Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Заготівля ягід без додавання цукру.
    Ягоди полуниці (суниці) перебрати, промити в холодній воді, дати воді стекти.
    Підготовлені ягоди щільно викласти в банки, залити кип ’ ячою водою так, щоб вона покрила ягоди.
    Накрити прокип ’ яченими кришками і поставити в каструлю з підігрітою водою для стерилізації.
    Стерилізувати банки: півлітрові - 10 хвилин, літрові – 15 хвилин.
    Після стерилізації банки відразу закатати і охолодити.

  • Цей десерт - самий відомий португальський десерт. Вершкові тістечка готують там тільки в одному місці в Лісабоні, а рецепт їх велика-велика таємниця. І скільки б ми не експериментували, у нас буде лише їх імітація. Я готувала ці тістечка за рецептом, який мені надіслала одна знайома - Ганна, що живе в Португалії.
    Ганна у рецепті пише про листковому тесті, але брала своє улюблене домашнє рублене тісто. Вірніше, ті обрізки, які у мене залишаються після приготування пирога (все стане зрозуміло, якщо Ви подивіться, як приготувати тісто рублене http://bloggourmet.r/?p=335).
    Так ось ці обрізки я скатываю в кульки і замораживаю, а коли їх накопичиться достатньо, щоб щось спекти - печу. Але якщо готувати тістечка «з нуля» то для 12-15шт знадобиться приблизно половина рецепту рубленого тесту.
    Інгредієнти (на 12-15шт):
    половина рецепту рубаного тесту
    30 гр. муки
    250мл молока
    цедра одного лимона
    половина ч.л. кориці (або 1 паличка кориці)
    250 гр цукру
    125 мл води
    4 жовтки
    Тісто скатуємо ковбасою, а потім нарізаємо на шайбочки, діаметром приблизно 3-4см і товщиною 2 см.
    Руками розминаємо в коржі, які вкладаємо в комірки форми для кексів (або форми для кошиків, або вогнетривкі керамічні чашечки-кокотницях). Розминаємо у формі, щоб отримати кошики.
    Поки прибираємо в холодильник і починаємо займатися начинкою.
    Борошно розводимо в 50 мл молока. Інше молоко півдня. Коли молоко почне «ворушитися», тобто вже збереться закипати, кладемо цедру лимона і корицю. Доводимо до кипіння, і, постійно помішуючи, тонкою цівкою вливаємо молоко з борошном. Знову доводимо до кипіння, не перестаючи заважати. У нас виходить досить густий крем.
    Трохи охолов крем проціджуємо через сито, щоб видалити цедру (і корицю, якщо використовуєте паличку).
    В іншій каструлі заливаємо цукор водою і доводимо до кипіння при частому помішуванні. Даємо покипіти близько 3 хвилин, помішуємо, щоб цукор розчинився весь. Вливаємо цукровий сироп тоненькою цівкою в крем, помішуючи. Ставимо крем.
    Коли крем охолоне, додаємо в нього жовтки і добре збиваємо.
    Далі ми повинні вже накладати крем у формочки, але у мене він був дуже рідкий, і я знову поставила його на дуже маленький вогонь.
    Помішуючи, довела до легкого кипіння і загустила таким чином.
    Тільки потім розклала у формочки.
    Ставимо форми в нагріту до 220гр духовку на 15-20 хвилин.
    Перед подачею посипаємо корицею і цукровою пудрою.
    Приємного апетиту!

  • Десерт із сиру я можу сміливо приписати до одного з найбільш вдалих експериментів з кількох причин.
    по-перше, хоча він на перший погляд зовсім простий і готується швидко, нехай вас ця простота не бентежить - на смак виходить дуже смачно.
    А по-друге, він дійсно готується дуже швидко і просто, займає зовсім мало часу і при цьому підійде на сніданок дітям, і в тому числі як святковий страви гостям.
    Вам буде потрібно:
    Сир - 2 пачки (500 г),
    Кокосова стружка - 1 пакетик,
    Цукор - на ваш смак,
    Сметана - 2-3 ложки, головне, щоб сир не був рідким,
    Мигдаль - це на любителя, мені більше сподобалося без горіхів, але можна для різноманітності горіхи і додати.
    Процес приготування сирного десерту з кокосом, як я і писала, зовсім простий.
    Перемішують сир з цукром і сметаною і робите середнього розміру кульки.
    На любителя можна всередину додати горіх.
    Обваляємо сирні кульки в кокосовій стружці.
    І сирний десерт майже готовий. Потрібно поставити його на кілька хвилин у холодильник і можна приступати до поїдання!
    Так, головне, щоб сир не був кислим і був м'яким. Якщо він твердих, необхідно гарненько розім'яти, щоб не було грудок.
    Думаю, можна спробувати зробити такий десерт не просто зі звичайного сиру, а з солодких сирків.
    Сама не пробувала, але думаю, що вийде так само дуже смачно.
    Приємного апетиту, Алиса Волзька

