Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Інгредієнти:
    (на 3 порції)
    * вершкове масло 70 г (і ще трохи для змащення форм)
    шоколад (вміст какао від 55% і вище) 75 г
    * кава розчинна 1 ст. л.
    * 1 яйце
    * 1 жовток
    * 50 г цукру
    * 1/2 пакетик ванільного цукру
    * 1 ч. л. борошна
    * ванільна пудра
    Приготування:
    Гуртки або форми змастити вершковим маслом. Посипати їх борошном. У каструлю натерти шоколад, додати масло і поставити на плиту, не заважати. Коли шоколад і масло растопятся, масу перемішати лопаткою. В миску розбити яйце і жовток.
    Всипати цукровий пісок і ванільний цукор. Гарненько все збити. Додати борошно. Всипати кави. Все як слід перемішати. Влити в масу распопленный шоколад. Акуратно все перемішати.
    Розлити суміш по чашках, заповнюючи їх на 3/4 висоти. Духовку розігріти до 210 градусів. Випікати в духовці близько 7-10 хвилин, поки суфле не підніметься і не почне тріскатися.
    Готове суфле вийняти з духовки, злегка охолодити і посипати цукровою пудрою.
    Приємного апетиту!

  • Інгредієнти:
    Полуниця (свіжа) - 350 г
    Сир (крем) - 350 г
    Цукор (у крем - 4 ст.л., у глазур - 4ст.л.) - 8 ст. л.
    Ванілін (0,5 пакету в крем, 0,5 пакету - в глазур) - 1 пакет.
    Есенція (полунична: 5 крапель, у крем)
    Какао-порошок (глазур) - 4 ст. л.
    Молоко (глазур) - 4 ст. л.
    Масло вершкове (глазур) - 2 ст. л.
    Кокосова стружка (для посипання) - 1 ст. л.
    Приготування:
    Спочатку приготуємо глазур! Потрібно молоко закип'ятити, додати вершкове масло, ванілін, какао, цукор. Варити, помішуючи, 5 хвилин.
    Тепер готуємо крем: сир збити в блендері разом з цукром 5 хвилин.
    Полуничку промити. Видалити хвостики, відправити більшу половину взбиваться до сиру. Додати ванілін, полуничну есенцію. Збивати 3 хвилини.
    Решту полуничку розрізати на половинки або четвертинки, залежно від розміру, і перемішати з сирною масою. Це і буде наш крем.
    Розлити крем по креманкам. Залити теплою глазур'ю. Посипати кокосовою стружкою. Охолодити у холодильнику півгодинки.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Maximalla

  • Інгредієнти:
    * Борошно - 120 г
    * Цукор (150 г в тісто + 100 г в сироп) - 250 г
    * Яйце (3 для бісквіту та 3 для крему) - 6 шт
    * Масло вершкове - 2 ст. л.
    * Маскарпоне - 500 г
    * Цукрова пудра - 100-80 р
    * Вершки (33%) - 200 мл
    * Желатин - 20-25 г
    * Желе (у пакетику готове для заливки торта) - 1 пакет.
    * Полуниця - 200 г
    * Мигдаль (пелюстки)
    * Вода - 100 мл
    * Лікер (полуничний або соус) - 1-2 ст. л.
    Приготування
    Для бісквіта відокремити білки від жовтків. Жовтки збити з 100 г цукру і ваніллю до білизни. Додати просіяне борошно і збити на малий швидкості. Окремо збити з 50 г цукру білки до щільних піків.
    Обережно вмішати лопаткою. Так само обережно заважаючи лопаткою від краю до центру, додати розтоплене і охолоджене масло.
    Рознімну форму діаметром 20-22 см (у мене була у формі сердечка) змастити вершковим маслом, посипати борошном, викласти тісто і випікати при 180 град. в заздалегідь розігрітій духовці до сухої скіпи.
    Готовий бісквіт вийняти з форми і остудити на решітці. Форму вимити. Охолоджений бісквіт перекласти назад у форму, наколоти вилкою і просочити сиропом.
    Для приготування сиропу потрібно довести до кипіння воду з цукром, кип'ятити 2-3 хвилини. Трохи остудити і додати полуничний лікер або полуничний соус.
    Для приготування крему потрібно залити желатин 5 ст. л. холодної кип'яченої води на час, вказаний на упаковці. Відокремити жовтки від білків. Жовтки збити з цукровою пудрою і ваніллю до білизни.
    Додати вершки (150 мл) і збити до невеликої щільності. Обережно, не перебейте! Додайте маскарпоне і ще збийте на невеликій швидкості до однорідного стану. Желатин прогріти в мікрохвильовій печі або водяній бані до розчинення. Тоненькою цівкою влити в крем. Трохи збити.
    Окремо збити білки з дрібкою солі до щільності. Швидко лопаткою вимішати в крем.
    Бортики форми (якщо вважаєте за потрібне і не впевнені, що крем поміститься) вистеліть пекарської папером. Викладіть крем поверх бісквіта. Поставте в холодильник на 40-50 хвилин.
    На крем покладіть скибочки полуниці. Залийте їх готовим желе. Рецепт приготування дивіться на упаковці. Якщо його немає, приготуйте просте прозоре желе з води і цукру.
    Знову поставте в холодильник для повного застигання години на 4-5. Потім зніміть борт з форми. Витягніть тортик. Збийте 50 мл вершків до щільності. Намастить ними боки і обсипте мигдальними пелюстками.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Lesya_Dol

