Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Вам знадобляться:
    1 банку вареного згущеного молока
    3 яйця
    0,5 скл. цукру
    0,5 ст. сметани
    3 ст. л. вершкового масла
    1 ст. л. какао
    0,5 ч. л. соди (погасити оцтом)
    борошно
    Для крему: 250 г цукру, 2 яйця, 40 г какао, 250 г вершкового масла.
    Яйця збити з цукром, додати згущене молоко, сметану, розтоплене масло, какао, соду. Все ретельно перемішати і додати борошна стільки, щоб тісто вийшло середньої густоти. Випекти 3 коржа, змастити кремом, зверху полити глазур'ю і посипати цукровою пудрою.
    Крем: розмішати цукор, яйця, какао і поставити варити на парову лазню. Коли маса загусне, охолодити її, додати розм'якшене масло і збити.
    Для глазурі: 0,5 скл. цукру змішати з 3 ч. л. какао, розвести в 0,5 ст. молока і варити до загустіння.

  • У мене вийшов надзвичайно смачний "Маскарпоне" - ніжний, вершковий, який відмінно підійде для приготування різних десертів, так і так від нього просто неможливо відірватися!
    Інгредієнти:
    * Сметана (не менше 20% краще всього домашня жирна) - 800 г
    * Молоко - 150-200 мл
    * Сік лимона - 2 ч. л.
    Рецепт
    Взагалі, цей сир робиться з вершків, але так як вершків у мене не було, то я подумала : а чому б не спробувати приготувати зі сметани? Адже сметана-то робиться з вершків! Приготувала, спробувала і просто обімліла, так вийшло смачно!
    Приступимо: в сметану вилити молоко, добре перемішати, поставити на вогонь і нагрівати приблизно до 70-75 градусів, помешивая.Добавить сік лимона, розмішати, витримати на повільному вогні ще кілька хвилин, сметана повинна створожиться (не кип'ятити).Выключить вогонь. Нехай постоїть трохи на плиті, 5-7 хвилин.
    В друшляк покласти марлю, складену в два-три рази, або тонку тканину, вилити свернувшуюся рідина, нехай стікає.
    Для швидкого стікання піднімайте то один край марлі, то інший, можна злегка пересувати масу ложкою.
    Коли рідина стече, приблизно через 40-50 хвилин, трохи відіжміть масу. Якщо за цей час рідина ще не скла, то залиште масу ще на деякий час.
    Так, чим сильніше натисканні сирок, тим щільніше він буде.
    Зберігати Маскарпоне треба в холодильние, в щільно закритому посуді.
    Правда зберігати довго не доведеться, дуже смачний сирок!
    Тепер робити з цим сиром десерти, крему, всеизвестные тірамісу і дольче ді Маскарпоне!
    Приємного апетиту!
    elena777

