Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Неймовірно смачний торт! Я навіть сама не очікувала. Робиться елементарно. Я приготувала до свого дня народження - батько і чоловік були в невимовному захваті. До речі! При тому, що я не люблю варене згущене молоко, тут абсолютно органічне переплетення смаків. Хочеться, щоб такий тортик весь час стояв в холодильнику.
    Інгредієнти:
    пряне (імбирне) печиво - 75 гр;
    звичайне печиво (у мене з топленим молоком) - 75 гр;
    вершкове масло - 100 гр;
    банани - 2 шт;
    варена згущене молоко - 250 гр;
    маскарпоне - 200 гр;
    цукор - 50 гр;
    сметана 15% - 400 мл;
    какао і цукрова пудри для обсипання - за ст.л.
    Розтоплюємо вершкове масло.
    Печиво разломаем на шматки і перетворений на крихту в блендері або комбайні.
    Висипаємо крихти в миску, виливаємо туди растопленое вершкове масло і перемішуємо.
    Беремо рознімну форму і викладаємо масу на дно, утрамбовуючи пальцями. Краю робити не треба.
    Якщо не хочете пальцями - трамбуйте дном стакана.Убираем в холодильник охолоджуватися на 10-15 хвилин.
    Ріжемо очищені банани на кружечки товщиною 0,5 мм.
    Викладаємо банани по всій поверхні основи.
    Поливаємо вареним згущеним молоком і розподіляємо її по всій поверхні бананів. Знову прибираємо в холодильник на 15 хвилин.
    Маскарпоне розтираємо з половиною цукру в невеликій мисці.
    В іншій великій мисці збиваємо сметану кілька хвилин додаємо цукор, що залишився, знову збиваємо 2 хвилини.
    Далі порціями додаємо маскарпоне і збиваємо до однорідного стану крему (після кожної порції маскарпоне, а я поділила його на 4 частини, збиваємо з хвилині).
    Дістаємо баноффи з холодильника, викладаємо крем і знову ставимо в холодильник мінімум на годину. (У мене стояв дві години).
    Перед подачею на стіл дістаємо торт, акуратно проводимо ножем вздовж стінок і знімаємо форму.
    Насипаємо в ситечко какао і цукрову пудру і посипаємо торт.Можно вирізати з паперу, наприклад, ялиночку, акуратно покласти на торт, посипати його і прибрати папірець - вийде малюнок.
    Ріжемо акуратно, прорізаючи основу, вона тверденькая.
    У мене через 15 хвилин залишилося на столі менше половини торта - зникав на очах.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна

  • Малина перетертий з цукром
    Малина, заготовлена таким способом, найбільш корисна, оскільки в ній зберігається більше вітамінів. Малина - хороший засіб при застуді.
    Інгредієнти
    * малина - 1 кг;
    * цукровий пісок - 1,5 кг.
    Малину розім'яти у невеликій мисці в декілька прийомів. Перекласти в емальовану каструлю, засипати 0,5 кг цукру і розмішати до однорідності.
    Потім поступово додати по 0,5 кг цукрового піску, не забуваючи перемішувати.
    Щоб цукор повністю розчинився, потрібно перемішувати кілька разів протягом дня. Каструлю залишити на ніч в прохолодному місці.
    Вранці останній раз перемішати малину з цукром, розлити по банкам, закрити кришками.
    Зберігати в холодильнику
    Чорна смородина з цукром
    Щоб зберегти в ягоді вітаміни, необов'язково варити варення. Досить перетерти ягоду з цукром.
    Інгредієнти
    * смородина чорна - 1 кг;
    * цукровий пісок - 1,7 кг.
    Смородину перебрати, залишити тільки великі ягоди, ретельно вимити. Застелити стіл рушником і посушити на ньому ягоду. Через 2-3 години в мисці невеликими порціями пом'яти ягоди чорної смородини товкачем. Або перетерти ягоду в міксері.
    перекласти В каструлю м'яту смородину і додати 0,5 кг цукрового піску, перемішати до розчинення цукру. Поступово додати цукор, що залишився.
    Періодично перемішувати протягом всього дня. Коли весь цукор розчиниться, перекласти чорну смородину в банки, закрити кришками і прибрати на зберігання.

