Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • холодним. Банки влаштовують, перевертають і залишають в такому стані до повного остывания.Чтобы варення не зацукрувалося, можна в кінці варіння додати лимонну кислоту з розрахунку 1 грам кислоти на кілограм ягід.
    Спосіб другий.
    Для тих, хто консервує ягоди, а не цукор. У цьому випадку на кілограм ягід беруть від 0,5 до 0,8 кілограмів цукру. Підготовлену (очищену і промитий) полуницю засипають половиною норми цукру. Пересипані цукром ягоди залишають в прохолодному місці до тих пір, поки не з'явиться сік.
    Потім ємність з ягодами і сиропом ставлять на повільний вогонь і накривають кришкою. Після закипання засипають в варення решту цукру, дають йому розчинитися, і через 5 хвилин варення вимикають.
    Варення розливають в підготовлені банки, влаштовують, перевертають і залишають до повного охолодження. При цьому способі приготування варення виходить більш рідким.
    Способи третій і четвертий.
    Полуничне варення - п'ятихвилинка. Для полуничного варення-п'ятихвилинки потрібно взяти півтора кілограма цукру на кілограм ягід. Цукор змішують зі склянкою води й кип'ятять на сильному вогні, знімаючи піну. В кипячий сироп висипають ягоди і дають їм покипіти на сильному вогні 5 хвилин, не довше, періодично помішуючи. Потім вимикають газ, а каструлю з варенням загортають, для того, щоб воно остигало якомога повільніше.
    Охолоджене варення розливають по банкам і закривають звичайними капроновими кришками або обв'язують папером. П ’ ятихвилинку варять з невеликої кількості ягід, не більше двох кілограмом. Тарою для варіння п'ятихвилинки повинна служити каструля, а не таз - каструлю зручніше "вкутувати".
    Можна зварити п ’ ятихвилинку і з невеликою кількістю цукру. На кілограм ягід беруть у цьому випадку 0,3 - 0,4 кг цукру, варять цукровий сироп, як і в попередньому варіанті. В сироп засипають ягоди, варять 5 хвилин, а потім розливають по стерильним банкам і влаштовують. Банки потрібно закатати, перевернути і обгорнути.

  • Інгредієнти:
    Сир твердий - близько 150 грам
    Борошно пшеничне - 1,5 склянки
    Масло вершкове 80 г
    Молоко - 4 ст. л.
    Сіль за смаком)
    Лимонна цедра (від одного маленького лимона)
    Рецепт
    Сир і масло натерти на дрібній терці і ретельно перемішати.
    Додати сіль, молоко і цедру і ще раз ретельно перемішати.
    Потім додайте всю борошно і замісіть м'яке і еластичне тісто.
    Розкачайте тісто в пласт товщиною 0,5 см, наріжте його на смужки і кожну смужку скачайте пальчиками в трубочку.
    Покладіть їх на пергаментний папір і випікайте 15 хвилин при 180 градусах, до золотистого кольору.
    Остудіть і їжте! Сирний смак виявиться, коли вони охолонуть! У мене вийшло 45 паличок.

  • Інгредієнти:
    яйця - 4 шт.
    перець солодкий - 1 шт.
    часник - 1 зубчик
    червоне вино - 1\\2 склянки
    соус томатний готовий - 2 склянки
    оливкова олія - 1 ст. ложка
    насіння кмину - 1\\2 ч. ложка
    коріандр - 1\\2 ч. ложки
    перець чорний мелений, сіль за смаком
    Приготування
    Солодкий перець нарізати соломкою, часник порубайте. Підготовлені овочі з'єднайте і обсмажте на оливковій олії. Додайте кмин, коріандр, додайте вино і тушкуйте 2 хвилини.
    Введіть томат і зваріть соус до половини початкового об'єму, посоліть, поперчіть. У приготовленому соусі зробіть поглиблення, влийте в них яйця, прогрівайте їх до готовності. При подачі прикрасьте страву зеленню.

  • Опис: На прохання улюблених кухарчуків даю рецепт дуже смачних цукерок "Трюфеля", які анітрохи не поступаються фабричним! Спробуйте!
    Інгредієнти:
    темний Шоколад (3 плитки по 100 г) - 3 шт
    Молоко згущене (не варена) - 1 бан.
    Какао-порошок (для обсипання)
    Рецепт:
    Розтопити шоколад на водяній бані.
    Додати банку згущеного молока.
    Розмішати і охолодити при кімнатній температурі.
    Для дорослих можна додати 30-50 г будь-якого лікеру, наприклад Бейліс.
    Прибрати в холодильник до затвердіння маси, стежити, щоб вона не перетворилася на тверду брилу.
    Скачати кульки і обкачати в какао порошку.
    Виходить приблизно 50-55 цукерок.
    Приємного апетиту!

