Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
-
Інгредієнти:
* 0,5 кг знежиреного сиру (1,8%)
* 1/2 склянки цукрової пудри зі смаком ваніліну
* 1/2 склянки борошна або манки
* 2 яйця
* родзинки
* цедра від 1/2 лимона
* 1 жовток
* вершкове масло
* панірувальні сухарі
Спосіб приготування:
Форму змастити вершковим маслом. Посипати панірувальними сухарями. В миску викласти сир, додати ванільний цукор.
Всипати просіяне борошно, гарненько все перемішати ложкою для однорідної маси. Розбити яйця - ще раз все перемішати. Всипати родзинки і покласти цедру лимона, перемішати.
Заповнити форму сирною масою, розрівняти, змастити жовтком. Ложкою зробити щербини. Поставити в розігріту до 180-200 градусів духовку і запікати близько 35-40 хвилин до готовності.
Запіканку трохи охолодити, нарізати на порційні шматки і подати до столу. Приємного апетиту! -
Інгредієнти:
* Сир (я використовувала 5%) - 200 гр;
* Сметана 15 % - 4 ст.л.;
* Стать-пучка кінзи і кропу;
* Часник - 1 зубчик;
* Сіль, перець.
Викласти в миску сир і розім'яти його вилкою. Додати сметану і перемішати.
Збити (я використовувала блендер з насадкою віночок) не до однорідного стану, щоб залишалися в консистенції маленькі крупинки сиру (так смачніше).
Подрібнити в блендері зелень і додати її до сирної маси.
Видавити зубчік часнику, посолити і поперчити за смаком.
Подавати на тостах із зернового хліба, зі шматочками огірка.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт Ольга Злобіна. -
Інгредієнти:
Молоко (3,5-6%) - 1 л
Сметана (20%)- 100 г
Вершки (20-30%) - 100 г
Яйце - 2 шт
морська Сіль, велика - 1,5 ст.л. (без гірки)
Молоко довести до кипіння. Сметану з'єднати з вершками, яйцями, сіллю, і ретельно перемішати, можна збити міксером.
Влити сметанну суміш в кипляче молоко, довести до кипіння. Варити, помішуючи, ще 4-6 хвилин (на поверхні маси з'являться великі, важкі пластівці, сироватка відокремиться).
Сито/друшляк викласти марлею (2-4 шару). Відкинути масу на друшляк, залишити стікати на 3-4 години.
Вийшов сир покласти під прес прям в марлі, як форми можна використовувати пластмасове відерце з дірками на дні, а як преса літрову, або більше, банку з водою.
Залишити сир під пресом на 4-5 годин, а краще на ніч.
Такий сир можна готувати з добавками, наприклад: з кропом, солодким перцем, маслинами, кмином і т.д. Вершки в рецепті можна замінити такою ж кількістю сметани.
З 1 л молока виходить 300-400 г сиру. Зберігати загорнутим в марлю близько 3-4 доби в холодильнику.
Автор: Lacoste -
З настанням холодних днів вранці хочеться зігріваючий, ситний сніданок, і така каша з ароматним изюмовым соусом порадує родину суботнім ранком. У Мексиці вона називається Arroz con Leche, в Англії - рисовий пудинг і подається на десерт, і в інших країнах є свої варіанти цієї страви.
Інгредієнти на 8 порцій:
200 г круглого рису
цедра 1 лимона
цедра 1 апельсина
1 л незбираного молока
100 г дрібного цукру
Для сиропу з родзинками:
85 г родзинок
1 паличка кориці
100 г коричневого цукру
3 ст л жирних вершків
Інструкції:
1. З'єднати рис у великій каструлі з 500 мл води і лимонною і апельсиновою цедрою. Довести до кипіння, накрити кришкою, зменшити вогонь і варити 15 хвилин, поки вся вода не вбереться.
Відкрити кришку, додати молоко і цукор, варити 20-25 хвилин, часто помішуючи, поки рис не буде м'яким, а молоко не загусне.
2. Поєднати в маленькій каструлі родзинки, корицю, коричневий цукор і 100 мл води. Підігріти, щоб цукор розплавився, потім дати покипіти, щоб сироп загусло. Додати вершки, і дати охолонути в каструлі.
3. Подавати кашу з соусом з родзинками відразу ж так як рисова каша швидко густішає. -
Для соусу я вибрала кисло-солодкі сливи сорту Ренклод. Смак готового соусу коригувати, роблячи його кисліша, гостріше або солодше, додаючи більше оцту, часнику-імбиру або цукру. Мені подобається вмочати в кисло-солодкий сливовий соус курячі крильця, шматочки смаженої курки або свинини.