  • Дуже давно між любителями чаю ведеться суперечка: який чай корисніше чорний або зелений, а тепер ще з'явився і червоний чай! Чай має антиканцерогенною, антисклеротичну, антимутагенний, антиалергічну, антибактеріальну і антивірусним ефектом. Але насамперед, чай корисний своєї антиоксидантностью. І в якому ж чаї ця антиоксидантность вище?
    У будь-якому разі містяться речовини, катехіни, які пригнічують дію вільних радикалів, тобто мають сильну активної антиоксидантностью. А, як відомо, вільні радикали є руйнівниками наших клітин, однією з головних бід старіння організму.
    Результати досліджень показали, що антиоксидантна активність вище у зеленого чаю, тому що катехін в зеленому чаї знаходиться в неокисленном вигляді.
    Але говорити про те, що зелений чай найбільш корисний, не можна, оскільки він містить велику кількість пуринів, які утворюють в організмі сечовину, а вона, у свою чергу, викликає подагру.
    Крім катехінів, чай містить кофеїн, цукор, алкалоїди, вітаміни та ферменти. Темно-коричневий колір чаю надають помаранчево-червоні речовини тифлавин.
    Ну, а який же чай без варення, печива, цукерок? Рецепти
    Листкова дрібниця до чаю
    Листкове тісто розморозити, нарізати різними невеликими фігурками, посипати цукром і випікати в духовці при температурі 180 градусів до золотистого кольору.
    Пісочне печиво
    Зі 150 гр. вершкового масла, 2-3 ст. ложки цукру, 1 яйця, 0,5 год ложки розпушувача для тіста і 1, 5 борошна замісити тісто. Скачати тісто в кулю і залишити в холодильнику на 30-40 хвилин. Потім тісто розкачати, вирізати фігурки з допомогою виїмок, посипати фігурки цукром і випікати в духовці при температурі 200 градусів до золотистого кольору.
    Вівсяне печиво
    З 1,5 склянок вівсяних пластівців, 150 гр. вершкового масла, 0,5 склянки цукру, 0,5 склянки меду, яйця, солі, соди (за півчайної ложки) замісити тісто. Розділити тісто на невеликі кульки, викласти їх на змащене деко, злегка прим'яти. Випікайте в розігрітій духовці при температурі 180 градусів до золотистого кольору.
    Горіхове печиво
    200 гр. цукру розтерти з 3-мя яєчними білками, додати 200гр. подрібнених горіхів, 200гр. борошна, півчайної ложки соди. Замісити тісто. Розкачати його впласт, нарізати з тіста квадрати або ромбики, викласти на змащений маслом лист, змастити жовтком і випікати печиво в розігрітій духовці при температурі 180 градусів до золотистого кольору.

  • 200 г очищеного фундука, 150 г цукрової пудри, 130 г вершкового масла, 100 мл молока, 4 жовтки, 2 ч. л. ванільного цукру,листя свіжої м'яти
    Горіхи обсмажити, помішуючи, на сухій сковороді, 2-3 хвилини. Відкласти трохи для прикраси, що залишилися розмолоти в блендері в дрібну крихту.
    Жовтки розтерти з цукровою пудрою і ванільним цукром, змішати з молоком, поставити на вогонь і варити, помішуючи, до отримання густої маси, 6 хвилин. Зняти з вогню і дати трохи охолонути. Додати вершкове масло і добре збити.
    Всипати горіхи і акуратно перемішати. Розкласти крем по формах і поставити в холодильник мінімум на годину. Перед подачею на стіл прикрасити відкладеними смаженими горіхами і листочками м ’ яти.

  • Екзотичні фрукти міцно влаштувалися на полицях і прилавках наших магазинів. Проходячи повз таких полиць мимоволі зупиняєшся, який аромат виходить від цих фруктів, якщо, звичайно, вони стиглі і не замотані целофаном.
    Гранат складається з безлічі насіння, оточених капсулами з соком.
    Кокос, при його купівлі потрібно перевірити чи свіжий цей горіх? Для цього потрясіть кокос і почуєте булькання кокосового молока, значить свіжий плід.
    Манго, спіле манго легко приминается при натисканні. Цей плід дуже соковитий, але шкода, що його доставляють нам з Індії таким, що недозріває.
    Карамбола дуже багата вітаміном «», плід дуже соковитий, при нарізуванні утворюються «зірочки», що може служити гарною прикрасою для страв.
    Лічі, цей плід поставляється нам з Китаю, у нього соковита біла солодка м'якоть. Шкірка тверда і крихка.
    Рамбутан дуже схожий на лічі, розрізнити їх можна тільки з різниці в колючках і те. Що рамбутан вирощується в Малайзії.
    Кивано, цей новозеландський фрукт ще називають рогатої динею або рогатою огірком. Він за формою дійсно нагадує огірок з виростами на шкірці у вигляді ріжок. М'якоть у нього желеподібною з динним ароматом.
    Чиремойя, цей фрукт вважається одним з кращих тропічних фруктів, він виростає в Південній Америці, довго не зберігатися і погано транспортується. Плодова м'якоть чиремойи пахне дивовижним ароматом і має білувато-кремовий колір.
    Пітахайя виростає в Колумбії, має кисло-солодкий смак і низкоколорийна. Її м'якоть їдять разом з кісточками, яких в плоді дуже багато.
    Гуава має кисло-солодку м'якоть, яку їдять разом з кісточками. При нагріванні плід стає червоно-помаранчевого кольору.
    Опунція інжирна, інша назва, індіанська фіга, виростає в Мексиці, може мати різне забарвлення, як зелену, жовту, цегляну, коричневу. Плоди опунції можуть бути гладкими або мати колючки. На смак опунції нагадує грушу, покращує травлення.
    Пасифлора має різне забарвлення, плоди з жовтою шкіркою називають маракуя. Плоди пасифлори називають плодами пристрасті. Це витку рослину, його насіння знаходяться в сокових капсулах, як у граната.
    Папайя росте в Центральній Америці на деревах, що досягають висоти до 10 метрів, такі дерева називають дынными. У папайї їдять тільки м'якоть, вона може бути різних жовто-червоних відтінків. Насіння в їжу не використовуються.
    Хурма "шарон" виростає в Ізраїлі, смак нагадує смак груші і абрикоса, на відміну від звичайної хурми не має кісточок.

