Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Приголомшливий десерт з шоколадно-молочно-мигдальним смаком! Дуже раджу!
    Інгредієнти:
    Масло вершкове - 25 г
    Яйце - 6 шт
    Цукор - 155 г
    Борошно - 70 г
    Какао-порошок - 15 г
    Мигдаль - 100 г
    Молоко - 250 мл
    Желатин (в пластинках) - 4-5 шт
    Амаретто - 3 ст. л.
    Вершки (для збивання) - 200 мл
    Рецепт
    Духовку нагріти до 180 градусів.
    Тісто: 3 яйця збити з 75 г.сахара в піняву масу, додати борошно, какао і розтоплене масло. Деко застелити промасленим папером і викласти рівномірно тісто, випікати 10-12 хвилин.
    Дрібно порізаної на платівки мигдаль підсмажити на сковороді.
    Перекласти в каструлю, залити молоком і дати закипіти, зняти з вогню, накрити кришкою і залишити на 30 хвилин.
    Готовий корж обережно викласти на рушник посипане цукром і зняти папір. Дати охолонути і порізати на шматки за розміром форми (форма розмірами 23*7,5 см і 7 див. у висоту).
    Форму вистелити харчовою плівкою і викласти заготовки.
    Замочити желатин в холодній воді і залишити для набухання, молоко з мигдалем подрібнити блендером, добавитьреклама"Амаретто" - якщо є, 3 жовтки і 60 г цукру.
    Варити на водяній бані весь час збиваючи віночком до кремового стану, близько 10 хвилин. З желатину ретельно прибрати воду і додати його в гарячий крем, ретельно заважати поки желатин повністю не розчиниться.
    Поставити каструльку з кремом в крижану воду і заважати поки не почне густіти.
    Збити вершки, окремо білок збити з дрібкою солі і додаючи ще 20 грамів цукру збити в густу піну. Спочатку вершки а потім і білки додаємо в крем.
    Готовий крем викладаємо у форму з коржем.
    Накриваємо останнім шматочком, потім плівкою і ставимо в холодильник на 4 години.
    Виймаємо з форми і посипаємо цукровою пудрою.
    Приємного апетиту!

  • Інгредієнти:
    * Молоко пряжене) - 200 мл
    * Цукор - 150-200 г
    * Мед - 2 ст. л.
    * Масло вершкове - 30 г
    * Ванілін - 1 пач.
    Приготування
    У мисочку скласти всі інгредієнти і залити топленим молоком.
    Варити на середньому вогні приблизно 30 хвилин, постійно помішуючи.
    Готова маса повинна бути густий, з яскравим карамельним кольором.
    Щоб іриски вийшли красивими, я беру формочки для льоду (підгледіла на якомусь кулінарному сайті)
    Їх потрібно трохи змастити олією.
    Потім розливаємо масу і прибираємо в морозилку на 30 хвилин.
    Саме час заварювати чай або каву і закликати всіх до столу!
    Приємного апетиту!
    Автор: LadySweet

  • Малиновий конфітюр - прекрасна альтернатива трохи надоевшему, але дуже корисного малиновий варенью. Готовий конфітюр зберігає всі вітаміни завдяки мінімальному часу термічної обробки ягід.
    Рецепт конфітюру заснований на поєднанні ягід (фруктів) і желейного цукру в пропорції 1:1. Важливо, що желирование відбувається за рахунок натурального яблучного пектину без застосування штучних добавок.
    Сам процес приготування конфітюру займає зовсім небагато часу. Моя нещодавня знахідка - малиновий конфітюр з цільними ягідками суниці. Суниця надає малиновий конфитюру незабутній аромат.
    Секрет приготування полягає в тому, що самі ягоди суниці додаються у вже готовий малиновий конфітюр і акуратно перемішується.
    Відразу закочується в жерстяні банки під кришки.
    Для початку підготуйте чисті стерилізовані банки.
    Стерилізувати їх простіше всього на решітці в духовці, перевернути догори дном. При температурі 100-110 градусів вистачить всього 10 хвилин.
    Рецепт приготування малинового конфітюру з суницею дуже простий:
    Інгредієнти:
    Ягоди малини - 5 літрів
    Ягоди суниці - 1 літр (можна більше),
    Желюючий цукор - 2-2,5 кілограма.
    Спосіб приготування:
    Ягоди малини перебрати (не мити) і змолоти на м'ясорубці або в блендері.
    Помістити в емальований посуд, довести до кипіння і варити 10 хвилин.
    Для того, щоб малиновий конфітюр був більш темного кольору - проваріть його ще 10 хвилин на невеликому вогні.
    Потім всипте желюючий цукор і ретельно перемішайте.
    Отриману суміш знову доведіть до кипіння і всипте суницю.
    Після цього варити конфітюр потрібно всього 2-3 хвилини.
    Швидко розлийте малиновий конфітюр з гарячим стерилізованим банкам і закатати.
    Банки потрібно перевернути догори дном.
    Потім наш смачний конфітюр потрібно гарненько обгорнути і залишити в такому стані до повного охолодження.