  • Часто в житті буває так, що вам дуже хочеться зробити щось приємне і запам'ятовується, придумати таке, від чого б близьким і друзям стало тепліше. Думали ви думали про це і… вирішили запросити гостей на вихідні. А логічним апофеозом всіх ваших кулінарних хитрувань замислили зробити десерт. Він-той і поставить останню крапку над «i» у всій вечірці.
    Як приготувати незвичайний десерт, несхожий придбаний в супермаркеті? Тут вам і згадати про солодких соусах. З їх допомогою і гостей ви приємно здивувати під завісу, та домашніх порадуєте кулінарної родзинкою.
    Взагалі солодкі соуси прийнято подавати до третіх страв: кексам, всіляких млинців, cookies і навіть манної каші. Нууу... пригощати своїх гостей манкою ви не станете, а ось полити соусом спечений морквяний пиріг, торт або присмачити морозиво - дуже і дуже непоганий вариант.Соус: який же цей «ніжний звір»?
    При всьому різноманітті рідкої приправи, розрізняють два види цього ласощі. Це креми і власне фруктові соуси.
    Якщо в приготуванні ми вдамося до «допомоги» вершків, молока і яєць з цукром, іноді додавши крохмаль, злегка ароматізіруєм все це прянощами: ваніллю (найчастіше), мускатним горіхом, корицею, кардамоном або ж додамо какао і шоколад - у нас на столі буде крем. Так, так, саме крем!
    Якщо ж ми хочемо поласувати фруктовим соусом - з холодильника, як «двоє зі скриньки», з'являться декілька яєць, фрукти, фруктові пюре або соки, протерті ягоди, мармелад, крохмаль і цукор. Допитливі гурмани можуть теж із задоволенням пофантазувати, доливаючи або вершків, або невелике кількість вина або яблучного бренді - кальвадосу. Як правило, найчастіше готують абрикосовий, апельсиновий, лимонний, яблучний соуси. Досить незвично виглядають фруктово-ягідні варіанти: рябиново-яблучний, апельсиновий-малиновий і т.д.Так почнемо ж цю пісню: крему краще немає на світі!
    Ви вирішили присмачити свій десерт кремом? Відмінний вибір. Тоді наливаємо підлога-літри молока, додаємо ваніль і доводимо до кипіння. Збиваємо два яйця з 1 чайною ложкою борошна з картоплі і 50 г цукру. В отриману суміш плеснем 2-4 столових ложки гарячого молока. Все це перемішуємо і виливаємо в підготовлене вже молоко, добре збиваючи і помішуючи при цьому. Доводимо до кипіння на маленькому вогні і крем готовий. Залишилося охолодити і подати на стол.Фруктовый соус люблять діти!
    Якщо ж молоде покоління обирає соус, поступаємо наступним чином. Беремо 250 г вершків і, розмішавши в них 1 столову ложку крохмалю, доводимо до кипіння при помішуванні. Збите добіла яйце з цукром змішуємо з попередньо натертої цедрою лимона або апельсина і сполучаємо з вершками. А коли соус загусне і практично досягне точки кипіння, знімаємо його з вогню, додати сік лимона і двох апельсинів, наприклад. І не забуваємо при цьому постійно помішувати і збивати нашу смакоту. А далі… Далі залишається тільки охолодити і можна пускати готовий соус у справу.
    Ну ось, власне кажучи, і вся мудрість, вся наука. Просто? А хто говорив, що буде складно?! І смачного вам і вашим гостям!
    Автор: Валентин Карелін

