Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Інгредієнти:
    спагетті 1/2 пачки
    оливкова олія
    сіль
    пармезан
    для соусу болоньєзе:
    ріпчасту цибулю 1 шт.
    морква 1 шт.
    грудинка 100 г
    м'ясо (яловичина) 500 г
    оливкова олія 3 ст. л.
    біле вино 1 чарка
    томатне пюре 200 г (1 банку томатів у власному соку: томати очистити і перетворити в пюре)
    томатна паста 2 ст. л.
    орегано
    сіль, перець
    м'ясний бульйон 1 склянку
    М'ясо нарізати дрібними шматочками. Моркву і цибулю нашинкувати. Іноді італійці додають в соус стебло селери.
    Його також треба дрібно нарізати і обсмажити з овочами. У сковороді розігріти оливкову олію, покласти овочі і обсмажити.
    Грудинку нарізати дрібним кубиком і додати до овочів. Викласти м'ясо. Влити вино. Додати томатну пасту. Покласти томатне пюре.
    Всипати орегано. Соус посолити, поперчити. Влити бульйон. Закрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні близько години.
    Спагетті відварити аль денте з оливковим маслом і сіллю. Воду злити. Покласти спагеті на блюдо, викласти соус, посипати тертим пармезаном.
    Приємного апетиту!

  • З усіх шматки свинини грудинка - найбільш універсальна. Мова йде не про те, що її можна солити, коптити, варити, піч, смажити, тушкувати, причому щоразу з неодмінно відмінним результатом, а про те, що навіть в межах одного методу приготування ви можете дозволити собі безліч вольностей, які з іншим м'ясом можуть і не пройти.
    В цьому рецепті, правда, немає нічого нетрадиційного, зате скористатися ним ви можете в будь-яких умовах: дому - у духовці, на дачі - на грилі, або навіть на пікніку - почніть готувати вдома, а опинившись на природі, за 20 хвилин доведете грудинку до кондиції на мангалі. Результатом в будь-якому разі буде соковите і ніжне м'ясо, виділяла запах багаття і тонкий аромат спецій.
    Свиняча грудинка на грилі
    6 порцій
    2 кг свинячої грудинки (з ребрами або без)
    1 ч.л. коріандру
    1 ст.л. насіння фенхелю
    сіль
    чорний перець
    2 цибулини
    2 головки часнику
    200 мл білого вина (або води)
    пучок кінзи
    ще кілька зубчиків часнику
    велика морська сіль
    За добу до приготування прогрійте коріандр, насіння фенхеля і чорний перець на сухій сковороді і роздушіть в ступці або мельничке з достатньою кількістю солі. Зробіть паралельні надрізи на шкірі через кожен сантиметр і з усіх боків приправте свинину приготованим сухим маринадом, масажними рухами втираючи його в м'ясо. Приберіть грудинку в холодильник і забудьте до завтра. Це в ідеалі - але в принципі, можна готувати хоч відразу.
    Розріжте по дві цибулини і дві головки часнику і покладіть їх на дні форми для запікання так, щоб на них можна було розмістити грудинку. Стійко покладіть шар грудинки на постамент з лука з часником, додайте на дно форми келих вина або води, і накрийте форму листом фольги, підігнувши краю. Готуйте при температурі 160 градусів у духовці або при невеликому жарі гриля - якщо ви щасливий володар электрогриля Weber, виставте термостат на одне-півтора поділу.
    Через два-три години грудинка буде готова, залишилося лише довести її до досконалості на грилі або мангалі. Робіть це на великому вогні, вже без фольги, уклавши грудинку прямо на грати, поки вона не покриється апетитною золотистої скоринкою, але не пригорить. Дрібно наріжте кінзу з часником, і посипте грудинку цією сумішшю, а також великою морською сіллю, після чого подавайте, поки м'ясо не встигли охолонути.
    Фото і рецепт: Олексій Онєгін