  • Інгредієнти:
    Лимон - 1 шт
    Сир твердий - 50-100 г
    Шоколад чорний (1/4 плитки)
    цукор-пісок - 3 ст. л.
    Рецепт:
    Лимон нарізати тоненькими кружечками, обваляти в сахарі з обох сторон.Сыр і шоколад натерти на дрібній терці.
    Лимонні кружечки викласти на блюдо, кожну скибочку посипати тертим сиром, потім тертим шоколадом (чим більше, тим смачніше).
    Поставити закуску в холодильник хвилин на 15.
    Потім подати до столу.

  • Фрукт маракуйя - плід страстоцвета съедобного.Maracuj - його португальське название.Внутри плоду багато насіння, мабуть, тому в Африці маракую називають гранадиллой, за схожість з іншим чудовим плодом-гранатом . В Австралії фрукт називають пассифлорой, в Малайзії та Індонезії - маркізою. Для англійців і американців маракуйя - плід пристрасті.
    Властивості маракуї
    Фрукт маракуйя - невеликий плід розміром з невеликий лимон або апельсин. Навряд чи він зможе зачарувати кого-небудь зовнішнім виглядом, але кисло-солодка серцевина припаде до смаку багатьом гурманам.
    Маракуйя - кисло-солодкий фрукт з легкою гіркотою і чудовим ароматом. На прилавках магазинів можна побачити плоди маракуї різного кольору - зеленого, жовтого, бузкового, пурпурного і навіть коричнюватого. Смак фрукта залежить не від кольору, а від ступеня зрілості. У зрілої маракуї шершава, потріскана шкірка, такі плоди більш солодкі, вони придатні для вживання в свіжому вигляді.
    Вирощують маракую в основному заради отримання соку, який у сумішах з іншими фруктовими соками повністю розкриває свої смакові якості. Сік маракуї додають у молочні продукти, соуси до морепродуктів, морозиво і кондитерські вироби. На його основі існує безліч рецептів коктейлів.
    М'якоть маракуї - відмінна добавка до фруктових салатів і морозива. Можна з'їсти її ложечкою, вибираючи насіння з свіжого плоду.
    Корисні властивості маракуї
    Як і інші екзотичні фрукти, маракуйя прийде нам на допомогу в холодну пору року і позбавить від вітамінної недостатності. Плід містить велику кількість вітаміну С, вітамін А, вітаміни групи В.
    Сік маракуї чудово вгамовує спрагу і знижує температуру.
    Клітковина, яку містить плід, допоможе при проблеми з травленням. Маракуйя надає легкий проносну дію, покращує роботу кишечника.
    Насіння маракуї їстівні, однак мають дію снодійного. Плід містить глюкозид пассифлорин, що забезпечує його заспокійливу дію на організм. З пасифлори виробляються медичні препарати седативної дії.
    Сік маракуї - чудовий косметичний засіб для підвищення тонусу шкіри. Він використовується в багатьох зволожуючих і що регенерують препаратах для шкіри.
    Чудовий запах маракуї не оминула увагою парфумерна промисловість.
    Плід маракуйя - символ літа, запального бразильського карнавалу. Впустіть у своє життя частинку яскравого тропічного сонця!
    www.GoodsMatrix.ru