  • Інгредієнти:
    по 150 гр. ягід малини, смородини, чорної і червоної смородини
    150 мл молока
    2-3 ст.л цукру
    2ст.л. меду
    Ягоди збити в блендері, додати молоко, мед і цукор, ще раз все збити і розкласти по

  • Сорбет, звичайно, дискредитує інші десерти простотою приготування. Фактично, це фруктове морозиво, тільки дуже легкий, майже заморожений сік. Популярний сорбет лимонний, люблю його всією душею, але домашні неслухняні, і довелося готувати полуничний.
    Втім, чому довелося? Полуничний сорбет - відмінне завершення будь-якого вечері. Можна навіть приготувати трохи більше - нехай собі коштує в морозилці, сорбет зайвим не буває.
    Інгредієнти (4 порції):
    0,5 кг. замороженої полуниці
    1/3 ст. води
    1/3 скл. цукру
    Розморозьте полуницю і подрібніть її в блендері до однорідності. Поставте воду в каструлі на невеликий вогонь, додайте цукор, і, постійно помішуючи, намагайтесь його повного розчинення. Доведіть сироп до кипіння, проварити ще хвилини дві-три, зніміть з вогню і остудіть.
    З'єднайте сироп і полуницю, розмішайте, перелийте в контейнер і приберіть в морозилку. Сорбет буде застигати три години, при цьому бажано кожні півгодини діставати його з морозилки і перемішувати для того, щоб не утворювалися великі шматки льоду.
    При подачі сформуйте кульки за допомогою спеціальної ложки для морозива, кнелі з французької методі за допомогою двох звичайних ложок, або перекладіть в вазочки як є - сорбет вийде безформним, але дуже смачним.

  • Інгредієнти тісто:
    5-жовтків,
    сода на кінчику ножа,
    щіпка солі,
    1-ст.ложка горілки,
    борошно скільки візьме тісто,
    сироп:
    2-ст. ложка цукру,
    2-ст. ложки меду.
    Замісити тісто і дати йому подихати. Потім розкачати коржики і нарізати соломкою. Обсмажити в киплячому маслі.
    Сироп: на водяній бані розтопити цукор з медом, довести до кипіння. Готовність сиропу перевіряю так: у холодну воду капаю кілька крапель сиропу і потім спробувати це, як кажуть на зубок. Якщо сироп відстає від зубів відразу-він готовий.
    Потім соломку перемішати з сиропом, надати чак-чаку будь-яку форму і прикрасити що є у вас в наявності родзинками, курагою.

  • Інгредієнти:
    * Пластівці вівсяні - 0.5 стак.
    * Йогурт (без добавок, краще домашній) - 200 мл
    * Чорниця (свіжа або заморожена) - 1 склянка.
    * Сироп ягідний (або мед) - 2 ст. л.
    * Молоко (або будь-який фруктовий сік) - 200 мл
    * Лід (за бажанням)
    Рецепт:
    Вівсяні пластівці перемішуємо з йогуртом і залишаємо в холодильник на ніч для розм'якшення.
    На наступний день викладаємо суміш в чашу блендера, додаємо чорниці (у мене заморожена) і сироп. Подрібнюємо все в блендер пюреобразного стану.
    Потім додаємо рідина (в нашому випадку - молоко, але можна і сік) і знову змішуємо в блендері до однорідності. При бажанні можна додати лід, але так як чорниця у мене заморожена, такої необхідності не було.
    Розливаємо в стаканчики і говоримо "НІ!" весняного авітамінозу!
    Ксюшелла

