Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
-
Інгредієнти:
(на 3 порції)
* вершкове масло 70 г (і ще трохи для змащення форм)
шоколад (вміст какао від 55% і вище) 75 г
* кава розчинна 1 ст. л.
* 1 яйце
* 1 жовток
* 50 г цукру
* 1/2 пакетик ванільного цукру
* 1 ч. л. борошна
* ванільна пудра
Приготування:
Гуртки або форми змастити вершковим маслом. Посипати їх борошном. У каструлю натерти шоколад, додати масло і поставити на плиту, не заважати. Коли шоколад і масло растопятся, масу перемішати лопаткою. В миску розбити яйце і жовток.
Всипати цукровий пісок і ванільний цукор. Гарненько все збити. Додати борошно. Всипати кави. Все як слід перемішати. Влити в масу распопленный шоколад. Акуратно все перемішати.
Розлити суміш по чашках, заповнюючи їх на 3/4 висоти. Духовку розігріти до 210 градусів. Випікати в духовці близько 7-10 хвилин, поки суфле не підніметься і не почне тріскатися.
Готове суфле вийняти з духовки, злегка охолодити і посипати цукровою пудрою.
Приємного апетиту! -
Інгредієнти:
Полуниця (свіжа) - 350 г
Сир (крем) - 350 г
Цукор (у крем - 4 ст.л., у глазур - 4ст.л.) - 8 ст. л.
Ванілін (0,5 пакету в крем, 0,5 пакету - в глазур) - 1 пакет.
Есенція (полунична: 5 крапель, у крем)
Какао-порошок (глазур) - 4 ст. л.
Молоко (глазур) - 4 ст. л.
Масло вершкове (глазур) - 2 ст. л.
Кокосова стружка (для посипання) - 1 ст. л.
Приготування:
Спочатку приготуємо глазур! Потрібно молоко закип'ятити, додати вершкове масло, ванілін, какао, цукор. Варити, помішуючи, 5 хвилин.
Тепер готуємо крем: сир збити в блендері разом з цукром 5 хвилин.
Полуничку промити. Видалити хвостики, відправити більшу половину взбиваться до сиру. Додати ванілін, полуничну есенцію. Збивати 3 хвилини.
Решту полуничку розрізати на половинки або четвертинки, залежно від розміру, і перемішати з сирною масою. Це і буде наш крем.
Розлити крем по креманкам. Залити теплою глазур'ю. Посипати кокосовою стружкою. Охолодити у холодильнику півгодинки.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Maximalla -
Інгредієнти:
* Борошно - 120 г
* Цукор (150 г в тісто + 100 г в сироп) - 250 г
* Яйце (3 для бісквіту та 3 для крему) - 6 шт
* Масло вершкове - 2 ст. л.
* Маскарпоне - 500 г
* Цукрова пудра - 100-80 р
* Вершки (33%) - 200 мл
* Желатин - 20-25 г
* Желе (у пакетику готове для заливки торта) - 1 пакет.
* Полуниця - 200 г
* Мигдаль (пелюстки)
* Вода - 100 мл
* Лікер (полуничний або соус) - 1-2 ст. л.
Приготування
Для бісквіта відокремити білки від жовтків. Жовтки збити з 100 г цукру і ваніллю до білизни. Додати просіяне борошно і збити на малий швидкості. Окремо збити з 50 г цукру білки до щільних піків.
Обережно вмішати лопаткою. Так само обережно заважаючи лопаткою від краю до центру, додати розтоплене і охолоджене масло.
Рознімну форму діаметром 20-22 см (у мене була у формі сердечка) змастити вершковим маслом, посипати борошном, викласти тісто і випікати при 180 град. в заздалегідь розігрітій духовці до сухої скіпи.
Готовий бісквіт вийняти з форми і остудити на решітці. Форму вимити. Охолоджений бісквіт перекласти назад у форму, наколоти вилкою і просочити сиропом.
Для приготування сиропу потрібно довести до кипіння воду з цукром, кип'ятити 2-3 хвилини. Трохи остудити і додати полуничний лікер або полуничний соус.
Для приготування крему потрібно залити желатин 5 ст. л. холодної кип'яченої води на час, вказаний на упаковці. Відокремити жовтки від білків. Жовтки збити з цукровою пудрою і ваніллю до білизни.