  • Я побачив тут днями в магазині персики. Смачні, соковиті, солодкі, звабливі персики. Не сезон, звичайно, але дуже захотілося - в результаті прихопив парочку, і ще молока з вершками узяв, щоб приготувати цей нескладний десерт.
    Рецепт я запозичив у Гордона Рамзі, але трохи покращив, вийшло, на мій погляд, не гірше. Якщо ви купите рикотту в магазині, а не будете робити її самі, як я, у вас зовсім на все про все піде хвилин десять активних дій, ніяк не більше.
    Десерт з рікотти з персиками
    2 порції
    250 р. рікотти
    1 яйце
    сік і цедра від 1/2 лимона
    45 р. цукрової пудри
    40 г вершкового масла
    1 ст.л. меду
    2 персика
    Невеликі форми змастіть зсередини вершковим маслом, злегка присипте цукровою пудрою і відставте. З'єднаєте в мисці рикотту, яйце, лимонну цедру і цукрову пудру, і як слід перемішайте. Перекладіть цю суміш у форми і відправте в духовку, розігріту до 200 градусів, готуватися на водяній бані.
    Займе все це хвилин 40, так що незадовго до закінчення приготування рікотти наріжте персики на вісім часточок кожен і розтопити на сковороді масло. Додайте мед, розмішайте його з маслом і покладіть на сковороду персики, дайте їм трохи обсмажитися на середньому вогні, переверніть і влийте лимонний сік.
    якесь час персики будуть просто грітися в сиропі, але він швидко випарується і вони обсмажаться і з іншого боку - не пропустіть той момент, коли сковороду потрібно буде зняти з вогню! Готову рикотту, давши їй трохи охолонути, акуратно перекласти на тарілку, навколо мальовничо розкладіть персики, полийте їх залишками сиропу і подавайте, поки все це не встигли охолонути.

  • Вам буде потрібно:
    Шоколад - 250 р
    Цукор - 60 г
    Вершки - 250 мл
    Яйця - 3 шт.
    Шоколад покласти в жароустойчивую миску.
    Розтопити на водяній бані (не киплячою).
    Міксером збити яйця з цукром, маса повинна побіліти і збільшитися.
    Перекласти яєчну масу у велику каструлю, влити туди розтоплений шоколад, перемішати, охолодити.
    Розкласти по формах і поставити в холодильник на 2 часа.Украсить шматочками шоколаду або шоколадними листочками.

