Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Оригінальний рецепт тарталеток з печінковим мусом, прикрашених зеленню
    * тарталетки
    * 20 перепелиних яєць
    * 20 помідорів чері
    Для печінкового мусу:
    * 500 г курячої печінки
    * 150 мл вершків 10-20%
    * 150 г моркви
    * 150 г цибулі
    * зелень, сіль, перець, рослинне масло - за смаком
    Інструменти:
    * 1 гострий ножик
    * 1 столова ложка
    * 1 склянку
    * мисочка
    * дерев'яна лопатка
    * блендер
    * дрібна терка
    * кулінарний шприц
    * блюдо для тарталеток
    * посуд сервіровки
    Рецепт:
    1. Дрібно нарізати цибулю. Моркву натерти на дрібній терці. Обсмажити цибулю на рослинній олії і додати моркву. Трохи обсмажити і викласти печінку. Смажити протягом 15-20 хвилин, при помішуванні. Остудити.
    2. Помістити в блендер готову печінка, влити вершки і подрібнити.
    3. Якщо немає блендера, можна печінка пропустити через м'ясорубку, потім додати вершки і перемішати.
    4. Додати до печінки зелень, посолити, поперчити і перемішати.
    5. Розрізати на дві частини помідори черрі і яйця. Викласти печінковий мус в тарталетки (кулінарним шприцом або ложкою). Яйця й помідори черрі - на мус. Прикрасити зеленню.
    Рада
    бажано Використовувати маленькі тарталетки. Можна замість черрі взяти звичайні помідори, нарізані невеликими шматочками, замість перепелиних яєць можна використовувати курячі. Виходить близько 40 невеликих тарталеток із зазначеної кількості інгредієнтів. Виходить дуже-дуже ніжним мус. Доповнюють смак черрі і перепелині яйця і надають тарталеткам яскравість.

  • Солодкий соус з вишні подається до млинців, пудингів, каш, вафлям.
    Інгредієнти:
    вишня - 500 г;
    цукровий пісок - 150 г;
    червоне вино сухе - 100 мл;
    вода - 300 мл;
    цедра лимона - 5 г;
    мелена кориця - ¼ чайної ложки;
    крохмаль - 15 г.
    Вишню промити, видалити кісточки. Кісточки залити водою, довести до кипіння, процідити. У відвар додати цукровий пісок, вишню, цедру лимона, корицю, вино.
    Довести до кипіння і варити 5-7 хвилин. Потім протерти через дрібне сито. Крохмаль попередньо розвести в невеликій кількості холодної води.
    Тонкою цівкою влити крохмаль в протертий вишневий відвар, перемішуючи віночком. Знову довести до кипіння і охолодити.
    Вишневий соус трохи загусне.
    Фото і рецепт: Господиня

  • Чудовий легкий і корисний сніданок, який сподобається і дорослим і дітям.
    Інгредієнти:
    сир нежирний (у мене 0%) - 140 гр;
    йогурт без добавок (грецький) - 170 гр;
    банан - 1 шт;
    заморожена малина;
    горіхи для подачі (опціонально).
    Дивна разграммовка з інгредієнти - не плід мого запаленої психопатичного уяви, а вага продуктів, розфасованих в упаковках. Така даність, друзі!
    Про малину нічого не пишу, тому що купую пачку (300-400 гр), размораживаю, засинаю цукром (див. нижче) і звичайно ж вся вона нам не знадобитися. Зате можна кілька днів їсти її також з сиром, з кашею або з грінками.
    Отже розморожену малину (разом з соком) засипаємо дрібним цукром (я використовую тростинний демерара). Мені достатньо на 300 гр 2 столові ложки. Ви дивитесь за смаком.
    Перемішуємо, даємо постояти.
    В блендер кидаємо банан.
    Туди ж відправляємо сир, йогурт. Пробиваємо до однорідного стану.
    При бажанні, ви можете розім'яти банан виделкою і перемішати всі продукти вручну...
    Мені з блендером більше подобається - більш гладка консистенція.
    Перекладаємо в миску. Кладемо зверху пару ложок малини.
    Посипаємо подрібненими горішками (у мене фундук).
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга

  • Друзі, іноді так хочеться чого-небудь смачненького, правда ж? А готувати лінь або часу немає. Тому пропоную вашій увазі рецепт "ледачого" Панчо. Мені здається, його люблять дуже багато! І виходить дійсно смачно! А в моєму випадку і паска не пропав!
    Інгредієнти:
    * готовий бісквіт - 2 коржа (або, як у моєму випадку - паску);
    * сметана жирна - 1 л;
    * цукор - 7 ст.л.;
    * ананас консервований - 1 банка;
    * волоські горіхи - 50 гр;
    шоколад - 50 гр (1/2 плитки).
    Ніж жирніше візьмете сметану, тим краще! У мене була 23% - виявилося жидковато.
    Збиваємо сметану дві хвилини. Потім всипаємо цукор і збиваємо ще п'ять хвилин до повного розчинення цукру.
    Ананас ріжемо на шматочки. Якщо ви купили одразу порізаний, то вам пощастило. У мене вдома був такий. До речі, вся банку мені не знадобилася. Я витратила 6 кілець.
    На сухій сковороді обсмажуємо горіхи хвилин п'ять, помішуючи, на невеликому вогні.
    Потім даємо трохи охолонути і рубаємо великим ножем.
    Ріжемо бісквіт (паска) на кубики розміром приблизно 1,5х1,5 см.
    Мачаємо кожен кубик в крем сметанний і викладаємо на тарілку шаром.
    Зверху посипаємо горішками.
    Викладаємо шматочки ананаса. І продовжуємо в тому ж дусі формувати шари. У мене вийшло ще дві, плюс верх з бісквіта.
    Відповідно завершуємо бісквітом.
    У мікрохвильовці розтоплюємо шоколад. (Можна, звичайно, і на водяній бані, але у нас "ледачий" торт, тому прагнемо до простоті). Я ставила на хвилину з потужністю 70%.
    З допомогою чайної ложки наносимо сітчастий малюнок і ставимо торт в холодильник.
    найсмачніше, звичайно ж, на наступний день, але ми не втрималися і приступили до поїдання через 2 години. Вийшло дуже смачно!
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна

  • Цей крем універсальна штука - можна до млинців подати, можна капкейки прикрасити, підійде і як прошарок для торта, оскільки досить товстий і відмінно тримає форму. Та й просто так, ложками, теж можна їсти. До того ж у складі крему немає дефіцитних жирних вершків або калорійного вершкового масла, готується він швидко і всього з трьох інгредієнтів за п'ять хвилин можна приготувати смачний десерт.
    Інгредієнти:
    Шоколад - 100 г
    Банан - 2 шт
    Апельсиновий сік (або мікс апельсинового і лимонного соку) - 50 мл
    Цукор - 3 ст. л.
    Приготування:
    Банани розім'яти в пюре за допомогою блендера, додати сік і цукор, проварити п'ять хвилин, постійно помішуючи.
    Зняти з вогню, додати шоколад, поламаний на шматочки
    Перемішуючи, дочекатися повного розчинення шоколаду.
    Розлити крем по банках або використовувати відразу за призначенням. Через кілька годин зберігання крем сильно густішає.
    Зберігається може до двох тижнів в холодильнику. З двох бананів і плитки шоколаду вийшло 300мл крему.
    Фото і рецет: ларьок