  • Інгредієнти: яйце - 2 шт.; яйце (жовтки) - 2 шт.; цукор дрібний - 100-150г; маскарпоне - 500г; кава - біля 3/4 склянки; кавовий лікер - 4 ст.л.; бісквітне печиво "дамські пальчики" - 24 шт.; тертий шоколад для посипання
    Відокремити жовтки від білків. Білки злити в миску і поставити в холодильник. Жовтки розтерти до білого з частиною цукру, перенести миску на водяну кухню і збивати до тих пір, поки суміш не стане густою і блідою. Після прибрати миску з водяної лазні і охолодити, зрідка збиваючи, щоб на поверхні не утворилася скоринка.
    В окремій мисці збити білки в стійку піну, поступово додаючи цукор. Перед збивання дуже охолодіть білки, миску, в якій ви збивати, і віночок в холодильнику. Додати по ложці маскарпоне в жовткову масу і обережно збивати до утворення стійкої, достатньо повітряної маси. Але не перестарайтеся, щоб сир не розшарувався і не з'явилися маслянисті вкраплення. Потім обережно примешайте збиті білки.
    кава додати лікер. Швидко опустити печиво в суміш кава з лікером і викласти на дно порційних креманок. Викласти на шар печива шар суміші з маскарпоне, потім посипати тертим шоколадом.
    Повторити шари з 2-4 рази, причому останнім обов'язково повинен бути тертий шоколад. Підготовлений десерт поставити в холодильник мінімум на 3 години. Примітка: якщо не зможете знайти печиво дамські пальчики, то скористайтеся цим рецептом.
    Маскарпоне за смаком нагадує суміш жирного прісного (без кислинки) сиру з жирними вершками. При необхідності можете замінити вершковий сир сумішшю протертого (без крупинок) сиру зі збитими жирними вершками.
    Автор: Олена Покровська

  • Інгредієнти:
    вишня без кісточок 300 г
    цукровий пісок 100 г
    сир 550 г
    молоко 125 мл
    цедра від 1/2 лимона
    жовтки 3 шт.
    манна крупа 50 г
    мигдаль 50 г
    білки 3 шт.
    панірувальні сухарі для посипання форми
    вершкове масло
    Спосіб приготування:
    Підготуємо всі продукти.
    Сир протерть через сито і добре збити.
    Вишню засипати цукровим піском (4 ст. л) і дати постояти 20 хвилин.
    Невисоку форму для запікання змастити вершковим маслом і посипати панировочным сухарями.
    сир додати молоко, решті пісок, терту цедру лимона, і жовтки.
    Попередньо нагріти духовку до 200 С. Манну крупу змішати з подрібненим мигдалем.
    Білки збити в густу піну і всі додати в сирну масу.
    Половину сирної маси викласти у форму, поверх розкласти вишню.
    Накрити що залишилася масою і покласти шматочками вершкове масло.
    Запікати в духовці близько 50 хвилин до утворення золотистої скориночки.
    Перед подачею на стіл посипати цукровою пудрою.
    Приємного апетиту!
    Фото: Оксана Ельнова

  • Інгредієнти:
    * яйця - 4 шт;
    * темний шоколад (з вмістом какао не менше 60%) - 150 гр;
    * апельсин - 1 шт;
    * цукор - 1 ст.л.;
    * коньяк або куантро - 2 ст.л. (опціонально);
    * малина, шоколад і м'ята для прикраси (опціонально).
    На водяній бані розтоплюємо шоколад.
    Відокремлюємо білки від жовтків у всіх 4 яєць.
    Рекомендую кожне яйце відокремлювати над окремої мисочкой - якщо раптом потрапить частинка жовтка, то вона потрапить у білок одного яйця, а не всіх.
    А білки повинні бути ідеальними, інакше вони не взобьются.Также нагадую, що яйця повинні бути з холодильника.
    білки Збиваємо з дрібкою солі до крутий піни. Я збиваю блендером з насадкою віночок на швидкості turbo.
    жовтки додаємо цукор і теж збиваємо. Я в інгредієнтах дала 1 ст.л. цукру, ви можете додавати кількість цукру по своєму смаку.
    Я перший раз поклала 2 ст. ложки - мені було солодко. Жовтки повинні посветлеть і збільшитися в обсязі.
    Шоколад знімаємо з лазні і прямо в теплий трьох цедру апельсина на дрібній терці (у мене спеціальна для цитрусових). Пам'ятаємо, що терти можна тільки помаранчеву частина скоринки!
    Щоб біла не потрапляла - інакше буде гірчити. Перемішуємо. Гарячий шоколад максимально мати всі аромати з цедри.
    Змішуємо з шоколадом збиті жовтки. Також туди витискаємо сік апельсина і додаємо коньяк. Знову перемішуємо.
    А білки повинні бути взбиты до такого стану, що навіть якщо їх перевернути, вони не випадають. Знамениті шеф-кухаря люблять показувати цей трюк у себе над головою.
    Додаємо половину білків в шоколад, заважаємо. Потім другу половину і знову заважаємо. Можете вмішати всі білки відразу, мені зручніше партіями.
    Перемішуємо акуратно, круговими рухами, щоб повітря, що потрапив в білки при збиванні не пропала даремно.
    Розкладаємо вийшов мус по келихах або формах, накриваємо плівкою і прибираємо в холодильник мінімум на три години.
    У мене вийшли два винних келиха і піала середнього розміру.
    Коли прийде час подавати, розкладаємо ягоди для прикраси і робимо шоколадну стружку.
    Притримуючи плитку шоколаду (я упираю її, вибачте, собі до живота), ставимо лезо ножа перпендикулярно плитці і рухами до себе знімаємо стружку.
    Посипаємо десерт шоколадом.
    Можна подавати.
    Приємного апетиту!
    NB! - Якщо будуть їсти діти, не додавайте алкоголь!- Прикрасити ви можете будь-якими ягодами, або горішками, або цукровою пудрою і шоколадом або часточками апельсина - нехай ваша фантазія розгуляється.
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна

  • Щоб приготувати суфле сирне, потрібно небагато, а саме: 40 г вершкового масла, 40 г пшеничного борошна, 1 л молока, 4-5 яєць, 100 г швейцарського сиру грюйєр", 50 г сиру пармезан", сіль, білий перець мелений і тертий мускатний горіх. З цієї кількості продуктів вийде суфле на двох чоловік.
    Також вам буде потрібно наступна посуд: великий сотейник з досить товстим дном, віночок для збивання, тертки для сиру і для спецій і, головне, керамічні форми для суфле діаметром 20 см. Непогано також мати в господарстві міксер для збивання.
    Дуже важлива умова приготування суфле: перед тим як отримати готове суфле з духовки, необхідно ліквідувати будь-які протяги в будинку, інакше суфле опадет.Сначала приготувати соус бешамель. Для цього розігріти вершкове масло з борошном.
    Покласти і те і інше в неразогретый сотейник, поставити його на гарячу плиту. Коли масло почне танути, відразу ж почати інтенсивно перемішувати його з борошном. Це займе лічені секунди. Не можна давати суміші кипіти, тому що в цьому випадку борошно схопиться в коржик.
    Потім, постійно помішуючи суміш віночком, тонкою цівкою влити молоко. Інтенсивність молочної струменя повинна бути така, щоб молоко встигало швидко змішуватися з борошном і маслом, але не заварюється в кашу і одночасно не утворювати навколо острівця з борошна і масла молочну лужиці.
    Готовий соус бешамель треба приправити.
    класичної версії використовується всього 3 спеції: сіль, мелений чорний перець і мускатний горіх - причому мускатний горіх краще натерти безпосередньо перед приготуванням. Ми готуємо суфле сирне, тобто будемо додавати солоний сам по собі сир. Враховуйте це, коли будете солити.
    Обидва види сиру, і пармезан, і грюйєр, заздалегідь натерти на дрібній терці. Грюйєр можна замінити багатьма схожими сирами - эмменталем, едамом, костромським. Покласти сир в соус і розмішати вінчиком.
    Білки відокремити від жовтків. Для цього розбити яйце над чашкою так, щоб частина вмісту яйця, де знаходиться жовток, залишилася у своїй половинці шкаралупи.
    Переливати її над чашкою з однієї половинки шкаралупи в іншу, поки не зіллється весь білок. Тоді вилити жовток в іншу чашку. Повторити цю процедуру з іншими яйцями.
    Жовтки розмішати вінчиком або вилкою до стану однорідної маси. Влити вийшла жовткову суміш в підготовлений соус бешамель і як слід розмішати.
    Збити білки вінчиком або міксером до стану крутий піни. В ідеалі білок не повинен випливати з миски, якщо її нахилити. Але не перебейте білок! Якщо білкова піна перенасичена повітрям, суфле вийде несмачним. Так що краще вже збити недостатньо - тоді суфле вийде лише негарним, а це, погодьтеся, простіше пережити.
    Змішати збитий білок з основою суфле. Робити це слід обережно, невеликими порціями вмішуючи білкову піну. Постійно помішувати віночком.
    Трохи вершкового масла розтопити на невеликому вогні або в мікрохвильовій печи.Взять керамічну форму для суфле діаметром 20 см, з допомогою кулінарного пензлика змазати її розтопленим маслом. Духовку розігріти до 220º С. Якщо ви використовуєте піч з конвекцією, розігрійте її тільки до 200º С.
    Викласти рідке суфле у керамічні форми. Причому рівень суфле повинен бути нижче, ніж край форми, на 1 см. Суфле при випічці сильно піднімається, і, якщо ви заповните форму врівень з краями, воно може вилізти з форми, не встигнувши як слід запектися.
    Поставити форму з суфле в центр попередньо розігрітій духовки або печі. Випікати 30 хв., поки суфле добре не підніметься, а його верх не набуде гарний золотисто-коричневий колір. В процесі приготування ні в якому разі не можна відкривати духовку, так як суфле впаде. Коли суфле буде готове, вийняти з духовки і подати до столу негайно, протягом 20-30 сек.

