Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
-
М'ясо чудово. Всередині соковите і м'яке, а зовні преаппетитнейшая ароматна кисловато-солонувата скоринка.
Для отримання ароматною скоринки дуже важливо взяти правильну паприку - вона не повинна бути темно коричневого кольору і не має пахнути пилом, мишами та товченим цеглою.
Паприка повинна бути красивого, але не яскравого червоного кольору з тонким пряним ароматом.
Якщо хорошою паприки немає, то краще замість неї використовувати томатну пасту або соус.
СКЛАД:
1~1,5кг м'якоті свинини
РОЗСІЛ:
1 ч. ложка солі, 50г води
ОБМАЗКА:
0,5 год ложки солі, 1/4 ч ложки чорного перцю, 1 ст. ложка рослинної олії, 1 ст. ложка меду, 2 ч. ложки лимонного соку, 2 ст ложки меленої паприки, при бажанні - червоний перець
У воді розчинити сіль. За допомогою одноразового шприца ввести розсіл в м'ясо. Зовні м'ясо не солити.
Загорнути м'ясо у фольгу і покласти на невеликий лист. Запікати при t=220|C до готовності.
Час приготування свинини розраховується за формулою: 25~30 хвилин на кожні 0,5кг м'яса плюс 30 хвилин додатково.
Обмазка
У невеликій мисці змішати сіль, мед, рослинна олія, лимонний сік і всі види перців. При бажанні замість паприки та лимонного соку можна покласти 1~1,5 ст ложки томатної пасти.
Розгорнути готове м'ясо й густо обмазати його вийшла массой.Температуру в духовці додати до t=250|C і допікати м'ясо до закріплення скоринки - приблизно 5 хвилин. -
Американська культура барбекю популяризувала свинячі ребра. Їх можна зустріти практично скрізь, де подається м'ясо, смажене на вугіллі. Насичений, в'язкий соус, темні підпалини від відкритого полум'я, аромат багаття та ніжне, буквально стікаюче з кістки м'ясо.
Такий результат досягається за допомогою маси тонкощів. Маринад, в якому м'ясо насичується смаками багато годин (а іноді і днів), особливий соус, рецептів якого стільки ж, скільки людей його готують, і, зрозуміло, дрова, на яких м'ясо смажиться. Я готую свинячі ребра набагато простіше. Можливо навіть смачніше.
Інгредієнти:
1 кг свинячих ребер
1 кг цибулі
5-6 лаврового листя
сіль і мелений чорний перець
У нашому випадку м'ясо супроводжується двома кращими друзями свинини - цибулею і лавровим листом. Гасіння м'яса в цибулі забезпечує необхідну ніжність. Потім, ребра відправляються під гриль для отримання золотистої скоринки.
Лука потрібно стільки ж, скільки і свинини. За 4 години ці два продукти пустять сік, утворивши дуже насичену смаком рідина, в якій м'ясо буде нудитися і залишатися ніжним.
Наріжте цибулю півкільцями. Зовсім необов ’ язково витрачати сили та нерви на цибулю, поріжте його грубо, швидко і крупно. Складіть половину в глибокий посуд для запікання. Покладіть туди ж лаврове листя.
Зверху покладіть свинячі ребра, дуже щедро приправлені сіллю і перцем. Накрийте м'ясо цибулею, що.
На всяк випадок налийте трохи води (вина, бульйону), якщо вас мучать сумніви щодо соковитості м'яса.
Накрийте посуд фольгою, зробивши маленький отвір для виходу пари. Відправте свинину в духовку і готуйте 4 години при 150° C. За цей час можна неквапливо картоплю відварити, якщо є бажання.
Коли 4 години закінчаться, вийміть посуд і відразу ж увімкніть гриль в духовці на максимум. Акуратно вийміть м'ясо і відправте його під гриль. Підрум ’ ребра до потрібного кольору.
Лушпиння gravy при бажанні можна злегка випарувати, для ще більш глибокого і інтенсивного смаку. У будь-якому випадку, немає сенсу її виливати.
Подавайте м'ясо з соусом і яким-небудь простим гарніром, начебто відварної картоплі.