  • Полуничний сорбет ми з вами вже готували, тепер приготуємо лимонний. Якщо подати кілька кульок сорбету, приготованого з різних фруктів, вони будуть відтіняти смак один одного, і вийде просто здорово.
    У кожного свої взаємини з кислим смаком лимона, так що не соромтеся експериментувати з пропорціями рецепту. Нижче я навів кілька рекомендацій про те, як налаштувати смак десерту під ваші уявлення про те, яким повинен бути справжній лимонний сорбет.
    Інгредієнти (4 порції):
    1 ст. води
    1 скл. цукру
    1 ст. лимонного соку
    1 ст.л. лимонної цедри
    щіпка солі
    Вичавіть лимонний сік (1 стакан соку - це десь 5 лимонів) і натріть цедру (1 столова ложка цедри вийде з пари лимонів). Поставте каструлю з водою та цукром на середній вогонь і, помішуючи, доведіть до кипіння. Переконавшись, що весь цукор розчинився в сиропі, зніміть його з вогню, додати лимонну цедру і дайте спокій хвилин на десять.
    Сироп процідіть, дайте йому охолонути, замішати лимонний сік, додайте щіпку солі, перелийте в контейнер або миску і приберіть в морозилку. Лимонний сорбет буде замерзати довше, ніж полуничний, кілька годин, і якщо ви знайдете час пару раз перемішати його, щоб не утворювалися великі шматки льоду, буде просто чудово.
    Такий сорбет добре подавати невеликими порціями між подачами страв, щоб освіжити смакові рецептори, на зразок того, як це робить маринований імбир в суші-барах. Якщо ж ви вирішите подати сорбет як десерт, і особливо - без супроводу сорбету з інших ягід і фруктів, лимонний сорбет може резонно здатися вам дуже кислим. В цьому випадку є кілька способів виправити смак:
    * Використовуйте більше води (але не цукру, оскільки солодкість і кислота відтіняють один одного, і надлишок чого одного неважливо позначиться на смаку сорбету).
    * Замініть половину або весь сік лимона соком менш кислого лайма.
    * Нарешті, до соку лимона можна додавати сік інших цитрусових, скажімо, грейпфрута або апельсина, хоча від лимонного сорбету в цьому випадку залишиться досить мало.
    Зрозуміло, скористатися цими порадами потрібно в процесі приготування, але пари раз цілком вистачить, щоб визначитися з ідеальними пропорціями, які підходять саме під ваш смак.

  • «цубуан» «адзукі»:
    * 2 чашки помитих дрібних бобів
    * 3/4 чашки цукру
    * 1/2 чайної ложки йодованої солі
    Трохи води, щоб легше було формувати рисові кульки
    Боби помістити в каструлю і замочування у воді протягом 24 часов.Воду вилити, боби залити свіжою водою так, щоб вона тільки покривала боби. Довести до кипіння і дати покипіти хвилину. Воду злити. Залити інший холодною водою. Процедуру повторити (довести до кипіння, дати покипіти, вилити воду). Подвійне кипіння надає бобів кращий смак і аромат.
    Додати цукор, сіль, налити воду, щоб вона приблизно на 2 см була вище бобів. Нехай закиплять, а потім зменшити вогонь і варити боби до повної готовності, поки вони не розваляться. При необхідності підливати воду.
    Розім'яти боби в пюре, якщо необхідно можна додати солі трохи більше.
    Приготувати рис звичайним способом, у розрахунку води на 3 чашки звичайного рису.
    Готовий рис трохи остудити. Теплий рис покласти у великий поліетиленовий пакет. Щільно загорнути пакет, по можливості видаливши з нього весь повітря. Стискати місити або бити рис, поки він не перетвориться в однорідну масу, але серед якої все ще можна побачити деякі зернятка. Такий стан називається ханцуки або полуразбитое моті. Моті розділити на 24 рівні частини.
    Кожен сформований кулька обгорнути поліетиленовим пакетом, на якому вимазана цубуан. Якщо кулька виглядає кумедно, його можна підкоригувати після розгортання пакету.
    Один з варіантів покриття моті:
    * 3-4 столових ложок «курогама» або насіння кунжуту
    * 1 столова ложка цукрової пудри
    * щіпка солі
    У цьому випадку пастою цубуан заповнити моті, вірніше моті зібрати навколо пасти, так само як надходять у випадку з онігірі. Таку овальну форму називають «тавара-гата» або «форма рису у вигляді стосу»
    Ну і, нарешті, сервірувати стіл, на якому ботимоти або охагі у супроводі зеленого чаю і насолоджуватися, захоплюючись квітучої навесні або прекрасною сумною восени.
    Елла Михайленко

  • Стандартний варіант цукрової глазурі. Як рідини береться лимонний сік. Виходить приємний баланс між солодким і кислим.
    Інгредієнти:
    100 г цукрової пудри,
    15~20г лимонного соку (3~4 ч ложки)
    Цукрову пудру просіяти через ситечко.
    Влити 3 ч ложки лимонного соку.
    Розмішати дуже швидкими і енергійними круговими движениями.Получится досить густа біла маса.
    Якщо потрібно, щоб глазур була рідині, поступово, по 0,5 г ложки, додати до неї додатковий лимонний сік або воду.
    Припинити вливати рідина, коли глазур стане потрібної густоти й плинності.