  • Золоті кулі, кокетливо сяючих в зеленій новорічної хвої, можуть бути не тільки скляними, але і смачними, і ароматними. Мандарини, ці маленькі яскраві сонечка, з давніх пір стали для більшості росіян символом Нового Року і наближення дива.
    Мандарини - одні з найдавніших культурних плодів, відомих людству. Фахівці вважають їх батьківщиною Китайську імперію. Найбільше поширення мандарини отримали в Азії, Китаї та Японії.
    Сьогодні на прилавках магазинів ми можемо побачити різні сорти цих плодів, які сильно відрізняються один від одного.
    Види мандаринів
    Мандарини благородні - теплолюбиві аристократи. Це великі плоди жовтувато-помаранчевого кольору з крупнобугристой шкіркою.
    Танжеріни - італійські мандарини, трохи витягнуті помаранчево-червоні плоди з пухкої шкіркою.
    Уншиу, або сатсумы - наші рідні і звичні мандарини з дрібними жовто-помаранчевими плодами і тонкою шкіркою. Батьківщина уншиу - Японія, але, завдяки особливій холодоустойчивости, цей вид мандаринів вирощується в Абхазії та інших країнах чорноморського узбережжя. Ще одна назва уншиу - мандарин бессемянный, так як насіння в них - велика рідкість.
    Мандарин і апельсин
    Мандарини часто порівнюють з апельсинами з точки зору користі для здоров'я. І це порівняння майже завжди виявляється на користь більш великого побратима. На думку фахівців, це не зовсім справедливо. Мандарини володіють не менш корисними властивостями для нашого організму. До того ж багато хто забуває, що мандарин - не брат, а попередник апельсина.
    Мандарини містять клітковину, органічні кислоти, пектини і фітонциди. Хоча мандарин і поступається апельсину за кількістю аскорбінової кислоти, але також містить корисні речовини, необхідні для нашого здоров'я.
    Мандарини, так само, як і інші цитрусові, рекомендуються як вітамінного кошти в періоди вітамінної недостатності.
    Мандарини - хороший засіб для полегшення стану при простудних захворюваннях. Мандариновий сік відмінно вгамовує спрагу при підвищеній температурі.
    Завдяки вмісту синефрина, мандарини надають лікувальну дію при бронхітах, так як мають противоотечными властивостями.
    Мандарини сприяють нормалізації обміну речовин, покращують апетит.
    Мандарини мають достатньо сильною протигрибковою активністю. Свіжий мандариновий сік сприяє лікуванню шкіри і нігтів від деяких видів грибкових захворювань.
    Мандарини: протипоказання
    Мандарини небажано вживати страждаючим захворюваннями нирок.
    Мандарини надають подразнююча дія на слизисту оболонку шлунку і кишечника, тому їх вживання протипоказано при гастритах з підвищеною кислотністю, виразковій хворобі, запальних захворюваннях кишечника.
    Мандарини: новорічні подарунки своїми руками
    Мандарини не тільки можуть прикрасити наш стіл як смачного десерту. Ці плоди можуть служити невичерпним джерелом ідей для новорічних подарунків, зроблені своїми руками.
    У зв'язку з глобальним поширенням Інтернету, дуже популярними стали смайлики - жовті кульки з усміхненими смішними пика. Висловіть свої емоції за допомогою оригінальних мандаринових смайликів! Розмалюйте новорічні плоди забавними мордочками, повісьте їх на ялинку, подаруйте друзям.
    Мандарини, смачні веселі плоди, обов'язково винагородять вас і ваших близьких, відмінним здоров'ям і гарним настроєм.

  • Для приготування варення Вам знадобиться:
    апельсин - 6 шт.;
    лимон - 4 шт.;
    імбир (свіжий) - 200;
    цукор - 1.5 кг;
    вода - 1л
    Лимони і апельсини дуже добре вимити, бажано щіткою. Апельсини нарізати четвертинками, кожну четвертинку нарізати в поперек на тонкі скибочки. Лимони нарізати тонкими скибочками.
    Кореневище імбиру очистити (зрізати овощечисткой тонку шкірку), нарізати тонкою соломкою. Перекласти скибочки апельсина і лимони в контейнер хлібопечі, додати імбир, влити воду і включити режим 'Варення'. Проварити один раз. Додати цукор і залишити на ніч. Проварити другий раз. Варення готово. Розкласти по банкам і зберігати в холодильнику.

  • Сам процес приготування не трудомісткий, і не довгий. Єдине, що готові вони будуть тільки через 8 годин, так як повинні настоятися і просочитися. Але якщо ви приготуєте сирні кульки увечері, то на сніданок їх можна вже буде продегустувати.
    Спосіб приготування:
    * Зі свіжого молока слід приготувати сир або, як він називається в індії, мовою хінді - панір.
    В індії такий сир називають зовсім не сиром, а домашнім сиром.
    Виливаємо в каструлю молоко і доводимо до кипіння. Після того, як молоко закипіло, робимо поменше вогник і поступово, помішуючи, вливаємо 2 ст. ложки лимонного соку. Молоко почне згортатися, що нам потрібно. Через 1-2 хвилини, коли сир буде готовий - зливаємо все наше молоко в сито, проложенное марлею. Сироватка стече, а сирок залишиться. Тепер сир у ситі і в марлі промити в теплій проточній воді, вичавлюємо відкладаємо в бік.
    Тепер готуємо сироп. У каструлю наливаємо 4,5 чашки води і висипаємо 1,5 чашки цукру. Ставимо на вогонь.
    Поки сироп готується - повертаємося до нашого сиру. Всю цю масу, яка у нас вийшла (не бійтеся, що мало - так і повинно бути) гарненько замішуємо, до отримання однорідної тістоподібної маси. Розділяємо на 9-10 частин і катаємо в долонях кульки, величиною з невеликою волоський горіх. Постарайтеся, щоб кульки були рівними, без тріщин.
    Поки ви ліпили кульки, сироп повинен був приготуватися. Тепер у киплячий сироп акуратно викладаємо кульки, закриваємо кришкою і варити 10-15 хвилин. Простежте, щоб при укладання кульок в каструлю, вони там плавали вільно, так як після варіння вони розбухнуть в 2-3 рази.
    Кульки поварили, виловили ополоником з каструлі в миску, залили тим же сиропом, остудити і прибрали в холодильник на 3-4 години або на ніч.
    При подачі на стіл, расгуллу виловити з сиропу і покласти на тарілку.
    Приємного апетиту!