Фото і рецепт: Петро Голавский -
Для 4-х людина нам знадобляться:
* 12-16 курячих крилець (залежно від розміру)
* 1/2 чайні ложки соєвого соусу
* 1/2 чайні ложки саке
* кукурудзяний крохмаль
* соняшникова олія для смаження
Для соусу:
* 2 шт. лука-порею
* 1 перчик чилі без насіння
* 100 мл соєвого соусу
* 1 ложка саке*
* 30 мл рисового оцту
* 2 ложечки цукру
Як приготувати курячі крильця під соусом з лука-порею:
Почнемо з того, що замаринуем крильця в соєвому соусі і саке. Залишаємо їх на час.
Готуємо цибуля-порей. Добре його моєму і дрібно ріжемо. Підсмажуємо його на сковорідці з невеликою кількістю олії і додаємо дрібно рублений перчик чилі (акуратно зніміть перед цим насіння), соєвий соус, саке і цукор. Змішуємо все це й залишаємо на маленькому вогні на кілька хвилин.
Тепер повертаємося до курячих крилець. Обвалюємо їх у кукурудзяному крохмалі і смажимо у великій кількості заздалегідь нагрітого соняшникової олії.
Коли вони добре підсмажаться, дістаємо їх і викладаємо на вбираючу кухонну папір, щоб пішло зайве масло.
Подаємо разом з соусом. Приємного апетиту!
* Ніж можна замінити саке? Саке - рисове вино або рисова горілка, можна замінити (хоча, звичайно, це не ідеальна заміна) білим сухим виноградним вином. -
Куряче м'ясо - одне з найбільш доступних і часто зустрічаються на нашій кухні. Як можна урізноманітнити страви з куркою? Пропоную приготувати наступний нехитрий, але в той же час оригінальний рецепт.
Нам знадобляться:
* 8 курячих стегенець (тільки ніжки, без стегон)
* 250 г гарбуза
* 3 ложки томатного соусу (або томатної пасти, краще домашнього приготування)
* 1 ложка коричневого цукру
* 1 цибуля
* 1 гострий перчик чилі
* 1 чашка курячого бульйону
* 2 зубчики часнику
* 20 оливок без кісточок
* щіпка меленого кмину
* щіпка меленого червоного перцю (паприки, негострий)
* оливкова олія
* петрушка
* сіль і перець
Рецепт приготування курячих стегенець з гарбузом та оливками:
Чистимо гарбуз і ріжемо на середні кубики. Чистимо і дрібно ріжемо цибулю. Чистимо та пропускаємо через давилку часник.
Курячі стегенця ріжемо поВ каструлі з невеликою кількістю оливкової олії обсмажуємо курячі стегенця, попереднє посолені і поперченые.
Дістаємо курку, а в тім же маслі, пасеруємо цибулю на повільному вогні, коли вона почне міняти колір, додаємо часник, смажимо кілька хвилин додаємо томатний соус, солимо, додаємо цукор і кмин. Добре перемішуємо й залишаємо на 2 хвилини на вогні.
Туди ж додаємо курку, дрібно рубаний перчик чилі і червоний мелений перець. Під кінець додати кубики гарбуза, оливки, курячий бульйон і трохи петрушки. Накриваємо кришкою й залишаємо гаситися на повільному вогні хвилин 20-30, до тих пір, поки курка і гарбуз не протушаться добре.
Час приготування: 60 хвилин.
Гарніром може служити і рис, картопля, і варені або тушковані овочі або простий салат.
Приємного апетиту! -
Інгредієнти:
500 г свинини
4 ст.л. соєвого соусу
3 ст.л. солодкого соусу чилі
2 ст.л. коричневого цукру
1/4 ч.л. червоного меленого перцю
1/2 ч.л. меленого каррі
1 цибуля
2 зубчики часнику
1 зелений болгарський перець
Сіль, олія
Цибулю нарізати тонкими півкільцями, болгарський перець - середньої соломкою, м'ясо - тонкою соломкою. У чашці змішати соєвий соус, соус чилі, цукор, червоний перець і каррі.
На сковороді обсмажити цибулю і зелений перець 5-7 хвилин до золотистого кольору. Перекласти на тарілку.
На сковороді на сильному вогні обсмажити м'ясо до утворення скориночки, додати подрібнений часник і обсмажити ще 30 секунд.