  • Інгредієнти:
    * полуниця - 250 г;
    * жовтки курячого яйця - 6 штук;
    * білки курячого яйця - 3 штуки;
    * цукровий пісок - 100 г;
    * вершки 35% жирності - 200 г;
    для прикраси:
    * полуниця - 100 г;
    * листя м'яти.
    Полуницю перебрати, очистити від плодоніжок, ретельно промити у воді і обсушити. Ягоди змолоти в міксері до отримання пюреобразной маси.
    Яєчні жовтки і цукор збити до білого, додати в полуничне пюре.
    В окремих мисках збити охолоджені вершки і яєчні білки, додати в полуничне пюре, перемішати лопаткою або вінчиком так, щоб маса залишалася повітряної.
    У пластиковий контейнер перелити отриману масу, рівномірно розподілити. Поставити в морозильну камеру на 4-5 годин.br/>Заморожену масу дістати з морозильної камери. Розкласти порційно у вигляді кульок з допомогою спеціальної ложки для морозива. Прикрасити ягоди полуниці та листочками м ’ яти.

  • Ласощі доперестроечного періоду, коли цей сир можна було тільки привезти з Москви або купити з переплатою в кооперативному магазині.
    При приготуванні такого сиру результат практично завжди різний - то сир виходить текучою, то творожистым (крупитчатым), то твердим і з дірочками. Закономірність я так і не зрозуміла, але з домашнього сиру (із сільського молока) сир виходить набагато краще, ніж з магазинного сиру.
    СКЛАД:
    1кг сиру,
    л молока,
    2 яйця,
    1 ст. ложка з гіркою солі,
    1/4 ч ложки соди,
    1/2 ч. ложки цукру,
    50г вершкового масла,
    спеції за смаком (чорний перець, кмин, коріандр, хміль-сунелі і т.п.)
    При використанні магазинного сиру:
    В алюмінієвій каструлі влити молоко і покласти сир. Добре розмішати.
    Нагрівати на середньому вогні до температури трохи вище температури тіла, тобто рідина має відчуватися трохи горячеватой.
    Не перегрівати, інакше сир перетвориться на тверді сухі комочки.При нагріванні масу постійно розмішувати плавними рухами, проводячи ложкою по дну каструлі, щоб сир не прикипав до дна.
    Отриману масу вилити в друшляк, застелений щільної тканью.Ложкой помішувати сирні згустки, поки вся сироватка не сцедится.
    Сир повинен бути як можна більш сухим, для цього його можна покласти під прес.
    При використанні домашнього або сільського сиру:
    Сир загорнути в щільну тканину, покласти в друшляк і зверху покласти вантаж. Залишити на 1~2 години.
    Підготовлений сир ретельно розмішати з яйцями, сіллю, цукром і содою.
    В алюмінієвій каструлі розтопити масло і викласти сирну смесь.Поставить на середній вогонь і при постійному помішуванні розплавити до однорідної рідкої маси. До кипіння не доводити.
    Зняти каструлю з вогню. В рідку масу додати специи.При бажанні можна покласти волоські горіхи, дрібно порізаний болгарський перець, смажені гриби, подрібнену зелень і інші смакові добавки.
    Для додання сиру червонуватого кольору можна додати мелену паприку, жовтого кольору - куркуму, для зеленого - кріп або петрушку.
    Вилити сир у форму і охолодити до кімнатної температуры.После цього прибрати в холодильник мінімум на 6 годин.

