Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

    
  • Як то в магазині я натрапила на пачку з різнокольоровими чіпсами - червоними, бардовыми, синіми. Привернуло назва «овочеві чіпси», і хоча, звичайно, хоч і овочеві, все одно вони досить шкідливі (так як смажаться у великій кількості олії), все одно досить оригінальні. Виявилося, що приготувати такі чіпси можна і вдома.
    Ось приклад такого рецепту:
    Інгредієнти (на 4 особи):
    1200 грамів свинячих реберець
    2 буряка
    1 пучок салату
    1 зубчік часнику
    3 столові ложки меду
    вода
    оцет
    оливкова олія
    сіль
    2 шт. гвоздікі
    1 лавровий лист
    8-10 горошин чорного перцю
    петрушка (для прикраси)
    1. Нарізати ребра на 4 частини і покласти їх у скороварку, заливши водою, додавши 2 гвоздики, кілька горошин перцю і лавровий лист. Закрийте кришкою і варіть протягом 15 хвилин з моменту, коли почне виходити пар. Після цього відкрийте каструлю, дістаньте реберця і дайте охолонути.
    2. Помістити ребра на лист для випікання і посолити. Змішайте мед з невеликою кількістю олії і змастіть ребра з обох сторін. Зажарте в духовці при температурі 190 ° C протягом 12-15 хвилин.
    3. Промийте салат, висушити і наріжте. Викладіть на тарілку, додайте зубчік часнику, очищений і рубаний. Полийте олією, оцтом і посоліть. Все добре перемішайте.
    4. Очистіть буряк і поріжте її на тонкі скибочки. Обсмажити на сковороді з маслом і обсушіть на тарілці з кухонного папером, щоб ввібралося зайве масло. Подавайте реберця з салатом і чіпсами з буряка. Прикрасьте листям петрушки.
    Рада:
    Порізану буряк опустіть на кілька хвилин у воду, щоб пішов зайвий цукор і буряк не згоріла при смаженні.

  • Інгредієнти:
    Ребра свинячі (візьміть beefier) - 500 г
    Соєвий соус - 4 ст. л.
    Мед - 3 ст. л.
    Оцет (рисовий) - 2 ст. л.
    Приправа (для свинини) - 1 ч. л.
    Приготування:
    Наріжте порційно свинячі реберця.
    З'єднайте соус, мед і рисовий оцет. Натріть реберця приправою і замаринуйте на 6-8 годин.br/>Розігрійте олію і обсмажте в ньому реберця на сильному вогні до золотистого кольору. Додайте 1/2 склянки кип ’ ятку і медовий соус. Тушкуйте під кришкою протягом 10 хв.
    Подавайте зі свіжими овочами.
    Приємного вам апетиту!
    Фото і рецепт: Kotloff

  • Інгредієнти:
    філе грудки індички - 500 гр;
    лимон - 1/2 шт;
    оливкова олія - 2 ст.л.;
    мелений чорний перець - 1 ч.л.;
    сіль - 2/3 ч.л.
    Філе моєму, обсушуємо паперовим рушником і нарізаємо на порційні шматки (4 шт) товщиною по сантиметру-півтора.
    В миску витискаємо сік половини лимона.
    Кидаємо сіль і перець, перемішуємо вилкою.
    Потім додаємо оливкова олія, знову заважаємо.
    Кладемо стейки в маринад на 20 хвилин (залишаємо при кімнатній температурі). Через 10 хвилин перевернемо.
    На розігріту пательню гриль ставимо наші стейки і смажимо три хвилини.
    Потім перевернемо на іншу сторону і смажимо знову три хвилини.
    Потім перевернемо знову на першу сторону і повернути за годинниковою наприклад стрілкою на 90 градусів, щоб з смужок зробити ґрати.
    Смажимо дві хвилини. Потім повторимо таку ж маніпуляцію на іншій стороні.
    Подаємо з овочами.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Барановська