Додати цибулю з перцем і влити соус. Готувати 5 хвилин, помішуючи, на сильному вогні.
Автор: Олена Смирнова
Фото: eda.ru -
Ідею цього рецепту я почерпнула з італійської домашньої кухні, в якій господині використовують шавлія при обсмажуванні цілого шматка м'яса перед тим, як його потім запекти. І коли мені потрібно було зрозуміти швидкий вечеря, я згадала про цю цікаву травичку, яку ми незаслужено обходимо. Вийшло дуже смачно!
Інгредієнти:
* свинячий карбонад - 800 гр;
* шавлія - 8-10 гілочок;
* оливкова олія - 2 ст.л.;
* вершкове масло - 50 гр;
* свіжозмелений чорний перець, сіль.
Ріжемо карбонад тонкими скибочками (товщиною в сантиметр). З даного об'єму має вийде 8-10 шматочків. Солимо й перчимо. Я крім цього використовую млин з приправами для гриля, що зовсім не обов'язково.
Відриваємо листики шавлії від товстих стеблин і "прилепляем" до м'яса (з однієї сторони), зовсім злегка натискаючи, щоб листочки приклеїлися.
На сковороді розігріваємо маслинове масло й додаємо невеликий шматочок вершкового. Як тільки воно расстает, кладемо ескалопи шавлією вниз.
Поки вони смажаться, розкладаємо шавлія з цієї сторони. Смажимо на досить інтенсивному вогні буквально пару хвилин, потім перевертаємо.
І смажимо на іншій стороні теж пару хвилин. Готові ескалопи складаємо в миску під кришку, щоб вони не охолонули, поки смажиться наступна партія.
При цьому під кришкою вони пропарятся і будуть дуже мягкими.Подаем зі своїм коханим гарніром або салатом.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна -
Інгредієнти:
* свинячі ніжки 2 шт. (наша порада: вибирайте ніжки побільше!)
* цибуля 1 шт.
* морква 1 шт.
* лавровий лист 1 шт.
* сіль, запашний перець, ягоди ялівцю за смаком
для начинки:
* рубленого м'яса 300 г
* хлібний м'якуш 100 г
* ріпчасту цибулю 1 шт.
* рослинна олія
* часник 1-2 зубчики
* сіль, перець за смаком
* скибочки бекону або хамона 2-4 шт.
Підготовлені свинячі ноги залити холодною водою і довести до кипіння. Зняти піну, зменшити температуру. Додати цибулю та моркву, спеції і варити до м'якості. Дістати з бульйону зварені ніжки, охолодити, видалити кістки (навіть якщо шкірка порвалася, нічого страшного!).
М'якуш білого хліба розкришити в миску. Додати до нього м'ясний фарш. Часник подрібнити і покласти до інших інгредієнтів. Ріпчасту цибулю дрібно нарізати, гарненько обсмажити і додати у фарш.
Масу посолити і поперчити за смаком, перемішати. Беремо трохи фаршу і викладаємо його в середину ніжки. Звертаємо рулетом. Обернемо кожну ніжку в шматки бекону або хамона.
Язати ниткою, щоб не розвалився. Форму для випічки змастити маслом, викласти підготовлені ніжки. Запікати в розігрітій до 200 градусів духовці близько години. Готові рулети, нарізати порційними шматками і подати до столу.
Приємного апетиту! -
Інгредієнти:
куряча грудка (без шкіри і кісток) - 1 шт.;
волоські горіхи (очищені) - 200г;
зелень петрушки (свіжа) - за смаком;
часник - 3 зубчіка;
вершкове масло - близько 100г;
сіль - за смаком;
сир (моцарелла) - за смаком.
Курячу грудинку вимити, обсушити і нарізати великими шматками. У процесорі подрібнити в крупную крихту горіхи разом із зеленню і часником.
М'ясо порубати в процесорі або пропустити через м'ясорубку. Змішати фарш з горіхами і зеленню. Вимішувати, додаючи трохи холодної води. Фарш повинен стати язким і не розвалюватися на шматочки.
Скачати з фаршу тефтель розміром з куряче яйце. Потім розім'яти вщент і покласти в центр шматочок охолодженого вершкового масла.