  • Склад:натуральний йогурт (без добавок) - 100 г (~3 столових ложки),
    молоко (~3,5% жирності) - 1 літр
    * Не використовуйте молоко тривалого зберігання
    Приготування
    Молоко налити в каструлю, довести до кипіння, періодично помішуючи, дати закипіти і зняти з вогню.
    Остудити молоко до температури ~30С (молоко має бути теплим, але не гарячим).
    В окремій мисці або склянці з'єднати 3 столових ложки йогурту з 5 столовими ложками теплого молока і добре перемішати.
    В тепле молоко влити суміш з йогурту з молоком і добре розмішати.
    У відповідну глибоку форму для запікання помістити кілька чистих, сухих порційних форм (можна використовувати маленькі баночки від дитячого харчування або дві 0,5 літрових скляних банки).
    Влити в форму теплу воду, щоб вода доходила приблизно до половини висоти форм (воду вливати акуратно, щоб бризки не потрапляли в підготовлені форми).
    Розлити молочно-йогуртову суміш по формах.
    Затягнути форму харчовою плівкою і поставити в тепле місце на 4-5 годин (йогурт повинен перебувати в стані спокою, формочки бажано не трясти).
    * Дуже зручно як "теплого місця" використовувати духовку. Злегка нагріти Духовку (щоб було трохи тепло, але не гаряче), потім підігрів відключити і поставити в духовку форму з йогуртом.
    Після закінчення ~4 годин перевірити йогурт. Якщо суміш загусла, але йогурт все ще недостатньо щільний, потрібно залишити ще на деякий час дійти (йогурт, бажано, не перетримати в теплі, інакше він перекисне).
    Готовий йогурт прибрати в холодильник.
    Можна після приготування відкласти 3 столових ложки приготованого йогурту для наступної закваски.
    готовий йогурт,-смаку можна додати трохи цукру і свіжих (або розморожених) ягід чи фруктів.
    За бажанням, можна приготувати не солодкий йогурт, змішуючи його з дрібкою солі, дрібно подрібненим часником, і рубаною зеленню.

  • Інгредієнти:
    1 кг суниці
    1 кг цукру
    1 склянку води
    1-2 г лимонної кислоти
    Підготовлені ягоди покласти в каструлю, додати воду, на слабкому вогні довести до кипіння, накривши кришкою.
    Проварити протягом 5 хвилин, потім протерти через сито. Отримане пюре змішати з цукром, потім на слабкому вогні довести до кипіння і варити 20-25 хвилин, безперервно помішуючи.
    Перед закінченням варіння додати лимонну кислоту.
    Фасувати в банки в гарячому вигляді.

  • Попкорн зазвичай асоціюється у нас з походами в кіно або цирк, тому багато хто думають, що зробити його складно, і тут необхідно якесь складне спеціальне обладнання. Але насправді це чудове страву можна запросто приготувати в домашніх умовах, головне мати під рукою трохи кукурудзяних зерен і відповідну посуд.
    А далі все залежить від Вашої фантазії, адже попкорн може бути яким завгодно - солодким, солоним, шоколадним, горіховим і навіть яблучним.
    Вам знадобляться:
    таку кількість кукурудзяних зерен, щоб вони покрили дно кастрюлирастительное масло (приблизно 1/3 від обсягу зерна)
    сіль - за смак
    Каструлю середніх розмірів ставимо на сильний вогонь і добре нагріту каструлю вливаємо рослинна олія.
    Масло - бажано кокосове або кукурудзяна, але в жодному разі не вершкове - розігріваємо на сильному вогні до 200-220°C.
    Кладемо в каструлю кукурудзяні зерна і додаємо сіль. Щільно закриваємо кришкою і обережно струшуємо каструлю.
    Нікуди не йдучи, тримаємо каструлю на великому вогні, поки не почуємо гучні звуки.
    Перемикаємо вогонь на середній і через декілька хвилин, коли удари припиняться, знімаємо каструлю з плити.
    Попкорн готовий.