Інгредієнти:
зливу (сорт Ренклод) - 500г; вода - 100 мл; кориця - 1 паличка; цебер - 1 зірочка; перець духмяний - 3 шт.; перець чорний - 5 шт.; гвоздика - 3 шт.; цукор - 2 ст.л.; сіль - 1/3 ч.л.; оцет (білий винний) - 3-4 ст.л.; імбир (свіжий, кореневище) - 2 см; часник - 3-4 зубчики.
Сливу вимити, обсушити, розрізати на половинки і видалити кісточки.
Скласти ягоди в товстостінну каструлю, додати корицю, цебер, гвоздика, перець чорний і запашний. Додати воду, цукор і сіль.
Довести воду до кипіння, після чого зменшити вогонь, накрити кришкою і готувати приблизно 40 хвилин. Рідина повинна чуть-чуть булька, але не кипіти.
Коли обсяг вміст каструлі зменшиться приблизно вдвічі, зняти з плити. Не варто сильно уварювати сливу, інакше соус вийде дуже густим. Тепер вам потрібно виловити з каструлі всі горошини перцю, бутони гвоздики і паличку кориці.
Коли зливу охолоне, пюрировать її (я використовувала занурювальний блендер, зручно).
Перелити пюре сливове назад в каструлю. Додати оцет, подрібнені на терці часник і імбир. Перемішати, довести до кипіння (Обережно! Соус булькає і sprinkled в різні сторони) і зняти з плити. Соус готовий.
Ви можете змінювати соус по своєму смаку, роблячи його кисліша, гостріше або солодше, додаючи більше оцту, часнику-імбиру або цукру. Мені подобається вмочати в такий соус курячі крильця, шматочки смаженої курки або свинини.
Автор: Олена Покровська -
Готувала вже не один десерт у мікрохвильовці, але цей перевершив всі мої очікування.
Чудовий десерт, дуже простий у виконанні, в міру шоколадний, на смак - дуже схожий на "Пташине молоко".
Інгредієнти:
* Білок яєчний (зважити) - 2 шт
* Цукор (стільки ж за вагою, скільки білків)
Шоколад чорний (або інший, посічену) - 20-30 г
* Малина - 100 г
Рецепт:
Білки потрібно збити на середній швидкості до м'яких піків.
Поступово додати цукор, збільшити швидкість і продовжувати збивати до тих пір, поки меренга не стане вологою і блискучою і не буде формувати впевнені "тверді піки".
У готову меренгу додати шоколад, перемішати.
Викласти в порційні форми, провести ножем по стінках форм і поставити в мікрохвильову піч рівно на 30 секунд - не більше, при максимальній потужності (у мене 1000 Вт)!
Готові острівці потрібно охолодити. Малину змолоти в блендері і протерти через сито.
Меренги викласти на блюдця, полити малиновим соусом і насолоджуватися райським десертом
Автор: Иррез -
Інгредієнти:
* піти - 1 упаковка (5 шт);
* сир - 500 гр;
* яйце - 1 шт;
* часник - 1 великий зубчик або парочка невеликих;
* кріп - пучок;
* сіль, мелений чорний перець.
Кріп вимиємо (яйця я теж завжди мою), часник почистимо.
Сир перекладаємо в миску, розминаємо хаотично вилкою, додаємо яйце і витискаємо часник. Перемішуємо.
Потім додаємо дрібно порізаний кріп, сіль і перець за вашим смаком.
Піту ріжуть ножем навпіл (вона всередині порожня, тому це елементарно), залишаючи приблизно сантиметр не розрізаний, щоб половинки хоч трохи-трохи кріпилися один до одного.
Викладаємо начинку і розподіляємо все тієї ж вилкою по поверхні однією половинки.
(Я зробила хід конем - першу піту наповнила, а решту в мисці начинку умовно поділила ножем на 4 частини хрест-навхрест, щоб рівномірно розподілити по пітам).
Все теж саме робимо з кожної питой.
Смажимо на сковорідці на рослинній олії з двох боків по парі хвилин до золотистого кольору, після того як перевернемо, закриваємо кришкою, щоб начинка рівномірно прогрілася.
до Речі, навіть на великій сковороді більше однієї не поміститься, тому беріть сковорідку в розмір з питой, буде зручніше.
Подаємо гарячими! (Холодні теж смачні, я перевіряла).
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна. -
Інгредієнти: полуниця 450г; вершки (не менше 33% жирності)- 250мл; цукор - за смаком; желатин - 1 ст.л. (приблизно 15г); вода - 3 ст.л.; сік лимона - за смаком; для прикраси: ягоди полуниці; листя м'яти
Ягоди промити, обсушити, засипати в блендер і подрібнити в пюре. Додати за смаком цукор і лимонний сік. Порошок желатину залити холодною водою і залишити для набухання (приблизно 30 хвилин).
Поставити ємність з желатином на водяну баню, дочекатися, коли желатин розчиниться, але не давати йому закипати. Перелити желатин в полуничне пюре, розмішати. Вершки збити в легку стійку піну.