Додати вершки (150 мл) і збити до невеликої щільності. Обережно, не перебейте! Додайте маскарпоне і ще збийте на невеликій швидкості до однорідного стану. Желатин прогріти в мікрохвильовій печі або водяній бані до розчинення. Тоненькою цівкою влити в крем. Трохи збити.
Окремо збити білки з дрібкою солі до щільності. Швидко лопаткою вимішати в крем.
Бортики форми (якщо вважаєте за потрібне і не впевнені, що крем поміститься) вистеліть пекарської папером. Викладіть крем поверх бісквіта. Поставте в холодильник на 40-50 хвилин.
На крем покладіть скибочки полуниці. Залийте їх готовим желе. Рецепт приготування дивіться на упаковці. Якщо його немає, приготуйте просте прозоре желе з води і цукру.
Знову поставте в холодильник для повного застигання години на 4-5. Потім зніміть борт з форми. Витягніть тортик. Збийте 50 мл вершків до щільності. Намастить ними боки і обсипте мигдальними пелюстками.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Lesya_Dol -
Фруктовий салат в ананасі готувати одне задоволення. Одна складність - фрукти і ягоди так смачно пахнуть, що складно не з'їсти їх до того, як вони опиняться в салатнику. У рецепті використовують свіжий імбир, м'яту, аніс і гвоздику.
Для приготування страви Вам знадобиться:
коричневий цукор - 75г;
вода - 300 мл;
зірчастий аніс - 2 зірочки;
кориця (не мелена) - 1 паличка (2.5 см);
гвоздика - 1 шт.;
лимон (сік) - 1/2 шт.;
м'ята (свіжа) - 2 гілочки;
манго - 1 шт.;
банан - 2 шт.;
полуниця - 300г;
імбир (свіже кореневище) - 2 см;
ананас - 1 шт.;
для прикраси: гілочки м'яти
Приготувати сироп з цукру, води і всіх перерахованих в рецепті прянощів (крім імбиру). Довести до кипіння, зменшити вогонь і варити близько 5 хвилин, поки обсяг рідини не зменшитися на третину. Зняти з плити, охолодити.
Манго розрізати на половинки, вирізати кісточку, зрізати шкірку. М'якоть нарізати невеликими кубиками. Полуницю розрізати на половинки. Банани очистити, нарізати кружечками. З кореневища імбиру зрізати шкірку і нарізати тонкою соломкою.
Всі скласти у великий салатник. Залити фрукти процідженим фруктовим сиропом. Перемішати.
Ананас розрізати уздовж на дві однакові половинки. Тонким ножем, відступаючи від стінок 5-7 мм, вирізати м'якоть. Виконувати цю процедуру стоїть на великий плоскою тарілці, щоб після зібрати сік.
З м'якоті видалити качан, а м'якоть нарізати невеликими кубиками. Додати ананас і сік в салатник, перемішати. Розкласти фрукти з ананасовим човниками. Готовий Салат.
Автор: Олена Покровська -
Цю панна коту я приготувала не на вершках, а на желтковом кремі з маскарпоне і полуницею. Желатин попередньо залила водою і залишила на 40 хвилин, щоб набрякли. За правилами, десерт повинен застигати в холодильнику не менш 4 годин, але гості повинні були з'явитися раніше, тому скористалася морозилкою. Через 40 хвилин панна котта вже була на столі.
Інгредієнти:
маскарпоне - 500г;
яйце (жовтки великих яєць) - 3 шт.;
цукор - 150г;
полуниця - 250г;
желатин (порошковий) - 20г
Желатин пересипати в невелику миску, влити 2-3 ст.л. води і залишити набухати на 40 хвилин.
Приготування:
Жовтки відокремити від білків (білки залишити для іншого рецепту), збивати міксером, поки жовткова маса не стане блідо-желтой.Постепенно додати цукор і продовжувати збивати міксером до утворення густої, однорідної маси.
Перенести миску зі збитими жовтками на водяну баню, збивати міксером, поки маса не прогріється, при цьому постійно знімайте ложкою жовткову масу з країв миски, щоб вона не встигала присохнуть.
Готовий жовтковий крем накрийте плівкою і дайте йому трохи остыть.У полуниці видалити чашолистки, ягоди покласти в блендер і пюрировать, додавши 1-2 ч.л. цукру.
Маскарпоне розім'яти виделкою і змішати з жовтковим кремом. Збити міксером (на невеликій швидкості).
Розтопити желатин на водяній бані. Змішати розтоплений желатин з пюрированной полуницею.
Перекласти полуничну жовткову масу в суміш з маскарпоне. Добре розмішати.
Готову масу розлити по формах, поставити в холодильник мінімум на 4 години. Якщо хочете спробувати панна коту швидше, то поставте форми в холодильник на 40 хвилин.
Перед подачею, ножем з тонким лезом обережно відокремити панну коту від стінок форми і опустити на 2 секунди (не більше) формочку в гарячу воду.
Накрити тарілкою, в якій будете подавати панна коту, і швидко перевернути. Готовий десерт можна прикрасити шматочками полуниці та листя м'яти.
Автор: Олена Покровська -
Дитинство моє пройшло в сонячному місті Ташкент. І одне з спогадів - це велика за тим мірками «тещі кімната», яка була заставлена банками з компотами, вареннями, асорті з овочів, і, звичайно ж, консервованими персиками.
А тепер, живучи в Росії, довгими зимовими вечорами, куди краще відкрити баночку з персиками, ніж баночку з морозивом.
Час приготування: 1 год. + 2 дня
Кількість порцій на виході: 6 х 1 л ~(500 г персиків+500 мл компоту)
Інгредієнти:
- 2,5-2,7 кг персиків ~ 30 шт
- 1,25 кг цукру
- 1,5 лимона
- 2,5 л води
- 1-літрова банка - 6 шт
- кришки, ключ
Процес приготування:
Склад для приготування консервованих персиків
1. Для початку треба позбутися від шкірки. Ставимо на вогонь дві каструлі різних обсягів: більшою будемо бланширувати персики, а меншою - воду для стерилізації. Поки вода нагрівається можна підготувати банки і кришки. Банки ретельно вимити.
2. У киплячу воду викладаємо персики, вимикаємо вогонь. Беремо іншу каструлю, наливаємо холодну воду і починаємо перекладати персики. Тепер під маленькою струменем води можна чистити, що не складе особливої праці. Приготувати металеві кришки і ключ для консервації.
Очищаємо персики від шкірки
3. Закласти в банку персики і залити окропом. Струмінь води намагайтеся лити прямо в центр банки, в іншому випадку може тріснути скло. Накрити не простерилізованими кришками і залишити на 30 хвилин. А в цей час додаємо сік з лимона. 1/2 лимона на 2 банки.
Обробляємо персики окропом
4. Починаємо стерилізувати кришки. Кришки необхідно прокип'ятити в невеликій кількості води 3-5 хвилин безпосередньо перед закриттям. Використовуючи кришку з отворами, злити з банки воду назад в каструлю, додати цукор і довести до кипіння. Заливаємо киплячою водою персики, додаємо лимонний сік.
Готуємо сироп
5. Накрити банку кришкою і негайно закатати з допомогою ключа для консервування. На підлозі розстелити рушник або килимок. Перевернути банку «догори ногами», обгорнути ковдрою. Через два дні, можна прибрати банки на своє місце зберігання.
Підказки:
1. Лимон можна замінити лимонною кислотою.
2. Купуйте завжди більше фруктів, так як все одно знайдуться м'які, переспелые плоди.
3. Якщо Ви закатываете 2-3-х літрові банки, то помножити все на 2-3 не складе праці, тільки треба витримати 30-35 хвилин.
4. Можна також використовувати банки з гвинтовими кришками.
5 .Крышки для стерилізації краще класти на 1 більше, може трапитися всяке.
6. Я не полінувалася порахувала, що собівартість 1 л банки = 35 рублів, тоді як 1700 мл коштує 150-200 рублів. -
Ніжна, соковита м'якоть, п'янкий аромат червоного вина і глибокий, насичений колір роблять це блюдо вишуканим і багатообіцяючим завершенням романтичної вечері. Рецепт п'яною груші може мати масу втілень, але він завжди простий. Моєї родзинкою послужила журавлина, яка разом з червоним вином надала абсолютно фантастичний колір і смак страви. Спробуйте пристрасть на смак.
П'яна груша
500 мл червоного вина
4 груші
150 г журавлини
150 г цукру
паличка кориці
запашний перець горошком
гвоздика
Вибір спецій залежить виключно від вас. Головне не переборщити. Гвоздика, приміром, має дуже сильний аромат. З іншого боку, що вона, що кориця чудово поєднуються з червоним вином. Запашний перець додасть легкої пряною гостроти. У сукупності всі смаки і аромати збуджують та зігрівають. Тепло буде розливатися по тілу з кожним новим шматочком.
Вибір алкоголю теж лежить на вашій совісті. Раджу використовувати те вино, яке ви б стали пити. Якщо є настрій, додайте до провину 50 мл вашого улюбленого міцного напою. Не забувайте про здоровий глузд, смак, як і раніше, має величезне значення.
Розігрійте каструлю з товстим дном на середньому вогні. Всипте цукор і спеції. Не перемішуючи, дочекайтеся, поки цукор розплавиться, але не стане темніше і не перетвориться в карамель. Додайте журавлину. Злегка струсніть каструлю, щоб все змішалося. Готуйте 5-7 хвилин, поки журавлина не дасть сік.
Влийте червоне вино і додайте очищені груші. Не доводячи до кипіння, готуйте 25-30 хвилин. Готовність плоду можна перевірити, простромивши його тонким ножем.
Перед подачею розріжте груші навпіл. Потім, надріжте половину, починаючи на сантиметр нижче гілочки і закінчуючи широкої частиною плоду. Розкладіть п'яні груші по тарілках, розкривши їх як віяло. Полийте зверху сиропом, який при бажанні можна злегка випарувати.
Фото і рецепт: Петро Голавский -
Дітище американської та європейської кухонь носить назву чізкейк. Вважається, що найперший чізкейк був виготовлений в Стародавній Греції. По суті, це сирний або сирний десерт. Існує безліч варіацій чізкейку - від запіканки до тістечка суфле. Чим ми гірші стародавніх грекинь? Пропонуємо вам один з рецептів це смачного десерту.
Що потрібно:
250 г здобного печива
125 г вершкового масла
Для начинки:
750 г вершкового сиру (сирного сиру)
2 ч. л. тертої апельсинової цедри
1 ч. л. тертої лимонної цедри
1 склянка цукру
3 яйця
180 мл вершків жирністю 35%
2 ст. л. лимонного соку
Для крему:
1 склянка вершків жирністю 35%
2 ст. л. лимонного соку
ягоди для прикраси
Час приготування: 2 години 25 хв
Порцій: 12
Що робити:
1) Печиво подрібнити разом з маслом в однорідну масу. Викласти її на дно роз'ємною форми діаметром 24 см. З боків зробити невеликі бортики. Щільно притиснути руками, розрівнюючи поверхню. Поставити форму в холодильник на 30 хв.
2) Приготувати начинку. Міксером збити вершковий (сирний) сир з цедрою і цукром. Продовжуючи збивати, по одному додати яйця.
* сир (творог) і яйця необхідно заздалегідь вийняти з холодильника, щоб вони встигли нагрітися до кімнатної температури. Холодні продукти вимагають більшого часу для взбалстывания, а це призводить до перенасичення начинки повітрям, що в результаті зробить її пухкою.
Додати вершки і лимонний сік, перемішати.
3) Низ форми обернути 2 шарами фольги. Поставити її в глибоке деко. Вилити у форму сирну (сирну) масу і поставити в розігріту до 170С духовку. Влити на деко киплячу воду і готувати 1 год 15 хв. У жодному разі не проколюйте чізкейк, щоб перевірити готовий він чи ні, так ви зробите тріщину. Вимкнути духовку, відкрити дверцята і дати чизкейку охолонути протягом 15 хв.
*Водяна лазня потрібна для того, щоб чізкейк випікався рівномірно. Пар від води створює більш щадний режим при випічці, ніж жар від духовки.
4) Приготувати крем. У мисці збити вершки з лимонним соком.
5) Викласти крем на чізкейк і повернути в духовку ще на 20 хв. Потім духовку вимкнути, відкрити дверцята і залишити чізкейк усередині до повного охолодження.
* Готовий чізкейк повинен робити враження трохи недопеченного - при дегком час трясіння начинка в центрі повинна тремтіти. Повністю охолонувши, начинка стане щільною, зберігши при цьому шовковисту текстуру.
Переставити в холодильник мінімум на 3 години (краще на добу. Перед подачею прикрасити чізкейк свіжими або консервованими ягодами. -
2 порції
4 стиглих інжиру
4 смужки бекону
50 р. горгонзоли або іншого сиру з цвіллю
1 ст.л. кедрових горішків
1 ч.л. дрібно нарізаного чилі
1 ст.л. меду
1 ст.л. маслинового масла
1 ч.л. оцту з сидру або винного оцту
чорний перець
Зверху надріжте кожен плід інжиру хрест-навхрест, стисніть знизу, щоб він розкрився, немов квітка, і начиніть накрошенной горгонзолой, за відсутності якої можна взяти будь-який інший сир із пліснявою. Не бійтеся переборщити - коли сир розплавиться, він буде огортати чуттєву м'якоть інжиру не гірше іншого соусу.
Обмотайте навколо кожної инжирины смужку бекону, для вірності заколіть зубочисткою і укладіть підготовлений інжир у форму для запікання.
Збризніть його оцтом, олією і медом, приправте чорним перцем (солі не треба - і сир, і бекон і так достатньо солоні) і посипте кедровими горішками і дрібно нарізаним перцем чилі.
Це, зрозуміло, якщо ви любите гостре - кажуть, є такі диваки, які не люблять.
Без подальших коливань відправляйте форму для запікання в духовку, розігріту до 180 градусів, і подавайте команду про приведення міцних напоїв в підвищену бойову готовність.
Через 20 хвилин інжир буде готовий акуратно, щоб не зруйнувати всю конструкцію нетерплячим рухом, перекладіть його на тарілки, полийте соками, скопившимися на дні форми, і скоріше сідаєте за стіл, поки ця радість не встигла охолонути.
Фото і рецепт: Олексій Онєгін -
Починається сезон свіжих ягід. І з духовкою іноді в таку спеку возитися зовсім не хочеться... саме для таких випадків цей рецепт - неймовірно смачний і простий у виконанні, порадує вас і ваших гостей! Пропоную покроковий рецепт з фотографіями кожного етапу.
Інгредієнти (на 8 порцій:
* маскарпоне - упаковка 250 гр;
* вершки 38 % - 250 мл;
* цукрова пудра - 150 гр;
* коньяк - 2 ст.л.;
* ванільний екстракт - 1 ч.л.;
* печиво "Марія" - 100 гр;
* фундук або мигдаль - 100 гр;
* вершкове масло - 50 гр;
* полуниця - 400 гр;
* м'ята для прикраси (опціонально).
Маскарпоне можна замінити на філадельфію або інший сирний сир без добавок. Якщо десерт будуть їсти дітки, коньяк не додаємо.
Збиваємо вершки. Вони повинні бути з холодильника. Швидкість спочатку невелика, як тільки вони почнуть густіти, можна поступово убыстряться. Коли вершки вже досягнуто потрібної кондиції, додаємо порціями цукрову пудру, збиваючи після кожної по 20-30 секунд.Маскарпоне хвилину збиваємо міксером, потім втручається вершки, заважаємо всі разом ще хвилину. Додаємо коньяк, ванільний екстракт і перемішуємо.
Горіхи в блендері перетворюємо в крихту.
Також чинимо з печивом і перемішуємо його з горіхами.
Додаємо в суху суміш розтоплене вершкове масло, перемішуємо.
Беремо креманки і викладаємо в них нижній шар - печиво з горіхами.
Далі слід вершково-сирний шар (креманку наповнюємо двома шарами наполовину).
Потім викладаємо порізану кубиком полуницю.
Завершує композицію вершковий шар. Прикрашаємо ягідками полуниці, порізаними навпіл, і листочками м ’ яти.
Також дуже ефектно цей десерт виглядає в простих прозорих склянках. В даному випадку шари чергуємо двічі: печиво - вершки з сиром - полуниця, знову печиво - вершки з сиром - полуниця і прикрашаємо крихтами печива і горіхів.
Прибираємо в холодильник до подачі на стіл, в ідеалі - не менш, ніж години на два.
Приємного апетиту!
Ольга Злобіна