  • Дуже давно хотіла приготувати цей десерт або торт. Хто як його називає. Але якщо чесно, то мені страшенно не щастило у купівлі сиру Маскапоне. Як тільки наближався якийсь свято, він відразу ж зникав з магазинів. Промахнувшись пару раз, я зайнялася пошуком його заміни. Пропоную спробувати. Зрозуміло, що оригінал з Маскапоне краще, але ж він не завжди є під рукою.
    Для приготування нам знадобиться: 4 яйця, 1 склянка цукру 1 упаковка сметани (440-450 гр., 20-25 % жирності) або 250 г сиру маскапоне 4 чашки холодної міцної кави (маються на увазі маленькі порційні для еспресо) 2-4 столові ложки алкоголю (кількість залежить від бажаної фортеці, можна взяти лікер, коньяк, кріплене вино або десертне, ром - то що є будинки) 200 г сухого бісквітного печива sрonge fingers, boudoir або ladуfingers 1 чайна ложка порошку какао і 40-50 тертий шоколад Сито і каструля, міксер і пара мисок
    Готуємо: Маскапоне замінимо не кислої сметаною. Покладіть В каструлю сито, так, щоб воно не стосувалося дна. В сито - складену кілька разів бавовняна тканина. І на тканину викладаємо всю сметану.
    У каструлі сметана повинна перебувати 3-4 години. За це час, як правило, з'являється кілька столових ложок сироватки, а сама сметана стає густішим. Якщо ви взяли щільну тканину або склали її більше ніж 2 рази, то сироватка може і не з'явитися або появитьсяв малій кількості.
    Коли сметана готова, можна починати готувати торт. Жовтки відокремити від белков. відокремлюємо білок від жовтка відокремлений білок.
    Білки збити міксером до білих піків. (Міксер зупинити, вийняти віночок, якщо маса не змінює форму («піки» які з'являються не має розтікатися) все готово) збиваємо білок
    Насипаємо в ємність цукор, туди ж ставимо жовтки.
    Потім жовтки збити з цукром в окремому посуді.
    - збиваємо жовток і туди ж додати сметану
    - збиваємо жовток і туди ж додаємо попередньо збиту сметану
    І теж окремо збити сметану.
    З'єднати збиті жовтки з цукром і збиту сметану. Краще без міксера, просто перемішати ложкою.
    Тепер треба змішати холодна кава і алкоголь.
    Вмочаємо печиво в кави і викладаємо у форму. Використовуємо половину печива (100 гр).
    На шар печива викладаємо половину збитою маси. Потім ще шар печива, також кожне вмочаємо в кави, і залишився крем.
    Торт прибираємо в холодильник на 8-10 годин. Він повинен добре просочитися. Перед тим як подавати його на стіл потрібно посипати його тертим шоколадом і какао.
    Поради з особистого досвіду. Шоколад повинен бути дуже твердим, щоб його легко було терти. Можна посипати і білим шоколадом, прикрасивши стружками чорного шоколаду. Я навіть на день святого Валентина робила трафарет у вигляді сердечка. І на тлі темного шоколаду було серце з білого шоколаду.
    Також можна прикрасити зверху кількома кавовими зернами, зануривши їх попередньо в рідкий шоколад.