  • Гарячі бутерброди з сиром чи не самий улюблений делікатес мого дитинства. Вранці або ввечері, з гарячим чаєм (неодмінно солодким!), я з задоволенням уминав парочку таких бутербродів, так і зараз час від часу улюбленця себе цим чудовим стравою, щоб згадати дитячі роки.
    Але в суті, гарячі бутерброди з сиром - це дуже просто. А що, якщо трохи ускладнити їх? Хоча ніяких велосипедів винаходити ми не будемо - просто візьмемо старі, давно перевірені поєднання і перетворимо їх в гарячі бутерброди.
    Козиний сир, мед, волоські горіхи
    2 порції
    2 скибочки білого хліба
    100 г м'якого козячого сиру
    1/2 ч.л. гострої паприки
    2-3 ст.л. меду
    1-1,5 ст.л. рубаних волоських горіхів
    Злегка підсушіть хліб в духовці (надалі ми теж будемо робити це для того, щоб хліб був саме таким, яким ми любимо у гарячих бутербродах - хрустким і трохи золотистим). Покладіть на нього крихти козиний сир, приправте дрібкою паприки та готуйте на грилі кілька хвилин, поки сир не почне трохи плавитися. Перед подачею полийте гарячі бутерброди медом і прикрасьте рубаними горіхами.
    Моцарелла, помідори, базилік
    2 порції
    2 скибочки білого хліба
    1 зубчік часнику
    100 р. моцарелли
    1 помідор
    пара гілочок базиліка
    Підсушений в духовці хліб як слід натріть часником. Викладіть на нього за кілька скибочок сиру і помідорів і листя базиліка - все, як в улюбленому салаті “Капрезе”. Готуйте на грилі, поки моцарелла не почне плавитися, і подавайте, приправте сіллю, перцем і сбризнув оливковою олією (або простий заправкою - масло і лимонний сік або оцет).
    Сир із пліснявою, груші, рукола
    2 порції
    2 скибочки білого хліба
    1 груша
    100 г сиру з цвіллю
    жменю руколи
    1 ст.л. тертого пармезану (за бажанням)
    Злегка внахлест викладіть на підсушений білий хліб грушу, нарізати тонкими скибочками, а на неї - розламаний на шматочки сир із пліснявою. Готуйте на грилі до тих пір, поки блакитний сир не почне плавитися, а перед подачею водрузите на кожен бутерброд трохи руколи, прикрашеної оливковою олією або такий заправкою, як зазначено вище. Приправити перцем і, при бажанні, додайте трохи тертого пармезану.
    PS: Як випливає з назви, ці бутерброди слід є гарячими, так що якщо забажаєте готувати кілька різних, заздалегідь продумайте робочий процес. Зрозуміло, як акомпанементу буде доречний не тільки чай, але і що-небудь інше - а політ фантазії можна продовжувати до безкінечності, експериментуючи з різними сирами і їх поєднаннями. Може бути, ви вже відвідало натхнення?
    Автор: Олексій Онєгін

  • Сьогодні на прилавках магазинів з ’ являється все більше екзотичних фруктів, в назвах яких ми вже просто заплуталися. Останнім часом популярністю у споживачів користується такою фрукт як помело.
    Помело зовні дуже нагадує грейпфрут, а за смаковими якостями більше схожий на апельсин. За своїми розмірами помело, звичайно, перевершує грейпфрут в кілька разів і може досягати в діаметрі до 30см з вагою до 10 кг. Крім того, на відміну від грейпфрута, в ньому не відчувається гіркоти, м'якоть помело більш ніжна і ароматна. Цей фрукт може бути за кольором як зеленим, жовтим, так і рожево-червоним. Дещо відрізняється він і по своїм смаковим якостям, так жовтий помело більше схожий на апельсин, червоний – на грейпфрут, а зелений і зовсім віддає кілька хвойним ароматом.
    Вибирати цей фрукт необхідно по аромату (чим ароматнішою, тим краще виявиться на смак, тим він буде соковитіше і свіже!). Час дозрівання помело – лютий місяць.
    Батьківщиною помело вважається Китай. В Китаї і донині цей фрукт вважається символом благополуччя і процвітання, його китайці активно дарують один одному на Новий рік. В Європу цей фрукт потрапив в 14 столітті завдяки португальцям, а в Центральну Америку (Вест-Індію) насіння цього фрукта потрапили завдяки англійської капітанові Шеддоку, який доставив їх у 18 столітті з Малайзії. Саме завдяки капітану Шеддоку у деяких країнах помело більше відомий швидше під назвою «шеддок».
    нині помело вирощується в Ізраїлі, в Китаї, Таїланді, на Кубі, на Ямайці, в Мексиці і Колумбії, а також по всьому півдню Сполучених Штатів Америки.
    У чому користь помело?
    Помело – це багате джерело аскорбінової кислоти, вітамін А, ефірних масел, антиоксидантів, мікроелементів. Вважається, що завдяки вмісту вітаміну С і ефірних масел, помело сприяє боротьбі з вірусними захворюваннями. Завдяки липолитическому ферменту, що сприяє прискоренню розщеплення білків, помело використовується в різних дієт. Крім того, сік помело чудово вгамовує спрагу та також використовується при лікуванні гіпертонії (сік нормалізує тиск). Корисний помело і в профілактиці атеросклерозу. Антиоксиданти, що містяться в даному фрукті, перешкоджають появі різних ракових захворювань.
    З ніж їдять помело?
    Почнемо з того, що цей екзотичний фрукт можна просто як фрукт. Далі, помело дуже часто додають в різні фруктові салати, він використовується в якості начинки для випічки, при приготуванні мармеладу. Крім того, завдяки своїм унікальним смаковим якостям його ще можна додавати в різні соуси до м'яса, птиці та риби.
    Олена Бик (efamily.ru).