  • Інгредієнти: сир (18% жирність) - 600г; яйце - 4 шт.; борошно (або манка) - біля 3 ст.л.; цукор - 100г; полуниця - 300г
    Білки відокремити від жовтків. Жовтки збити з цукром до блідо-жовтого кольору, додати сир і борошно. Ретельно все перемішати.
    Полуницю промити, обсушити. Якщо ягоди дуже великі, розрізати на половинки.
    Обваляти полунички в борошні, щоб ягоди припудрилися, і додати в сир. Обережно перемішати, щоб не травмувати ягоди.
    Яєчні білки збити до м'яких піків, додати сир і акуратно, зверху вниз перемішати, щоб білки не осіли.
    сирну масу Викласти в змащену маслом і припудрену борошном форму.
    Випікати при 180С близько години. Готовий сирник залишити охолоджуватися в духовці. Розрізати на шматочки і подавати зі сметаною.
    Примітка: на нижню полицю духовки можна поставити ємність з гарячою водою. Дно творожника не підгорить.
    Автор: Олена Покровська

  • Варення із жовтою сливи виходить красивого бурштинового кольору. І не скажеш відразу, що це сливове варення.
    Інгредієнти:
    * жовта слива - 1000 м;
    * цукровий пісок - 900 г.
    Жовту сливу помити, відокремити від кісточок, засипати цукровим піском, залишити на декілька годин або на ніч, щоб виділився сік.
    Варити сливове варення будемо в 3 етапи, щоб половинки не втратили форму, не розбрелися, а залишилися цілими.
    1. Поставити варитися на повільний вогонь, довести до кипіння, зняти піну і вимкнути.
    2. Через 2-3 години знову поставити варитися на повільний вогонь, довести до кипіння і вимкнути варення.
    3. Ще через 2-3 години в останній раз довести до кипіння на повільному вогні, вимкнути варення.
    Готове варення з жовтих злив розлити по банкам і закрити кришками.

  • Традиційно американську індичку на День Подяки завжди подають з журавлинним соусом, але він так само чудово поєднується з дичиною і свининою, а на думку мого чоловіка, з будь-яким м'ясом.
    Навіть не любителі поєднання м'яса із солодким соусом можуть їсти його як варення з хлібом, що наша сім'я частенько і робить після свят, так як журавлина дуже корисна для здоров'я.
    Інгредієнти:
    * Журавлина (свіжа або заморожена) - 350 г
    * Сік апельсиновий - 250 р
    * Цукор - 250 р
    * Цедра апельсина
    Рецепт:
    Готуємо сироп: змішуємо сік з цукром і доводимо до кипіння.
    Додаємо помиту, перебрану журавлину, прикриваємо кришкою і дати закипіти.
    Зменшуємо вогонь і, помішуючи час від часу, варити 10 хвилин.
    Додаємо цедру, перемішуємо, і виставляємо на холод. Можна подавати коли охолоне, але краще всього на наступний день.
    Приємного всім апетиту!
    Автор: IreneA