  • Батьківщиною більшості сучасних сортів дині є Індія і Африка. Стародавні єгиптяни ще три тисячі років тому приносили диню в жертву богам. Пізніше вона поширилася на території Середньої і Малої Азії, а в Середньовіччі потрапила і в Європу. У Росію диню завезли в 16-16 ст. із Середньої Азії.
    Чим корисні дині?
    Диня стимулює процес кровотворення, страждаючим анемією в осінній період рекомендується з'їдати не менше 300 р. дині щодня. Її корисні властивості застосовуються для заспокоєння нервової системи. Вона містить речовини, які допомагають виробленню «гормону щастя» - серотоніну. Дині, у тому числі мускусна (канталупа), корисні для профілактики серцево-судинних захворювань, вугрів, хвороб дихальних шляхів.
    Диня також містить:
    - бета-каротин, корисний для шкіри і профілактики вугрів.
    - Вітамін С, який зміцнює імунну систему і захищає від респіраторних інфекцій.
    - Зеаксантин, корисна для зору. Перебуваючи в сітківці, він поглинає шкідливий ультрафіолет.
    - Калій, який грає важливу роль у профілактиці ішемічної хвороби серця, гіпертонії та інсульту. Особливо багато калію міститься в мускусних і мускатних динях.
    - Пектин, що знижує рівень холестерину. Клітковина благотворно впливає на кишкову мікрофлору, покращує процес травлення.
    Диня містить чималу кількість цукрів, при діабеті або проблеми з печінкою не варто їй занадто захоплюватися.
    Диня широко використовується в народній медицині:
    - скоринки з кірки використовуються як болезаспокійливий засіб при забиттях, ангіні, сильному кашлі. До хворого місця прикладається компрес з кірки. При ангіні і бронхіті роблять компрес на груди і горло. Вважається також, що, часто прикладаючи дынную шкірку до лоба, можна позбавитися від застуди протягом двох-трьох днів.
    - При носових кровотечах використовують сік з дынной шкірки (2-3 краплі).
    - Динна ванна допомагає зняти симптоми алергії. Додайте у воду (температура 36-37DGС) склянку динного соку, або нарізані шматочки і скоринки з кірки. Один курс - сім ванн.
    Крім лікувальних властивостей, стигла диня - смачний, ароматний десерт. У середній смузі Росії продаються, в основному, два-три сорти, найбільш придатні до транспортування і тривалого зберігання. Це, насамперед, вирощувані в Середній Азії і Поволжя "торпеда" і колгоспниця".
    Як вибрати стиглу диню?
    - Аромат. Якщо ви відчуває сильний аромат -- диня стигла. Якщо запаху немає взагалі чи є тільки запах зелені -- диня незріла і несмачна.
    - Чистий поверхню. Зверніть увагу, на дині не повинно бути тріщин і чорних плям. У пошкоджених плодах можуть розвиватися збудники сальмонельозу і ботулізму, тому поверхня дині повинна бути ідеальною -- без гнилі, тріщин і плям.
    - Звук і шкірка. Якщо постукати по стиглої дині, звук буде глухий. Кірка дозрілої дині злегка піддається при натисканні, а при зіскоблюванні без зусиль з'являється зелена шкірка.
    - "Хвостик" дині. Слід від стебла дині повинен бути сухим. Сам стебло у стиглої дині товстий в діаметрі. Слід від квітки має злегка піддаватися при натисканні. Якщо він занадто м'який -- диня вже перезріла і буде мати переброджений смак, якщо твердий -- диня ще зелена.
    Не забувайте про те, що диня - продукт досить важкий, не варто змішувати її з чим ще. Вона містить велику кількість клітковини, що викликає послаблення кишечнику, і поєднання з іншими продуктами може викликати найбільш несподіваний ефект. Оптимально є диню за дві години до або після основного прийому їжі.

  • Ідеальні бутерброди для дітей, які досить легко готуються, щоб вони зробили їх самі. Зручно для того, щоб брати з собою в машину.
    Інгредієнти на 4 порції:
    4 коржі тортілья
    8 маленьких або 4 великі шматки шинки
    2 печених перцю (з банки цілком підійдуть), нарізані
    жменю тертого сиру
    1. Укласти коржі на стіл. Покласти в середину 1-2 шматочки шинки. Посипати зверху нашаткованим перцем і сиром, залишивши 2 см до краю. Починаючи з одного кінця загорнути рулетом. Потім загорнути рулет у фольгу і закрутити краю. Можна зберігати в холодильнику до 3х днів.
    2. Розігріти духовку до 180 ° С. Покласти в духовку (прямо на ґрати) і варити 10-15 хвилин, поки сир не розплавиться. На останні 5 хвилин розгорнути фольгу, якщо хочете щоб зовні вони були хрусткими. Зняти фольгу і подавати.
    Старші діти можуть самі покласти рулети в духовку, коли зголодніють. Але також вони ідеально підходять для того, щоб брати з собою в дорогу, але головне, не забудьте серветки.