  • Готувала-готувала я всілякі фруктові і овочеві пюре в блендері, сік додавала, придумувала різні рецепти, навіть у новорічному кулінарному конкурсі брала участь з цим напоєм. І не знала, що носять ці чудові легкі хмарини ніжного пюре таке незвичайне заморське ім'я - смузі.
    Смак і консистенція десерту - з далекого дитинства, коли слово «блендер» ще не придумали, до російського слуху воно не долетів. Дбайливі європейці зрозуміли, що можна змішати протягом декількох секунд кілька різних продуктів, разом збити їх потужним міксером - і вийде повноцінний сніданок, пізній обід або вечерю.
    Смузі… Які асоціації викликає у вас це слово? Smoothie («смузі») - ніжний, вкрадливий. Смайлик з хитрою посмішкою, обірвана нотка, змазана пінка. Дивна назва. Як же це може звучати українською?
    Дуже смачний густий напій, страва, десерт, коктейль, шербет. Все залежить від того, що вкладеш в посудину для суміші. Для його приготування потрібно всього кілька вільних хвилин, відповідні продукти, що працює блендер і величезне бажання створити черговий кулінарний шедевр.
    Життя на бігу змусила переглянути ставлення до багатьох речей. Прискорюється темп, прискорюється життя, і їжа потрібна швидка. Налив окропу, кинув пакетик, розчинив кубик і… Викопав ложкою собі шлях до лікарні…
    Смузі готується швидко, а замінює собою цілу трапезу. Збийте банан з полуницею або журавлиною, додайте молоко або йогурт, вмішайте мюслі. Джерело поживних речовин і вітамінів.
    Яблучний сік, сік селери, моркви, знежирений йогурт, м'якоть манго - і вже готовий смузі для тонкої талії. Для богатиря рекомендую приготувати протеїновий смузі - будь-які улюблені фрукти або овочі подрібнюються блендером, наприкінці вбиваються два сирі яйця від здорової курки.
    Підсильте смузі вітамінами - сік чорниці, грейпфрута, лимона. В'язка основа - подрібнена горіхова маса, мед, сироп, молоко, йогурт - плюс натуральний сік, плюс м'якоть фруктів або овочів. Політ фантазії не обмежений. Демократичне страви на будь-який смак і гаманець. Що росте на грядках зараз? Що чекає своєї години в холодильнику? У блендер!
    Вжик-вжик, переливаємо у високий келих, фужер, креманку, прикрашаємо ягодкой, шматочком фруктів, посипаємо горіховою, шоколадною, кокосовою стружкою - ммм! Обов'язково тягнемо смузі через товсту трубочку, оперуємо ложкою. Феєрверк смаку!
    Змінили склад - стало страва низькокалорійним, але не менш корисним. Посилили калоріями - повноцінний сніданок для чоловіка. Як зручно отримувати вітаміни прямо ложечкою, з креманочки! Не ковтати аптечні таблетки і порошки, а насолоджуватися мудрістю самої природи.
    Мої найулюбленіші, прості рецепти смузі
    Банан збиваю зі свіжими або розмороженими полуничками. Їх знадобиться штук п'ять-шість. Всі! Іноді полуницю замінюю журавлиною, плюс склянка апельсинового соку.
    Відкладіть справи, приготуйте смузі прямо зараз і заспівайте но його смішне назва:-М-У-З-І… Музика захвату! Дозвольте собі хоч зрідка побути дитиною, поласувавши корисним десертом.
    Автор: Жанна Магіня