  • Інгредієнти:
    М'ясо (нежирна свинина, телятина - шніцелі) - 4 шт
    Гірчиця (солодка) - 4 ч. л.
    Хрін (вершковий) - 4 ч. л.
    Яйце - 1 шт
    Панірувальні сухарі - 4 ст. л.
    Сіль перець
    Сир (тертий) - 4 ст. л.
    Олія (або смалець, для смаження)
    Мускатний горіх (мелений)
    Рецепт:
    М'ясо (у мене - нежирна свинина) нарізати порційно і відбити.
    Посолити, поперчити, приправити меленим мускатним горіхом.
    Я не знала, наскільки гострим вийде в результаті страва, тому я тільки злегка посолила.
    З одного боку змастити кожен шніцель солодкої гірчицею, а з іншого - вершковим хріном.
    Якщо у Вас є в наявності тільки гострий хрін, то його слід розбавити сметаною в пропорції 1:1, тобто. 2 ч.л. хрону + 2 ч.л. сметани.
    Вмочити шніцелі спочатку в яйці, а потім - в панірувальних сухарях.
    Смажити до рум ’ яного кольору на розігрітій олії (або смальці).
    Розігріти духовку.
    Натерти твердий сир.
    Готові шніцелі викласти у форму для запікання і посипати сиром.
    Запекти в духовці при 170*З близько 15 хв.
    Подавати з салатом.
    Баварці рекомендують на гарнір картопляний салат.
    Ми воліємо - зелений.
    Фото і рецепт: barska

  • Інгредієнти:
    яловичий язик відварний - 6 скибочок (110 гр);
    вершковий сир легкий (17%) - 150 гр;
    хрін - 5 ч.л.;
    солоний огірок - 1 шт;
    кріп - 2-3 гілочки.
    Вершковий сир викладаємо в миску. Я купую сир зниженої жирності Natura. Можете взяти будь-який, без добавок.
    Додаємо хрін. Рекомендую вам не бухати відразу всі 5 ч.л. По-перше, хрін буває різної міцності. По-друге, смаки у всіх різні. Кладіть поступово і пробуйте.
    до Речі ця штука відмінно підходить, як соус до запеченого м'яса!
    Огірочок ріжемо поперек навпіл і потім вузькими смужками.
    На край шматочка мови кладемо чайну ложку з гіркою творожно-хренной начинки.
    Далі викладаємо скибочки огірка (4-5 шт) таким чином, щоб вони злегка "звисали" з шматочка мови, на пару міліметрів.
    Потім кладемо трохи кропу.
    Акуратно від себе загортаємо рулетик і скріплюємо зубочисткою.
    Викладаємо на тарілку.
    До горілочки - ну, ах!
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Барановська

  • Інгредієнти:
    * Свинина (філе) - 500 г
    * Цибуля (ріпчаста) - 1-2 шт
    * Морква - 1-2 шт
    * Перець болгарський (червоний) - 1 шт
    * Помідори (у мене заморожені) - 2-3 шт
    * Олія рослинна - 2 ст. л.
    * Сіль (спеції за смаком)
    * Томатна паста - 1 ст. л.
    Приготування:
    Свинину ріжемо соломкою, солимо, перчимо й обсмажуємо в олії.
    Цибуля, морква, болгарський перець ріжемо крупною соломкою (я різала не дуже крупно,чоловік не любить). В оригіналі моркву і перець повинен бути крупно порізані.
    Коли м'ясо обжарилось, додаємо овочі й тушкуємо під кришкою хвилин 10-12.
    Додаємо помідори й тушкуємо до випаровування рідини.
    У мене помідори були заморожені, тому рідини було досить багато.
    Потім додаємо за бажанням ще столову ложку томатної пасти або кетчупу (кому що більше до смаку) і трохи води.
    Пробуємо на смак, коригуємо сіль, спеції, лавровий лист (для любителів кисло-солодкого смаку можна додати трішки цукру).
    Тушкуємо на повільному вогні до готовності м'яса.
    До такого обалденному мяску підійде будь-який гарнір, у мене сьогодні картопляне пюре.
    Приємного апетиту!
    Автор: Iyshka

  • Інгредієнти:
    200 г м ’ якоті свинини,
    1 цибулина,
    5-7 свіжих шампіньйонів,
    200 г заморожених маслюків,
    2 шт. лаврового листа,
    5-7 шт. картоплі,
    100 г сметани 20%-ної жирності,
    2 петрушка (зелень),
    рослинна олія,
    перець за смаком,
    сіль за смаком.
    Приготування:
    М'ясо порізати кубиками. Цибулю дрібно нашаткувати і обсмажити на рослинній олії. Додати м'ясо і обсмажувати 5-7 хвилин.
    Додати розморожені і порізані маслюки, скибочками порізані печериці. Обсмажувати 10 хвилин.
    Додати 1/2 склянки води і тушкувати ще 30 хвилин, під кришкою на середньому вогні. Додати сіль, перець і лавровий лист.
    Картоплю обчистити і порізати кубиками. Додати в сковороду. Додати ще води. Закрити кришкою і тушкувати до готовності картоплі.
    Додати сметану, посолити за бажанням. Добре перемішати.
    Викласти на тарілки і посипати дрібно посіченої петрушкою. Подавати до столу гарячими.
    Приємного апетиту!