Додати пару ложок полуничного пюре з желатином і обережно, знизу вгору перемішати. Потім додати половину пюре, перемішати, додати решту полуничного пюре - перемішати. Можна залишити трохи пюре для прикраси.
Розлити мус по формах, зверху налити трохи пюре і розмішати, щоб на поверхні утворилися симпатичні кольорові розлучення.
Прибрати мус в холодильник на 2-3 години (краще на ніч). Перед подачею прикрасити ягоди полуниці та листочками м ’ яти.
Автор: Олена Покровська -
Тому, хто хоча б раз запрошував гостей і влаштовував для них звана вечеря, відомо, що такий захід пов'язано з деяким ступенем напруги. Проте, знаючи кілька швидких, простих, але ефектних рецептів можна звести все до мінімуму стрес. Рецепт нижче -- один з таких.
Зараз не сезон ягід і я картаю себе за те, що не розмістив такий рецепт раніше, але для особливого випадку можна обдурити разок природу і витратити на ягоди трохи більше. Цей чізкейк не виглядає так, як ми звикли бачити його у себе на тарілці в кав'ярнях або ресторанах. Але комбінація ніжного вершкового сиру і свіжої солодощі ягід, не без допомоги легкого хрускоту від розкришені печива, дарують ті ж самі відчуття. А приготування займає не більше 20 хвилин.
На 8 порцій:
300 г ягід (малина, лохина, чорниця, ваш вибір)
8 шт. розсипчастого печива
400 г вершкового сиру (я взяв маскарпоне)
400 мл вершків 20%
стручок ванілі (або використовуйте 4 ст. л. ванільного цукру замість цукрової пудри)
4 ст. л. цукрової пудри
сік половини лимона
2 ст. л. цукру
50 мл ягідного лікеру (необов'язково)
Загорніть печиво в кухонне рушник, покладіть на стіл і добре відбийте качалкою або ніж що-небудь ще важким. Звичайно, з отриманих крихт роблять основу для чізкейку, змішуючи з цукром і вершковим маслом. Ми з ними нічого не будемо робити, для простоти.
У великій мисці змішайте маскарпоне (або будь-який інший вершковий сир, головне, не солоний з кропом і інші модифікації), цукрову пудру і сік лимона. Розріжте стручок ванілі уздовж навпіл і выскребите сеена. Додайте до вершкового сиру. Перемішайте суміш до однорідності.
В іншій мисці збийте вершки до густоти, але не занадто сильно, до тих пір, поки вони тільки почнуть зберігати форму.
Змішайте вершки з сумішшю вершкового сиру. Поставте в холодильник.
У сковороду насипте 2 столові ложки цукру і увімкніть сильний вогонь. Поки карамель плавиться, у жодному разі не чіпайте її нічим. Як тільки цукор розплавиться, всипте ягоди і дуже швидко струсніть сковороду кілька разів, щоб покрити ягоди карамеллю. Потім влийте 50 мл алкоголю на ваш вибір. Якщо у вас є якої небудь ягідний лікер, наприклад сгиме de cassis, дуже рекомендую спробувати, якщо ж ні, то необов'язково купувати дорогу пляшку заради десерту. У такому випадку, використовуйте звичайну воду, можна навіть 50 мл горілки. Можна також освіжити ягоди парою крапель лимонного соку. Як тільки алкоголь випариться, а ягоди будуть покриті апетитним шаром карамельного соусу, зніміть сковороду з вогню. Ягоди мають лише прогрітися, не приготуватися повністю зсередини. Весь процес займе не більше 5 хвилин і аналогічно описаний раніше у рецепті тарта татена.
Для подачі десерту можна використовувати все, що завгодно, але найефектніше послужить скляний посуд, особливо якщо мова йде про званій вечері. Візьміть склянку рокс або коктейльної рюмки, можна навіть келих шампанського. Насипте на дно трохи крихт. Потім викладіть пару чайних ложок ягід. Потім, ложкою, або за допомогою кондитерського мішка, введіть у келих суміш з вершкового сиру та вершків. Повторіть процес, поки келих не наповниться доверху. Завершіть невеликою кількістю покришеного печива і парою свіжих ягід. Можна прикрасити листочком м'яти. -
Інгредієнти:
2 кг яблук (ранетки),
400 мл води
1,6 кг цукру.
Приготування:
Яблука добре вимити і висушити.
Розрізати на четвертинки і видалити серцевину.
Скласти у велику каструлю налити воду і поставити варити на середній вогонь. Періодично помішувати.
Коли маса стане кашоподібної зняти з вогню і остудити.
Протерти через сито.
Додати цукор з розрахунку на 1 кг маси пюре 800 г цукру.
Добре перемішати, поставити на вогонь і варити до повного зникнення піни приблизно 15 хвилин, помішуючи!!! (швидко пригорає).
Перекласти в чисті і сухі баночки. Закрити кришками.
Приємного апетиту!