  • Інгредієнти 2 порції:
    1 кг. свинячих реберець
    1 л. компоту з злив без кісточок
    суміш спецій:
    1 ст.л. солі
    1 ч.л. чорного перцю
    1 ч.л. насіння фенхелю
    1 ч.л. насіння гірчиці
    1 ч.л. сухого часнику
    1 ч.л. копченої паприки
    Компот із слив разом з ягодами перелийте в чашу блендера і пробийте до однорідності, наскільки це буде можливо. Зваріть масу, що вийшла на плиті, поки вона не загусне так, що стане огортати зворотний бік опущеною в неї ложки, і спробуйте на смак: якщо зливів, на вашу думку, не вистачає цукру, його варто додати до того, як ви зніміть з вогню. У моєму компоті цукру було достатньо, так що я обійшовся без нього.
    Помістіть всі спеції в ступку і енергійно роздушіть. Паприка може бути будь-якою, в залежності від ваших власних уявлень про оптимальної гостроті страви (я в цей раз брав солодку), але дуже бажано, щоб вона була копченої - в цьому випадку реберця придбають приємний аромат димка без додаткових зусиль з вашого боку.
    Суміш спецій, яка використовується в цьому рецепті, чудово підходить не тільки до реберця, але і до свинини взагалі
    Всі ми знаємо (а хто не знає - саме час дізнатися), що перед запіканням на грилі з реберцями потрібно щось зробити в сенсі м'якості м'яса, і варіння - одночасно самий очевидний, але і самий згубний для реберець спосіб. Я наведу два різні варіанти більш правильного підходу - як для тих, хто вже знайомий з методом су-вид (чим більше я користуюся ним, тим більше дивуюся його універсальності), так і для прихильників більш традиційного підходу.
    Су-вид: Змастіть реберця соусом з обох сторін і запечатайте у вакуум (або в пакет з зіп-локом, як описано в цій статті). Готуйте на водяній бані при температурі 74 градуси протягом 4 годин.br/>Запікання: Змастіть реберця соусом з обох сторін, загорніть у фольгу і запікайте в духовці при температурі 110 градусів протягом 4 годин. Я не великий шанувальник пакетів для запікання, але думаю, що замість фольги можна скористатися одним із них, і буде навіть краще.
    У принципі, реберця вже готові (і, до речі, їх можна охолодити і прибрати в холодильник, щоб потім приготувати в читанные хвилини), але завершальний штрих у вигляді гриля радикально поліпшить остаточний результат. Розігрійте гриль на максимум і обсмажте реберця до появи золотистої скоринки: увареного сливовий компот, який покриває м'ясо, буде випаровуватися, що не дасть м'яса пересохнути, і перетвориться в густий, тягучий соус - смакота.
    Тепер головне - правильно вибрати момент, щоб зняти реберця з гриля, подати їх з пилу, з жару, і можна вважати, що ще один день у вашому житті вдався.
    Фото і рецепт: Олексій Онєгін

  • Інгредієнти:
    300 г м ’ якоті свинини,
    200 г очищеної гарбуза,
    100 г свіжомороженого зеленого горошку,
    1 цибулина,
    3 ст. л. рослинного масла,
    1 щепот. червоного меленого перцю,
    кріп (зелень),
    сіль за смаком.
    Приготування:
    М'ясо нарізати кубиками, цибулю нашинкувати. Обсмажувати м'ясо з цибулею на рослинний маслі 5-7 хвилин.
    &Додати frac14; склянки води і тушкувати під кришкою на середньому вогні 10-12 хвилин.
    Додати порізану кубиками гарбуз і горошок. Посолити і поперчити. Добре перемішати. Готувати до м'якості гарбуза 3-5 хвилин.
    Викласти на таріль і поспати дрібно нашаткувати кропом.
    Приємного апетиту!

  • Інгредієнти:
    перепілки, промити і обсушити - 2 шт.
    картопля - 4-6 шт.
    масло вершкове - 100 г.
    часник - 1 зубчик
    зелень кропу або петрушки - 20 г.
    цибуля-порей
    оливкова олія
    сіль - за смаком
    перець - за смаком
    Кожну картоплину нарізати на 4 частини, відварювати протягом 15 хвилин, потім воду злити. Деко змастити невеликою кількістю олії, покласти картоплю. В чашу покласти масло, додати подрібнений часник.
    Зелень дрібно нарізати і покласти в чашу. Масу добре перемішати. Перепелів промити під водою, обсушити. Надрізати за грудини і розпластати. Раджу відразу ж видалити грудну кістку. Птицю посолити і поперчити за смаком.
    Нанести на птицю ароматичне масло. Цибуля порей нарізати і покласти до картоплі. Решту ароматичне масло розкласти поверх картоплі. Посолити, поперчити і збризнути все оливковою олією.
    Викласти на картоплю перепелів. Деко поставити в розігріту до 200 градусів духовку і запікати до готовності близько 30-40 хвилин. Готову страву перекласти на тарілку і подати до столу.
    Приємного апетиту

  • СКЛАД:
    500г курячої печінки,
    400~500г лука,
    4 ст ложки рослинної олії,
    4 варених яйця,
    100~200 г вершкового масла,
    1~1,5 год ложки солі,
    перець,
    3 лаврових листа
    Приготування:
    Печінка вимити в прохолодній воді і зрізати з неї сполучну тканину.
    Цибулю нарізати тонкими півкільцями.
    У сковороді розігріти 2 столові ложки рослинної масла.Положить цибулю.
    Обсмажувати при помішуванні до м'якості, легкого зарумянивания і появи смачного аромату.
    Перекласти обсмажену цибулю в миску.
    У сковороду додати ще 2 столові ложки рослинної олії і розігріти його на великому вогні.
    Викласти підготовлену печінку. Поперчити.
    Обсмажити з обох боків до рум'яної скоринки.
    Перевертати печінка обережно - вона сильно стріляється.
    Вогонь вимкнути, до печінки покласти лавровий лист, закрити каструлю кришкою і залишити охолонути до кімнатної температури.
    Пропустити через м'ясорубку печінка, цибулю і 3 варених яйця.
    Сік, що залишився в сковороді, вилити до подрібненим продуктів.
    Вмішати вершкове масло кімнатної температури.
    Посолити за смаком.
    Залишився яйце посікти і вимішати в паштет.