  • Нам знадобиться:
    картопля (великий; нарізаний тонкими кружечками) - 4 шт,
    оливкова олія - 2 ч. л.,
    цедра лимона (терта) - 2 ч. л.,
    сік лимонний - 2 ст. л.,
    бринза - 100 г,
    орегано (сушений) - 1 ст. л.,
    гомілка куряча - 4 шт,
    стегно куряче - 4 шт,
    помідори черрі (на гілочці) - 250 г,
    зелені оливки (або чорні; без кісточки) - 3/4 склянки.
    Приготування:
    розігрійте Духовку до 220 гр. Картопля викладіть на дно форми для запікання. Збризніть оливковою олією, посоліть, поперчіть.
    Розкришіть бринзу, додайте до неї орегано, цедру і сік лимона. Розімніть вилкою.
    Обережно підніміть шкіру і покладіть під неї біля 2 ч. л. сирної маси.
    Злегка розітріть шкіру так, щоб начинка рівномірно розподілилася під нею. Викладіть курку на картоплю. Запікайте хвилин 30 - 40.
    Потім додайте до курки помідори і оливки. Поперчіть. Я ще на цьому етапі змащує курку невеликою кількістю олії, щоб вона сильніша зарум'янилася.
    Запікайте ще 10 - 20 хвилин до готовності курки.
    Автор: horo6aya

  • Коли курка далі любима, але вже не викликає пристрасть, саме час відволіктися на індичку. І, знову випробувавши забуті почуття, ніжно підсолодити її тіло сухофруктами і зігріти ароматами Сходу.
    Рагу з індички з нутом і курагою
    м'ясо індички (краще темне)
    цибулю
    морква
    селера
    часник
    кориця
    зіра
    сушений чилі
    горох нут (свіжий або консерви)
    Індичка не менш корисна, ніж курка, особливо біле м'ясо. Але темне смачніше. З ним простіше.
    Приємно готувати, освоївши метод і не сумніваючись в результаті, вірно? Замість того, щоб вічно переживати за те, що м'ясо вийде пересушеним.
    Будьте терплячі, з турботою і увагою обсмажити м'ясо індички на слабкому вогні. Нехай смаки і аромати помітять один одного, подружаться, одружаться, в кінці кінців. Рагу стане яскравим і насиченим, витрачений час окупиться з лишком захопленими криками.
    Поєднання м'яса і сухофруктів - одне з моїх улюблених. В тих чи інших випадках, різні сушені фрукти доповнюють, відтіняють і підносять загальну смакову палітру страви. Поставтеся до них, як до приправі.
    Візьміть собі за правило починати рагу з трьох основних елементів: цибулі, моркви та селеру. Це фундамент аромату. Залежно від страви, що може бути пропущено, чого може бути більше, ніж іншого. Експериментуйте.
    Посоливши і поперчивши, обсмажте з усіх боків м'ясо індички, до золотистого кольору. Бажано це робити в каструлі з товстим дном. Вийміть м'ясо і відкладіть в сторону.
    Зменшіть вогонь до середнього, додайте в каструлю ще трохи олії. Додайте порізані цибулю, моркву та селеру, і насолоджуйтеся видовищем.
    Додайте спеції. Поки овочі розм'якшуються, поставте чайник.
    Покладіть м'ясо на овочі, залийте окропом, посоліть. Знову доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до слабкого. Готуйте 40-50 хвилин.
    Тепер додайте курагу і нут. Горох краще всього використовувати консервований. У цьому випадку, його просто треба підігріти.
    Тепла рідина допоможе куразі знову відчути себе абрикосом і віддати всю свою медову солодкість страви.
    Додавши останні штрихи, готуйте рагу ще 15 хвилин.
    Якщо ви не знайомі з індичкою, цей рецепт буде вдалим першим побаченням. Якщо у вас є свої цікаві ідеї, діліться, будемо готувати.
    Фото і рецепт: Петро Голавский

