Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Морозиво - улюблені ласощі дітей і дорослих. Кожен з нас хотів би приготувати морозиво в домашніх умовах. Для цього нам знадобиться мороженица. Ви скажете - чому не можна просто заморозити морозиво в морозилці?
    Відповім - такий спосіб призведе до того, що вода у вашому морозиві застигне шматочками, а якщо мороженица буде постійно збивати суміш в процесі заморозки, ми отримаємо м'яке морозиво однорідної консистенції. Сьогодні я хочу представити вам рецепт морозива з м'ятою і цитрусовим соком.
    Інгредієнти:
    1 великий пучок м'яти (порізати);
    500 мл води;
    150 г цукру;
    300 мл вершків;
    1 яєчний жовток;
    250 мл молока;
    Сік 1 лимона;
    Сік 1 апельсина.
    Приготування:
    1. Покласти м'яту, цукор і воду в каструлю, довести до кипіння. Зменшити вогонь, варити протягом 2-3 хвилин. Зняти каструлю з вогню і остигати на 30 хв.
    2. Процідити сироп, відкинувши м'ятні листочки. Поставити м'ятний сироп у холодильник.
    3. У мисці збити вершки, поки вони злегка стануть густі.
    4. В окремій мисці збити віничком молоко і жовток і змішати зі збитими вершками.
    5. Вилийте суміш у важку каструлю і варити, помішуючи, поки крем злегка загусне. Зніміть з вогню і дайте трохи охолонути, перш ніж перейти до заморожування.
    6. Змішайте разом м'ятний сироп, лимонний і апельсиновий сік. Потім цю суміш додайте до отриманого крему і перемішайте.
    7. Вийшла заготовку для морозива потрібно перелити в морожєніцу і заморозити, збиваючи, відповідно до інструкції виробника.
    Приємного апетиту!