другий шар).
Заливаємо в форму (при виборі форми пам'ятайте, що зверху буде другий шар).
Відправляємо в морозилку на 10 хвилин.
З другою частиною сметани і цукру поступаємо також, тільки замість ванільного екстракту додаємо какао.
Перемішуємо до однорідного стану, додаємо другу порцію желатину.
Дістаємо форму з першим шаром з холоду (вона повинна застигнути), заливаємо зверху другу частину і ще на 10 хвилин. Потім переставляємо в холодильник.
Прикрасити можна мільйоном способів. Я вирізала сердечко з паперу, поклала трафарет на торт і посипала какао з цукровою пудрою.
Зараз сезон ягід, тому прикрасити можна барвисто і смачно!
Також можна форму з тортом опустити в миску з гарячою водою на 10 секунд, потім перевернути на блюдо... Я подаю прямо у формі.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна