Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Інгредієнти:
    кава розчинна - 1 ч. ложка
    шоколад молочний - 100 гр.
    вершкове масло - 1 ст.ложка
    молоко згущене з цукром - 1 ст. ложка
    жовток яєчний - 1 шт.
    какао-порошок - 2 ст. ложки
    Приготування:
    Шоколад розтопіть на водяній бані, додайте масло і згущене молоко, перемішати до отримання однорідної маси.
    Шоколадну масу зніміть з вогню, при інтенсивному помішуванні уведіть яєчний жовток і кави.
    Суміш злегка охолодіть, сформуйте з неї невеликі кульки і запаніруйте їх в какао.
    Трюфелі охолодіть.

  • Для приготування джему придатна стигла брусниця. Недозрілі ягоди надають джему неприємний гіркий смак.
    Брусницю промити, дати стекти воді, відсортувати, видаляючи листочки, недозрілі ягоди й сторонні домішки.
    На 1 кг ягід витрачається 1,5 кг цукру і 2 склянки води. В емальований таз налити 2 скл. води, додати 1 кг підготовленої брусниці, пересипати цукровим піском (700 м), підігріти і кип'ятити на слабкому вогні при постійному помішуванні.
    Коли джем увариться на одну третину первинного об'єму, додають решта кількість цукру (800 м) і увариить до готовності при постійному помішуванні.
    Гарячий джем розфасувати в підігріті сухі банки, накрити кришками, щільно загорнути і охлаждить, не перевертаючи банки.

  • Інгредієнти:
    * Абрикос (вже без кісточок) - 1 кг
    * Цукор - 800 г
    * Ванільний цукор - 2-3 ч. л.
    * Цедра лимона - 1-2 ч. л.
    Приготування:
    Помиті, висушені й розрізані на половинки або шматочки абрикоси покласти в ємність, в якій планується варіння джему.
    Засипати цукром з ваніліном і залишити на 10-12 годин.
    Через певний час половинки абрикос виглядають дуже сумно - нам на радість. А пахне! І пустили сік - тепер додати лимонну цедру і ставимо на повільний вогонь.
    Невелике ліричний відступ - мушу зізнатися - ось такий я Плюшкин - не можу викинути апельсин або лимон, не знявши з нього шкіру.
    Я знімаю цедру на тертці, засинаю цукром і зберігаю в банках з кришками що закручуються кришками в холодильнику, кожну окремо - і використовую по мірі необхідності.
    Ось і зараз лимона під рукою не було - взяла цедру з баночки. Якщо брати свіжу - знадобиться не менше 1 великого лимона. Можна додати трохи лимонного соку.
    Варимо, постійно помішуючи - поки цукор не розчиниться. Не забуваючи знімати піну, варимо 20-30 хвилин як мінімум.
    Можна уварити і сильніше - до стану пастили. До речі, піни утворюється багато і вона о-о-дуже смачна!
    Майже готовий джем знімаємо з вогню, охолоджуємо і пюрируем занурювальним блендером. Але хто любить шматочки, цього може не робити.
    Знову ставимо каструлю з джемом на вогонь, кип'ятимо хвилину і розливаємо з підготовленим стерилізованим банкам, закриваємо.
    Для кращого збереження банки потрібно перевернути догори дном і обгорнути ковдрою до охолодження.
    Ось який джем вийшов! У мене в розрахунку на 1,5 кг абрикос вийшло 2 літри.
    Автор: Katatsuburi

  • Інгредієнти:
    250 г коричневого цукру
    150 г сметани
    250 г волоських горіхів
    1 ч.л. ваніліну
    Приготування:
    У каструлі змішати цукор і сметану, нагрівати на повільному вогні, постійно помішуючи.
    Гарячу масу перелити в миску і вбити з допомогою міксера, додавши ванілін.
    Горіхи подрібнити, додати до збитою масі, перемішати.
    Отриману масу викласти на деко з папером для випічки (або у формочки), охолодити.
    Готову помадку нарізати на порційні шматки.

  • Інгредієнти:
    * Арахіс - 1 склянка.
    * Цукор - 0,5 склянки.
    * Вода - 50 мл
    Приготування
    Приготувати продукти.
    Обсмажити арахіс (шкірку не знімати!) на слабкому вогні, помішуючи.
    Цукор залити водою, злегка перемішати.
    Як тільки горішки почали потріскує, вилити суміш води з цукром на сковорідку.
    Бажано не йти від плити далеко і час від часу помішуючи. Потрібно не упустити момент, коли вся вода випариться.
    На фото той момент, після якого не можна відходити ні на секунду. Видно, що на лопатці стала утворюватися цукрова помадка.
    І буквально через 15 секунд бачимо - кожен горішок рівному накрився маленькими кристалами цукру. Це диво!
    Готові горішки зняти зі сковорідки на тарілку, дати охолонути.
    Горішки не злипаються, кожен сам по собі. Головне, не з'їсти їх завчасно.
    Автор: semsvet

  • Розрізаний на чотири трикутних частини триповерховий бутерброд, гора картоплі фрі на тарілці. Майже у всіх місцях, де в меню є клаб сендвіч, він виглядає саме так. Немудре назва натякає на походження сендвіча, їм ласують завсідники всіляких закладів сфери обслуговування ось вже більше 100 років.
    Однак, це не заважає вам насолодитися ним будинку. Бо, за однією з версій, легендарний клаб сендвіч був придуманий і споруджений з підручних матеріалів голодним людиною, пізно прийшли додому з роботи.
    Дивно, наскільки часто щось особливе народжується в результаті випадковості. Сам принцип подачі їжі між двома скибочками хліба народився і активно користувався в закритих джентельменських клубах, де сильні світу цього не хотіли виходити з-за столи для гри в карти, щоб перекусити. Сендвіч в першу чергу зручно є.
    Основна версія появи клаб сендвіча говорить, що він з'явився в 1894 році в клубі Saratoga Club-House, в штаті Нью Йорк. Поважний член саме цього клубу одного разу виявив себе вдома без готового вечері на столі, але з гострим почуттям голоду після важкого робочого дня.
    Давши слугам і сім'ї можливість продовжити сон, джентельмен взяв справу в свої руки. Спочатку бідолаха підсмажив кілька скибочок хліба. Потім, намазав деякі з них вершковим маслом, решта - майонезом. Рейд по комори завершився скромним урожаєм з бекону, що охолола вареної курки і помідори.
    Однак, спорудивши перший в світі клаб сендвіч, винахідливий чоловік був настільки задоволений собою, що на наступний день всі члени клубу знали про знахідку. Незабаром, кухарі клубу адаптували рецепт, внісши деякі зміни, додавши в тому числі листя салату, для свіжості.
    Часто, запас продуктів у нашому холодильнику не сильно відрізняється від того, з яким зіткнувся наш аристократ. І нехай останні 100 років клаб сендвіч радував в основному лише гостей різних закладів громадського харчування, будинки найчастіше виходить смачніше.
    Якщо вам не посміхнулася удача, і у вашому холодильнику немає холодної вареної або смаженої курки, посмажте курячу грудинку на середньому вогні, за 5 хвилин з кожного боку, не забувши приправити сіллю і перцем.
    Підсмажте хліб. Намажте перший скибочку вершковим маслом або майонезом. Покладіть зверху тонкі шматочки курки. Накрийте другим скибочкою хліба, не забувши і його намазати ніж що-небудь, на ваш вибір.
    Обірвіть салатні листи, щоб вони не надто виступали за краю сендвіча, і покладіть на другий скибочка хліба. Пара шматочків тонко порізані помідори і щедрий шар підсмаженого до хрускоту бекону слідують за салатом. Останній шматок хліба є завершальним штрихом.
    Як завжди, ніхто не пропонує точно слідувати рецептом. Замість курки може бути індичка, салатні листи і помідор можуть супроводжувати скибочки авокадо, свіжі або солоні огірки мариновані, а хрускіт бекону може контрастувати з в'язкістю плавленого сиру.
    Вас обмежує лише запас продуктів у вашому холодильнику. Я не буду стверджувати, що клаб сендвіч недостоит окремого походу в магазин, але завжди приємно створити щось цікаве з підручних засобів.
    Фото і рецепт: Петро Голавский