  • Фруктовий салат в ананасі готувати одне задоволення. Одна складність - фрукти і ягоди так смачно пахнуть, що складно не з'їсти їх до того, як вони опиняться в салатнику. У рецепті використовують свіжий імбир, м'яту, аніс і гвоздику.
    Для приготування страви Вам знадобиться:
    коричневий цукор - 75г;
    вода - 300 мл;
    зірчастий аніс - 2 зірочки;
    кориця (не мелена) - 1 паличка (2.5 см);
    гвоздика - 1 шт.;
    лимон (сік) - 1/2 шт.;
    м'ята (свіжа) - 2 гілочки;
    манго - 1 шт.;
    банан - 2 шт.;
    полуниця - 300г;
    імбир (свіже кореневище) - 2 см;
    ананас - 1 шт.;
    для прикраси: гілочки м'яти
    Приготувати сироп з цукру, води і всіх перерахованих в рецепті прянощів (крім імбиру). Довести до кипіння, зменшити вогонь і варити близько 5 хвилин, поки обсяг рідини не зменшитися на третину. Зняти з плити, охолодити.
    Манго розрізати на половинки, вирізати кісточку, зрізати шкірку. М'якоть нарізати невеликими кубиками. Полуницю розрізати на половинки. Банани очистити, нарізати кружечками. З кореневища імбиру зрізати шкірку і нарізати тонкою соломкою.
    Всі скласти у великий салатник. Залити фрукти процідженим фруктовим сиропом. Перемішати.
    Ананас розрізати уздовж на дві однакові половинки. Тонким ножем, відступаючи від стінок 5-7 мм, вирізати м'якоть. Виконувати цю процедуру стоїть на великий плоскою тарілці, щоб після зібрати сік.
    З м'якоті видалити качан, а м'якоть нарізати невеликими кубиками. Додати ананас і сік в салатник, перемішати. Розкласти фрукти з ананасовим човниками. Готовий Салат.
    Автор: Олена Покровська

  • Цю панна коту я приготувала не на вершках, а на желтковом кремі з маскарпоне і полуницею. Желатин попередньо залила водою і залишила на 40 хвилин, щоб набрякли. За правилами, десерт повинен застигати в холодильнику не менш 4 годин, але гості повинні були з'явитися раніше, тому скористалася морозилкою. Через 40 хвилин панна котта вже була на столі.
    Інгредієнти:
    маскарпоне - 500г;
    яйце (жовтки великих яєць) - 3 шт.;
    цукор - 150г;
    полуниця - 250г;
    желатин (порошковий) - 20г
    Желатин пересипати в невелику миску, влити 2-3 ст.л. води і залишити набухати на 40 хвилин.
    Приготування:
    Жовтки відокремити від білків (білки залишити для іншого рецепту), збивати міксером, поки жовткова маса не стане блідо-желтой.Постепенно додати цукор і продовжувати збивати міксером до утворення густої, однорідної маси.
    Перенести миску зі збитими жовтками на водяну баню, збивати міксером, поки маса не прогріється, при цьому постійно знімайте ложкою жовткову масу з країв миски, щоб вона не встигала присохнуть.
    Готовий жовтковий крем накрийте плівкою і дайте йому трохи остыть.У полуниці видалити чашолистки, ягоди покласти в блендер і пюрировать, додавши 1-2 ч.л. цукру.
    Маскарпоне розім'яти виделкою і змішати з жовтковим кремом. Збити міксером (на невеликій швидкості).
    Розтопити желатин на водяній бані. Змішати розтоплений желатин з пюрированной полуницею.
    Перекласти полуничну жовткову масу в суміш з маскарпоне. Добре розмішати.
    Готову масу розлити по формах, поставити в холодильник мінімум на 4 години. Якщо хочете спробувати панна коту швидше, то поставте форми в холодильник на 40 хвилин.
    Перед подачею, ножем з тонким лезом обережно відокремити панну коту від стінок форми і опустити на 2 секунди (не більше) формочку в гарячу воду.
    Накрити тарілкою, в якій будете подавати панна коту, і швидко перевернути. Готовий десерт можна прикрасити шматочками полуниці та листя м'яти.
    Автор: Олена Покровська