Розкласти тефтелі на застелений пекарської папером деко і поставити в прогріту до 200С духовку. За 1-2 хвилини до готовності, на кожен тефтель покласти по шматку сири.
Як тільки сир розплавитися, перекласти тефтелі на тарілку і з'їсти. -
Не знаю, чи їдять японці курку так, як описує рунет, але цей рецепт варто Вашої уваги. В оригіналі автор пропонує готувати цю курочку на шпажках. Мене що-то перемкнуло і я посмажила просто на сковороді-гриль в запропонованому маринаді до випаровування останнього. Цукор карамелизировался і курочка стала солодкою. А в поєднанні з гостротою васабі - це просто щось!
Нам знадобиться:
курка (грудинка) - 600 г;
морква - 1 шт;
яйце - 1 шт;
соєвий соус - 4 ст. л.;
цукор - 3 ст. л.;
вино (біле сухе) - 1 ст. л.;
васабі.
Приготування:
Куряче філе нарізати на невеликі шматочки.
Готуємо маринад: соєвий соус, вино, цукор змішуємо. Занурюємо в маринад шматочки курки. Залишаємо на 30 хвилин маринуватися.
Розігріваємо сильно сковороду-гриль, змазану олією (саме змащену, не политу). Викладаємо шматочки курки на сковороду так, щоб Ви могли кожен шматочок підсмажити з усіх боків.
Коли курочка буде красиво підсмажена з усіх боків - виливаємо в сковороду що залишився маринад і на сильному вогні смажимо курочку, інтенсивно заважаючи, до повного виварювання маринаду.
Цукор в маринаді карамелізуєтся і курочка покриється апетитною солодкої оболонкою.
Подавайте обов'язково з васабі або гірчицею.
Фото і рецепт: horo6aya -
Інгредієнти:
* печінка курки або індички (у крайньому випадку теляча) - 700 гр;
* цибуля - 2 шт;
* часник - 2 зубчики;
* вершки 35% - 250 мл;
* біле сухе вино - 100 мл;
* мускатний горіх;
* коріандр - 1 ч.л.;
* оливкова олія - 4 ст.л.;
* вершкове масло - 150 гр;
* сіль, мелений перець.
Моєму печінку (тут індича) і ріжемо крупно.
Цибулю ріжемо півкільцями, часник дрібно.
В розігрітій з оливковою олією сковороді розтоплюємо вершкове масло (50 гр).
Кидаємо туди цибулю і часник і смажимо пару хвилин до румяночек. Інтенсивний вогонь.
Тим часом можна розтерти в ступці коріандр. Ви можете взяти мелений, але він незрівнянно програє в аромату свежеизмельченному.
До цибулі і часнику кидаємо печінка і смажимо на тому ж інтенсивному вогні хвилин 5-10 - печінка не повинна висохнути! Всередині повинна бути рожевим, але без крові!
Солимо, перчимо, додаємо коріандр, трьом прямо в сковорідку мускатний горіх (не весь! нам потрібна щіпка), вливаємо вино і тушкуємо 5 хвилин. Потім вливаємо вершки, після закипання чекаємо хвилину і вимикаємо.
Перекладаємо вміст сковороди в миску і пробиваємо занурювальним блендером до однорідності.
Потім розкладаємо по мисочкам-формах. У мене вийшли три таких ось.
В ковші розтоплюємо на маленькому вогні залишилися 100 гр вершкового масла.
Поливаємо маслом кожну мисочку з паштетом, дати охолонути, накриваємо плівкою і прибираємо в холодильник.
Подаємо на тостах або просто на хлібі. Ідеально на сільському або житньому.
іноді Я роблю на стіл бутерброди, а іноді подаю на великій дошці порізаний свіжий хліб в тканинній серветці, туди ж ставлю мисочку з паштетом і кладу ножик - гості самі собі із задоволенням мажуть бутерброди.
Приємного апетиту!
NB! - У мене мама робила навіть більше святковий варіант - намащує на фольгу м'яке вершкове масло (кімнатної температури) шаром, зверху викладала паштет і повертала в рулет, потім в холодильник.
Потім якщо його розгорнути і нарізати, виходять дуже красиві порційні шматки паштету з маслом.
- В паштет можна додати ст.л. коньяку, якщо його не будуть їсти діти.
Фото і рецепт: Ольга Злобіна