  • Інгредієнти:
    300 г яловичого фаршу,
    2 цибулини,
    1 пучок кропу,
    7-9 болгарських перчиків (маленьких),
    1 морква,
    2 свіжих помідорів,
    1 ст. л. томатної пасти,
    2 ст. л. рослинного масла,
    2-3 зубчики часнику,
    сіль за смаком,
    перець за смаком.
    Приготування:
    Фарш змішати з дрібно нашинкованою цибулею та кропом. Додати сіль і перець. Добре перемішати.
    Перчики вимити і вийняти серединки.
    Нафарширувати перчики.
    обсмажити На рослинній олії дрібно нашинковану цибулю і нарізану соломкою моркву.
    Додати кубиками помідори, томатну пасту.
    Посолити і перемішати.
    Викласти перчики і тушкувати під кришкою 25 хвилин на повільному вогні.
    наприкінці посипати залишилися кропом і дрібно нарубаною часником.
    Подавати до столу.
    Приємного апетиту!

  • Чудовий рецепт, відомий з дитинства. Я його трохи updated, щоб не було настільки жирно і від цього боляче совісті. Він гарний тим, що тут м'ясо відразу з гарніром. Варіант для швидкого святкової вечері. Раптом ви працюєте в Новий Рік до пізнього вечора?
    насправді, замість свинини ви можете використовувати телятину або гарну яловичину. Ваш вибір.
    Інгредієнти:
    свиняча корейка - 700 гр;
    цибуля - 2 середніх або 1 велика шт;
    картопля - 4 великих;
    оливкова олія - 3 ст.л.;
    майонез - 2 ст.л.;
    сметана - 4 ст.л.;
    сир - 100 гр;
    сіль, чорний перець.
    Моєму та висушуємо м'ясо, чистимо картоплю і цибулю.
    М'ясо нарізати тонкими скибками.
    Злегка відбиваємо кожен і складуємо в миску.
    Солимо й перчимо свіжомеленим перцем. Наливаємо оливкова олія.
    Добре перемішуємо руками. Залишаємо маринуватися хвилин на 30 при кімнатній температурі. Якщо довше, то в холодильнику.
    Цибулю ріжемо колечками в міліметр товщиною.
    Розкладаємо цибулю по дну форми для запікання.
    Картоплю теж нарізати кружками.
    На лук викладаємо м'ясо. Внахлест класти не треба, але його можна трохи "присборивать" бо воно усмажується.
    Картоплю викладаємо трохи внахлест і красиво.
    У тарілці змішати майонез і сметану. Солимо, перчимо. Я ще додала приправу "лісовий збір" в млині, там різні трави й сухі гриби.
    На дрібній терці або в блендері подрібнюємо сир і додаємо в соус.
    Намазуємо цю красу на картоплю.
    Відправляємо в розігрітій до 180 градусів духовку хвилин на 30-40, до золотистого верху.
    Дуже смачно зі свіжими овочами або квашеною капустою.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга

  • М'ясо північного оленя м'яке, соковите і дуже смачна. Смачне без будь-яких добавок, але з білими грибами виходить закінчений гарне блюдо. Гриби краще не дрібнити, а нарізати шматочками такого ж розміру, що і м'ясо.
    Інгредієнти:
    оленина (північний олень) - 700г;
    білі гриби 500г;
    ріпчаста цибуля - 1 шт.;
    чорний перець (мелений) - за смаком;
    сіль - за смаком;
    сметана - 2-3 ст.л.;
    рослинна олія - 1 ст.л.;
    вершкове масло - близько 20г.
    М'ясо очистити від плівок і нарізати кубиками 1.5х1.5 см.
    В казані (або будь-який каструлі з товстим дном і стінками) розігріти олію та масло. Додати дрібно нарізану цибулю і обсмажити до прозорості.
    Тепер можна додати оленину, швидко обсмажити, щоб на м'ясі з'явилася скоринка, після чого вогонь трохи зменшити, приправити чорним меленим перцем і готувати, помішуючи, до повної готовності м'яса.
    Поки м'ясо гаситься, гриби очистити і крупно порізати.
    Додати до майже готової оленини, акуратно перемішати, щоб шматочки грибів зберегли форму, покласти сметану, посолити і варити під кришкою до готовності. Подавати гарячим.
    Автор: Олена Покровська