  • Ймовірно, один з кращих і швидких способів втамувати голод після важкого робочого дня. Ніжне куряче філе в хрусткій паніровці і кілька крапель лимона - прекрасний легку вечерю. Кращий гарнір - всім знайомий салат з огірків і помідорів. Процес паніровки не такий складний і довгий, яким може здатися. Набивши руку за пару раз, ви будете користуватися цим методом частіше, ніж уявляєте.
    Смажена курка в паніровці
    2 курячих філе
    2 яйця
    100 г борошна
    100 г панірувальних сухарів
    50 г вершкового масла
    рослинна олія
    сіль і мелений чорний перець
    Панірувальні сухарі доступні практично у всіх магазинах. Вибирайте краще ті, де у складі немає нічого, крім борошна, води, солі та дріжджів. Якщо ви хочете приготувати панірувальні сухарі будинку, просто подрібніть черствий хліб до потрібного вам стану.
    Якщо у вас є блендер, це все набагато спрощує. Особисто я завжди перемелюю черствий хліб і завжди маю запас сухарів. Мені подобається, коли крихта зовсім дрібна, коли панірування повторює хвилеподібний рельєф волокон м'яса.
    Перш, ніж почати, заздалегідь підготуйте 3 тарілки, в яких будуть борошно, яйця й панірувальні сухарі. Посоліть борошно і поперчіть сухарі. Я додав у сухарі трохи дрібно порізаної розмарину, як цікаве доповнення до загального смаку. Розігрійте духовку до 180°C. Поставте велику сковороду на середній вогонь. Влийте 4 ложки рослинної олії.
    Покладіть грудки між двох аркушів пергаменту або кулінарної плівки. Відбийте ніж щось плоским і важким, дном невеликій каструлі, наприклад. Краще не використовуйте молотки для відбивання з зубцями, вони розривають волокна м'яса, перетворюючи його в ганчірку.
    Кожне філе можна розрізати уздовж навпіл і расплющіть до стану найтонших эскалопов. Це значно прискорить час приготування і виключить необхідність духовки. Мені подобається зберігати соковитість грудки, відбивши її трохи, лише надавши їй рівномірну товщину по всій довжині.
    Після того, як кожен шматок курки відбитий, обваляйте в борошні, потім опустіть в збиті яйця, потім покрийте гарним шаром панірувальних сухарів. Поставте в холодильник, поки готуєте салат.
    Додайте в сковороду вершкове масло. Помістіть шматки курки в сковороду і обсмажуйте по хвилині з кожної сторони, до золотистого кольору і апетитного хрускоту. Поставте філе в духовку на 5-7 хвилин до готовності. Курка в паніровці збереже всі свої соки, однак, не варто перетримувати.
    Обсушіть шматки курячого філе на паперовому рушник, щоб видалити надлишки жиру. Подавайте смажену курку, не забувши про кілька крапель лимонного соку і свіжий гарнір.
    Фото і рецепт: Петро Голавский

  • Це ситна асорті, приготоване на шампурі, з соусом з хріном - поширене гаряче блюдо. Шматочки м'яса повинні бути приблизно однакової товщини, щоб вони рівномірно пропеклось. Якщо хочете, киньте також на вугілля кілька лаврових листочків.
    Інгредієнти:
    На 4 порції:
    4 маленькі шматочки баранини, товщиною приблизно 2.5 см
    4 бараньки нирки
    4 толстого шматка бекону
    4 помидорчика черрі
    8 сосисок чиполата
    12-16 лаврових листочків
    сіль і мелений чорний перець
    Для соусу з хріном:
    2 ст л релиша з хріном
    3 ст. л. вершкового масла, розтопленого
    Інструкції:
    1. Зрізати зайвий жир з баранини гострим ножем. Порізати нирки і вирізати нитку з середини за допомогою ножиці.
    2. Порізати шматочки бекону навпіл і загорнути в них помідори або нирки.
    3. Надягти шматочки баранини, нирки і помідори, сосиски і лаврові листи по черзі на чотири шампура. Відставити, поки готується соус.
    4. Змішати релиш з маслом і перемішати. Покласти половину соусу в миску.
    5. Змастити соусом м'ясо і посипати сіллю і меленим перцем.
    6. Розпалити мангал. Покласти змащену маслом грати і готувати на грилі шашлики 12 хвилин, повертаючи, поки м'ясо не буде готово.
    Подавати гарячим, полити соусом.