  • Дитинство моє пройшло в сонячному місті Ташкент. І одне з спогадів - це велика за тим мірками «тещі кімната», яка була заставлена банками з компотами, вареннями, асорті з овочів, і, звичайно ж, консервованими персиками.
    А тепер, живучи в Росії, довгими зимовими вечорами, куди краще відкрити баночку з персиками, ніж баночку з морозивом.
    Час приготування: 1 год. + 2 дня
    Кількість порцій на виході: 6 х 1 л ~(500 г персиків+500 мл компоту)
    Інгредієнти:
    - 2,5-2,7 кг персиків ~ 30 шт
    - 1,25 кг цукру
    - 1,5 лимона
    - 2,5 л води
    - 1-літрова банка - 6 шт
    - кришки, ключ
    Процес приготування:
    Склад для приготування консервованих персиків
    1. Для початку треба позбутися від шкірки. Ставимо на вогонь дві каструлі різних обсягів: більшою будемо бланширувати персики, а меншою - воду для стерилізації. Поки вода нагрівається можна підготувати банки і кришки. Банки ретельно вимити.
    2. У киплячу воду викладаємо персики, вимикаємо вогонь. Беремо іншу каструлю, наливаємо холодну воду і починаємо перекладати персики. Тепер під маленькою струменем води можна чистити, що не складе особливої праці. Приготувати металеві кришки і ключ для консервації.
    Очищаємо персики від шкірки
    3. Закласти в банку персики і залити окропом. Струмінь води намагайтеся лити прямо в центр банки, в іншому випадку може тріснути скло. Накрити не простерилізованими кришками і залишити на 30 хвилин. А в цей час додаємо сік з лимона. 1/2 лимона на 2 банки.
    Обробляємо персики окропом
    4. Починаємо стерилізувати кришки. Кришки необхідно прокип'ятити в невеликій кількості води 3-5 хвилин безпосередньо перед закриттям. Використовуючи кришку з отворами, злити з банки воду назад в каструлю, додати цукор і довести до кипіння. Заливаємо киплячою водою персики, додаємо лимонний сік.
    Готуємо сироп
    5. Накрити банку кришкою і негайно закатати з допомогою ключа для консервування. На підлозі розстелити рушник або килимок. Перевернути банку «догори ногами», обгорнути ковдрою. Через два дні, можна прибрати банки на своє місце зберігання.
    Підказки:
    1. Лимон можна замінити лимонною кислотою.
    2. Купуйте завжди більше фруктів, так як все одно знайдуться м'які, переспелые плоди.
    3. Якщо Ви закатываете 2-3-х літрові банки, то помножити все на 2-3 не складе праці, тільки треба витримати 30-35 хвилин.
    4. Можна також використовувати банки з гвинтовими кришками.
    5 .Крышки для стерилізації краще класти на 1 більше, може трапитися всяке.
    6. Я не полінувалася порахувала, що собівартість 1 л банки = 35 рублів, тоді як 1700 мл коштує 150-200 рублів.