  • З ревенем у мене тільки одна асоціація: на дворі пізня весна, дід простягає мені стебло, тільки що відламані від великого, схожого на лопух листа, і на швидку руку очищений, я занурюю свої зуби в пiддатливу м'якоть ревеню і мимоволі морщуся від цієї кислої смакоти…
    Коли я пішов у школу і став виїжджати з міста в кращому разі на початку літа, ревінь-то зник з мого життя - і лише нещодавно цей могутній, з яскраво-червоною шкірою стебло зустрівся мені знову, на цей раз на магазинної полиці. До цього моменту я вже знав, що в Англії ревінь дуже люблять, вважаючи його улюбленим весняним фруктом, і готують тисячею способів.
    Що ж, я вирішив придумати тисяча перший - у цій страві ревінь готується та подається з полуничним соусом, солодкість якого відтіняє кислинку ревеню, і маскарпоне, покликаному врівноважити цей чудовий дует. Втім, у відсутність маскарпоне можна обійтися і звичайним вершковим морозивом, вийде нічим не гірше.
    2 порції
    300 р. стебла ревеню
    250 р. полуниці
    пара гілочок базиліка зеленого
    1 ст.л. бальзамічного оцту
    4 ст.л. цукру
    сиру маскарпоне або вершкове морозиво
    мигдаль
    пісочне печиво
    Варіння в сиропі - один з традиційних способів приготування ревеню, ми ж з вами замість сиропу використовуємо полуничний соус томління, в якому покращить ревінь і буде сприяти взаємопроникнення смаків.
    Завантажте полуницю в блендер разом з цукром, бальзамічним оцтом і подрібненими листочками базиліка (не лякайтеся присутності цих двох інгредієнтів у десерт - вони його не зіпсують, а лише внесуть у прямолінійно-солодкий смак соусу пікантну нотку) і пробийте до однорідності.
    Укладіть очищений і крупно нарізану ревінь в пакет (краще всього з зіп-локом, але підійде і звичайний), залийте соусом і зав'яжіть пакет (або закрийте зіп-лок), витиснула сама з нього весь повітря. Розігрійте воду в каструлі до 65 градусів, покладіть туди пакет з ревенем, і поставте в духовку, розігріту до 60 градусів, на 45 хвилин, або просто поставте на плиту, підтримуючи температуру в районі 61 градуси.
    Що дає технологія су-вид при приготування ревеню? В першу чергу це консистенція - ревінь стає абсолютно м'яким, але не розвалюється, так і аромати із закритого пакету нікуди не підуть.
    Коли ревінь буде готовий, виловите пакет з гарячої води і опустіть в крижану, щоб він повністю охолов. Розкладіть ревінь на тарілках, поруч водрузите маскарпоне або морозиво, і щедро полийте все це соусом.
    Посипте зверху подрібненим мигдалем і розкришеним пісочним печивом, після чого подавайте.
    Фото і рецепт: Олексій Онєгін

  • Інгредієнти:
    * вершкове масло - 100 гр;
    * темний шоколад - 100 гр;
    * сирний сир без добавок - 400 гр;
    * яйця - 4 шт;
    * цукор - 2,5 склянки;
    * ванільний екстракт - 1 ч.л.;
    * борошно - 2 ст.л. з гірочкою;
    * сіль - щіпка;
    * заморожена вишня - упаковка (450 гр).
    Дістанемо вишню з морозилки. Зовсім заздалегідь її розморожувати не треба - вона нам потрібна міцна.
    Розігріваємо духовку до 175 градусів. Ріжемо вершкове масло на кубики.
    Шоколад ламаємо на шматочки і разом з маслом відправляємо на водяну баню растапливаться (стежимо, щоб кипляча вода не діставала до дна миски - це шкодить шоколаду).
    Тим часом у велику миску викладаємо сирний сир, 2 яйця, 1 склянка цукру і ванільний екстракт.
    Розмішуємо міксером до однорідного стану. Коли шоколад з маслом розтануть, перемішаємо й знімемо із плити.
    Додамо другу склянку цукру і перемішаємо. Вобьем залишилися яйця і знову перемішати.
    Вмешаем щіпку солі - це дозволяє шоколаду "розкритися". Додамо борошно й перемішаємо.
    Прямокутну форму для випічки застилаємо пекарської папером. Виливаємо шоколадний шар у форму.
    Зверху виливаємо сирний. Беремо ложку і акуратно, зачерпує з дна, піднімаємо шоколадний шар, роблячи хаотичні візерунки в декількох місцях.
    Розкладаємо по поверхні торта половину вишні. Пальцем виїмка кожну ягідку в тісто. Ставимо в духовку хвилин на 40-45.
    Тим часом решту вишню відправляємо у ківш, засипаємо другою половиною склянки цукру (якийсь соус у нас сумний - з всього що залишився виходить).
    Ставимо ківш на маленький вогонь і варимо, періодично помішуючи до повного розчинення цукру (5 хвилин приблизно).
    Після закінчення часу дістаємо готовий торт з духовки і дати охолонути протягом, як мінімум, двох годин.br/>Нарізати на шматки прямо у формі і подаємо, полити соусом.
    Смачно!
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна

  • Інгредієнти:
    * рікотта - 250 гр;
    * чебрець - 4 гілочки;
    * оливкова олія - 2 ч.л.;
    * сіль - щіпка;
    * чіабата або хліб для тостів.
    Замість рікотти, можна взяти прісний сирний сир або не дуже сухий сир.
    Чебрець повинен бути неодмінно свіжий, не знайшли - замініть базиліком, але це вже зовсім інша історія...
    Розминаємо рикотту вилкою, солимо.
    Листики шавлії відокремлюємо від стебел і відправляємо в сир. Можете попередньо їх подрібнити, мене влаштовує так.
    Перемішуємо, додаємо смачне оливкова олія - все!
    Із задоволенням намазуємо на тост і, з не меншим задоволенням, їмо!
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна

  • Інгредієнти:
    Тісто:
    2 з половиною склянки борошна
    2 ч. л. розпушувача
    125 г маргарину
    3/4 скл. цукру
    2 яйця
    1 жовток
    2 шоколадних або ванільних пудингу (доктор эткер)
    750 мл молока
    8 ст. л. цукру
    Сирна маса:
    1 кг сиру подрібнити блендером або пропустити кілька разів через м'ясорубку
    1 ванільний пудинг
    2 гр. ваніліну
    150 гр. масла
    200 гр. цукру
    4 жовтки
    5 білків
    200 гр. кураги
    100 гр. родзинок
    Приготування:
    Борошно вимішати з порошком до випічки і розтерти з маргарином. Жовток і яйця збити з цукром, додати до борошні, замісити тісто, поставити на декілька годин у холодильник.
    Родзинки і курагу залити на 10 хвилин окропом, злити воду, курагу порізати кубиками.
    Беремо деко, у мене 26 на 38 см., змащуємо маргарином і розправляємо тісто, краще це робити руками злегка змоченими в холодній воді, тісто заводимо і на бортики.
    Далі готуємо наш пудинг, як написано на упаковці, тільки з потрібним нам кількістю молока і цукру і гарячий пудинг виливаємо на тісто, рівномірно розправляємо по всьому тесту, чекаємо, до повного охолодження пудингу.
    Тим часом беремо перетертий сир, додаємо пудинг сухий, ванілін перетертий з 1 ст. л. цукру, масло, жовтки збиті з 100 гр. цукру і гарненько вимішуємо міксером.
    Окремо до стійких піків білки збиваємо з 100 гр. цукру, вимішуємо з сиром додаємо родзинки, курагу, ще раз перемішуємо і викладаємо на тісто з пудингом, рівномірно розправляючи по всій поверхні.
    Запікаємо в нагрітій до 180 градусів духовці, 40-45 хвилин. Дати охолонути сырнику не виймаючи його з форми.
    Вихід близько 3.800 кг.
    Приємного апетиту!
    Примітка:
    Я свій сирник розрізав навпіл і просочена заварним кремом, який майже весь виліз з боків, напевно, під вагою сирники,так що крем потрібен більш щільний, може масляний або шоколадный.В кінцевому підсумку у мене вийшов тортик 26 на 18 див. і 8 см . высотой.При бажання верх можна полити шоколадною глазур'ю.
    Фото і рецепт: mim

  • Всі ми в дитинстві любив це смачне ласощі. Звичайно, його можна купити в магазині. Але приготувавши солодкий повітряний рис будинку, Ви точно будете впевнені, що не використані при приготуванні загусники, консерванти і е-добавки.
    1. Відварюємо рис у великій кількості води. Стежимо, щоб рис не перетравився - рисинки повинні бути розсипчастими. Краще брати круглі сорти рису.
    2. Зливаємо воду і викладаємо рис просушитись на паперовий рушник.
    3. Деко для запікання застилаємо папером для випічки (пергаментом) і викладаємо рис в один шар.
    4. Ставимо на дві години в духовку при температурі 100 градусів.
    5. Рослинна олія наливаємо в сковороду і викладаємо маленькими порціями (по черзі) наш підсушений в духовці рис. Рис має занурюватися в масло.
    6. Рис дуже швидко почне «здуватися», виймаємо його шумівкою, викладаємо на рушник, щоб прибрати зайвий жир.
    7. Посипаємо смажений повітряний рис цукровою пудрою.
    Приблизну кількість інгредієнтів:
    1 склянка рису,
    рослинна олія,
    цукрова пудра
    Автор: JayS