  • Влітку на дачу знайомий молочник приносить коров'яче молоко за розкладом. Молочники дорожать постійними клієнтами. Тому купувати молоко доводиться завжди. З надлишків молока роблю домашній сир.
    Інгредієнти
    * сільське молоко - 1 літр;
    * простокваша - 2 столові ложки.
    Молоко підігріти до 80 градусів. Ознакою досягнення цієї температури буде поява перших бульбашок.
    Потім зняти з вогню і охолодити природним чином при кімнатній температурі.
    Перелити в банку і залишити в теплому місці до повного скисання на добу.
    Для прискорення закисання додати молоко 2 столові ложки кислого молока або кефіру.
    На поверхня банки підніметься згусток. Рідина, в якій знаходиться згусток, називається сироваткою.
    Згусток акуратно покласти на марлю, згорнуту в 3 шари. Зав'язати і покласти в друшляк, щоб стікала що залишилася сироватка.
    Залишити на добу.
    Готовий сир перекласти в каструлю. З 1 літра молока виходить близько 330 г сиру.
    Хороший сир має приємно кислуватий запах і смак. По консистенції він не дуже сухе, але і не дуже вологий.
    Їдять сир переважно на сніданок. З нього виходять смачні сирники або млинці.
    Готовий домашній сир зберігати в холодильнику 2-3 дні.

  • Як з простих апельсинів можна приготувати вишуканий, яскравий десерт. Подавате з його смачним печивом.
    Інгредієнти на 6 порцій:
    6 великих апельсинів, розібраних на сегменти
    2 щіпки шафрану, розкришити
    кілька крапель апельсинової води
    1 ч. л. цукру
    Інструкції:
    1. Розділити апельсини на часточки. Для цього потрібно зрізати по шматочку зверху і знизу, а потім покласти апельсин на дошку і обережно зрізати смужками кірку. Тримаючи над мискою акуратно вирізати сегменти по одному, залишаючи прожилки.
    2. Розкласти апельсинові дольки на тарілку і посипати дрібкою шафрану і побризкати квіткової водою. Розтерти в ступці товкачиком (або просто в мисці зворотною стороною ложки) цукор з рештою шафраном. Посипати апельсини.
    3. Накрити плівкою і можна зберігати в холодильнику пів дня. Подавати десерт кімнатної температури.

  • Чурчхела -- національна грузинська солодкість, готуються з горіхів (фундука, волоського або мигдалю) і виноградного соку, доведеного в результаті спеціального приготування до киселеобразного стану (татара) і потім густеющего на орехах.Готовь сани влітку, а чурчхелу з осені!
    Час приготування: 20 хвилин + 5 днів
    Кількість порцій на виході: 7
    Інгредієнти:
    500 г чорного винограду
    150 г фундука
    25 г кукурудзяного борошна
    голка з ниткою
    Процес приготування:
    1.Орехи очистити. Для цього нагріваємо їх на сковороді. Якщо хочеться повністю видалити лушпиння, то спочатку потримати в киплячій воді кілька хвилин, потім почистити.
    Беремо звичайну нитку з голкою. Нитка подвійна, на кінці великої вузлик або сірник, щоб горіхи не зісковзували.
    Нанизуємо на фундук нитку. На одній нитці я роблю 2 чурчхелы. Нанизуємо інші горіхи.
    З цієї кількості я зробила ось такі "сережки" - 7 шт. по 10 горішків кожна.
    2.Моем і перебираємо виноград. Пропускаємо через соковижималку. Додаємо кукурудзяне борошно, розмішуємо і ставимо на вогонь.
    3.Помешивая, варимо на маленькому вогні 4 хвилини. По густоті татар нагадує густий шпалерний клей. Вимикаємо вогонь, беремо за середину і опускаємо сережки у каструлю з готовою сумішшю.
    Лопаткою покриваємо горіхи з усіх боків, як би закопуємо гіркою. Потім обережно витягаємо.
    4.Погружаем двічі. Розвісити отриману чурчхелу на сонце (або забезпечити попадання сонячних променів) на 5 днів до тих пір, поки вона не перестане прилипати до рук, але все ще буде м'яка.

  • Ця варена какао-згущене молоко, дуже схожа на цукерок "корівка" за своєю тягучості і смаку! Дуже незвичайна згущене молоко, і з цих інгредієнтів виходить - 1 літр!Готувати легко, час займає мало, спробуйте!
    Інгредієнти для "Варена какао-згущене молоко "корівка""
    Цукровий пісок - 6 стак.
    Какао - порошок - 1 ст. л.
    Борошно пшеничне - 3 ст. л.
    Вершкове масло (розм'якшене) - 100 г
    Молоко - 2 склянки.
    Яйце куряче - 3 шт
    Всі компоненти змішати і поставити на середній огонь.Довести до кипіння і варити 20 хвилин (помішуючи).Остудить при кімнатній температурі.
    Згущонка готова!