  • Ніжна, соковита м'якоть, п'янкий аромат червоного вина і глибокий, насичений колір роблять це блюдо вишуканим і багатообіцяючим завершенням романтичної вечері. Рецепт п'яною груші може мати масу втілень, але він завжди простий. Моєї родзинкою послужила журавлина, яка разом з червоним вином надала абсолютно фантастичний колір і смак страви. Спробуйте пристрасть на смак.
    П'яна груша
    500 мл червоного вина
    4 груші
    150 г журавлини
    150 г цукру
    паличка кориці
    запашний перець горошком
    гвоздика
    Вибір спецій залежить виключно від вас. Головне не переборщити. Гвоздика, приміром, має дуже сильний аромат. З іншого боку, що вона, що кориця чудово поєднуються з червоним вином. Запашний перець додасть легкої пряною гостроти. У сукупності всі смаки і аромати збуджують та зігрівають. Тепло буде розливатися по тілу з кожним новим шматочком.
    Вибір алкоголю теж лежить на вашій совісті. Раджу використовувати те вино, яке ви б стали пити. Якщо є настрій, додайте до провину 50 мл вашого улюбленого міцного напою. Не забувайте про здоровий глузд, смак, як і раніше, має величезне значення.
    Розігрійте каструлю з товстим дном на середньому вогні. Всипте цукор і спеції. Не перемішуючи, дочекайтеся, поки цукор розплавиться, але не стане темніше і не перетвориться в карамель. Додайте журавлину. Злегка струсніть каструлю, щоб все змішалося. Готуйте 5-7 хвилин, поки журавлина не дасть сік.
    Влийте червоне вино і додайте очищені груші. Не доводячи до кипіння, готуйте 25-30 хвилин. Готовність плоду можна перевірити, простромивши його тонким ножем.
    Перед подачею розріжте груші навпіл. Потім, надріжте половину, починаючи на сантиметр нижче гілочки і закінчуючи широкої частиною плоду. Розкладіть п'яні груші по тарілках, розкривши їх як віяло. Полийте зверху сиропом, який при бажанні можна злегка випарувати.
    Фото і рецепт: Петро Голавский

  • Дітище американської та європейської кухонь носить назву чізкейк. Вважається, що найперший чізкейк був виготовлений в Стародавній Греції. По суті, це сирний або сирний десерт. Існує безліч варіацій чізкейку - від запіканки до тістечка суфле. Чим ми гірші стародавніх грекинь? Пропонуємо вам один з рецептів це смачного десерту.
    Що потрібно:
    250 г здобного печива
    125 г вершкового масла
    Для начинки:
    750 г вершкового сиру (сирного сиру)
    2 ч. л. тертої апельсинової цедри
    1 ч. л. тертої лимонної цедри
    1 склянка цукру
    3 яйця
    180 мл вершків жирністю 35%
    2 ст. л. лимонного соку
    Для крему:
    1 склянка вершків жирністю 35%
    2 ст. л. лимонного соку
    ягоди для прикраси
    Час приготування: 2 години 25 хв
    Порцій: 12
    Що робити:
    1) Печиво подрібнити разом з маслом в однорідну масу. Викласти її на дно роз'ємною форми діаметром 24 см. З боків зробити невеликі бортики. Щільно притиснути руками, розрівнюючи поверхню. Поставити форму в холодильник на 30 хв.
    2) Приготувати начинку. Міксером збити вершковий (сирний) сир з цедрою і цукром. Продовжуючи збивати, по одному додати яйця.
    * сир (творог) і яйця необхідно заздалегідь вийняти з холодильника, щоб вони встигли нагрітися до кімнатної температури. Холодні продукти вимагають більшого часу для взбалстывания, а це призводить до перенасичення начинки повітрям, що в результаті зробить її пухкою.
    Додати вершки і лимонний сік, перемішати.
    3) Низ форми обернути 2 шарами фольги. Поставити її в глибоке деко. Вилити у форму сирну (сирну) масу і поставити в розігріту до 170С духовку. Влити на деко киплячу воду і готувати 1 год 15 хв. У жодному разі не проколюйте чізкейк, щоб перевірити готовий він чи ні, так ви зробите тріщину. Вимкнути духовку, відкрити дверцята і дати чизкейку охолонути протягом 15 хв.
    *Водяна лазня потрібна для того, щоб чізкейк випікався рівномірно. Пар від води створює більш щадний режим при випічці, ніж жар від духовки.
    4) Приготувати крем. У мисці збити вершки з лимонним соком.
    5) Викласти крем на чізкейк і повернути в духовку ще на 20 хв. Потім духовку вимкнути, відкрити дверцята і залишити чізкейк усередині до повного охолодження.
    * Готовий чізкейк повинен робити враження трохи недопеченного - при дегком час трясіння начинка в центрі повинна тремтіти. Повністю охолонувши, начинка стане щільною, зберігши при цьому шовковисту текстуру.
    Переставити в холодильник мінімум на 3 години (краще на добу. Перед подачею прикрасити чізкейк свіжими або консервованими ягодами.

  • 2 порції
    4 стиглих інжиру
    4 смужки бекону
    50 р. горгонзоли або іншого сиру з цвіллю
    1 ст.л. кедрових горішків
    1 ч.л. дрібно нарізаного чилі
    1 ст.л. меду
    1 ст.л. маслинового масла
    1 ч.л. оцту з сидру або винного оцту
    чорний перець
    Зверху надріжте кожен плід інжиру хрест-навхрест, стисніть знизу, щоб він розкрився, немов квітка, і начиніть накрошенной горгонзолой, за відсутності якої можна взяти будь-який інший сир із пліснявою. Не бійтеся переборщити - коли сир розплавиться, він буде огортати чуттєву м'якоть інжиру не гірше іншого соусу.
    Обмотайте навколо кожної инжирины смужку бекону, для вірності заколіть зубочисткою і укладіть підготовлений інжир у форму для запікання.
    Збризніть його оцтом, олією і медом, приправте чорним перцем (солі не треба - і сир, і бекон і так достатньо солоні) і посипте кедровими горішками і дрібно нарізаним перцем чилі.
    Це, зрозуміло, якщо ви любите гостре - кажуть, є такі диваки, які не люблять.
    Без подальших коливань відправляйте форму для запікання в духовку, розігріту до 180 градусів, і подавайте команду про приведення міцних напоїв в підвищену бойову готовність.
    Через 20 хвилин інжир буде готовий акуратно, щоб не зруйнувати всю конструкцію нетерплячим рухом, перекладіть його на тарілки, полийте соками, скопившимися на дні форми, і скоріше сідаєте за стіл, поки ця радість не встигла охолонути.
    Фото і рецепт: Олексій Онєгін

  • Починається сезон свіжих ягід. І з духовкою іноді в таку спеку возитися зовсім не хочеться... саме для таких випадків цей рецепт - неймовірно смачний і простий у виконанні, порадує вас і ваших гостей! Пропоную покроковий рецепт з фотографіями кожного етапу.
    Інгредієнти (на 8 порцій:
    * маскарпоне - упаковка 250 гр;
    * вершки 38 % - 250 мл;
    * цукрова пудра - 150 гр;
    * коньяк - 2 ст.л.;
    * ванільний екстракт - 1 ч.л.;
    * печиво "Марія" - 100 гр;
    * фундук або мигдаль - 100 гр;
    * вершкове масло - 50 гр;
    * полуниця - 400 гр;
    * м'ята для прикраси (опціонально).
    Маскарпоне можна замінити на філадельфію або інший сирний сир без добавок. Якщо десерт будуть їсти дітки, коньяк не додаємо.
    Збиваємо вершки. Вони повинні бути з холодильника. Швидкість спочатку невелика, як тільки вони почнуть густіти, можна поступово убыстряться. Коли вершки вже досягнуто потрібної кондиції, додаємо порціями цукрову пудру, збиваючи після кожної по 20-30 секунд.Маскарпоне хвилину збиваємо міксером, потім втручається вершки, заважаємо всі разом ще хвилину. Додаємо коньяк, ванільний екстракт і перемішуємо.
    Горіхи в блендері перетворюємо в крихту.
    Також чинимо з печивом і перемішуємо його з горіхами.
    Додаємо в суху суміш розтоплене вершкове масло, перемішуємо.
    Беремо креманки і викладаємо в них нижній шар - печиво з горіхами.
    Далі слід вершково-сирний шар (креманку наповнюємо двома шарами наполовину).
    Потім викладаємо порізану кубиком полуницю.
    Завершує композицію вершковий шар. Прикрашаємо ягідками полуниці, порізаними навпіл, і листочками м ’ яти.
    Також дуже ефектно цей десерт виглядає в простих прозорих склянках. В даному випадку шари чергуємо двічі: печиво - вершки з сиром - полуниця, знову печиво - вершки з сиром - полуниця і прикрашаємо крихтами печива і горіхів.
    Прибираємо в холодильник до подачі на стіл, в ідеалі - не менш, ніж години на два.
    Приємного апетиту!
    Ольга Злобіна